Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Fakaalofa lahi atu! Velkommen til Niue! Dykking på Niue er forholdsvis lett når du først har klart å komme hit (som er tøft nok i seg selv) med kryssing av datolinjer frem og tilbake og det er fort å miste oversikten om hvilken ukedag det egentlig er når du endelig har landet på Niue).

Dykkingen her er en interessant blanding av grotter, huler, dype kløfter, stupbratte vegger ned i avgrunnen, et friskt korallrev (stort sett bare hard koraller).

Men Niues attraksjon og store trekkplaster er den vanvittige sikten og det klare vannet. Det er sjelden du faktisk kan oppleve opp mot 50m+ sikt, men dette skjer ofte på Niue, en fotografs drømme destinasjon. Det at det heller ikke finnes elver eller innsjøer på Niue gjør at det omtrent aldri finnes sedimenter i havet. Den dårligste sikten som er registret er rundt 30m! Når du har dette i tillegg til både store rovdyr, hvaler, delfiner og faktisk god makro pluss da sesongbesøk av knølhval kan man bare prise seg lykkelig at det ikke er lett å komme til Niue, men du verden som destinasjonen innfrir.

Hvor mange forskjellige arter av fisk kan man finne i Niue?
Niue er kjent for å være en av de beste stedene for dykking i Stillehavet. Med sitt krystallklare vann og rike marine liv, er det ingen tvil om at Niue er en drømmedestinasjon for dykkere. Når det gjelder antall forskjellige fiskearter man kan finne i Niue, så er svaret overraskende høyt.

Ifølge eksperter finnes det mer enn 400 forskjellige arter av fisk i Niue. Dette inkluderer alt fra tropiske arter som papegøyefisk og keiserfisk til større arter som haier og barrakudaer. I tillegg finnes det en rekke sjeldne arter som man sjelden ser andre steder i verden.

Med sin overflod av dyreliv og vakre landskap, er det ingen tvil om at Niue er en unik destinasjon for oppdagelsesdykkere som ønsker å utforske det klareste vannet i verden. I tillegg til fisk, kan man også se delfiner, hvaler og skilpadder på dykketurer rundt Niue.

Niue er også hjem til noen av de mest spektakulære korallrev i Stillehavet. Disse revene er hjem til en rekke forskjellige koraller og sjøanemoner, samt et utrolig mangfold av fargerike fisk. Det er ikke bare dykking som er en populær aktivitet i Niue - snorkling og andre vannaktiviteter er også populære blant besøkende.

Noen høydepunkter for dykkere
Niue, en liten øy i Sør-Stillehavet, er kjent for sine fantastiske korallrev og det krystallklare vannet som omgir øya. Og ja, det er absolutt noen korallrev du ikke vil gå glipp av når du besøker dette paradiset.

Av de mange revene rundt Niue er "Limu" revet et av de mest populære blant dykkere. Dette revet er hjemmet til et stort antall sjødyr, inkludert skilpadder, haier, og en rekke fargerike fisk. Det er også mulig å se delfiner og hvaler i dette området, som gjør det til en ekstra spennende dykkeropplevelse.

 • "Chasm" er et annet populært sted å besøke, spesielt for snorklere. Som navnet antyder, er dette stedet en stor kløft med krystallklart vann som gir deg en følelse av å svømme i en innsjø. Du vil finne et utrolig mangfold av koraller og sjødyr på bunnen av kløften.
 • "Hio Beach" er også et flott sted å utforske. Dette revet er kjent for sine vakre koraller og fargerike fisk, og det er et flott sted for både dykking og snorkling. I tillegg til det fantastiske undervannslivet, vil du også få sjansen til å se huleformasjoner og vakre klipper under vann.
 • For de som er mer erfarne dykkere, er "Cathedral" og "The Chimney" to must-see steder. Dette revet er kjent for sin spektakulære formasjon som ligner på en katedral, og det er hjemmet til en rekke unike sjødyr, inkludert blekksprut og skilpadder. Det er også muligheter for å utforske grotter og tunneler under vann, og du vil oppleve en virkelig unik og spennende dykkeropplevelse.

Uansett hva du velger å utforske rundt Niue, vil du oppleve det klareste vannet i verden og et utrolig mangfold av undervannsliv.

Når er den beste tiden å dykke på Niue? Svaret er enkelt: hele året.
Niue har et tropisk klima, med gjennomsnittstemperaturer på mellom 24 og 30 grader hele året. Vanntemperaturen ligger vanligvis på rundt 26 grader Celsius. Dette betyr at du kan dykke på Niue når som helst, uten å måtte bekymre deg for kulde eller dårlig vær.

Likevel, hvis du vil være sikker på å oppleve det beste dykket Niue har å tilby, kan det være lurt å vurdere noen faktorer.

Average sea temperature Alofi, Niue

Hvis du er en hvalhai-entusiast, bør du vurdere å besøke Niue i perioden mellom juli og oktober. Dette er når hvalhaiene migrerer til Niue, og du kan få muligheten til å dykke med disse majestetiske skapningene.

Hvis du ønsker å se hvaler og delfiner, kan du besøke Niue mellom juli og november. Dette er hvalsafari-sesongen, og du kan bli med på en båttur for å se hvaler og delfiner svømme rundt øya.

