Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Afrikas ukjente og for turister uoppdagede land. Angola har potensiale til å være en av Afrikas mest spennende land med kontinentets nest største foss, kolonihistorie, nasjonalparker og praktfulle strender. Men landets strenge visumregler, høye priser og en historie som har bestått mer av krig enn av fred har gjort at det ennå ikke er det.

Landet er rikt på historie, kontraster og forskjellige kulturer og har flere forskjellige klimasoner; en våt tropisk jungel i nord, et kjøligere platå og i sør finner du en tørr region mot Kalahariørkenen. Et så mangfoldig land gir flere forskjellige reiseopplevelser. Deler av Angola ligger fortsatt uoppdaget med for besøkende på tross av sine skjulte kulturelle skatter. Etter at borgerkrigen endte i 2002 har landet hatt en lang periode med stabilitet, og det gir muligheter for å reise på oppdagelse. På tross av fattigdom og en infrastruktur som fortsatt er preget av tiår med borgerkrig har Angola «noe» som få andre naboland kan matche. Her i ekvatoriale Afrikas kraftige varme vil du møte noen av kontinentets mest elskverdige mennesker og oppdage mange av dens hemmeligheter. 
Ro ned på langstrakte strender, smak på ensomheten i jomfruelige nasjonalparker med mye dyreliv eller se på ruinene av Portugisisk kolonistyre. På tross av fremskritt i landets infrastruktur og en sterkt forbedret sikkerhet er Angola for eventyreren som vil oppleve landet før turismen slår ut i full blomst
Høydepunkter
 • Parque Nacional da Kissama - Kissama (også skrevet Quiçama) ligger 70 km sør for Luanda og er Angolas mest tilgjengelige, og dyrerike reservat. Den store kystsavannen er hjem for baobabtrær, elefanter, vannbøffel, palanca-antiloper og parrende havskildpadder. Kissama ble et naturreservat i 1938 og en nasjonalpark i 1957. Reservatet er landets ledende når det gjelder arbeidet for å erstatte dyrelivet som i mange år ble utsatt for krypjegere og forsømmelse. Arbeidet er kjent som Operation Noah's Ark. Reservatet jobber med myndighetene og gjøres ved å importere dyr fra reservater i Sør-Afrika og Botswana.
 • Palácio de Ferro  - Arkitekturelskerne vil nok gjerne besøke Palácio de Ferro, som sies å være designet av franskmannen Gustave Eiffel, kjent først og fremst for Eiffeltårnet i Paris, i 1890 for Paris Universal Exibition. Det ble tatt fra hverandre og brakt til Luanda i 1902.
 • Tunda-Vala vulkansk kløften - Lubango var nesten uberørt av krigen og gir tilgang til de vakre strendene i Nambie. Underveis ligger Tunda-Vala, en vulkansk kløft som strekker seg til 2600 moh. og er et spektakulært syn.
 • Kalandula Falls - Et av de største fossefallene i Afrika (i vannføring) finnes i Angola. Kalandula Falls ligger i den nordlige delen av landet og spenner nærmere 400m med et fall på rundt 100m. Fossen er meget imponerende der den ligger i tett regnskog og er best under regntiden når Lucala floden er på sitt fulleste
 • Er du på utkikk etter strender? - Sett da kursen sørover fra Luanda til Praia Palmeirinhas (ca 45 km fra hovedstaden). Her finner du en innbydende og for det meste øde strand.
 • Sett kursen mot sørvest - Under Angolas borgerkrig ble denne delen av landet stort sett overlatt til seg selv siden fokus var å kontrollere landets diamantgruver og oljefelt i de sentrale deler av landet siden denne regionen ikke hadde disse ressursene. Provinsene Huila, Namibe & Cunene ble dermed mer eller mindre ikke berørt av konflikten og lokalbefolkningen har da også klart å bevare noe av sitt særpreg uten innflytelse utenfra. Det finnes over 90 ulike etniske grupper i Angola hvorav de fleste finnes i denne regionen, mange av de med ganske særegne tradisjoner.
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Angola (Luanda)
Måle enheter= °C og mm/måned. Varmeste måned: mars (28°C), Kaldeste måned: juli (22°C) & Våteste måned: mars (36.3mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015.
Hvordan er været?
Klimaet i Angola er styrt av 3 ulike tilfeldigheter; den kjølige Benguela strømmen som finnes i den sørlige delen av landet, fjellkjedene i innlandet og tilstedeværelsen av den enorme Namib ørkenen i sørvest. Alle tre spiller en viktig del til å forme landets klimatiske forhold med en våt og nærmere tropisk del i nord, en tørrere og kjøligere værtype i de sentrale delene i høylandet og et tørrere område i sør.

Regntiden løper normalt mellom oktober – april med en «tåkeperioden («Cacimbo») mellom mai – september som gir en tørrere periode med lavere temperaturer. 

