Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Så mange ulike folkeslag, øyer og kulturer - så mange forskjellige tradisjoner. Ord alene er ikke nok til å beskrive den vakre naturen, mangfoldet, prakten og de herlige menneskene på dette av jordens uberørte steder som kalles Stillehavsøyene.

Stillehavet er et paradis på flere måter og har alltid virket forførende på besøkende.Fra seilskutenes tid og fram til i dag har Stillehavsøyene trollbundet de som har hatt gleden av å sette sine føtter her. Stillehavet er massivt, hele 180 millioner km2, det vil si større enn alle jordens landmasser til sammen. Her er 20-30 000 øyer med levende tradisjoner som strekker ser over 50 000 år tilbake i tid. Melanesia, Polynesia og Mikronesia er tre distinkte regioner i dette enorme havområdet og har rundt 7 millioner innbyggere (hvorav verdens minste land Niue, kun har 2 500!).

Helt unike opplevelser venter deg i dette eventyrlige området, uansett reiseønsker. Hver øygruppe og folk har sin særegenhet, sine tradisjoner - men felles for de alle er en gjestfrihet uten sidestykke i verden. Livet under vann er et kapittel for seg selv, et eventyrland med krystallklare laguner. Landskapet og strendene er blendende og uberørte - det virker som om tiden er skrudd tilbake. De fleste øyene er tynt befolket - stillhet og ro regjerer dette området! Stillehavet byr blant annet på dykking i verdenstoppen, lett tilgjengelige, aktive vulkaner, urgamle ritualer, fantastiske korallrev og irrgrønn, tropisk regnskog.

Selv om Sør-Stillehavet er varmt og fuktig det meste av året med varmt hav og klar himmel, er den beste tiden å besøke vanligvis mellom april og november når været er tørrest. Unntaket fra dette er Fransk Polynesia, hvor høysesongen er kortere og går fra juni til august.

Vennligst se øybeskrivelsene da den beste tiden og værforhold varierer fra område til område.

Den amerikanske dollaren er den nasjonale valutaen til 6 av de 22 stillehavslandene og -territoriene. Amerikansk Samoa, Guam, Marshalløyene, de fødererte statene i Mikronesia, Nord-Marianene og Palau. Et par bruker den Australienske dollaren.

Vennligst se landsbeskrivelsene da myntenheten og tipskotyme varierer fra område til område.

Øyboerne i SStillehavet er kjent for sin kjærlighet for musikk og dans. Mottoet «nyt livet» som øyboerne lever etter har en tendens til å smitte over på besøkende. Festivaler er en viktig måte å feire ulike aspekter av livet for øyboerne, med mange tradisjonelle begivenheter som dreier seg om å si takk, hedre havet og vise respekt for forfedre. Selvfølgelig, ettersom turismen har vokst på øyene, har også arrangementer som tiltrekker og underholder turister. Hver øy har sin egen timeplan med arrangementer som besøkende bør oppleve.

Noen festivaler som er verdt å oppleve

  • Palau Sportsfisketurnering, Palau, april & mai
  • Taapuna Master Surfing, Tahiti, mai
  • Tahiti Pearl Regatta, Tahiti, mai
  • Bula Fetival, Nadi, Fiji, juli
  • Honolulu Maraton, Hawaii, desember

Flere tips, festivaler og høytider finnes i beskrivelsen for hvert land.

Se våre reiser til dette reisemålet