Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Bahamasøyene består av 700 øyer og 2400 cays (små øyer) spredt over nærmere 160 000 km² hav. Arkipelaget er en økologisk oase som kan skryte av kanskje verdens klareste vann (selv om vi mener at Niue og Christmas Island er bedre på akkurat dette!)
Bahamas er viden kjent som amerikanernes lekegrind og de ankommer i hopetall under den nord-amerikanske vinter halvåret. De mange øyene som utgjør Bahamas er mye mer enn et cruise anløp. Bahamas strekker seg fra det nord Atlantiske havdyp til østkysten av Florida

De fleste av Bahamas mange øyer og cays er stort sett ubebodde og omkranset av korallrev og dype undervannskløfter. Fra Nassaus funky travle gater og støy til de store mangrovene rundt Andros vil man finne mengder av strender, korallrev, skoger, historiske landsbyer - alt tilgjengelig èn times flytur eller et kompass unna!. Hva med en seiltur blant Abacos atollens historie rike "Loyalist Cays"? Eller ta det helt ut på et av de mange festene som ofte arrangeres på Atlantis Resort? Padle mellom Exuma atollens over 360 cays? Dykke ned i Andros mystiske blå hull? Nyte late dager på en av Eleutheras rosa sandstrender. Som du kanskje forstår, Bahamas kan stort sett tilfredsstille alles ønske om den perfekte reisen, bare man velger riktig tidspunkt.

Høydepunkter
Abacos er en øygruppe og cays som danner en 190 km lang kjede som strekker seg over 1046 km². Kystlinjen er preget av mange bukter, viker og beskyttede havner som kan tilby marina muligheter og bosteder.. Great Abaco Island og Little Abaco fungere som "fastland" og Marsh Harbour har faktisk et ganske livlig sentrum. Treasure Cove frister med uberørte strender, èn av de har mange ganger blitt stemt frem som en av verdens 10 beste! Elbow Cay og Green Turtle Cay er historiske engelske bosetninger hor du finner godt bevarte bygninger fra denne tiden (alt selvsagt malt med typiske pastell farger). Og vi må ikke glemme Guana Cay, berømt for sine høye sanddyner med overblikk over en fantastiske 11 km lange sandstrand.  
 • Andros - er den største øygruppen som utgjør Bahamas. Med over 3700 km² gjør det at Andros faktisk er den 5. største øya i Karibia. Her finner du kilometervis av øde strender, ferskvannsinnsjøer med utallige dyrearter.  sjøliv og flora & fauna. Andros er dekket av store områder med våtmark som lager perfekte kanaler og muligheten til fiske. Mange regner faktisk Andros som en av de beste stedene i verden for å fiske etter "bonefish"
 • The Exumas - er et arkipelag bestående av 365 cays og øyer. Øygruppen begynner kun ca 60 km sørøst for Nassau. En gang også kjent som Yumey & Suma, har øyene gjennomgått en rekke endringer opp gjennom årene. Idag er øygruppen inndelt i 3 administrative deler - Great Exuma, Little Exuma & Exuma Cays. Hver av disse kan tilby hver sin unike Bahamas opplevelse. Great Exuma & Little Exuma er kjent for sine avslappende omgivelser mens Exuma Cays som en lekeplass for de "rike & berømte" og her finner du en rekke luksusleiligheter, resorts og condominiums. en annen kuriositet i denne øygruppen er det svømmende grisene, selvsagt på "Pig Beach" - les mer om dette 
 • Eleuthera & Harbour Island - er den 4. mest befolkede øya i Bahamas med ca 11 000 innbyggere. De fleste som bor her er enten fiskere eller jobber på de mange ananas plantasjene. Eleuthera er en øygruppe med en noe uformell raffinement. Her finner du spredte bosetninger, gode hoteller, lavtliggende våtmarker og massive korallrev som danner et nydelig bakteppe. Harbour Island på den andre siden var en gang hovedstaden for Bahamas og ble i 2015 rangert som den "beste øya i Karibia" av Travel & Leisure Magazine (de fikk også prisen i 2005). Harbour Island kan også friste med grønn tropisk vegetasjon og 3km med innbydende rosa sandstrender.
 • Cat Island - Ubesudlet og uberørt, det er mye å utforske på Cat Island. Øya er oppkalt den beryktede piraten Arthur Catt. Cat Island har en lang historie og kultur. Cat Islands 240 km³ er fullt av naturlig skjønnhet og rik på ekte opplevelser. For de som dykker kan du vanligvis se de store havgående white tip haiene rundt Cat Island.
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Bahamas (Freeport):
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: august (29°C), Kaldeste måned: januar (21°C) & Våteste måned: september (115.1mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015.