Innlandet kan seles i 3 ulike soner; den nordlige delen med mye nedbør og høye temperaturer, det sentrale fjellplatået som er generelt tørrere med en gjennomsnittstemperatur på rundt 19°C og til slutt den sørlige delen av landet hvor forskjeller i temperatur skyldes innflytelse fra Kalahari ørkenen og Atlanterhavet.
Den beste tiden på året å besøke dette landet
Det kan være store forskjeller på hva som vil være den beste tiden for å besøke Angola men generelt vil det optimale være under den kjøligere og tørrere årstiden mellom juni – september (som også er den beste tiden for å se dyrelivet i landets nasjonalparker).
Myntenhet: Angolansk Kwanza (Kz) = 100 lwei
Det er pr dd kun mulig å bruke Visa og Mastercard på noen utvalgte hoteller og turist orienterte restauranter etc. Skal du reise utrenfor hovedstaden, sørg for å ha nok kontanter.
Angola er IKKE et billig land å utforske selv om det er et av de minst turistifiserte landene i Afrika. Dette skyldes landets olje bonanza og Luanda er faktisk regnet som en av de dyreste byene i verden. Å utforske landet på egenhånd er vanskelig og organiserte turer er forholdsvis kostbare grunnet vanskelig logistikk.
Tips: Faktisk er det ikke oppmuntret å gi tips i Angola, selv om det er anledninger hvor du blir nødt til å gjør dette allikevel.
Taxier: det er ikke vanlig å gi tips men rundt gjerne opp totalbeløpet (3-5USD er mer enn nok)
Restauranter: det er ikke vanlig å gi tips men det er vanlig å gi 10% hvis du er fornøyd med service og mat
Hoteller:  det er av og til vanlig at det legges på et service gebyr på regningen på bedre hoteller, men gir du tips til de ansatte er du garantert en god service, spesielt om du er lenge på et hotell.
Guider:  dette er vel egentlig den eneste gangen du bør gi tips i Angola og det vanlige er å gi guiden 10% og sjåføren 5% av turens kostnad.
Interessante fakta
 1. Angola er Afrikas 7. største land (1 246 680km²) og er med dette verdens 23. største land og 2 ganger større enn Texas. Men deler av dette er faktisk utenfor Angolas grenser! Cabinda provinsen med sine 7 283km² ligger inneklemt mellom den Demokratiske Republikken Kongo og Republikken Kongo.
 2. Cubas revolusjonære helt, Ernesto Che Guevara ble sendt til Angola av Fidel Castro på 60-tallet for å gi teknisk støtte til de revolusjonære styrkene under frihetskampen mot det Portugisiske kolonistyret.
 3. Den gigantiske sabelantilopen finnes kun i Angola og ble først oppdaget i 2014 etter at den var regnet som utdødd. Arten er en underart av sabelantilopen som er endemisk til området mellom Cuango og Luando elvene i Angola.
 4. Angola var det siste av Portugals Afrikanske kolonier som ble selvstendig den 11. november 1975. Frigjøringen brakte dessverre med seg en blodig borgerkrig som varte frem til 2002.
 5. Mange tror kanskje at rasta fletter stammer fra Jamaica, men det er faktisk Angola som er fødestedet til denne hårstilen og kommer i hovedsak fra kvinner i Mwila & Mucubal etniske folkegruppe.
Festivaler
Det er en god del lokale helligdager og festivaler og folk i Angola benytter gjerne enhver anledning til å feire noe og mye er rundt kunst, musikk og religion.
 • Lubango festivalen: er en 30 dager lang feiring som avholdes i Lubango i Huila provinsen. Festivalen starter i begynnelsen av august og inneholder konserter, moteparader, sportslige konkurranser, motorsykkelløp (ja) og selvsagt en misse konkurranse. Festivalen er også startskuddet for Huila Expo messen i tillegg til en kveg auksjon, det vil si…..nok for alle!
 • Muxima pilegrimsreisen: finner sted sent i august eller tidlig september og er en av de mest populære religiøse festivalene i Angola og tiltrekker seg tusenvis av lokale og besøkende.
 • Sumbe musikk festival (også kjent som Festi-Sumbe): er en 3-dagers feiring og er en internasjonal festival som finner sted i Sumbe, Kwanza Sul provinsen. Festivalen inneholder sceneopptredener, band, sangere og dansere fra et vidt spekter av musikalske sjangere og er en spennende opplevelse av afrikanske artister. 
 • Angola karneval: er uten tvil det mest fargerike av alle feiringene i Angola og begynner den siste torsdagen i fastetiden og fortsetter frem til dagen før askeonsdag med opptredener, parader og dansing. 
Se vår destinasjons video fra Angola:
Det finnes (kanskje ikke uventet) mye profilering av Angola og dette er vel det eneste relevante vi harm funnet på YouTube
Copyright EuroNews

Se våre reiser til dette reisemålet