Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Utover den fattigdomsrammede fasaden til Burundi er landet et naturparadis med flotte fjell og en innsjø som venter på oppdagelse. Dette lille landet kan være plaget av etniske uroligheter og politisk ustabilitet, men det bryter sakte løs fra fortidens lenker, og avslører verden sine skjulte attraksjoner, fra spektakulære natur og reservater til strendene ved Tanganyikasjøen.

Burundi ligger i det østlige Afrikas. Rundt landet ligger Rwanda, Tanzania og Den demokratiske republikken Kongo. Dens sørvestlige grense er den nydelige Tanganyikasjøen. Gamle skoger, fantastiske strender i innlandet og den strålende Parc National de la Kibira er bare noen av attraksjonene man bør oppleve. Utenom innsjøen og vidstrakte skoger er historiske attraksjoner som mausoleet til Burundis uavhengighetshelt, prins Louis Rwagasore og Livingstone-Stanleymonumentet, som markerer stedet der de berømte oppdagelsesreisende møttes.

Burundi er ikke det typiske feriemålet. Imidlertid vil man finner mangfold av hoteller som betjener internasjonale gjester i hovedstaden Bujumbura, pluss noen flere i andre områder som Kirundo, Gitega, Ngozi og Muyinga. Overnatting kan være vanskelig å finne i andre steder i landet, og camping anbefales ikke med mindre man har tillatelse fra lokale myndigheter. Interessante smaker og kulinariske overraskelser venter også, fra lokale spesialiteter til sørasiatiske karriretter, franske og europeiske retter, og allestedsnærværende kjøttspyd og samosaer servert med det burundiske smilet.

Bujumbura internasjonale lufthavn er den eneste luftporten inn til landet, og er et stoppested for ulike afrikanske flyselskaper. Dersom sikkerheten tillater det, har Burundi et mangfold av naturskjønne kjøreturer med spektakulær utsikt over de vakre fjellene, Bujumbura Rurale, som ligger øst for hovedstaden og turstier langs Tanganyikasjøen. Innlandsstrender, inkludert Karera og Saga Plage, ligger begge minutter fra hovedbyen.

Høydepunkter
Fra innsjøen til fjellsiden, Burundi skuffer ikke den eventyrlystne reisende på jakt etter aktiv moro, pluss et dryss av historiske og kulturelle steder. Den geografiske posisjonen til hovedstaden Bujumbura gjør den til et strategisk startpunkt for å utforske resten av landets attraksjoner.

 • Tanganyikasjøen - Den mest populære attraksjonen i Burundi, den store innsjøen Tanganyika, er også den lengste i verden og den nest største i Afrika, og spenner over et totalt areal på 19883 kvadratkilometer. Innsjøen tilbyr et bemerkelsesverdig biologisk mangfold med mer enn 1300 plante- og dyrearter som bor der, fra mikroskopiske alger til store krokodiller, sammen med 300 arter av små og store fisker. Innsjøen er også den nest dypeste i verden (etter Baikalsjøen) og det nest største ferskvannsreservoaret (etter Victoriasjøen). Mer enn sin undervannsrikdom har innsjøen vakre landskap forsterket av de høye fjellene og kystslettene perfekt for fotografier.
 • Rusizi Nasjonalpark - En av de vakreste naturområdene i Brundi, Rusizi Nasjonalpark gir tilgang til den nydelige Rusizielven hvor mange fuglearter flyr og flodhester vasser. I nærheten ligger den muslimske byen Buyenzi med sitt levende museum og National Hero Mausoleum, sammen med Belvederehøyden, som gir den beste utsikten over byen.
 • Rumonge - byen er et viktig turistmål i den sørlige regionen av Burundi. Nær Tanganyikasjøen er byen velsignet med flotte strender og praktfult landskap, inkludert Saga Resh, som uten tvil er den vakreste i landet. Rundt byen ligger store hvite hus som dateres tilbake til den belgiske kolonitiden og et vakkert landskap.
 • Karerafallene - Fossefallene er ikke bare kjent for sitt pittoreske landskap, men også for sine eksotiske helbredende egenskaper som er svært ettertraktet for avslapning. Flere termiske fossefall ligger t i skogreservatene Kigwena og Rumonge.
 • Kigwenareservatet - ligger tvers over Kongo-Nilen og er et 3300 hektar reservat rik å flora og fauna, der aper og store hornfugler streifer rundt. Mugarafallene innenfor reservatet er en termisk kilde.
 • Kibira Nasjonalpark - Et annet naturområde man bør oppleve. Kibira strekker seg fra Bubanza i nord ned til Bugarama i sør, og tilbyr besøkende en flott mulighet til å utforske Burundis mangfoldige natur. Tallrike arter av fugler, primater, insekter, krypdyr og store pattedyr lurer i skogen.
 • Rwerusjøen - Bortsett fra Tanganyikasjøen, er Burundi også hjemsted for mange andre spektakulære innsjøer som Rweru, som er kjent for sine mangrover og turstier. I nærheten ligger Rwihindasjøen eller Fuglesjøen, en stor yngleplass for ulike trekkfugler.
 • Teza teplantasjer - Te er et av de viktigste produktene i Burundi, og de som ønsker å slappe av og nyte utsikten over noen av landets mest rolige landskap bør ikke gå glipp av et besøk til Teza teplantasjene, som ligger i utkanten av grøntområdet i Kibiraskogen

