Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Hawaii – romantikernes drøm, surfernes paradis, geologenes motivasjon, orkidesamlernes store fantasi og vitenskapsfolkets astronomiske himmel. Med sine meget høye fjell og innbydende strender er Hawaii-øyene som en helt annen verden, som byr på seg selv på den vennligste og varmeste måte. Øystaten er en samling av en stor skare øyer, holmer, stimer og skjær, og er grunnet sin beliggenhet både et paradis for ferierende og arbeidende.

Listen over underholdning og høydepunkter er lang. Her finner besøkende astronomiens topp – de høytliggende W.M. Keck Observatoriene, en evighet av flotte profesjonelle golfbaner, en fantastisk natur som har vært kulisse for mang en film, TV-serie og bryllup, inspirerende dykkeopplevelser til vrakrester og korallrev, og sublime bølger for surfing og mye mer.

Det er tre nasjonale historiske parker; Kalaupapa National Historical Park i Kalaupapa, Molokaʻi, som tidligere var en spedalsk koloni; Kaloko-Honokōhau National Historical Park i Kailua-Kona på Hawaii-øya; og Puʻuhonua o Hōnaunau National Historical Park, et eldgammelt tilfluktssted på Hawaiʻi Islands vestkyst. Den saftige naturen, dyrelivet, fargene, lydene og luktene kan få hvem som helst til å nyte freden mens alt stress omdannes til herlighet.

Historisk sett har Hawaii vært influert av plantasjeøkonomi. Øystaten er fortsatt en stor landbrukseksportør på grunn av sin gode jord og unike tropiske klima. Økonomien har gradvis diversifisert seg siden midten av det 20. århundre, med turisme og militært forsvar som de to største sektorene. Staten tiltrekker seg turister, surfere og forskere fra hele verden med sitt mangfoldige naturlandskap, varme tropiske klima, overflod av offentlige strender, havomgivelser, aktive vulkaner og den klare himmelen over Big Island. Hawaii er vert for den amerikanske stillehavsflåten - verdens største marinekommando - samt 75000 ansatte i det amerikanske forsvarsdepartementet.