 

Hvordan er været: Temperaturen på Bahamas varierer mellom 25-29ºC gjennom hele året (men det kan føles kanskje litt kjølig noen ganger om morgenen og kvelden). Faktisk er vintrene på Bahamas mer som en endeløs og deilig vår – og naturligvis, høysesongen er selvsagt vintermånedene i Nord-Amerika. Somrene er varme og med høy luftfuktighet og det er større sjanse for regn i sommer månedene og høsten (orkansesong).                                                                                                                   

Beste tiden å besøke Bahamas:

Orkansesongen - Bahamas forbannelse er selvsagt orkan sesongen, som offisielt varer fra juni og ut november. Men det er ingen grunn til panikk! Det er faktisk felle ødeleggende orkaner på USAs fastland enn det er på Bahamas og når de inntreffer får man som regel varsel i god tid før de evt treffer øyene. Hvis du planlegger en reise til Karibia (og USA) i denne perioden kan det være lurt å sjekke opp på værvarsel kanalen www.nws.noaa.gov

Unngå amerikanernes årlige “Spring Break»
- Som for hele det karibiske hav (i hvert fall på de øyene som har en party faktor og strender i denne perioden. «Spring Break» i USA er stort sett hele mars og inn til midten av april. Hvis du skal til regionen i denne perioden, husk å spørre om ditt hotell planlegger å ta imot noen store grupper med skoleungdom.

Høysesong på Bahamas
- Dette er perioden hvor de fleste hoteller tjener sine penger og prisene skyter i været fra midten av desember til midten av april. Planlegger du et besøk i denne tiden bør du i hvert fall planlegge godt og vi anbefaler at du reserverer hoteller i hvert fall 2-3 måneder i forveien. Over jul- og nyttår er det omtrent umulig å finne overnatting.

Spar penger utenfor sesongen
- Siden Bahamas egentlig er en destinasjon som du kan reise til hele året er muligheter for å spare en del penger og fortsatt ha en fantastisk reise. «Off season» spenner fra slutten av april til slutten av november og midten av desember. I denne perioden dropper hotellene sine priser med så mye som 20-60%!

Andre fordeler i 
lavsesongen
 • Etter at hordene av amerikanere har forlatt Bahamas returnerer dagliglivet til en mer avslappet atmosfære
 • Bassenger og strender er selvsagt mindre overbefolket, og kanskje får du en strand helt alene?
 • Du kan spise på gode restauranter uten å matte forhåndsbestille bord for middager
 • De endeløse ventekøene er borte og du kan få tak I leiebiler, tilgang til golfbaner og andre aktiviteter 
 • Den generelle atmosfæren endres siden i lavsesongen er de besøkende stort sett fra Europa 
 • Lavsesongen er også perfekt for familier som vil besøke Bahamas, noe som omtrent er umulig under høysesongen
 • Og til slutt, det som gjør Bahamas så tiltrekkende: sjøen, sanden, bølgende og mye solskinn forsvinner ikke, selv om det er lavsesong 
Men husk alle disse fordelene er ikke hele sannheten!
 • Du kan ende opp på en byggeplass siden mange hoteller benytter lavsesongen til å renovere og bygge så sjekk først med hotellet du har valgt om de, eller andre hoteller i nærheten planlegger anleggsarbeid.
 • Noen tjenester er ofte begrenset i lavsesongen eller kansellert grunnet for liten etterspørsel

 

Myntenhet:  Bahamanske dollar (BSD/B$) = 100 cents

Tips: Mange restauranter og hoteller behandler ikke det å gi tips kanskje slik man ville forventet og det er godt å vite litt på forhånd hvordan man skal forholde seg til dette. Her har du noen tips som kanskje kan hjelpe deg til å gjøre et besøk til Bahamas letter å forstå.

Restauranter: som en generell regel vil alle restauranter på Bahamas autonomisk legge til 15% service avgift på alle regninger (så sjekk regningen slik at du ikke ved en feiltagelse tipser dobbelt!). Det er også vanlig å legge til noe ekstra om service og mat var eksepsjonelt god. Hvis det mot formodning ikke er inkludert 15% service charge på regningen er det vanlig at man uansett legger da til 15%. På finere restauranter kan dette ofte øke til 20%
Hoteller: følger de samme retningslinjer som for restauranter. Får du hjelp til å bære bagasje er det forventet USD1 per enhet og det er anbefalt at du også legger igjen USD2 per natt til de som rengjør rommet (gi dette gjerne første morgen allerede)
Taxi: Alle taxier på Bahamas har en satt pris regulert av staten og disse skal du kunne be om å få se før du avtaler en pris og destinasjon. Taxier fungerer ofte som turistguider på de ulike øyene og de er gjerne mer enn villig til å ta deg på en utflukt rundt for å se på severdigheter etc. En slik tur bør ikke koste mer enn USD25-35 per time (+ da evt et tips på 15%).

Viktig informasjon:  Bahamashost er en organisasjon som sørger for at tjenester på Bahamas utføres profesjonelt og med stolthet. Alle som er med i dette programmet vil ha et identitetskort/merke og kjøretøy som er godkjent vil også ha dette merket påklistret på bilene. Jitney busser som det offentlige transportmidlet ofte kalles er tilgjengelig på de større øyene som Nassau/Paradise Island og Grand Bahama. Disse opererer normalt fra mellom kl 06;00-19:00 og prisen varierer fra $1,25 til $2,25. 


Se vår destinasjons video fra Bahamas

Se våre reiser til dette reisemålet