Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Chuuk er en av 4 øy stater som utgjør Føderasjonen av Mikronesiske stater. Chuuk ligger vest for Yap og øst for Pohnpei og hovedstaden på Chuuk er Weno. Chuuk hadde i 2017 totalt rundt 48 000 innbyggere, hvorav de fleste av disse bor på øyene rundt Chuuk lagunen (også tidligere kjent som Truk lagunen). Weno er omkranset av et ytre barriere rev so strekker seg 225km.

Chuuk er en øygruppe i Mikronesia, og er kjent for å være hjemmet til noen av de beste vrakdykkene i verden. Men det er ikke bare vrakene som gjør Chuuk til et unikt sted for dykking. Under andre verdenskrig var Chuuk en av Japans viktigste marinebaser, og det var her at amerikanerne utførte en av de største militære operasjonene i Stillehavet. Som et resultat av dette finner du nå en rekke japanske skip som er senket i havet rundt Chuuk.

Men det er ikke bare skipene som er verdt å utforske. Chuuk er også hjemmet til en rekke fly som ble skutt ned under krigen, og som nå ligger på havbunnen som arkeologiske relikvier. Disseflyene gir et unikt innblikk i historien og krigen som fant sted på disse øyene, og dykkere som ønsker å oppleve denne unike blandingen av dykking og historie vil ikke bli skuffet.
Dykkere som ønsker å utforske Chuuk vil oppdage en verden fylt med spennende opplevelser og utfordrende dykk. Det er viktig å velge en dykkeoperatør som har erfaring med dykking i området og som kan gi deg den beste opplevelsen.

Chuuk er et unikt sted for dykkere som ønsker å oppleve mer enn bare de vanlige revdykkene. Med et hav fylt av arkeologiske relikvier og historie, vil du få en dykkeopplevelse du aldri vil glemme. Så hvis du ønsker å dykke i et sted som tar deg gjennom tid og historie, bør du definitivt vurdere Chuuk som ditt neste dykkeeventyr.

Chuuk, også kjent som Truk, var en viktig militærbase for Japan under andre verdenskrig. I februar 1944 ble området angrepet av amerikanske styrker i det som ble kalt "Operasjon Hailstone". Angrepet førte til at over 40 skip og 250 fly ble senket, og mer enn 4000 mennesker mistet livet.

Etter krigen ble vrakene i Chuuk liggende på havbunnen og ble gradvis overtatt av marine liv. I dag er de arkeologiske relikviene en viktig kulturell og historisk skatt, og trekker dykkere fra hele verden som ønsker å oppleve denne unike kombinasjonen av historie og undervannsutforskning

Angrepet varte i 3 dager og de japanske styrkene hadde da mistet 12 krigsskip, 32 handelsskip og 275 fly, noe som la grunnlaget for invasjonen av Japan i 1945.

Chuuk er synonymt med vrakdykking
Havbunnen rundt Chuuk lagunen er full av historie fra den 2. Verdenskrig og er av mange regnet som verdens beste vrakdykking, men det finnes en del gode rev på utsiden av barriererevet for de som ønsker litt avveksling fra gamle vrak og metall.

Tidens tann har dessverre begynt å tære på vrakene etter mer enn 70 år etter at de ble senket og er stort sett dekket av både hard -og bløtkoraller, men de fleste er fortsatt ganske intakte slike de sang i 1944. På noen av vrakene kan du fortsatt se torpedoer, zero flymaskiner, lastebiler, ammunisjon og våpen og til og med tanks på et av de dypere vrakene

De mest kjente vrakene på Chuuk inkluderer;

 • Fujikawa Maru: var en 132m (436 feet) bevæpnet ferge for fly med 6 lasterom, 4 av disse er åpne og er av mange regnet som et av de mest fascinerende dykkene i lagunen. Vraket er tilgjengelig for de fleste og kan dykkes med NITROX (vraket ligger fra 15m og nedover) og her kan du se bl.a. zero fly i lasterom 2 pluss store mitraljøser både akter og i baugen.
 • Submarine 1-169: ligger på babord side på 38m dybde. Ubåten er 104m lang og under angrepet i april 1944 forsøkte mannskapet å dykke ned for å unngå skader, men uheldigvis hadde noen glemt å stenge ventiler og ubåten sank som følge av dette ganske raskt.
 • Shinkoku Maru: er en av mer fargerike og spektakulære vrakene og er etter forholdene i meget god stand. Små våpen var plassert både i baugen og akterenden. Skipet sitter i dag rett ned på kjølen i ca 38m dybde og starter ved broen på 12m, og hoveddekket på rundt 20m,
 • Susuku Maru: var en destroyer klasse og et av få krigsskip som er innenfor dykkeparametere. Skipet ligger på babord side kun 3m under overflaten og propellene å kun 15m. Rundt dekket kan du fortsatt finne gassmasker og dypvannsbomber.
 • Rio de Janeiro Maru: var en 141m lang fraktebåt som opprinnelig var en av den tidens mest luksuriøse passasjerskip. Lasterommene på dette vraket inneholder alt fra ølflasker og våpen til annet militært materiale. Skipet ligger å styrbord side og starter fra rundt 15m.