Høydepunkter

 • Sentry Tournament of Champions: Sentry Tournament of Champions er kalenderårets åpningsturnering for golfens PGA Tour-sesong, og spilles på Hawaii på øya Maui. Turneringen ble grunnlagt i 1953; i det meste av historien var feltet begrenset til golfere som vant en turnering i løpet av det foregående kalenderåret, men spillere som kvalifiserte seg til det forrige Tour Championship er nå også invitert. Golfere som Tiger Woods, Geoff Ogilvy og Calvin Peete har alle spilt her, og turneringen er filmet for TV. Øyene rundt Hawaii er kjent for å være et meget godt sted for golf, og Big Island har ikke mindre enn seks flotte golfbaner å by på.
 • W. Keck Observatorier: Midt i Stillehavet er Hawaii omgitt av tusenvis av mil med termisk stabilt hav.Ettersom Maunakea-toppen ligger på 1157 m.o.h. er det ingen nærliggende fjellkjeder som kan svekke atmosfæren, og få bylys forurenser nattehimmelen på Hawaii. Det meste av året er atmosfæren over Maunakea klar, rolig og tørr, og dette byr på den beste utsikten på jorden, bokstavelig talt. De to tvilling-teleskopene er verdens mest vitenskapelig produktive optiske og infrarøde teleskoper, og er brukt av vitenskapsfolk verden rundt. Toppen av Maunakea er en dramatisk, uforglemmelig natur- og besøksopplevelse. Besøkende med 4-hjulsdrevne kjøretøy har lov til å kjøre til den lange toppen av Maunakea hvis været tillater det. På toppen kan du besøke Keck-observatorienes besøksgalleri med utstillinger som beskriver forskningen og operasjoner.
 • Hawaii Orkideshow: Hvert år holder Honolulu Orchid Society et fargerikt arrangement som bugner av orkideer. Dette gratisarrangementet inneholder salg av planter og orkideer, utstillinger av orkideforeninger, individuelle utstillinger, orkidekulturverksteder og håndverk som kan lages av orkideer. Men vent – det er mer. Showet – som gjerne går over to dager – har også ofte en bonsai-utstilling og forskjellige blomster-, plante-, keramikk- og andre leverandører som deltar. Arrangementet er en konkurranse og har flere klasser en kan delta i og vinne diplom for beste utstilte plante – noe meget utenom det vanlige!
 • Verdenskrigsminner: Mange har sikkert tenkt på Pearl Harbour hver gang de hører «andre verdenskrig» nevnt. Mange har sikkert også tenk på USS Arizona Memorial, USS Bowfin Submarine Museum Park og National Memorial Cemetery of the Pacific ved Punchbowl-krateret – noe som definitivt bør besøkes. Men Hawaii har en mengde mindre kjente «krigsminner» både fra første og andre verdenskrig. En av dem er det store bassenget Natatorium som en gang var et glitrende eksempel på Beaux Arts-arkitektur, Bassenget var opprinnelig et minnesmerke over de 10000 Hawaii-soldatene som kjempet i første verdenskrig. Et annet minne er Lanikai Pillboxes – en gåtur som tilbyr nydelige utsikter over Oahu. I disse «pilleboksene», utstyrt med teleskoper, satt soldater og så etter fiendtlige skip under andre verdenskrig, og utsikten dras nytte av i dag som da av både besøkende og lokalbefolkningen. En kan også dykke for å se vrakrester etter verdenskrigene som ironisk nok er et fantastisk voksested for koraller. 1484 fly styrtet i havet rundt Hawaii mellom 1924 og 1952, og med den rette dykkeguiden kan du besøke disse små økosystemene.
 • Snorkling og dykking: Det er absolutt ingen hemmelighet at Hawaii er et at de beste stedene for både dykking og snorkling. Det er mye å se under vann; Big Island tilbyr det største antallet dykkesteder i tillegg til et omfattende biologisk mangfold på korallrevdykk, fra rokker til nakensnegler til lille Nemo. Øya Kauai leverer det største antallet grønne havskilpadder. Vrakdykkere vil sette pris på mulighetene Oahu tilbyr, og for de som har et budsjett eller bare søker ekstra eventyr er Maui et godt valg for landdykking og unike dagsturer. Når det gjelder landskapet er mye av undervannsterrenget avkjølt lava. Tidligere lavastrømmer er ansvarlige for å skape labyrinter av tunneler, buer og kartere. I tillegg er den avkjølte lavaen næringsrikt for harde og myke koraller og støtter dermed blomstrende samfunn som må sees og oppleves.
 • Surfing: Hawaii er et mekka for surfing. Øyenes perfekte beliggenhet så langt fra alle andre landområder gir virkelig forbløffende bølgemønstre en ikke finner andre steder. Med dønninger som passer for nybegynnere og profesjonelle er Hawaii det ideelle stedet for å ri en bølge uansett hvilket erfaringsnivå du har. Maui har flere surfeplasser for nybegynnere enn noen av de andre øyene, mens Oahu er kjent for sine vanvittige North Shore-strender og ruller. Kauai sine surfeplasser er sesongbaserte, og nordenden av øya er et godt valg for vintermånedene og sørenden ideell for sommeren. Hawaii har også en mengde tilbud for de som ønsker å lære samt store konkurranser for de som er øvet.

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Honolulu, Hawaii: 
Varmeste måned: august (31,6ºC) / Kaldeste måned: januar (19,3ºC) / Våteste måned: mars (60mm).

 

Average min and max temperatures in Honolulu, Hawaii

Hvordan er været? På Hawaii er klimaet tropisk, med en varm årstid fra juni til oktober kalt kau på hawaiisk språk, og en relativt kjølig årstid – hooilo – fra desember til mars. På stranden om sommeren er det over 30 grader, men i de høye fjellene er det ofte minusgrader om sommernettene.