For de som ønsker å oppleve de beste forholdene for dykking og snorkling, er sommermånedene (november til april) en god tid å besøke Niue. Vanntemperaturen er høyest på denne tiden, og det er mindre sjanse for nedbør og sterk vind.

Uansett når du velger å besøke Niue, vil du få en uforglemmelig dykkeopplevelse i det klareste vannet i verden. Så hva venter du på?

Myntenhet: NZD = 100 cents. Niue bruker NZD, men det var i 2013 fortsatt ingen ATM/minibanker på Niue slik at du er nødt til  ha med deg kontanter. Noen hoteller aksepterer kredittkort og du kan i nødstifelle få ut kontanter fra Kiwi Bank sin filial i Alofi.
FreeCurrencyRates.com
Tips: Som de fleste av landene i Stillehavet er det ikke vanlig å gi tips for tjenester.

Interessante fakta:
Niue er en liten øy nasjon i Stillehavet som er kjent for sin unike naturlige skjønnhet og sin rike kultur. Øya er omtrent like stor som Andøya i Norge.

 1. Det bor flere folk fra Niue utenfor Niue enn på Niue! Det bor omtrent 1600 fastboende på Niue til enhver tid, men det finnes rundt 22 000 som bor på New Zealand. Dette betyr at det finnes flere som snakker Niues språk Vagahau Niue utenfor landet enn på Niue noe som bringer oss til fakta 2)
 2. Niues språk er truet og det er nå kun rundt 7000 personer som fortsatt har kunnskap til sitt opprinnelige språk og er listet som et truet språk av UNESCO.
 3. Om ikke dette skulle våre nok er det faktisk 2 ulike språk i bruk på Niue og det er ulike dialekter mellom den nordlige og sørlige delen av Niue.
 4. Niue benytter New Zealand Dollar som myntenhet, men i 2001 ble det utgitt minnemynter med Pokemon karakterer på den ene siden og Dronning Elizabeth på den andre. Niue hadde også mynter med Star Wars tema i omløp en liten stund.
 5. Niues lille fengsel ligger på øyas golfbane.
 6. Niue er verdens lengste opphevet korallrev med sine 260km²
 7. Niue har en av verdens høyeste konsentrasjon av politikere i verden med i snitt en delegat per 65 innnbygger.

Festivaler
Under helligdagen "takai" på Niue markerer starten på det nye året og begynner med en uke med bønn og reise rundt Niue. Denne festivalen begynner ofte kort tid etter den tradisjonelle faikai julemiddagen som består av fiskebiter marinert i kokosmelk, gjerne med noen sideretter av kokosbrød og taro. Mange av Niues beste kokker og kunstnere fra alle de 14 landsbyene som utgjør Niue viser da frem sine kreasjoner på ulige landsby festivaler. Den tradisjonelle "bli-voksen-ritualet" finenr også sted i denne perioden hvor gutter og jenter blir introdusert inn i de voksnes rekker med å få hull i ørene og hårklipp, dette er vanligvis en festival hvor man må være invitert.

 • Prayer and Takai Week - er Niues største festival gjennom året og er en blanding av religiøse bønner og livlige kjøreturer rundt til Niues 14 landsbyer. Selve ordet "takai" betyr egentlig "å reise rundt" og er en periode med mye konkurranser landsbyene imellom, dans og daglige kirkebesøk.
 • Waitangi Day - Den 6. februar hvert år, vil innbyggerne på Niue feire en av New Zealands nasjonaldager som er avtalen som ble signert i Waitangi, New Zealand i 1840, en avtale som gav maori folket sin rett til beskyttelse og selvstendighet under den britiske kolonimakten.
 • White Sunday - Hver andre søndag i mai feirer folket på Niue denne fridagen, da sammen med morsdagen. På "White Sunday" vil du kunne se barn synge eller delta i skuespill eller holde seremonier i en av de mange kirkene på Niue, og selvsagt er alle kledd i sine beste og nye hvite klær. Dette er gjerne etterfulgt av et herremåltid av kylling, taro og lokale desserter. Denne fridagen er også observert på Samoa & Tonga.
 • Constitution Day Celebration og Show Day (19. oktober) - er også en feiring av øyas kultur og arv. Dette er en viktig dag for innbyggerne på Niue, og det er mange aktiviteter på dagen, inkludert dans, musikk, mat og håndverk

Dykking på Niue: Niue er spesielt! med en sikt på +50 meter er dette ganske unikt. Vi besøkte Niue i 2012 og selv om vi ikke opplevde noe særlig mye aktivitet er grotter, tunneler, huler og veggdykk sammen med en endeløs sikt det store trekkplasteret. Det unike for Niue er havslanger som finnes i hundrevis på alle dykk og dette er også regnet som et av få steder i verden hvor de parres!. Et annet aspekt er at det i hele nasjonen Niue kun er plass til maks 6 dykkere per dag så her blir det aldri fullt i vannet.
Ikke fullt så god for: strender, bløt koraller, vrak
Strømforhold:  omtrent ingen på de dykkene vi gjorde under vårt opphold.

Se våre reiser til dette reisemålet