Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Da Christopher Columbus så land i horisonten i 1503, ante han ikke at Caymanøyene ville bli et paradis langt utover skattkister og sagnomsuste fortellinger.

I dag er øygruppen kjent for noe langt mer enn sine finansielle tjenester; en karibisk juvel hvor hver øy har sin egen unike karakter.

Fra det blendende marine livet under bølgene til kulinariske eventyr på land, tilbyr Caymanøyene en mosaikk av opplevelser som lokker reiselystne fra alle verdenshjørner.

Karibiens skjulte skatt

Caymanøyene er meget mer enn et finansielt knutepunkt; de representerer et kaleidoskop av kulturelle skatter og naturfenomener. Med sitt fargesprakende marine liv og uberørte hvite sandstrender, tilbyr disse juvelene av øyer en unik utflukt fra hverdagens jag. Her kan man la seg fortrylle av tropiske undere og oppleve et samspill mellom natur og kultur som er sjeldent å finne.

Til tross for å være et yndet tilfluktssted for mange som søker sol og avslapning, kjennetegnes Caymanøyene også av sitt yrende liv under overflaten. Dykkere og snorklere fra hele verden dras mot de krystallklare farvannene, på jakt etter det perfekte møtet med øyenes berømte undervannsverden.

Men selv om Caymanøyene har sin store andel av selskaper med en postboks, kommer nok de mer enn 2 millioner besøkende hvert år for helt andre årsaker. De fleste av disse er selvsagt cruiseturister på noen timers besøk på Grand Cayman, hvor shopping og muligheten til å svømme med rokker er hovedfokus før de reiser videre til neste havn og mer shopping. De "ekte" turistene biter seg deretter fast i en barkrakk eller solseng på idylliske Seven Mile Beach på Grand Cayman, en av Karibias vakreste strender, og noen heldige finner ut at det faktisk finnes flere øyer å utforske utenfor Grand Cayman.

Hvorfor velge Caymanøyene?

Opplev paradis på jord—Caymanøyene—med sin blendende marine verden og unike kulturelle rikdommer.
Caymanøyene er uten tvil kommersielt og kosmopolitisk, med nesten 50 % av innbyggerne fra andre land i verden, men øyenes rike kultur lever i beste velstående, og særlig da i Bodden Town, East End og Cayman Brac. Utforsk nordsiden av Grand Cayman og søsterøyene Cayman Brac og Little Cayman hvor du finner frodige skoger, et rikt fugleliv, mystiske grotter og uberørte strender. Under havoverflaten venter noe av den beste dykkingen i Karibia med imponerende vegger, koraller og skipsvrak

På Caymanøyene kan man møte sjeldne Blå leguaner, en innfødt art unik for øyene.
Med verdensklasse dykking, storslått havfiske, utfordrende golfbaner og eksklusive spa-opplevelser, lever Caymanøyene opp til ethvert reiseønske.

Her venter gastronomiske ekspedisjoner og pulserende festivaler i en atmosfære av luksuriøs avslapning og uovertruffen gjestfrihet.

Eventyr under overflaten
Caymanøyene er et mekka for dykking, lokkende med noen av de mest praktfulle dykkestedene i verden. Her kan entusiaster utforske det berømte Kittiwake vraket, svømme langs Bloody Bay Wall som faller tusenvis av fot ned i det mørke dypet, og vandre i mystiske undervannsgrotter. Den bemerkelsesverdige synligheten i vannet gir en enestående klarhet, mens det biologiske mangfoldet lover nærkontakt med alt fra fargerike koraller til sjeldne arter som den skjøre taggete løvefisken. For de som er heldige, er et møte med undervannsverdenens elegante herskere, silkehaier og havskilpadder, et minne for livet.

Verdensklasse dykkesteder
Caymanøyene er en skattkiste under vann, med spektakulære korallrev og et yrende marine dyreliv. Her kan både nybegynnere og erfarne dykkere forvente en dykkeopplevelse i verdensklasse, dypt nede i det krystallklare, turkise havet.

Det unike ved Cayman-dykking er dens mangfold.