 

Beste tiden å besøke Hawaii - Den beste tiden for reisende å besøke Hawaii kommer derfor litt an på hva formålet med reisen er. April er en utmerket måned, men unngå helligdager hvis det går. Mai sies å være den absolutt beste måneden for besøkende - flott vær og gode priser! September er også en utmerket måned med flott vær - perfekt tid for de som ønsker færre turister. Oktober har et utmerket utvalg av lokale festivaler og arrangementer, og januar er en utmerket tid for å se hval men er i gjennomsnitt en av de våtere månedene.

Myntenhet: Hawaii er en amerikansk stat og bruker derfor amerikanske dollar (USD) og bruker symbolet $. En dollar er 100 cents.

 

USD - United States dollarEUR - EuroGBP - British poundCAD - Canadian dollarCNY - Chinese yuanJPY - Japanese yenRUB - Russian rubleABBC - ABBC CoinADA - CardanoAE - AeternityAED - United Arab Emirates dirhamAFN - Afghan afghaniAION - AionALGO - AlgorandALL - Albanian lekAMD - Armenian dramANG - Netherlands Antillean guilderANT - AragonAOA - Angolan kwanzaARDR - ArdorARK - ArkARS - Argentine pesoATOM - CosmosAUD - Australian dollarAWG - Aruban florinAZN - Azerbaijani manatBAM - Bosnia and Herzegovina convertible markBAT - Basic Attention TokenBBD - Barbadian dollarBCD - Bitcoin DiamondBCH - Bitcoin CashBCN - BytecoinBCV - BitCapitalVendorBDT - Bangladeshi takaBDX - BeldexBEAM - BeamBGN - Bulgarian levBHD - Bahraini dinarBIF - Burundian francBMD - Bermudian dollarBNB - Binance CoinBND - Brunei dollarBOB - Bolivian bolivianoBRD - BreadBRL - Brazilian realBSD - Bahamian dollarBSV - Bitcoin SVBTC - BitcoinBTG - Bitcoin GoldBTM - BytomBTN - Bhutanese ngultrumBTS - BitSharesBWP - Botswana pulaBYN - New Belarusian rubleBYR - Belarusian rubleBZD - Belize dollarCAD - Canadian dollarCDF - Congolese francCENNZ - CentralityCHF - Swiss francCHZ - ChilizCLF - Unidad de Fomento (funds code)CLP - Chilean pesoCNH - RenminbiCNY - Chinese yuanCOP - Colombian pesoCRC - Costa Rican colónCRO - Crypto.com ChainCRPT - CrypteriumCUP - Cuban pesoCVC - CivicCVE - Cape Verdean escudoCZK - Czech korunaDASH - DashDCN - DentacoinDCR - DecredDGB - DigiByteDGD - DigixDAODGTX - Digitex FuturesDJF - Djiboutian francDKK - Danish kroneDOGE - DogecoinDOP - Dominican pesoDX - DxChain TokenDZD - Algerian dinarEGP - Egyptian poundEKT - EDUCareELA - ElastosELF - aelfENG - EnigmaENJ - Enjin CoinEOS - EOSERN - Eritrean nakfaETB - Ethiopian birrETC - Ethereum ClassicETH - EthereumETN - ElectroneumETP - Metaverse ETPEUR - EuroEURS - STASIS EUROFCT - FactomFET - FetchFJD - Fijian dollarFKP - Falkland Islands poundFNB - FNB ProtocolFTM - FantomFTT - FTX TokenFUN - FunFairGBP - British poundGEL - Georgian lariGHS - Ghanaian cediGIP - Gibraltar poundGMD - Gambian dalasiGNF - Guinean francGRIN - GrinGTQ - Guatemalan quetzalGXC - GXChainGYD - Guyanese dollarHBAR - Hedera HashgraphHC - HyperCashHEDG - HedgeTradeHKD - Hong Kong dollarHNL - Honduran lempiraHOT - HoloHRK - Croatian kunaHT - Huobi TokenHTG - Haitian gourdeHUF - Hungarian forintHYN - HyperionICX - ICONIDR - Indonesian rupiahILS - Israeli new shekelINO - INO COININR - Indian