Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Dyreliv, fasinerende kulturer, vennlige mennesker, strender, Serengeti, Ngorongoro, Zanzibar & Mt. Kilimanjaro er noen av de ubeskrivelige opplevelsene Tanzania har å by på. Uansett hvor du er i Tanzania får du muligheten til å bli kjent med landets kultur og lokalbefolkningen. Møt de rødkledde Masai krigerne, tilbring tid med det semi-nomadiske Barabaig folket ved Mt. Hanang, opplev gjestfriheten og nyt et lokalt måltid mens du blir underholdt med tradisjonell musikk og dans.

De nordlige slettene ligger i skyggen av vakre Kilimanjaro, med sin yndefulle skogkledde vegg og snødekkede topp. Mt. Kilimanjaro er Afrikas høyeste fjell og verdens største frittstående vulkan, det er også hjemmet til Chagga folket.
Den beste tiden å besøke parken: Det mest imponerende er selvsagt å besøke Serengeti under den årlige gnu & sebravandringen som starter rundt juli – september før de returnerer tilbake til Serengeti fra oktober.
Høydepunkter
 • Serengeti National Park - er uten tvil det mest kjente dyrelivsreservatet i verden, Nasjonalparken ble etabler i 1952 og er hjemmet til det største dyrelivsspetakkelet på jorden – den store migrasjonen av gnu og sebra. Løvene, leopardene, elefantene, giraffene og fuglene er også selvsagt imponerende. Parken er delt inn i tre seksjoner, den sørlige/sentrale delen (Seronera-dalen), er området som Maasai folket kalte «Serengit», «The land of endless Plains». Den vestlige delen er preget av Grumeti-elven, store skoger og tette busker. I nord ligger Lobo-området, hvor Serengeti møter Kenyas Masai Mara Reserve er den minst besøkte delen av Nasjonalparken.
 • Ngorongoro Conservation Area - få steder I Tanzania er like vakre og mangfoldige som Ngorongoro Conservation Area. Dette unike området gir deg en enestående opplevelse med ubegrenset tilgang til naturen, dyrelivet og de lokale menneskene som gjør dette til en av verdens flotteste destinasjoner. Områdets vulkanske krater, store savanne og tykke- og robuste skog dekker rundt 8.300 kvadratkilometer og er et beskyttet landområdet. Ngorongoro krateret dekker rundt 260 kvadratkilometer og er dannet av en vulkansk eksplosjon og er hjemmet til mer enn 25.000 dyr.
  Best tiden å besøke parken: Du kan besøke Ngorongoro hele året, men det er lettest å se dyr i perioden juni – september. Regntiden er mars & april
 • Lake Manyara National Park - er en av Tanzanias minste Nasjonal parker og er kjent for sine tre klatrende løver, alkalisk innsjø og dens flamingoer, samt fantastisk natur. Lake Manyara NP har et stort antall elefanter og giraffer men også sebra, gnu, impala, ellipsevannbukk og vortesvin. Litt mindre kjente dyr som kirk’s dik-dik og klippespringer holder også til i dette utrolige landskapet. Lake Manyara strekker seg 50km langs den 600meter høye fjellskråningen Manyara i Rift Valley, vegetasjonen rundt innsjøen er veldig variert. Her finner du myrer, savanner, 11 forskjellige økosystemer og grønn skog som ser ut som er den er tatt rett ut av en eventyrbok.
  Best tiden å besøke parken: Den beste tiden er mars & april, men perioden juni – september er også bra, men har en tendens til å tiltrekke seg store mengder av turister
