Get expert help to tailor your journey now!

Overview

Trinidad og Tobago liker å kalle seg «det ekta Karibia» og denne 2 øyers nasjonen er kontrastenes land. 

På Trinidad finner du uberørte mangroveskoger og regnskogkledde åser side som side med røykende oljeraffinerier og ødeleggende industriell bebyggelse. På Tobago derimot åpenbarer det seg alt det du kanskje forventer med en øy i denne regionen. Her finner du svaiende palmer og hvite innbydende sandstrender i hopetall, men til tross for dette er det forbløffende uberørt av kommersialisme.

Til sammen kan disse 2 øyene tilby fantastiske muligheter for de som liker å se etter fugler, noe av den beste dykkingen i Karibia, dampende regnskog, en perfekt destinasjon for de som liker å gå her finner du vakre fossefall hvor du kan bade, og et pulserende uteliv med blant annet kanskje det mest kjente karnevalet etter Rio de Janeiro

En destinasjon, men med 2 ulike inntrykk og opplevelser
Til tross for sin nærhet til Venezuela (faktisk kun 12km unna) er det nok flere 1000 km unna i tradisjoner & kultur. Trinidad & Tobago har sine røtter i britisk, afrikansk, fransk og en liten dash med kinesisk kultur noe som kommer frem i bl.a det lokale kjøkken. Skulle du befinne deg på Tobago er det vel verdt å ta veien ut til Maracas Beach og smake på kanskje Trinidad & Tobagos mest kjente rett, Shark ‘n’ Bake (stekt hai sandwich)

Utenfor landets hovedstad, Port of Spain finner du en rekke attraksjoner som de største Hanuman Murti statuer som funnes utenfor India, et godt eksempel på landets kulturelle forbindelse til India. Om du skulle være her i tiden mellom mars – september har du også muligheten til å oppleve eggleggingen til havlærskilpadden på Grande Riviere Beach.

Mens Tobago, Trinidads vakre søster er mer kjent for sin rolige livsstil og storslagne solnedganger og frodige natur samt som et dykkerparadis. Faktisk finner du noen av de største korallformasjonene på den vestlige halvkule i farvannet utenfor Tobago. For de som ønsker noe mer aktiv ferie er også en meget berømt destinasjon for havfiske, eller for de som ønsker noe litt mer spesielt – hva med geiterace, en konkurranse som finner sted hver eneste april måned!

Strender og palmer!
De fleste som velger dennes destinasjonen setter nok uansett kursen for Tobago og denne øyas innbydende strender og vakre natur pluss meget bra dykking. Når det kommer til å velge hvilket område og strand du skal velger har vi satt opp denne listen over våre favoritter.

Englishman’s Bay – kanskje den mest fotograferte bukten fra Tobago. Idyllisk bukt med tett regnskog og tilsig av ferskvann fra regnskogen. Flotte koraller rett utenfor gjør dette også til et bra sted for de som vil se fargerike fisker. En annen populær strand er Pigeon Point og Buccoo Reef. Dette er en populær strand for familier og sitter på en privat kokosplantasje, og er mer kommersiell enn mange andres strender og du har også en rekke strandbarer og restauranter langs stranden. Bacolet Bay ble berømt når Walt Disney’s film «Family Robinson» ble filmet her i 1960. Bukten var også et fast tilholdssted for Hollywood stjernene Rita Hayworth, Robert Mitchum og andre Hollywood stjerner på 50-tallet. Fordelen med denne stranden er at den er ganske dyp og ikke langgrunn som de fleste andre strender på Tobago. Det finnes også en strandbar på Bacolet Bay. I nærheten finner du også et av våre mest brukte hoteller, Blue Haven Hotel.Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Trinidad og Tobago (Port of Spain)
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: mai (28°C), Kaldeste måned: januar (26°C) & Våteste måned: juli (150.9mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015.


Hvordan er været? Trinidad og Tobago er varmt og solrikt hele året med en gjennomsnittstemperatur på rundt 28°C på dagen og ned mot 22°C om kvelden. Det er som vanlig 2 sesonger I dette området; den tørre årstiden (des-mai) og regntiden jun-des. Selv i regntiden kan du forvente sol om morgenen og noe regn på ettermiddagen.
Beste tiden å reise til Trinidad og Tobago: 
er mellom jan-mai når du stort sett vil ha klar himmel og solfylte dager hele tiden, men siden Trinidad & Tobago faktisk utenfor orkanbeltet kan du besøke destinasjonen hele året. Priser faller da også utenfor for disse månedene.
Penger og valuta – Trinidad og Tobago er i motsetning til mange av sine naboer ikke avhengig av turisme for å overleve takket være store forekomster av olje og gass og landet er da også klassifisert som et høyinntektsland av Verdensbanken.
Myntenheten i landet er Trinidad and Tobago dollar (TT$) = 100 cents
Tips: på Trinidad og Tobago er sett på som en symbolsk handling for bra service, selv om det ikke er forventet at besøkende gir tips. 

