Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Kosrae er den østligste av fire delstater i Mikronesiaføderasjonen, og ligger i Oceania i den vestre delen av Stillehavet. Selv om Kosrae bare er 110 kvadratkilometer og det er få turister som besøker øya, har denne perlen av en øystat mye spennende å by sine besøkende på. På Kosrae kan du utforske gamle ruiner, en frodig jungel og en av de mest uberørt mangroveskoger i verden. Det er likevel det krystallklare Stillehavet og det enestående livet under vann som trekker flest mennesker til denne paradisiske øya. Selv den mest blaserte dykkeren vil få tilfredsstilt sine forventninger her.

Med sin beliggenhet det vestlige Stillehavet omtrent 1000 kilometer nordøst for Ny-Guinea, er ingen overdrivelse å si at øya med vulkansk opprinnelse er et av verdens mest eksotiske reisemål. Øya kan best beskrives som en enste stor blomsterhage med palmer, sitrustrær og et utall av fargerike planter. Hvis du treffer på naboen her, er vedkommende sannsynligvis en lidenskapelig dykker. Livet under vann på Kosrae er nemlig helt i verdensklasse, med unike korallrev, fargerike fiskeslag og eksepsjonelt gode forhold for dykking. Kosrae er lite preget av forurensning, og korallrevene utenfor øya anses som noen av de sunneste verden. Dersom du vil holde seg over vannoverflaten, er det også fine forhold for surfing, vannski og kite-surfing.

På grunn av sin vulkanske opprinnelse består Kosrae av mer åser og kupert terreng enn flere av sine naboøyer, noe som innbyr til spennende og rekreerende fotturer på den vakre øya. Den frodige jungelen har en rik flora og fauna, og her kan du støte på papegøyefinker med blått ansikt, grønne øgler og en enestående fuglehule hvor tusenvis av fugler har bygget reir. Du må også få med deg de berømte mangroveskogene som med sine enorme rotsystemer er hjemsted for mange fuglearter.

Etter at du har blitt imponert av øyas eksotiske flora og fauna, kan du ta på deg Indian Jones-hatten og utforske Lelu-ruinene. Lelu var en gang en blomstrende by og det viktigste arkeologisk og historiske stedet på Kosrae. Byen var bygget på blokker av korall og basalt, og besto av boliger, kongegraver og hellige rom. I dag er byen gjengrodd, men når du har funnet veien inn i komplekset kan du finne rester av den gamle steinmuren i den historiske byen.

Den rene luften og det uforurensete vannet på Kosrae er også som skapt for økoturisme – her finner du ikke prangende internasjonale hoteller, internasjonale gatekjøkkenkjeder og luksusbutikker. De få overnattingsstedene på øya tilbyr god atmosfære og greie fasiliteter som står i stil med øyas uberørte natur. Restaurantene på øya henter maten direkte fra havet og de omkringliggende frukt- og grønnsakshagene. Fersk hummer og tunfisk er standard på menyen på denne frodige øya som venter på å bli oppdaget av flere eventyrlystne mennesker.

Høydepunkter

 • Nattdykking – Forbered deg på en enestående opplevelse under vann på Kosrae når det klare vannet og korallrevene lyses opp av månestrålene. Du vil svømme under vann i det skimrende lyset fra månen blant utallige fargerike fiskeslag og vakre korallrev, og den enestående opplevelsen vil garantert bli et marint minne for livet!
 • James Palsis Marinepark – I denne spektakulære parken kan du beundre noen Kosraes mest uberørte mangroveskoger, idylliske laguner og snorkle i krystallklart vann over koraller som myldrer av liv. Parken er også kjent for sitt enestående og bærekraftige biologiske mangfold.
 • Padle i havkajakk – I havet utenfor øya kan du padle blant uberørte skjær, vakre korallhager og stupbratte klippevegger. Dette er rekreasjon for kropp og sinn, og du kan forvente deg en virkelig fantastisk opplevelse med Stillehavet som regissør.
 • Fottur til Mount Finkol – Kosrae mest berømte fjelltopp kalles «Den sovende damen», og her vil du vandre gjennom brusende fossefall, vakker vegetasjon og til de beroligende lydene fra øyas rike fugleliv.
 • Lelu-ruinene – Den historiske byen nådde sitt høydepunkt på 1400-tallet, og er en av de mest besøkte attraksjonene på Kosrae. Herskerne av Kosrae styrte øya fra denne byen med et monarki som arkeologer mener var lik kongedømmene på Hawaii og Tonga.
 • Sipyen-fossen – Denne fossen med et vannfall på 10 meter ligger i Utwe på øya, og her kan du dusje deg i frisk fjellvann og avkjøle deg i kulpen nedenfor fossen. Husk på å ta med deg fotoapparatet så du får foreviget de vakre omgivelsene!