rupeeIOST - IOSTIQD - Iraqi dinarIRR - Iranian rialISK - Icelandic krónaJMD - Jamaican dollarJOD - Jordanian dinarJPY - Japanese yenJWL - JewelKBC - Karatgold CoinKCS - KuCoin SharesKES - Kenyan shillingKGS - Kyrgyzstani somKHR - Cambodian rielKMD - KomodoKMF - Comorian francKPW - North Korean wonKRW - South Korean wonKWD - Kuwaiti dinarKYD - Cayman Islands dollarKZT - Kazakhstani tengeLAK - Lao kipLAMB - LambdaLBP - Lebanese poundLEO - UNUS SED LEOLINK - ChainlinkLKR - Sri Lankan rupeeLOOM - Loom NetworkLRC - LoopringLRD - Liberian dollarLSK - LiskLSL - Lesotho lotiLTC - LitecoinLYD - Libyan dinarMAD - Moroccan dirhamMAID - MaidSafeCoinMANA - DecentralandMATIC - Matic NetworkMDL - Moldovan leuMIOTA - IOTAMKD - Macedonian denarMKR - MakerMMK - Myanma kyatMNT - Mongolian tögrögMOF - Molecular FutureMONA - MonaCoinMOP - Macanese patacaMUR - Mauritian rupeeMVR - Maldivian rufiyaaMWK - Malawian kwachaMXN - Mexican pesoMYR - Malaysian ringgitMZN - Mozambican meticalNAD - Namibian dollarNAS - NebulasNEO - NEONEW - NewtonNEX - Nash ExchangeNEXO - NexoNGN - Nigerian nairaNIO - Nicaraguan córdobaNOK - Norwegian kroneNPR - Nepalese rupeeNPXS - Pundi XNRG - EnergiNULS - NULSNVC - NovacoinNZD - New Zealand dollarODE - ODEMOKB - OKBOMG - OmiseGOOMR - Omani rialONT - OntologyPAB - Panamanian balboaPEN - Peruvian nuevo solPGK - Papua New Guinean kinaPHP - Philippine pesoPKR - Pakistani rupeePLC - PLATINCOINPLN - Polish złotyPPC - PeercoinPPT - PopulousPYG - Paraguayan guaraníPZM - PRIZMQAR - Qatari riyalQASH - QASHQNT - QuantQTUM - QtumRDD - ReddCoinREN - RenREP - AugurRIF - RIF TokenRLC - iExec RLCRON - Romanian leuRSD - Serbian dinarRUB - Russian rubleRVN - RavencoinRWF - Rwandan francSAR - Saudi riyalSBD - Solomon Islands dollarSC - SiacoinSCR - Seychellois rupeeSDG - Sudanese poundSEELE - SeeleSEK - Swedish kronaSGD - Singapore dollarSHP - Saint Helena poundSLL - Sierra Leonean leoneSNT - StatusSNX - Synthetix Network TokenSOLVE - SOLVESOS - Somali shillingSRD - Surinamese dollarSTEEM - SteemSVC - Salvadoran colónSXP - SwipeSYP - Syrian poundSZL - Swazi lilangeniTHB - Thai bahtTHETA - THETATHR - ThoreCoinTHX - ThoreNextTJS - Tajikistani somoniTMT - Turkmenistani new manatTND - Tunisian dinarTOP - Tongan paʻangaTRX - TRONTRY - Turkish liraTTD - Trinidad and Tobago dollarTUSD - TrueUSDTWD - New Taiwan dollarTZS - Tanzanian shillingUAH - Ukrainian hryvniaUGX - Ugandan shillingUSD - United States dollarUSDC - USD CoinUSDT - TetherUYU - Uruguayan pesoUZS - Uzbekistani somVERI - VeritaseumVET - VeChainVND - Vietnamese đồngVSYS - V SystemsVUV - Vanuatu vatuWAN - WanchainWAVES - WavesWICC - WaykiChainWIN - WINkWIX - WixlarWST - Samoan talaWTC - WaltonchainXAF - Central African CFA francXCD - East Caribbean dollarXEM - NEMXIN - MixinXLAB - XcelToken PlusXLM - StellarXMR - MoneroXMX - XMaxXOF - West African CFA francXPF - CFP francXRP - RippleXTZ - TezosXVG - VergeYER - Yemeni rialZAR - South African randZEC - ZcashZEN - HorizenZIL - ZilliqaZMW - Zambian kwachaZRX - 0x $  
NOK - Norwegian krone kr  
SEK - Swedish krona kr  
i
December 09, 2022
FreeCurrencyRates.com

