Få experthjälp och skräddarsy din resa nu!

Översikt

Mayotte er en paradis destinasjon og kjent for sine vakre hvite sandstrender (Ja, øya har fantastiske hvit sand, strender med turkist hav, samt utmerket dykking, snorkeling og seiling) hvor de mest berømte er Mtsanga Tsoholé, Mtsamboro og N'gouja. Det finnes også som forventet noen svarte sandstrender nærmere Bandrélé.

Mayotte er en del av Frankrike, som et collectivité territoriale (oversjøisk territorium) for Frankrike, men Mayotte forskjellig fra de andre øyene i Komorene. Politisk sett er innbyggerne franske borgere, underlagt franske lover. Som et resultat av dette, trenger ikke franskmenn visum for å komme hit, og øya er full av pakketurister fra hele Frankrike. Til tross for overføringen av store midler for å få økonomien og infrastrukturen på øya opp på nivå med Métropole (som fastlands Frankrike er kjent som), er fortsatt Mayotte fattig og det er et klart skille mellom de lokale og expats.
Selv om innbyggerne på de tre andre øyene i Komorene føler at Mahorais (som innbyggerne på Mayotte kalles) har solgt sjelen sin til Frankrike og henviser til dem som «republikkens bortskjemte barn». Backpackere bør styre unna Mayotte. Takket være byråkrater som mottar fete statslønninger utbetalt i euro og flere luksus hoteller, er prisnivået på mat og transport tilsvarende, om ikke høyere enn i Frankrike. 
Lagunen som omgir Mayotte har en rekke små og øde øyer og vakre korallrev, noe som har gjort Mayotte til en kjent dykkedestinasjon selv om dette er en industri som fortsatt er i som barndom. Men farvannet rundt Mayotte flommer over av attraksjoner og du kan her observere bl.a delfiner, hai, knølhval (mellom juli til slutten av oktober), spekkhogger, spermhval, sjøkuer og manta.
Mangroveskog dekker nærmere 1/3-av kystlinjen rundt Mayotte og bidrar til biologisk balanse mellom kysten og lagunen. Det finnes også en rekke endemiske arter av fugler og krepsdyr på Mayotte.

Verdt å få med seg; Mayotte er en destinasjon som ikke har tiltrukket seg så mye oppmerksomhet, selv om det ligger i det Indiske hav er det nok vanskelig å konkurrere med sine mer anerkjente naboer som Seychellene, Mauritius etc. Men Mayotte har strender fullt på høyde med sine naboer uten masseturismen (men det er jo selvsagt litt mer krevende og komme til Mayotte enn mange andre steder i regionen). Mayotte er en natur øy og perfekt for mye mer enn bare å ligge på en strand. Mayotte er også en fantastisk destinasjon for dykkere og har etterhvert opparbeidet seg et godt rykte blant dykkere i hele verden. Dette er en turistform som er i sin spede begynnelse og per idag finnes det kun 2 autoriserte dykkesentre på Mayotte- For mer informasjon om dykking på Mayotte, se våre dedikerte dykkesider - klikk her
 • Bestig Choungui fjellet – dette er en av de essensielle aktivitetene å foreta seg under et besøk til Mayotte (i den tørre årstiden). Fjellet dominerer den sydlige delen av Mayotte og kulminerer i en bratt konisk formet topp som ligger 594 moh. Fra toppen lir du belønnet med fantastisk panorama utsikt over hele denne delen av Mayotte.
 • Saziley holmen – ta en båt fra Moutsamoudou og husk å ta med deg dykkemaske, snorkel, solhatt og masse vann siden det er ingen butikker på dette lille stykket av paradis.
 • Plage N’Gouja – ligger på ytterst på den sydvestlige dele nav Mayotte på lagune siden og er kanskje den vakreste og mest kjente av alle strendene på Mayotte. Her kan du svømme med skilpadder og bade i krystallklart vann og slappe av i sanden under et baobab tre mens du titter opp på flyvende flaggermus og lemurer som hopper rundt.


 • Acoua – og 210 ujevne trappetrinn tar deg til toppen av denne åssiden som dominerer landskapet ved Baie de Acoua og gir deg en fantastisk utsikt over den nordlige delen av Mayotte. I distansen kan du skimte Choazil øyene og Chissioua Mtsamboro, tidligere kjent som Zamburu øyene ser ut til å sveve over vannet i lagunen på visse dager.
 • Bli rørt mens du ser på skilpadder legge sine egg på Plage Moya – Mayotte er et av stedene i det Indiske hav hvor det er vanlig å s havskilpadder legge egg og Plage Moya er et av dyrenes favorittsteder. I perioden mellom mars → juni skjer dette nesten hver eneste natt.

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Mayotte (Mamoutzou)
Måle enheter= °C og mm/måned. Varmeste måned: mars (28°C), Kaldeste måned: august (24°C) & Våteste måned: januar (132.62mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015.
Hvordan er været? Mayotte har et tropisk klima og årstidene kan deles inn i 2 ulike perioder; Den tørre årstiden løper fra april – november med temperaturer vanligvis mellom 24-28°C og lite nedbør, mens den våte årstiden er vanligvis da mellom desember – mars med mye nedbør, tordenvær og sterk vind, og det anbefales ikke å besøke regionen i denne perioden.
Beste tiden å besøke landet? er mellom mars → desember hvor du vil ha et behagelig og varmt klima med begrenset til lite nedbør
Valuta / Myntenhet – Valuta på Mayotte er EUR = 100 cents. Du finner minibanker rundt om på Mayotte og i hovedstaden Mamoudzou
Tips: - Mayotte er veldig likt som i Europa. Vanligvis kan du runde opp eller legge igjen et lite tips, avhengig av nivået på tjenesten/service.
 • Taxis: Det er ikke vanlig å tips taxi sjåfører på Mayotte. Hvis turen var bra kan du runde opp prisen.
 • Hoteller: det er ikke vanlig gi tips til ansatte på hoteller
 • Restauranter: Hvis du er fornøyd med maten og/eller service kan du runde opp beløpet eller legge igjen litt tips
 • Annet: det er ikke vanlig å gi tips på Mayotte så ikke få dårlig samvittighet om du ikke gjør dette.
Interessante fakta
 • Mayotte ble selvstendig fra Comores Islands i 1978 men valgte å forbli et Fransk oversjøisk Territorium i stedet for fullstendig selvstendighet som de øvrige øyne i regionen valgte.
 • Terrenget er svært kupert på Grand-Terre, den største av de 5 øyene som utgjør Mayotte (hvorav kun 3 er bebodd), med dype raviner og gamle vulkanske topper.
 • Det totale landområdet som utgjør Mayotte er kun 374km² (som er mindre enn Oslo området) med ca 220 000 innbyggere
Se vår destinasjons video fra Mayotte:
Copyright - MrDams2000

Se våra resor till detta resmålet