Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Kiribati langs ekvator og rett på den internasjonale datolinjen er en nasjon med 33 vidt spredte atoller som er perfekt for dykking, fugletitting og for å nyte mikronesisk kultur. Plaget av kamper under andre verdenskrig, herjet av termonukleære objekter fra den kalde krigen og skremt av stigende havnivåer i dag, er dette landet med lavtliggende øyer like unikt og avsidesliggende som de kommer.

Regionen består av tre grupper; Gilberts, hvor hovedstaden Tarawa er. Lineøyene, med Christmas Island (ikke den kjente australienske) og mindre kjente Phoenixgruppen. Det mest slående trekket med Kiribati – utenfor de hvite korallsandstrendene – er dens overflod av laguner, som er perfekte for dykking og fugletitting. South Tarawa, Christmas Island og Kanton Island (fra Phoenix) har dem alle, selv om Christmas Island er ansett som den flotteste og mest tilgjengelige.

De fleste besøkende drar ut på båtturer, dykker eller med sjøfly for sightseeing over Abaiang- og Maiana-atollene. Hver øygruppe kan imidlertid bare nås via en internasjonal flytur, eller lang sjøreise, for eksempel det begrensede Phoenix Island Marine Protected Area, som hovedsakelig er tilgjengelig med båt fra Kanton Island.

Dykkingen i Kiribati er et stort trekkplaster, der alle typer koraller og fisk kan sees sammen med en myriade av andre verdenskrigsvrak i Tarawa. Sportsfiske og fugletitting florerer, spesielt på Christmas Island. Andre fordeler er det delige tropiske klimaet og mangel på turistinfrastruktur – noe som appellerer til de mer erfarne reisende – og den enkle livsstilen til innbyggerne. Derimot er hovedstaden South Tarawa et travelt nettverk av holmer, og hjemsted for noen av de viktigste severdighetene som parlamentet.

Lokalbefolkningen er vennlige og imøtekommende og elsker å vise frem sin kultur under Island Nights og gjennom sitt utvalg av håndverk.

Høydepunkter
Det viktigste å gjøre i Kiribati er å nyte strendene og vannet, med mange muligheter for svømming, dykking og snorkling. Fiske er også en stor aktivitet, med sportsfiske i verdensklasse. Christmas Island har det beste innen dykking og fiske, sammen med flott fugletitting.

Den beste tiden for å nyte havet er mai til oktober, når det er roligst og tørrest. En typisk Kiribatiaktivitet er et besøk på et møtehus (maneaba) for å oppleve historier og dans.

 • Dykking – er en av hovedattraksjonene i Kiribati, og på grunn av den avsidesliggende beliggenheten og mangelen på industrifiske, er mangfoldet av marint liv du vil se svimlende. Christmas Island har den beste dykkingen, med Christmas Island Diver's Association som tilbyr turer til de beste stedene. Phoenix Island har også bra dykking, men har begrenset tilgjengelighet. I Tarawa arrangerer Kukurei Dive også turer til Ouba. Snorkling kan ordnes fra de fleste gjestehus, men unngå hovedlagunen ved South Tarawa.
  Fugletitting – er best på Christmas Island, hvor hundrevis av arter hekker, inkludert trekkfugler i juni og desember. Det er flere naturreservater her - nemlig Phoenix Island Protected Area - hvor besøkende kan komme på nært hold med en guide. Populære varianter funnet på Kiribati inkluderer de store Fregatidae, Sula dactylatra, Anous minutus og flere typer terner. Båter går nærme de forskjellige holmene, eller du kan få tilgang til de bortgjemte stedene med bil. Alle hotellene på Christmas Island kan arrangere turer, inkludert Captain Cook Hotel..
 • Sportsfiske – Fiske er et stort tidsfordriv, også for lokalbefolkningen som hovedsakelig lever av mat fra havet og kokosnøtter. Kiribati Horizons kan organisere turer til mange av øyene, og tilbyr lagune- eller viltfiske i åpent vann. Ambo Island-lagunen og Ouba, samt Dai Nippon Causeway, er alle gode områder hvor tunfisk og marlin kan fanges, sammen med fantastisk bonefish. Det beste fisket er imidlertid utenfor Christmas Island eller Phoenix Island. Dive & Fishing Adventure Lodge kan også hjelpe deg med å arrangere charterturer.
 • Hvalsafari – er populært fra desember til april med South Pacific Tour, hvor spekkhoggere og delfiner rutinemessig blir observert. Båter kan også leies "med skipper" for flerdagers cruise.