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Kosrae
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: september (29ºC) / Kaldeste måned: april (27ºC) / Våteste måned: mars (230 mm)

Average min and max temperatures in Kosrae, Micronesia

Hvordan er været på Kosrae? Kosrae har et varmt, tropisk klima med to forskjellige årstider. Den tørre årstiden er mellom desember og april, mens regnsesongen varer fra april til desember. Den største nedbørsmengden er mellom juli og oktober.

Beste tiden å besøke Kosrae - Kosrae har få turister hele året, så du trenger ikke bekymre deg for at øya blir overfylt av mennesker i de de vanlige høysesongperiodene. I regnsesongen som varer mellom april og desember kan det falle store nedbørsmengder i perioder, så det anbefales å besøke Kosrae i tørre perioden mellom desember og april.

 

Penger & valuta: US Dollar er offisiell valuta på Kosrae. 1 dollar er delt i cent (øre).

FreeCurrencyRates.com

Tips

Besøkende er ansett som gjester på øya, og tips er ikke forventet og blir ikke oppmuntret. Det er likevel vanlig å gi tips til personer som jobber i serviceyrker på Kosrae.

 • Taxi – Det er vanlig å gi rundt 10 prosent i tips til drosjesjåfører.
 • Hoteller – Gi gjerne noen dollar i tips til portneren som bærer bagasjen din eller personen som vasker rommet ditt.
 • Restauranter – Det er vanlig å gi rundt 10 prosent i tips dersom du er fornøyd med maten og servicen.
 • Guider – Gi gjerne noen dollar i tips til turguiden og sjåføren dersom du er fornøyd med servicen.

 

Interessante fakta

 • De fleste innbyggerne på Kosrae snakker Engelsk.
 • Fiskeprodukter, jordbruk og turisme er de viktigste næringene på Kosrae.
 • Kosrae ligger omtrent midt i mellom Hawaii og Filipinene i Stillehavet.
 • Religion spiller en viktig rolle på øya, og det er vanlig at innbyggerne går i kirken på søndagene.
 • Kosrae bugner av bærekraftige naturressurser fra havet og skogene på øya.

Festivaler
De fleste høytidsdager feires i alle statene i Mikronesiaføderasjonen for å minnes viktige historiske øyeblikk som frigjøringsdagen og Grunnlovsdagen.

 • Frigjøringsdagen 11. september – Dagen markerer årsdagen for USAs seier over Japan under andre verdenskrig. På Kosrae markerer de dagen med parader i reneste Mardi Gras stil.
 • Grunnlovsdagen – 10. mai hver år feirer innbyggerne på Kosrae dagen da føderasjonens grunnlov ble vedtatt i 10. mai 1979. Dagen er offentlig fridag, og befolkningen på øya bruker gjerne fridagen til avslapning og rekreasjon i parker og i den fantastiske naturen på øya.
 • Nyttårsaften – Den siste dagen i året feires behørig på Kosrae med mye god mat og drikke – og selvfølgelig fyrverkeri klokken tolv for å ønske det nye året velkommen.
 • Micronesian tradition and culture day – Denne kulturfestivalen 31. mars hver år feires i alle øystatene i Mikronesia. På den innholdsrike festivalen kan du oppleve utstillinger, seminarer, konserter og mye god mat og drikke.

 

Se våre reiser til dette reisemålet