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Bujumbura
Måleenheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: april/mai (24,5ºC) / Kaldeste måned: juli (23ºC) / Våteste måned: april (124 mm) - Alle verdier basert perioden 1991-2020.

Hvordan er været i Burundi
Burundi har et tropisk høylandsklima, selv om temperaturene varierer i mange områder. Dette er hovedsakelig på grunn av høydeforskjellen. Området nær og rundt Tanganyikasjøen opplever et ekvatorialt klima, med varmere temperaturer i gjennomsnitt 22°C. Fjellområder har kjøligere temperaturer rundt 15°C. Landets sentrale platå kan skryte av behagelig vær, i gjennomsnitt 20°C gjennom hele året.

Det er fire store sesonger i Burundi. Den lange tørre sesongen går vanligvis fra juni til august, etterfulgt av den korte våte sesongen fra september til november, og den korte tørre sesongen fra desember til januar. Den lange våte sesongen varer fra februar til mai. Hele landet har uregelmessige regnmønstre, hvor det meste av regnet faller i de nordvestlige regionene. Tørre årstider varierer også i lengde, med lange perioder med tørke.

 

Myntenhet: Burundis offisielle valuta er de burundiskae franc (BIF). Det finnes noen få minibanker i Bujumbura som aksepterer utenlandske kort, men utenfor byen bør reisende ha med seg alt de trenger i kontanter. Kreditt- og debetkort godtas noen steder, men sjelden utenfor hovedstaden.

Tips:

 • Taxi – Man avtaler pris for turen på forhånd og tips er ikke forventet.
 • Hoteller – det forventes ikke at man gir tips. Man kan gi pikkoloene tilsvarende 1-2 EUR pr koffert og rengjøringspersonalet 2 EUR pr natt hvis servicen er veldig bra.
 • Restauranter – Servicegebur og tips blir ikke lagt til på regningen. 10% ekstra på toppen av regningen blir satt pris på hvis det er ekstra god service og opplevelse.
 • Guider – om man er på en dagstur burde man gi tilsvarende 20-25 EUR til guiden, om man er på en gruppetur med flere kan man gi 5 EUR hver. Å gi 5 EUR til sjåføren blir også satt pris på.

Interessante fakta

 • Fransk og Kirundi er de offisielle språkene i Burundi. Swahili og bantu snakkes også, spesielt i landlige områder. Engelsk blir stadig mer populært, men hvis du ønsker å kommunisere effektivt bør man lære seg noen grunnleggende franske og Kirundifraser.  
 • Shopping bør være en integrert del av turen til Burundi, spesielt hvis du er glad i å samle på kunst og håndverk, som vevde tekstiler, kurver eller masker.
 • Krokodillen Gustave er en enorm nilkrokodille som bor i Burundi. Han er en beryktet menneskeeter og ryktes å ha drept så mange som 300 mennesker på Ruizzielvens bredder og nordlige bredder av Tanganyikasjøen, selv om dette er vanskelig å bekrefte.

Festivaler

Gjennom året feirer burundiere forskjellige kulturelle tradisjoner og husker forskjellige historiske begivenheter som uavhengighetsdagen, enhetsdagen, årsdagen for Rwagasores attentat, samt attentatet på avdøde president Ndadaye. Andre feiringer er ulike religiøse tradisjoner, men de fleste feiringere er sentrert rundt kultur. Det er ingen faste datoer for disse arrangementene, men Centre Culturel Francais i Bujumbura har mer informasjon om forestillinger og feiringer under et besøket.

Mancalaturneringen (fotballkamper) er spennende å se på. Det er mange lokale Burundihøytider, men den livligste og største feiringen finner sted på nyttårsdag, da man kan forvente fester, tradisjonell dans og tromming. Spør hotellet om de kan skaffe billetter til burundiske trommeslagerforestillinger, som er en fryd å se.

Se våre reiser til dette reisemålet