  • Med over 365 kjente dykkesteder, er det en ny verden å utforske hver dag.
  • Caymanøyenes marine parker er særlig kjent for sitt innholdsrike dyreliv og makeløse koraller.
  • Blant verdens mest berømte snorklesteder finnes Stingray City, hvor man kan svømme blant vennlige piggrokker. En uforglemmelig opplevelse som kombinerer eventyr med lærerike øyeblikk om havets økosystemer.

Og for vrakdykkere, tilbyr Caymanøyene intet mindre enn utrolige historier begravd i havdypet. Vrakene er hjem til et forbløffende mangfold av marint liv og tjener som imponerende kunstige rev.
Kort oppsummert, et dykk i Caymanøyenes vann er ikke bare en aktivitet, det er en opplevelse som fanger essensen av øyenes majestetiske skjønnhet og de mystiske dybder. Her lever dykkeløfter om eventyr og oppdagelser virkelig opp til forventningene.

Spennende Havfiskemuligheter
Caymanøyene er en førsteklasses destinasjon for lidenskapelige sportsfiskere. Her kan man utfordre seg selv i kampen mot den imponerende marlinen.

Med sitt varme, innbydende vann er Caymanøyene et mekka for havfiskeentusiaster. Disse fiskefarvannene bugner av sverdfisk, tunfisk og wahoo.

Fiske etter disse majestetiske skapningene er ikke bare et adrenalinrush, det er også en mulighet til å oppleve havets ubegrensede skjønnhet. Charterbåter av høy kvalitet tilbyr turer med erfarne kapteiner.
For de som ønsker å ta fiskeopplevelsen et skritt videre, arrangeres det årlige turneringer. Disse tiltrekker seg fiskere fra hele verden som søker spenning og konkurranse.

Ypperlige fasiliteter og en sjenerøs fiskesesong gjør Caymanøyene til en ønskedestinasjon for fiskere på alle nivåer. Møtet med havets giganter kan bli virkelighet her.

Severdigheter på Caymanøyene

Caymanøyene er kjent for å tilby en rekke unike severdigheter på hver av øyene - Grand Cayman, Cayman Brac og Little Cayman. Her er en oversikt over noen av de mest bemerkelsesverdige attraksjonene og hva som gjør Caymanøyene unikt:

Grand Cayman:

  • Stingray City: Et av de mest populære turistmålene på øya, hvor du kan svømme og snorkle med ville stingrays i det klare vannet.
  • Seven Mile Beach: En ikonisk strand som strekker seg over fem og en halv mil, med myk sand og turkisblått vann. Den er kjent for sin skjønnhet og er et flott sted for soling og vannaktiviteter.
  • Cayman Turtle Centre: Et marinepark og oppdrettsanlegg for havskilpadder, hvor du kan lære om bevaring av disse majestetiske skapningene og til og med svømme med dem.
  • Pedro St. James National Historic Site: En restaurert plantasje fra det 18. århundre som gir et innblikk i Caymanøyenes historie og kultur.
  • Camana Bay: Et moderne og livlig byområde med butikker, restauranter, kino og et vakkert vannfonteneområde.

Cayman Brac:

  • The Bluff: En imponerende kalksteinsklippe som strekker seg over hele øya og gir fantastisk utsikt over havet og omgivelsene.
  • Cayman Brac Museum: Et museum dedikert til øyas historie, kultur og natur, med utstillinger som viser arkeologiske funn og maritim arv.
  • Bloody Bay Marine Park: Et beskyttet område som er ideelt for dykking og snorkling, med et mangfoldig marint liv og vakre korallrev.
  • The Brac Parrot Reserve: Et naturområde som er hjem for den sjeldne Cayman Brac-papegøyen, hvor du kan observere og lære om denne truede arten.

Little Cayman:

  • Bloody Bay Wall: En av verdens mest berømte dykkesteder, med en dramatisk vertikal vegg som er hjem for et rikt marint liv og fargerike korallrev.
  • Booby Pond Nature Reserve: Et viktig våtmarksområde som er hjem for en rekke sjeldne fuglearter, inkludert den majestetiske rødfotsule.
  • Owen Island: En uberørt øy som ligger like utenfor Little Cayman, hvor du kan nyte avskjedighet, snorkle og slappe av på den hvite sandstranden.

Det som gjør Caymanøyene unikt er den blendende skjønnheten i naturen, det krystallklare vannet, det varierte marine livet og den rike kulturen og historien. Øyene er også kjent for sin gjestfrihet og høye standard| for service, noe som gjør det til en ideell destinasjon for avslapning, eventyr og oppdagelse.