 • Selous Game Reserve -  er et gigantisk 48 000 km² stort villmarksområde i hjertet av den sørlige delen av Tanzania. Selous er faktisk Afrikas største viltreservat og hjem til enorme flokker med elefanter, bøffel, krokodiller, flodhester, villhunder, et mekka for fuglinteresserte og muligens det siste tilholdsstedet for Tanzanias svarte neshorn. Selous Game Reserve er delt i 2 av Rufiji elven som danner et område av gressletter, skoger og skaper med det en økologisk oase for vannbasert dyreliv. Selous er fortsatt lite besøkt og det er kun området nord for Rufiji elven som er åpen for turisme, mens den sørlige delen er dedikert til jakt. Men selv med denne begrensningen er Selous dyreliv eksepsjonelt og sammen med den mektige naturen rundt elven innfrir Selous alle de største forventninger for en safari. Men du bør besøke Selous så raskt som mulig og området er under konstant trussel fra krypskyting, vannkraftutbygging og gruvedrift.
  Beste tiden å besøke parken: juni - oktober
 • Ruaha National Park – danner grunnpilarene i et utvidet økosystem so dekker nærmere 40,000 km² og er hjem til Tanzanias største elefant bestand (estimert til rundt 12 000 individer, 2018). I tillegg finnes det store mengder med bøffel, en rekke arter med antiloper, Grant’s gaselle, villhunder, strutser, gepard og over 400 ulike fuglearter samt Afrikas største bestand av løver. Ruaha er kjent også for sin spennende topografi, spesielt rundt Great Ruaha River, hvor du kan se krokodiller, flodhester og andre vannavhengige dyrearter. Det meste av parken ligger på et platp på ca 900 moh med fjelltopper opp mot 1900 moh i sør og vest av parken.
  Beste tiden å besøke parken: juni – oktober
 • Nye høyder med Mt Kilimanjaro - Enten du kommer til å klatre på det eller bare å stirre i ærefrykt på dette bemerkelsesverdige, snødekte fjellet ved ekvator er dette et av de episke symbolene for Afrika. Mt Kilimanjaro er Afrikas høyeste fjell med sine 5 895 moh og har tiltrukket seg eventyrere i over 100 år som vil gjøre et forsøk på å bestige fjellet som ble erobret for første gang i 1889 av Hans Meyer (på sitt 3. forsøk). REISEbazaar har en rekke ulike pakker for å komme seg til toppen via ulike ruter, sjekk vår dedikerte informasjonsside for Kilimanjaro – klikk her
  Beste tiden for å bestige Kilimanjaro: januar & februar, juli – oktober, men alle måneder utenom april & mai samt november er anbefalt.
 • Strand & arabisk innflytelse
  Eksotiske Zanzibar arkipelet ligger kun 25 km utenfor kysten av Tanzania og består av øyene Unguja & Pemba samt en rekke små tropiske små øyer. Arabiske og Persiske handelsmenn kom til øygruppen i det 8. århundre og fra det 17. århundre var Zanzibar en meget viktig havn for krydder, elfenben og et handel med slaver. Øygruppen har i århundrer blitt hersket over at ulike sultaner, portugisere, sultanen av Oman før Zanzibar falt under britisk herredømme sent i det 19- århundre. Berømte europeiske oppdagelsesreisende som Livingstone besøkte Zanzibar før de startet sine legendariske ekspedisjoner på det Afrikanske kontinentet. Stone Town på Zanzibar har fortsatt mye historie i sine trange gater med butikker, moskeer, festningsverk og arabisk arkitektur. I dag tiltrekkes de fleste besøkende av øygruppens lekre strender og Zanzibar er et perfekt sted å ende en safarireise til Øst-Afrika. Men hva skal du velge? Sjekk ut vår dedikerte info side om Zanzibar - klikk her
  Beste tiden for å besøke Zanzibar: juni – oktober og januar & februar

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Tanzania (Arusha):
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: mars (23ºC), Kaldeste måned: juli (18ºC) / Våteste måned: desember (84,8mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015.