Hoteller - Alle hoteller er pålagt å inkludere en 15% avgift sammen med en 10% service avgift, noe som vil bli lagt til regningen om du ikke har betalt for dette på forhånd via ditt reisebyrå. Ansatte på hoteller forventer heller ikke noe tips, men føler du at du har fått gode service vil det aldri skade å legge igjen noen få TT$ eller US$ på rommet vær morgen. Det er også vanlig å betale tips hvis du får hjelp med bagasjen (normalt US$1 / ca TTD$7 per kolli er vanlig)
Restauranter – de fleste restauranter vil automatisk legge på 10% service gebyr på regningen. Hvis du får en regning hvor dette ikke er gjort er det fortsatt vanlig å legge igjen rundt 15% i form av tips (men ikke på enklere spisesteder)
Taxi – avtal alltid pris på forhånd (vi anbefaler leiebil under oppholdet på både Tobago og Trinidad) slik at du kan se mer av øyene, dette bør bestiller på forhånd. De fleste taxi sjåfører forventer ikke noe tips utover det som er avtalt av pris.

Festivaler - Livet er en fest og alle er invitert!
Det finnes i utgangspunktet kun 2 sesonger på Trinidad og Tobago; karnevalet, og forberedelsene til karnevalet. Selve karnevalet finner som regel sted i februar, men feiringen starter allerede den 26. desember med musikk og kostyme konkurranser, fester og kulminerer med selve karneval mandag & tirsdag. Dette er Karibias største fest og alle er selvsagt invitert og finner sted i Port-of-Spain med en rekke sponsede musikkgrupper (også kalt ‘mas’, forkortet for masquerade) på ulike steder rundt om i hovedstaden.
Men takket være landets fargerike historie og smeltedigel av ulike folk er det selvsagt en rekke andre festivaler spredt utover året inkludert Divali, Holi (hindu), Eid-Ul-Fitr (muslimsk) og ulike kristne arrangement. Vi kan godt si at lokalbefolkningen elsker en unnskyldning for å ta til gatene og slippe jubelen løs.
 • Karnevalet - Det sies at Trinis egentlig kun tenker på karnevalet; når de ikke er opptatt med å lage kostymer eller slår seg løs i den månedlange feiringen fra starten i slutten av desember til det braker løs og kulminerer med paradene under karnevalets siste dager (man & tirsdag) – se kalender
  Karnevalet feires over hele Trinidad og Tobago, men hovedfeiringen med parader skjer i hovedstaden Port of Spain. Dette er det største, høyeste og prangende karnevalsfeiringen i hele Karibia, og et av de beste i verden. I motsetning til det kanskje mer berømte karnevalet i Rio de Janeiro er alle velkomne til å delta i feiringen og i paradene, inkludert i kostymeparadene «road marches» svaiende til den lokale soca og kalypso musikken
 • Divali – mer enn 1/3-del av befolkningen på Trinidad og Tobago kan spore sine røtter tilbake til det indiske kontinentet, og en av de mange tradisjoner de har tatt med seg fra hjemlandet til Karibia er Divali, lysfestivalen. Denne feires i oktober og november og varer over 5 dager og høydepunktet for denne familievennlige festivalen er Divali natten, med mye utstillinger av lykter, enorme mengder med mat. Feiringen er meget stor i alle indiske fellesskap, men spesielt i byen Felicity.
 • Tobago Heritage Festival – denne årlige feiringen starter i midten av juli og har sitt høydepunkt under Emancipation Day, 1. aug med en karnevalsaktig feiring. Festivalen fokuserer spesielt på afrikansk musikk, dans og tradisjoner inkludert iscenesatte tradisjonelle afrikanske bryllupsseremonier (ja) i landsbyen Moriah. Dette for å symbolisere blandingen av afrikansk og europeiske tradisjoner. Som ved alle andre feiringer på Trinidad og Tobago er alle velkomne til å delta.
 • Blue Food Festival – hvis du trodde at blå mat kun finnes i gamle Star Trek filmer har du tydeligvis ikke hørt om ‘dasheen’, en karibisk rotfruktsom blir blå når den kokes! Tobagos Blue Food Festival, finner sted i oktober og inneholder matlagingskonkurranser fra lokale kokker som lager en mengde ulike blå kreasjoner som du kan smake på, uten å skamme deg over gratis mat.
Morsomme fakta:
 1. Steel pan – dette instrumentet som kjennetegnes i stort sett all musikk i Karibia ble først laget på Trinidad og Tobago
 2. Mye asfalt – Trinidad har verdens største lager av naturlig asfalt med over 0,4km² innsjø med navnet The Pitch Lake
 3. Store statuer – Trinidad har verdens største Hanuman Murti statue utenfor India, denne rager nærmere 26m over bakken. Du kan se denne i landsbyen Carapichaima
 4. Språk (De Trini aksent) – ble i 2012 av CNN rangert som det 10. mest sexy språket oi verden, en herlig blanding av pan-afrikans, fransk, spansk, kreol og hindi dialekter – blandet sammen til en deilig og morsom form for engelsk.
 5. Litterære legender? Det er nærmest garantert at forfatter Daniel Defoe brukte Tobago som utgangspunkt når han skrev sin klassiske novelle, Robinson Crusoe (noen mener også at Robert Louis Stevenson gjorde det samme for Treaure Island). Det finnes faktisk et sted ved Crown Point på Tobago som hetter Crusoe’s Cave.
Se vår destinasjons video fra denne destinasjonen:
Copyrigth - Tarique Eastman

See our travels to this destination