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for George Town, Caymanøyene
Måleenheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: august (29ºC), Kaldeste måned: januar(26ºC) / Våteste måned: oktober (66,4mm) - Alle verdier basert perioden 2005-2015.
Average temperatures and rainfall in George Town, Cayman Islands

Hvordan er været?

På Caymanøyene preges klimaet av en tropisk monsun med varme, behagelige temperaturer året rundt. Høysesongen, som varer fra midten av desember til april, byr på det tørreste været og er derfor den mest populære tiden å besøke øyene på. Varme briser fra havet gir en forfriskende pause fra solen, og luftfuktigheten er lavere. Øyene opplever sjelden ekstreme værforhold, men det er verdt å merke seg at orkaner kan forekomme mellom juni og november.

Selv om temperaturene er stabile, kan enkelte perioder oppleve regnbyger, spesielt i de sene sommermånedene og tidlig høst. Disse regnskurene er ofte hurtigpasserende og gir en forfriskende forandring til de vante, solfylte dagene. Det beste tidspunktet for solelskere er uten tvil vintersesongen, med klarest himmel og behagelig varme.

Beste tiden å besøke

Caymanøyenes høysesong strekker seg fra midten av desember til april, når været er på sitt mest stabile og solrike. Dette er toppen av turistsesongen, og gir besøkende muligheten til å nyte lange dager med perfekte strandforhold og utmerket sikt for dykking.

Mellomsesongene mai og november tilbyr en gyllen mulighet til å oppleve øyene med færre besøkende. Prisene kan være mer fordelaktige, samtidig som været fortsatt er behagelig og inviterende.
Regntiden, fra juni til september, kan by på daglige regnskurer, men disse er vanligvis korte og forstyrrende. Perioden tilbyr roligere utenfor stien-opplevelser og muligheten til å nyte øyenes natur og kultur uten storfolkets trengsel.

De som søker det ultimate innen fred og avslapning, bør vurdere et opphold på øyene i september og oktober. Selv om det er høyere risiko for stormer, er dette tiden da man kan nyte de minst overfylte strendene og attraksjonene, med sjansen til å være vitne til noen av øyenes mest spektakulære og uforstyrrede naturskjønnheter. Imidlertid er det lurt å følge med på værmeldingene og være forberedt på endringer i værforholdene.

Klima og sesonger

Caymanøyene er velsignet med et tropisk marint klima, preget av en varm, fuktig atmosfære og en behagelig bris fra havet. Den optimale perioden for et besøk til disse øyene varierer ettersom hva man ønsker å oppleve.

 • Desember til april: Høysesong med ideelle værforhold for strandliv og vannsport.
  Mai og november: Mildere turiststrøm, gunstige priser, og fortsatt deilige temperaturer.
 • Juni til september: Månedene med sporadiske regnbyger, men også med muligheten for færre folk og lavere priser.

Statistikken viser at de tørreste månedene oftest er mars og april, noe som gjør dette til et ettertraktet tidspunkt for solhungrige ferierende.

Selv regntiden innebærer ikke vedvarende dårlig vær; tvert imot kan du oppleve intense, men korte regnskurer, raskt avløst av solskinn. Denne perioden kan også friste med sin unike sjarm og roligere tempo.

På Caymanøyene er den lokale valutaen Caymansk dollar (KYD), men Amerikanske dollar (USD) aksepteres også bredt. Det er tilrådelig å ha lokal valuta for mindre kjøp, mens kredittkort vanligvis er foretrukket for større transaksjoner.

FreeCurrencyRates.com

Kostnadsnivået: på Caymanøyene kan være relativt høyt sammenlignet med noen andre destinasjoner, spesielt når det gjelder mat, overnatting og aktiviteter. Her er noen generelle retningslinjer for kostnadsnivået på Caymanøyene:

 • Overnatting: Hotellpriser på Caymanøyene kan variere avhengig av sesong, beliggenhet og fasiliteter. Generelt sett kan forvente å betale en høyere pris for overnatting på Caymanøyene, spesielt på luksusresorts og hoteller ved stranden.
 • Mat og drikke: Restaurantpriser kan variere, men måltider på restauranter av høyere kvalitet eller ved stranden kan være kostbart. Lokale retter på mindre spisesteder kan være mer rimelige, men fortsatt relativt dyrt sammenlignet med andre destinasjoner.
 • Transport: Taxi og leiebil kan være relativt dyrt på Caymanøyene sammenlignet med andre steder. Offentlig transport er begrenset, men tilgjengelig og rimeligere.
 • Aktiviteter: Kostnaden for aktiviteter som dykking, snorkling, og båtutleie kan variere, men forvent at noen av de mer populære aktivitetene kan være priset høyt.
 • Shopping: Shopping på Caymanøyene kan også være kostbart, spesielt for luksusvarer og suvenirer. Det er imidlertid også lokale markeder og butikker hvor du kan finne rimeligere alternativer.

Det er viktig å merke seg at selv om kostnadsnivået kan være høyt, så kan opplevelsen på Caymanøyene være vel verdt det, med sine fantastiske strender, dykkemuligheter og kulturelle attraksjoner. Det er også mulig å finne måter å reise og oppleve øyene på et mer budsjettvennlig nivå ved å velge rimeligere spisesteder, overnatting og aktiviteter.

Tips

På Caymanøyene er det vanlig å gi tips som en gest av takknemlighet for god service. Her er noen generelle retningslinjer for tips på Caymanøyene:

 • Restauranter: Det er vanlig å gi et tips på rundt 15-20% av den totale regningen, spesielt hvis du har fått god service. Noen restauranter kan også legge til et automatisk servicegebyr på regningen.
 • Hoteller: På hoteller er det vanlig å gi tips til portører som hjelper deg med bagasjen din. Et tips på $1-2 per bagasje er vanlig. Du kan også gi tips til rengjøringspersonalet, vanligvis rundt $1-2 per dag.
 • Taxi: Et tips på 10-15% av den totale taxiregningen er vanlig.
 • Tur- og aktivitetsguider: Hvis du deltar på guidede turer eller aktiviteter, er det vanlig å gi et tips til guiden. Beløpet kan variere avhengig av lengden og typen av turen, men et tips på $5-10 per person er vanlig.
 • Spa og massasjetjenester: For spa- og massasjetjenester kan du gi et tips på rundt 15-20% av den totale regningen.

Det er viktig å huske at tipsing er frivillig, men det er en god praksis å vise takknemlighet for god service.

 

 

 

 

 

Fargerike feiringer på Caymanøyene: En uforglemmelig kulturopplevelse

På Caymanøyene er festivaler ikke bare en hendelse, de er en feiring av øyenes rike kultur, levende arv og mangfoldige samfunn. Disse festlige anledningene bringer lokalbefolkningen og besøkende sammen i en eksplosjon av musikk, dans, mat og glede. La oss ta en nærmere titt på noen av de mest populære festivalene på Caymanøyene og når du kan oppleve dem.

 • Cayman Cookout (januar): Dette kulinariske mesterverket tiltrekker seg matentusiaster fra hele verden til Grand Cayman hvert år i januar. Arrangert av den legendariske kokken Eric Ripert, er Cayman Cookout en hyllest til gastronomi og kulinarisk kunst. Besøkende kan forvente å delta på matlagingsdemonstrasjoner, gourmetmiddager, vin- og matparinger og unike smaksopplevelser fra noen av verdens beste kokker.
 • Pirates Week (november): er en av Caymanøyenes mest elskede og livlige festivaler, feiret på alle tre øyene - Grand Cayman, Cayman Brac og Little Cayman. Festivalen bringer øyboerne og besøkende sammen i en fest av piratkultur, med fargerike parader, piratslag, musikk, dans, fyrverkeri og en rekke familievennlige arrangementer. Det er en tid for å kle seg ut som pirater, nyte lokale delikatesser og delta i spennende aktiviteter både til lands og til vanns.
 • Batabano Carnival (mai): er en karibisk karnevalsfestival som feires på Grand Cayman hvert år i mai. Inspirert av tradisjonelle karnevaler fra regionen, inkluderer Batabano fargerike kostymer, livlig musikk, dans og en parade gjennom gatene i George Town. Festivalen feirer Caymanøyenes kulturelle mangfold og gir besøkende en mulighet til å oppleve øyenes livlige karnevalsatmosfære.

