Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Lukk øynene og forestill deg en bortgjemt hvit sandstrand uten et eneste fotavtrykk som forstyrrer dens uberørte skjønnhet. Tenk deg å gå inn i hundre år gammelt spansk fort, eller besøke neolitiske arkeologiske ruiner. Hva med å prøve å finne tapte skatter av spanske sjøkapteiner eller britisk profitører borte i en svunnen tid?

Guam er den største øya i Marianas og den mest folkerike i Mikronesia. Guam har også fungert som en viktig amerikansk militærbase siden andre verdenskrig og fortsetter å tiltrekke seg turister fra Asia og Amerika takket være attraksjoner som Tumonbukten, sjarmerende Sør-Guam og nattmarkedene i Chamorrolandsbyen. Reisende begynner vanligvis å utforske fra hovedstaden Hagåtña, som kan skilte med historiske steder og er et flott utgangspunkt for opplevelser til Lam Lamfjellet.

Turisme er en av de viktigste faktorene som driver den lokale økonomien, og regjeringen presser på for en større overhaling av omdømmet, og fremhever ikke bare shopping og natteliv, men også den fantastiske naturen. Utover den glamorøse fasaden er det mange interessante ting å se og oppdage, for eksempel historiske landsbyer og den fargerike Chamorrokulturen. Det tropiske havklimaet gjør øya til et flott reisemål hele året, for ikke å nevne et fantastisk alternativ for de som leter etter et sted å slappe av.

Den opprinnelige lokalbefolkningen, kjent som Chamorro, er vennlige og omgjengelige. Mange av innvandrerne som bor her er av koreansk, kinesisk, japansk og filippinsk avstamning, og er veldig gjestfrie. Guams kulinariske kjøkken er fargerik takket være dens mange nabopåvirkninger. Sørg for å prøve tradisjonell Chamorromat.

Høydepunkter
Guams vakre strender er perfekte for å lene seg tilbake og slappe av på, men attraksjonene er verdt å stå opp for også. Guam kan skryte av mange naturopplevelser, historiske landemerker og skjulte perler. Friluftsentusiaster vil nyte fotturer gjennom jungelen for å se unik flora og fauna så vel som dens verdensberømte fossefall. De som ønsker å vite mer om den lokale kulturen kan dra til hjertet av øya for å utforske den spanskpåvirkede regionen eller dra sørover for å møte og mingle med Chamorrosfolket.

 • Tumonbukten
  Guams største turistsenter, Tumonbukten har et yrende natteliv og mange shoppingmuligheter. Vannet rundt er perfekt for dykking takket være de fargerike korallrevene og livet under vann. Den sørlige delen er et fjellområde, mens den nordlige kysten har mange klippeformasjoner. Tumon er tilgjengelig med buss eller bil, og er et godt utgangspunkt for å besøke "Two Lovers Point", stedet hvor et kjærlighetspar begikk selvmord ved å hoppe fra en klippe på 115 meter. Selv om det er litt makabert, er området et vakkert utsiktspunkt over sentrale Guam og Tumonbukten.
 • Hagåtña
  Guam var under Spania i 333 år, og hovedstaden Hagåtña er et bevis på denne tiden i historien. Den enorme byen er hjem til mange gamle bygninger i spansk stil sammen med relikvier fra da Chamorros bodde i området. Kjent som Agana, eller Agaña, da den var under spansk styre, fra det 18. til midten av det 20. århundre, var Hagåtña befolkningssenteret i Guam. I dag fungerer det som sete for øyas regjering og er et viktig handelsdistrikt.
 • Ritidian
  Dette nasjonale dyrereservatet på den nordligste spissen av øya er kjent for sine uberørte strender. Litt øde på hverdager med bare noen få fiskere rundt, blir det travelt i helgene når familier kommer for piknik og for å nyte naturen.
 • Chamorrolandsbyen
  Chamorros er urbefolkningen i Guam, og et besøk i landsbyen deres er en komplett kulturell fordyping i den lokale livsstilen og maten. Området er spesielt kjent for sitt nattmarked hvor besøkende kan kjøpe tradisjonelle håndverk og lære hvordan de ble laget av dyktige håndverkere og håndverkere. Det er enkelt å komme hit med bil eller buss fra alle deler av øya, og området er også kjent som I Sengsong Chamorro.
 • Latteparken
  Denne parken antas å ha blitt bygget i 500 e.Kr., og det antas at steinsøylene ble brukt som støttepilarer for høye hjem til Chamorrofolket.
 • Talofofo Fossefallene
  Den vidstrakte Talofofofallene er et bortgjemt paradis vekk fra kjas og mas på strendene. I sentrum er Ugumelvens 9 meter store fossefall, som fosser ned i et kulp med fjellhyller og strandkant. Området rundt er et utmerket sted for piknik, mens vannet er perfekt for bading. Talofofofallene er tilgjengelig med bil, du må gå til toppen av fossen. Innenfor parken er attraksjoner som observasjonstårnet, Yokoi's Grotte, Spøkelseshuset og Guam Historiske Museum. Det finnes også en gavebutikk på stedet og en utendørs skytebane.
 • Gef Pago Parken
  Også kjent som Gef Pa'go Kulturlandsby, er denne historiske attraksjonen i Inalahanområdet karakteristisk for sine tradisjonelle stråtakhytter. Den er åpen hver dag og byr på demonstrasjoner av tradisjonell kunst samt håndverk. Omvisninger rundt Inalahan er tilgjengelige, og området brukes ofte som et sted for populære arrangementer, som Dinana'Minagof Chamorro Dance Festivalen, Fiestan Inalahan, Fortellerfestivalen. Kokosnøttgodteri, kokosnøttvev og havsalt er blant de lokalproduserte produktene som kan kjøpes i gavebutikken. Alle inntektene går til restaurering av parken.