 

Chuuks tropiske klima er konstant varmt og fuktig rundt 27ºC hele året. Det er noe mindre nedbør i perioden (og kjøligere, ned mot 21ºC mellom desember - april). Den våteste perioden er oktober & november. Tyfon sesonger er normalt i perioden august - desember, men Chuuk blir sjelden direkte truffet.

Average sea temperature in Weno, Chuuk

Vanntemperatur: Veldig stabilt hele året med deilige 28-29ºC (det er heller ingen termoklin å snakke om)

Penger & Valuta: Alle statene i FSM (Føderasjonen av Mikronesiske Stater) bruker USD = 100 cent. Det er ikke mye å bruke penger på og det siden de fleste som kommer hit skal dykke og er vel knapt nok ute av hotellet under oppholdet. Der større hotellene tar også kredittkort.

FreeCurrencyRates.com

Tips: Det å gi en påskjønnelse eller tips er opp til den enkelte, men ingen av øyene i Mikronesia forventer å få noe tips og besøkene til øyene er vanligvis tatt imot med åpne armer og det har heller aldri vært en del av deres kultur, men ankomsten av turister har selvsagt endret dette en god del.Det som vi har opplevd, spesielt hvis du er her for å dykke en del dager er det vanlig at du gir ditt båtmannskap og dykkeguide en liten påskjønnelse etter endt opphold og USD20 pere person/båt er ofte nok om dere har vært en gjeng sammen. Er du på en liveaboard er det vanlig at det gis i en konvolutt til kapteinen eller styrmannen som vil fordele dette til hele mannskapet.

Interessante fakta om Chuuk (Truk)
 1. Alle skipsvrakene på Chuuk (Truk) er klassifisert som japanske krigsgraver
 2. Etter den 2. verdenskrig ble Truk satt under amerikansk administrasjon av FN i 1947 som en del av det som ble kalt «Trust Territory of the Pacific Islands». Denne pakten ble oppløst den 10. mai 1979, hvor Pohnphei, Kosrae, Yap og Chuuk stemte frem en ny grunnlov og ble formelt Føderasjonen av Mikronesiske Stater.
 3. Det er vanlig å begrave familiemedlemmer i sin egen bakgård.
 4. Love Sticks – er en litt spesiell skikk blant unge på Chuuk. Unge menn vil alle eie en personlig «love-stick» av tre, som de vil lage to identiske i samme design. En liten versjon vil være for bruk i guttens hår og en lengre versjon er til en jente. Når en gutt liker en jente og gjerne vil ha henne vil han enten stikke denne inn i huset eller hytten hun bor eller plassere denne i hennes hår. Hvis hun liker designet på en gutts «love-stick» vil hun invitere han inn og tilsvarende hvis hun dytter den ut, viser dette at hun ikke er interessert.
Festivaler
Over hele Føderasjonen feires det både religiøse helligdager og andre viktige hendelser og den viktigste av disse er selvsagt dagen for frigjøringen og seieren over Japan dem 11. september 1945.
 • Micronesian Culture and Traditions Day – ble etablert for å feire Mikronesias kulturelle og tradisjonelle arv, og feires på alle øyene den 31, mars hvert eneste år.
 • Independence Day – feires den 3. November og er til ære for dagen da Føderasjonen av Mikronesiske Stater ble grunnlagt. Dagen markeres med en rekke tilstelninger med bl.a. musikk, massevis av mat og kulturelle forevisning.
 • Veterans of Foreign War Day – observeres den 11. november og er en veldig patriotisk dag på øyene og er til minne om alle soldater fra øyene som tjenestegjorde I de amerikanske styrkene i alle oversjøiske konflikter. 

Sikt: kan være dårlig enkelte dager med ned til 12m, men man kan også ha dager med opptil 30m sikt
Hva er destinasjonen kjent for:
Vrak, vrak, vrak er selvsagt det store trekkplasteret på Chuuk. Med mer enn 100 skipe senket i lagunen. Du kan også få manta (djevelrokker), hai og annen rovfisk, skilpadder, mandarinfisk, god makro
Ikke så bra for:
En komplett dykkedestinasjon men ikke særlig veggdykk,. lite å finne på for "ikke dykkere" og Chuuk er ikke noe trivelig sted utenfor hotellene.
Strøm:
Lite eller ingen strøm inne i lagunen, mrn kan en god del på de ytre revene.
Diving in Chuuk: For å få se noen av de mest ikoniske vrakene kreves det tech eller trimix sertifisering i tillegg til standard vraksertifisering om du ønsker å penetrere noen av vrakene. Vrak som er tilgjengelig med vanlig Nitrox/PADI Advanced eller lignende er +/- 9 skipsvrak pluss en del flyvrak som er forholdsvis grunne og derfor ikke nødvendig med Nitrox.
Liveaboard eller landbasert? Mange velger liveaboard på Chuuk(Truk), noe som etter vår mening ikke er nødvendig siden du ikke får noe særlig lettere tilgang til vrakene enn det du ville gjøre med landbasert dykking. Fordelen med landbasert dykking er at du har mer plass og får litt mer frihet og uten å miste noe av dykkingen. Våre dykkepakker til Chuuk (Truk) er derfor også i hovedsak landbasert via Blue Lagoon Resort, det eneste gode stedet på Weno Island.

Se våre reiser til dette reisemålet