Disse festivalene er bare et glimt av den rike festivaltradisjonen på Caymanøyene, som hele året byr på en rekke spennende arrangementer og feiringer. Utforsk øyenes unike kultur gjennom musikk, mat og moro, og la deg bli fortryllet av den varme gjestfriheten og energien som preger disse livlige festivalene.

Interessante og morsomme fakta om Caymanøyene

Bortgjemt i det turkise vannet i det karibiske havet ligger et paradis som kalles Caymanøyene. Mens de er kjent for sine strålende strender og krystallklare vann, skjuler disse øyene også en rekke morsomme og fascinerende fakta som gir besøkende et innblikk i den unike kulturen og naturen. Fra sine berømte beboere til sine unike tradisjoner og spennende historie, inviterer Caymanøyene deg til å utforske en en spennende del av Karibia.

 1. Skilpaddenes paradis: Caymanøyene er kjent for å være et av de beste stedene i verden for å se og samhandle med havskilpadder. Øyene er hjemstedet til et stort antall grønne skilpadder og karetter, og det er mange organisasjoner dedikert til bevaring av disse majestetiske skapningene.
 2. Skatteparadis: Caymanøyene er en av verdens fremste finansielle sentre og et av de mest kjente skatteparadisene. Øyene tiltrekker seg millioner av dollar i utenlandsk investering og har et av de høyeste BNP per innbygger i verden.
 3. Ingen direkte skatter: En av de mest unike trekkene ved Caymanøyene er at de ikke har noen direkte skatter, inkludert inntektsskatt, kapitalgevinstskatt eller eiendomsskatt. Dette har gjort øyene til et populært reisemål for finansfolk og investorer.
 4. Seven Mile Beach: på Grand Cayman er en av de mest kjente strendene i verden og er kjent for sitt myke, hvite sand og det klare, turkise vannet. Stranden strekker seg faktisk bare over 5,5 miles, men dens skjønnhet og fasiliteter gjør den til et paradis for solslikkere og vannsportentusiaster.
 5. Stingray City: Stingray City er en av Caymanøyenes mest populære turistattraksjoner. Dette unike stedet gir besøkende muligheten til å svømme og snorkle sammen med vennlige southern stingrays i deres naturlige habitat. Det er en opplevelse som vil være minneverdig for livet.
 6. Historie og kultur: Caymanøyene har en rik historie og kultur som kan utforskes gjennom museer, gallerier og lokale festivaler. George Town, hovedstaden, er hjemstedet til Cayman Islands National Museum, hvor besøkende kan lære om øyenes pirathistorie, kulturelle arv og marineliv.

Disse faktene gir bare et glimt av hva Caymanøyene har å by på. Fra sine fantastiske strender til sitt rike marine liv og spennende kultur, er Caymanøyene et reisemål som tiltrekker seg besøkende fra hele verden.

Caymanøyenes kulturelle kaleidoskop

Caymanøyene fremstår som et levende kulturelt lappeteppe, hvor tradisjoner fra hele verden veves sammen i et fargerikt felleskap. Møt de varmhjertede innbyggerne og delta i deres jubel under de legendariske karnevalene, som Batabano og Pirates Week Festival, hvor parader, kostymer og karibiske rytmer fyller gatene. Øyenes kunstscene blomstrer med gallerier og håndverksmarkeder som fremhever lokal kunsthåndverk og malerier. Den kulturelle arven kommer til syne gjennom beundringsverdige musikkuttrykk, blant annet tradisjonell folkemusikk og moderne calypso som beriker atmosfæren under solrike himmelstrøk.