Andre populære aktiviteter i Kiribati inkluderer golf på Ambo Island, og besøke de tradisjonelle maneaba-møtehusene for å delta i sang og dans med lokalbefolkningen.

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Tarawa
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: hele året (31ºC) / Kaldeste måned: hele året (25ºC) / Våteste måned: juli (80 mm) - Alle verdier basert perioden 1991-2020

Average min and max temperatures in Tarawa, Kiribati

Hvordan er været i Kiribati Klimaet i Kiribati er tropisk, varmt hele året, med betydelige forskjeller i nedbør. Faktisk er øyene spredt midt i Stillehavet rundt ekvator, og spenner over et stort område på 4000 kilometer fra vest til øst, og i den sentrale og østlige delen oppstår et merkelig fenomen; øyer som ligger langs ekvator mottar en kjølig havstrøm fra øst, som til og med kommer fra Sør-Amerika, og er i stand til å gjøre klimaet mer tørt.

Beste tiden å besøke Kiribati: Enhver tid mellom mars/mai og oktober er generelt fint værmessig, selv om de beste månedene vanligvis er slutten av mai til midten av juli, når det ikke er for varmt og regnet har stilnet. Sjøforholdene er best for båtliv og dykking fra mai til oktober, men hvis du kommer for fugletitting på Christmas Island og i Phoenixgruppen, bør man legge  besøke enten til juni eller desember når fuglene hekker

Myntenhet: Kiribatis offisielle valuta er Kiribati dollar (KBD). Sedler av valutaen finnes ikke, bare mynter. Kiribati dollaren er tett knyttet opp mot den australienske dollaren, så begge valutaer blir akseptert. Kredittkort blir sjeldent akseptert og det er meget begrenset med minibanker.

Tips: er ikke en del av kulturen i Kiribati, men blir satt pris på spesielt etter utflukter.

Interessante fakta:

 • Kiribati er det første landet i verden som feirer nyttår.
 • Landbruk praktiseres ikke i landet da den dårlige kvaliteten på jorda og variasjonen i nedbør hindrer dyrking av avlinger.
 • Dykking er den mest populære aktiviteten i landet på grunn av det fantastiske undervannslivet og mange koraller.

Festivaler:

 • Nyttårsaften – Kiribati er det første landet i verden som ønsker velkommen på nyåret, og arrangementer går av stabelen over hele landet. Alle barer og gjestehus har noe på gang, sammen med tradisjonelle feiringer på den lokale maneabaen.
 • Uavhengighetsdagen (12. juli) Den største feiringen i løpet av året på Kiribati, som feirer dagen da Gilbertøyene ble uavhengige fra Storbritannia i juli 1979. Selv om høytiden offisielt finner sted 12. juli, varer festlighetene i flere dager, og starter rundt den 9. juli. South Tarawa har den største feiringen med obligatoriske kanokonurranser, drageflyging og tradisjonell dans, sammen med bryting, rugby og andre sportsaktiviteter.
 • Kiribati Musikk og Dans – Kiribati folkemusikk og dans er unik for regionen, med sang akkompagnert av slagverk og gitar, mens dans er typisk fugleaktig med utkledde dansere. Maneaba har musikk og dans hver kveld i høysesong.

 

 

Se våre reiser til dette reisemålet