Hvordan er været? Høysesongen er fra juli til mars og det vil være fullpakket i de nordlige parkene og høysesongen i de sørlige og vestlige parkene er fra juli til oktober men disse parkene blir nesten aldri overfylte. Lavsesongen er mellom april og mai selv om de nordlige parkene fremdeles har en del besøkende, i motsetning til parkene i sør og vest hvor mange av lodgene stenger for sesongen. Regntiden er på sitt høyeste mellom mars og april mens det er liten til ingen nedbør mellom juni og oktober.
Beste tid til å besøke landet? Den beste tiden for å oppleve dyrelivet i Tanzania er under tørkeperioden fra slutten av juni til oktober. De sørlige og vestlige parkene er best mellom juni og oktober, i motsetning til de populære parkene i nord som kan besøkes hele året. Tarangire er det eneste unntaket i nord da den beste tiden for safari er mellom juni og oktober. Ønsker du å se gnu migrasjonen burde man reise i juni eller juli.

 

Myntenhet: Tanzaniansk Shilling (TZS), kreditkort blir akseptert på store lodger, suvenirbutikker og større byer og det finnes minibanker i storbyene, men det er ikke alltid disse funker. Vi anbefaler å ta med Amerikanske Dollar (USD) som kan veksles lokalt til TZS, man kan bruke USD lokalt også.

Tips:
 • Taxi – man kan gi 10% av totalsummen om man er fornøyd med servicen.
 • Hoteller – det er vanlig å gi 1-2 USD per bag om disse blir levert til rommet ditt og 2-4 USD per dag til stuepikene.
 • Restauranter & barer – om service tillegget ikke er inkludert kan man gi 5% av totalsummen i tips.
 • Guider etc – det er viktig å gi tips til safari guider og sjåfører. 10-15 USD per dag til guider/sjåfører under ditt opphold er vanlig og har man en kokk med på safarien kan man gi de 8-10 USD per dag.
Festivaler
Dar es Salaam og Zanzibar er de beste stedene å oppleve festivaler i Tanzania, og spesielt Zanzibar er spennende med sin hovedsakelige muslimske befolkning. Hvis du er her i juli kan du oppleve «Mwaka Kogwa» og «Festival of the Dhow Countries». Men siden Tanzania er primært en destinasjon for dyreelskere er det viktig å få med deg den årlige dyrevandringen som starter i desember når dyrene returnerer fra Kenya og Masai Mara.
 • Mwaka Kogwa Festival – er en 4-dagers fest som finner sted i månedsskiftet juli / august og har du muligheten bør du få med deg denne begivenheten. Litt bisart når mennene i ulike landsbyer slår hverandre ned stilker fra bananplanten for å avslutte uenigheter fra foregående år. Mens mennene holder på med dette vil kvinnene kle seg i sine beste klær, synge og danse og stråhytter blir satt fyr på i en symbols handling og matgildet kan starte!
 • The Wanyambo Festival – er en perfekt mulighet til å oppleve lokal kultur fra Tanzania. Festivalen finner sted tidlig i januar i den nordlige delen av Dar es Salaam i et område som er kjent som Makumbusho. Festivalen er basert rundt tradisjonell musikk, dans, kostymer og mat.
 • Unification Day – er en viktig dag for Tanzania og markerer dagen da Zanzibar slo seg sammen med Tanganyika den 26. april 1964 og landet endret navn til dagens Tanzania. Du kan forvente mye flagg og parader over hele Tanzania denne dagen.
Interessante fakta:
 1. Det offisielle språket i Tanzania er Swahili, men det finnes over 120 ulike språk i bruk i landet
 2. Tanzania har det største konsentrasjonen av dyr per km² med mer enn 4 millioner dyr og 430 arter.
 3. Mt Kilimanjaro er Afrikas høyeste fjell i Afrika med sine 5 895 moh
 4. Tanzania har samme nasjonalsang som Sør Afrika og Zimbabwe (“Mungu Ibariki Afrika” (God Bless Africa) og ble skrevet av Enock Sontonga.
 5. Selous Game Reserve er verdens største uutforskede dyrereservat og ble oppkalt etter en britisk jeger

Se våre reiser til dette reisemålet