Smakfull reise gjennom matkulturen

Caymanøyenes gastronomiske landskap er like eksotisk og mangefasettert som øyenes korallrev. Regionale spesialiteter og ferske havets frukter er grunnlaget for en kulinarisk reise uten sidestykke.
For kjennere av seafood, er en kulinarisk opplevelse på Caymanøyene et høydepunkt. Med en rik tilgang på fersk fisk og sjømat, presenteres retter som conch ceviche, friterte snapper og sterkt krydret fisketaco i en symfoni av smaker. Øyenes restauranter forener tradisjonelle oppskrifter med moderne kulinariske teknikker, og skaper uforglemmelige måltider som reflekterer både Karibiens rike smaksarv og internasjonale influenser.
Øyene er også kjent for sitt spekter av kulinariske festivaler. Taste of Cayman Food & Drink Festival er et årlig eventyr der besøkende får utforske og smake på et vell av lokale og internasjonale retter. Festivalen inviterer til gastronomisk utforsking, hvor man både kan oppleve gatekjøkkenens sjarm og gourmetrestaurantenes sofistikerte tilbud.
Hengivenhet til lokalproduksjon gjenspeiles i øyenes matmarkeder, hvor ferske ingredienser er i fokus. Ved å inkludere besøk på disse markedene i reisen, inviteres du til å oppdage øyenes jordbruksvarer og bruke dem i selvlagde retter eller delta på matlagingskurs ledet av lokale kokker. Denne interaksjonen med det lokale kjøkkenet gir et ekte innblikk i matkulturen på Caymanøyene, beriket av smakene fra tropisk frukt, kjøtt fra gratisgående dyreparken og havets friskhet.
Matretter
  • Conch Chowder: Conch, en type stor marin snegl, er en delikatesse på Caymanøyene. Conch chowder er en hjertelig suppe laget med conch kjøtt, poteter, grønnsaker og krydder. Denne retten er en favoritt blant både lokale og besøkende.
  • Fish Fry: Fersk fisk er en sentral del av Caymanøyenes matkultur, og en av de beste måtene å nyte den på er gjennom en tradisjonell fisksteking. Fisk, vanligvis snapper eller grouper, marineres og grilles eller stekes, og serveres med et utvalg av sider som plantain, ris og salat.
  • Jerk Chicken: er en populær karibisk rett som også har funnet veien til Caymanøyene. Denne retten består av krydret kylling marinert i en blanding av urter, krydder og limejuice, og grillet til perfeksjon. Serveres ofte med ris og bønner eller coleslaw.
  • Turtle Stew: Mens det er en kontroversiell rett på grunn av trusselen mot skilpadder, har turtle stew en lang historie på Caymanøyene. Denne retten er vanligvis laget med skilpaddekjøtt, tomater, løk, paprika og krydder, og serveres med ris eller poteter.
Drikke
  • Caymanian Rum: Rum er en viktig del av karibisk kultur, og Caymanøyene er ingen unntak. Lokale destillerier produserer en rekke deilige romvarianter, inkludert mørk rom, lys rom og krydret rom. Rum er en populær ingrediens i mange cocktailer og drikker på øyene.
  • Caybrew: Cayman Islands Brewery er den største bryggeren på øyene, og deres signaturøl, Caybrew, er en favoritt blant både lokalbefolkningen og besøkende. Dette forfriskende lagerølet er perfekt for å slappe av på en varm dag på stranden.
  • Fruit Punch: Caymanøyene er hjemstedet til en rekke deilige tropiske frukter, og fruktbaserte drikker som fruktstanser er utbredt på øyene. Disse forfriskende drikkene er vanligvis laget med en blanding av fersk fruktjuice, soda og rum, og er en flott måte å avkjøle seg på i det varme karibiske klimaet.
Disse rettene og drikkevarene gir bare et glimt av den rike mat- og drikkekulturen på Caymanøyene, og det er mange flere delikatesser å oppdage for de som utforsker øyene.

Aktiviteter på land og i vann

Caymanøyene tilbyr en verden av aktiviteter for enhver smak, omringet av det krystallklare Karibiske Hav. Dykking og snorkling er praktisk talt nasjonalsporter her, med verdenskjente steder som Stingray City og Bloody Bay Wall som tilbyr nærmest magiske møter med det marine livet. På land kan du dra på oppdagelsesferd i botaniske hager, slappe av med en golfrunde på toppmoderne baner, eller la adrenalinpumpen få fritt spillerom med terrengsykling gjennom øyenes tropiske landskap.
Øyene kan også skilte med førsteklasses havfiske, hvor du kan kaste snøret etter arter som blå marlin og tunfisk. For de som foretrekker rolige dager, tilbyr den kritthvite Seven Mile Beach perfekte forhold for solbading og avslapning med utsikt over det uendelige blå.