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Guam
Måleenheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: Mai/Juni (28,5ºC) / Kaldeste måned: Februar (26,8ºC) / Våteste måned: August (420 mm) - Alle verdier basert perioden 1991-2020.

Hvordan er været på Guam?

Guam har et tropisk marint klima, så det holder seg fuktig og varmt hele året med temperaturer moderert av nordøst passatvindene. Den tørre sesongen er fra januar til juni, mens regntiden er fra juli til desember. Temperaturene endres nesten ikke med årstidene. Store tyfoner er sjeldne, med en som kommer bare en gang hvert åttende år, vanligvis mellom oktober og november. Den siste ødeleggende stormen skjedde i 2002. Det daglige gjennomsnittstemperaturen mellom 22°C og 25°C, med temperaturer som sjelden går under 21°C eller når over 32°C.

Beste tiden å besøke Guam                                                                                                             

Den tørre sesongen er den beste tiden å besøke Guam, som betyr når som helst fra januar til slutten av april eller begynnelsen av mai. Bruk lette eller lette klær og ta med en regnfrakk eller en paraply når du besøker i regntiden. Turistsentre som Tumonbukten er fullpakket med besøkende i den tørre årstiden, så hotell- og bilutleieprisene vil være høyere. Men hvis du vil nyte vannsport, vrakdykking og sightseeing utendørs, er den ekstra utgiften verdt det.
Myntenhet: Guams offisielle valuta er Amerikanske Dollar (USA). Guam er en del av USA. Det er kjent som et ikke-inkorporert territorium, og selv om det ikke er så nært USA, kvalifiserer det som et av dets territorier. Derfor bruker den samme valuta som "morlandet." De fleste kreditt- og debetkort godtas. Hoteller, flyplassen, dagligvarebutikker og kjøpesentre har minibanker (ATMs).

Tips:

 • Taxi – Det er ikke forventet med tips, men det blir satt pris på.
 • Hoteller – det forventes ikke at man gir tips. Man kan gi pikkoloene 1-2 USD pr koffert og rengjøringspersonalet 2-3 USD pr natt hver hvis servicen er veldig bra.
 • Restauranter – Det er forventet med 10-15% tips på toppen av regningen hvis servicen og opplevelsen er god. Men sjekk det allerede er lagt til på regningen i form av et Service charge-tillegg.
 • Guider – om man er på en dagstur burde man gi 20-30 USD til guiden, om man er på en gruppetur med flere kan man gi 5 USD hver. Å gi 5 USD til sjåføren blir også satt pris på.

Interessante fakta:

 • Engelsk er det offisielle språket sammen med Chamorro. Japansk er også mye brukt.  
 • Guamansk matlaging er faktisk ganske lik spansk mat. Noen av rettene man må prøve er kelaguen (hakket kylling med varm paprika, revet kokosnøtt og sitronsaft), mahha titiyas (kokosnøtttortillas), apigigi (en dessert laget med tapioka og kokosmelk, pakket inn i et bananblad og grillet), og bunelos (banan smultringer).
 • Guam er bra for dykking selv om det ikke er på samme nivå som nabolandet Palau, Yap eller Chuuk. Den har imidlertid noe ganske unikt som ikke finnes andre steder: To skipsvrak stablet oppå hverandre senket under to forskjellige kriger, første verdenskrig og andre verdenskrig.

Festivaler                                                                                                                                            Mange av høytidene og festivalene i Guam ligner de på fastlandet i USA, som Martin Luther King Day, Thanksgiving Day og Independence Day. Imidlertid er det mange unike religiøse, sportslige og kulturelle begivenheter gjennom året også.

Marianas Cup strandvolleyballfestival
Mikronesias eldste og største volleyballturnering inneholder mer enn bare en turnering, men premietrekninger, utlodninger og mange andre morsomme aktiviteter. Verdens beste volleyballspillere kommer til Guam hver februar for å konkurrere om den store potten og skryterettigheter.

Guam Oppdagelsesdag
En nasjonal helligdag som feires den første mandagen i mars, Discovery Day markerer oppdagelsen av Guam i 1521.

Malojloj Fiesta
Malojloj Fiesta er en av de mest populære festivalene på øya. Det holdes i mai, spesielt i Inarajan. Dette tre dager lange arrangementet minnes skytshelgen San Isidro, gjennom tradisjonelle arrangementer, vannbøffelracing og spisekonkurranser. Det er vanligvis en gatefest i nærheten av kirken hvor besøkende er velkomne til å bli med og prøve Chamorroøl og mat.

Frigjøringsdagen
Guam feirer frigjøringsdagen 21. juli som minnes deres uavhengighet fra den japansk okkupasjon. Minnesmerker og seremonier holdes uken før, mens en parade på dagen starter fra Hagatnas Marine Corps Drive. Missekonkurransen på Uavhengighetsdagen er et etterlengtet høydepunkt.

Gupot Y Peskadot
Også kjent som Fiskerfestivalen, denne begivenheten 12. august er organisert av Guam Fishermen's Cooperative Association og har pedagogiske og interaktive utstillinger om fiskemetodene og kystmiljøet på øya. Underholdning og fersk sjømat tilbys.

Bakverk i Paradis
Denne årlige begivenheten feirer dessertene og konfekten laget av toppkokker i Guam. Bakverk i Paradis finner sted i oktober og er organisert av Guam Hotel and Restaurant Association med søtsaker tilberedt på stedet.

Se våre reiser til dette reisemålet