Tips: På Hawaii er det best å gi tips med kontanter, ikke med kort, for å forsikre at den rette personen får pentene. Reisebudsjettet ditt burde inkludere en større variasjon tips.

 

 • Taxi – 15%.
 • Hoteller – gi hushjelpene 5USD dagen. Legg pengene gjerne i en konvolutt og skriv «Housekeeping» på den. Har hotellet en concierge er det fint å gi noen dollar her og, men det kommer an på hvor mye de gjør for deg. Pikkoloene får gjerne 2USD per bagasje. Når det gjelder romservice er det best å lese regninger godt – tips er ofte inkludert. Hvis den ikke er det, gi personen et par dollar.
 • Restauranter – tips for hurtigmat og restaurantmat ligger mellom 15-20%, og kommer an på jobben de gjør. Er det musikere i restauranten gir en gjerne mellom 5-20USD til dem, spesielt hvis en ber om en spesiell sang.
 • Bar – 1USD per drink.
 • Guider/utflukter – 20%.
 • Flyplassen – hvis du bruker bagasjesjekk på flyplassen er det fint å gi den ansvarlige 1-2USD per bagasje. Hvis du bruker skyttelbuss og føreren må laste bagasjen din kan du gi dem 2USD per bagasje.
 • Billeie – leier du bil er det vanlig å gi et par dollar til utleieren.
 • Spa – 20%.

Interessante fakta 

 • Viste du at surfing ble oppfunnet i Hawaii?
 • Viste du også at du kan sende en kokosnøtt fra Hawaii? Bare skriv på en adresse og la posten gjøre resten. Mange butikker og hoteller selger kokosnøtter som allerede er dekorerte og klare for sending.
 • I Hawaii sier en hallo med en klem, ikke ved å ta hverandre i hånden. Et vennlig folk!
 • Hawaii består til sammen av 132 forskjellige øyer og 124 holmer, stimer og skjær. De 8 viktigste øyene er Oahu, Maui, Kauai, Big Island (Hawaii Island), Molokai, Lanai, Niihau og Kaho'olawe.
 • Iolani slott – hvor det frem til 1893 bodde konger, dronninger, prinser og prinsesser – er det eneste kongelige slottet i USA.
 • Det hawaiiske alfabetet har bare 12 bokstaver. Vokalene er A, E, I, O, U. Og konsonantene er H, K, L, M, N, P, W.

Festivaler: Mange av festivalene på Hawaii-øyene er basert på kulturelle tradisjoner, og fremstiller flora og fauna, musikk, dans og historiefortelling med den hensikt av å bevare de gamle levemåtene og å huske på det som er viktig i livet. Hawaii-øyene har en lang liste forskjellige festivaler og her er noen av de mer besøkte:

 • Ukulelefestivalen: Denne festivalen er en del av den årlige tradisjonen som følges rundt om hele Hawaii hver sommer, og regnes for å være den største Ukulele-festivalen i hele verden. Gjester opplever opptredener av hundrevis av artister fra hele verden. Festivalen ble etablert av Roy og Kathy Sakuma i Hawaii for å fortsette sitt livsverk med å bevare interessen for ukulelen og spre gleden ved ukulelen. Festivalen blir større og større hvert år ettersom ukulelen har blitt et overraskende populært instrument de siste 15 årene. Ukulelefestivalen i Hawaii produserer, promoterer og arrangerer arrangementer gratis for publikum, oppmuntrer til interesse for Hawaiis kunst og kultur gjennom utdanning og stipend, og fremmer lokal og internasjonal interesse for ukulele som et instrument av virtuos kvalitet. Besøkende kan forberede seg på å bli trollbundet og flettet inn i musikknotene fra instrumentet i hvert hjørne av lokalet.
 • Hawaii International Music Festival: Denne store festivalen arrangeres årlig i august for musikkelskere fra hele verden. Den er produsert av en veldedig enhet som er opptatt av å få de beste og mest populære artistene i musikkbransjen til Hawaii. Fra anerkjente artister til rangerte amatører, denne festivalen er vitne til folkemengder i tusenvis. Og i sann festivalstil finnes det også en mengde matboder og musikkinstruksjonsboder for besøkende å stikke innom i pausene.
 • Kona Kaffefestival: Denne festivalen begynner å brygge tidlig i november og fortsetter i 10 dager med arrangementer som fremmer Hawaiis unike kultur og mangfold. Festivalen arrangeres for å bevare, forevige og promotere Kona-distriktets unike kaffearv. Hawaiis rike, vulkanske jordsmonn og fjellskråninger har vist seg å være et ideelt klima for kaffedyrking. På sitt høydepunkt, tidlig på 1900-tallet, omfattet industrien 6000 dekar. I dag er det fortsatt omtrent 650 gårder som dyrker kaffe i Kona-distriktet som dekker omtrent 3500 dekar med en årlig produksjon verdsatt til $14 millioner. Gjennom den 10-dager lange festivalen kan du feire innhøstingen, da Kona kaffefarmer tilbyr et innblikk i dyrkingen av denne verdensberømte avlingen. Kaffekunstscenen fylles med inspirasjon, og musikk og dans beriker opplevelsen. Kona kaffe- og matarrangementer tilbyr smaksprøver, og praktiske kulturelle arrangementer hjelper til med å fortelle historien om Konas rike kaffehistorie.
 • Alohafestivalene: Aloha Festivalene er den største hawaiiske kulturfeiringen i USA. I 1946 begynte Aloha-festivalene som "Aloha Week", en kulturell feiring av Hawaiis musikk, dans og historie ment å forevige øyenes unike tradisjoner. I 1991 ble Aloha Week gjort om til Aloha Festivals og har blitt en statsdekkende feiring av hawaiisk kultur med store begivenheter på øya O'ahu. Tusenvis av frivillige jobber sammen hvert år for å iscenesette arrangementene, som blir deltatt av mer enn 100 000 mennesker. Festivalene inkluderer store begivenheter som det kongelige hoffs innsettelse og åpningsseremoni, den årlige Waikīkī Hoʻolauleʻa – en storfest, og den årlige fargerike og velduftende blomsterparaden.
 • Okinawanfestivalen: Som Hawaiis største etniske festival lover Okinawa-festivalen som arrangeres årlig å bli en helg full av deilig mat, god underholdning og mye moro for folk i alle aldre. Okinawanfestivalen tiltrekker seg mer enn 50 000 besøkende årlig og er blitt en førsteklasses affære. Festivalen presenterer kulturelle forestillinger fra Hawaii og Okinawa, deilig mat, aktiviteter, kunst og håndverk, bonsaiutstilling og salg av unike produkter fra Okinawa.
 • Hawaii Internasjonale Filmfestival: «HIFF» er en årlig filmfestival som stråler søkelyset mot Stillehavs- og asiatisk kino samt nye og fremvoksende filmskapere. Festivalen ble startet i 1981 av Jeannette Paulson Hereniko som et prosjekt av East-West Center ved University of Hawaiʻi, i Honolulu. På grunn av denne akademiske foreningen inneholdt HIFF fremtredende akademiske seminarer og diskusjoner i de første årene, og ble levert gratis til publikum. Festivalen arrangeres årlig i Honolulu i løpet av november med flere visninger og arrangementer som holdes over Hawaii-øyene Oʻahu, Hawaii, Kauaʻi og Maui. HIFF holder også en mindre fremvisning

Se våre reiser til dette reisemålet