Avslappende golfrunder i tropene

På Caymanøyene kombineres uslåelig vær, eksklusive fasiliteter og oppmerksom service for å gi golfentusiaster den ultimate golferfaringen. Gjennomgrønne fairways omkranset av palmer og det azurblå havet som bakgrunn, skaper en idyllisk setting for hver runde.
Golfbaner av internasjonal standard venter deg. Her kan du forbedre handicapet i paradiset.
North Sound Golf Club, Caymanøyenes eneste 18-hulls mesterskapsbane, byr på utfordrende hull og spektakulær utsikt mot havet. Varierte baner gir enhver golfspiller, fra amatør til proff, en rik og tilfredsstillende opplevelse, hvor man kan nyte spill under solens varme stråler med en lett bris som kjærtegner huden.
For dem som ønsker et mer avslappende spill, finnes det også golfmuligheter som prioriterer rekreasjon fremfor kompetisjon. Golfinstruktører står klare til å tilpasse opplæringen etter ditt nivå og sikre en forbedring i spillet, uansett utgangspunkt. Drømmer du om å perfeksjonere din sving i et tropisk paradis, er Caymanøyene en destinasjon uten like. Med en kombinasjon av luksuriøse fasiliteter, naturskjønnhet og høy servicegrad, er det få steder som er bedre egnet til å nyte golfsporten i full harmoni med omgivelsene.

Litt om de ulike øyene på Caymanøyene

Caymanøyene, et karibisk paradis, består av en trio av fantastiske øyer som hver har sin egen unike sjarm og karakter. Fra den pulserende hovedstaden på Grand Cayman til de rolige, uberørte strendene på Little Cayman, og den historiske sjarmen til Cayman Brac, inviterer denne mangfoldige øygruppen besøkende til å utforske en verden av skjønnhet, eventyr og kultur. La oss ta en nærmere titt på hver av disse øyene og oppdage hva som gjør dem til et så spesielt reisemål.
Little Cayman
Little Cayman er en av de virkelige skjulte perlene i Karibia, kjennetegnet ved en avslappet atmosfære og uberørt natur. Øya byr på en sjelden mulighet til å koble av i en uberørt og fredelig omgivelse, fjernt fra storbyens mas og jag.

Her troner dykkerstedet Bloody Bay Wall som en av verdens ypperste dykkerdestinasjoner. Den fantastiske korallveggen er en visuell fest for både nybegynnere og erfarne dykkere.

Den bortgjemte stranden, Point of Sand, taper seg mykt inn i det krystallklare vannet og inviterer til snorkling og bading i verdensklasse. Man kan også oppleve øyas sjarmerende småskalaprojekter som støtter bærekraftig økoturisme, inkludert bevaring av truede arter som den rødfotede sule.

Øyas mangfoldige marine liv og sjarmerende isolasjon er ikke dens eneste attraksjoner; her finner man også en fredelig tilværelse, omringet av naturens egne lydspor. Det er vanlig å se sjeldne fuglearter, følge i sporene etter gigantiske havskilpadder som har frekventert strendene i århundrer, og nyte solnedganger som maler himmelen med fargerike nyanser.
Grand Cayman
Grand Cayman er den største av de tre Caymanøyene og er kjent for sine sofistikerte fasiliteter, samtidig som den beholdt sin karibiske sjarm og naturlige skjønnhet. Dette harmoniske samspillet mellom luksus og natur gjør øya til en unik destinasjonsperle.

Høydepunktene inkluderer det kjente Seven Mile Beach, et paradis av myk, hvit sand. Dykking her er uten sidestykke, med Stingray City som et absolutt høydepunkt – et møte med majestetiske piggrokker.
På land venter verdensklasse golfbaner som Grand Cayman Golf Club, som kombinerer sport med slående utsikt.

Hvis matkultur står høyt på agendaen, tilbyr Grand Cayman en gastronomisk reise med sin smeltedigel av internasjonale retter, fremhevet av lokale sjømatdelikatesser som conch og fersk tunfisk. Øyas festivaler, som Pirates Week og Batabano Carnival, gir et innblikk i øyas rike kulturhistorie gjennom levende musikk og fargerike parader.
Cayman Brac
Cayman Brac tiltrekker seg eventyrlystne sjeler med sin robuste natur og blendende klippeformasjoner. Utforske de mystiske hulekompleksene, som tilbyr en unik innsikt i øyas geologiske historie. Klatring og fotturer i Brac’s Bluff, øyas høyeste punkt, som gir en spektakulær utsikt over Karibien.

Dykking ved spennende vraksteder, hvor man kan oppleve det marine livet tett innpå. Observasjon av et yrende fugleliv, inkludert sjansen til å se den sjeldne Brac-papegøyen.Besøke øyas historiske fyrtårn, for en dose av maritim historie med panoramautsikt.Øya er også en førsteklasses destinasjon for dykking, med korallrev og rikt marint liv.

Den rolige atmosfæren og mangelen på folkemengder gjør Cayman Brac til en ideell flukt fra hverdagens kjas og mas.

Hvilken strand skal du velge?

Caymanøyene er kjent for sine fantastiske strender, og her er noen av de mest populære:
 • Seven Mile Beach (Grand Cayman): En av de mest kjente strendene på Caymanøyene, med sitt krystallklare vann og myk, hvit sand. Perfekt for soling, svømming og vannsportaktiviteter.
 • Rum Point Beach (Grand Cayman): En avslappet og naturskjønn strand på nordkysten av Grand Cayman. Her kan du nyte roen, snorkle i det klare vannet og smake på deilig mat og drikke på den lokale strandbaren.
 • Governor's Beach (Grand Cayman): En vakker strand som ligger i nærheten av Guvernørens residens. Med sitt rolige vann og fantastisk utsikt er dette et flott sted for avslapning og piknik.
 • Smith Cove (Grand Cayman): En skjult perle med naturlige tidevannsbassenger og vakre klippeformasjoner. Perfekt for snorkling og utforsking av det marine livet.
 • Buccaneer Beach (Cayman Brac): En vakker strand med hvit sand og turkisblått vann. Dette er et flott sted for avslapning og piknik.
 • West End Point Beach (Cayman Brac): En avsidesliggende strand med naturskjønne omgivelser og rolig atmosfære. Perfekt for å nyte naturen og ta en avslappende spasertur langs kysten.
 • Owen Island Beach (Little Cayman): En uberørt strand på en av de mindre øyene i Caymanøyene. Her kan du nyte fred og ro, snorkle blant korallrevet og slappe av på den hvite sanden.
Uansett hvilken øy du besøker på Caymanøyene, vil du finne vakre strender som inviterer til avslapning, vannaktiviteter og naturopplevelser.

FAQs

 • Trenger jeg visum for å besøke Caymanøyene? Det avhenger av nasjonaliteten din. Mange besøkende kan besøke Caymanøyene visumfritt i en begrenset periode. Sjekk de gjeldende innreisekravene før du reiser. Norske og svenske statsborgere trenger ikke visum til Caymanøyene.

 • Hva heter hovedstaden i Caymanøyene? George Town, som ligger på Grand Cayman, er hovedstaden i Caymanøyene.

 • Er Caymanøyene et skatteparadis? Ja, Caymanøyene er kjent for å være et skatteparadis med lav skattesats og gunstige forretningsbetingelser.

 • Hva er det mest populære turistmålet på Caymanøyene? Seven Mile Beach på Grand Cayman er kanskje det mest populære turistmålet, kjent for sin vakre sand og klare vann.

 • Hva slags aktiviteter kan jeg gjøre på Caymanøyene? Caymanøyene tilbyr et bredt utvalg av aktiviteter, inkludert snorkling, dykking, vannsport, båtturer, turstier, og avslapning på stranden.

 • Er det trygt å besøke Caymanøyene? Caymanøyene er generelt ansett som et trygt reisemål for besøkende. Som med enhver reise, er det imidlertid viktig å være oppmerksom på omgivelsene dine og ta vanlige forholdsregler for personlig sikkerhet.

 • Hvordan kommer jeg meg til Caymanøyene? Du kan komme til Caymanøyene med fly. Owen Roberts International Airport på Grand Cayman er hovedflyplassen, og det er også mindre flyplasser på Cayman Brac og Little Cayman. Vanligste reiserute er via Miami og Florida.

 • Hva er det beste tidspunktet å besøke Caymanøyene på? Den beste tiden å besøke Caymanøyene er vanligvis fra november til april, når været er varmt og solrikt med mindre sjanse for regn. Dette er også høysesongen for turisme

 

Se våre reiser til dette reisemålet