Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Hong Kong er et unikt reisemål som tiltrekker seg besøkende fra hele verden. Dette er en by som byr på kontraster og spennende opplevelser, og det er ikke rart at den regnes som en av verdens mest dynamiske og pulserende byer.

Velkommen til Hongkong – en pulserende metropol hvor øst møter vest. Utforsk den blendende skyline, opplev den fargerike kulturen, nyt de kulinariske godbitene og oppdag en unik blanding av gamle tradisjoner og moderne innovasjon. Fra shoppingparadiset til naturskjønne friluftsområder, Hongkong har noe for alle. La deg fascinere av denne levende byen som aldri sover, og opplev det beste av det asiatiske og vestlige i en og samme destinasjon.

Bak glass og stål gjemmer det seg et dynamisk kulturlandskap hvor de kinesiske røttene, de koloniale forbindelsene og den lokale kulturen møtes. Hver dag er en ny opplevelse i Hong Kong og ingen dag er lik, en dag studerer du kunst i en av de utallige galleriene og starter dagen med taichi og neste dag leser du lokal poesi ved havnen til lyden av indiemusikk.
Det mange ikke vet er at over 70% av Hong Kong er fjell og parker hvor du finner både geologiske og historiske skatter, et absolutt must når du besøker Hong Kong er å prøve verdens smidigste tog og nyte dagen i Song-dynasty village, gå en tur på en øde øy eller leie en kajakk og padle bland vulkanske sjøbuer.

For mange er Hong Kong en by som først og fremst er kjent for sine imponerende skyskrapere og fantastiske utsiktspunkter. En tur til Victoria Peak er en opplevelse du ikke bør gå glipp av. Herfra har du panoramautsikt over hele byen, og du kan se skyskraperne strekke seg opp mot himmelen. Men Hong Kong byr også på en rekke andre opplevelser, og det er mye mer å oppleve her enn bare høye bygninger.

En av de store fordelene med Hong Kong er at det er en by som byr på en unik blanding av kulturer. Her finner du alt fra tradisjonelle kinesiske templer og markeder til moderne shoppinggater og trendy restauranter. Byen har også en spennende kunstscene, og det er mange gallerier og museer å besøke.

Hvis du er ute etter en mer avslappende opplevelse, kan du ta en tur til en avbyens mange parker. Hong Kong byr på en rekke grønne områder, hvor du kan nyte naturen og ta en pause fra det hektiske bylivet. En av de mest populære parkene er Victoria Park, som er en stor og vakker park midt i byen. Her finner du blant annet en innsjø, en fontene og en rekke ulike aktiviteter og arrangementer.

For matelskere er Hong Kong en drømmedestinasjon. Byen har en lang og variert matkultur, og her finner du alt fra street food til gourmetrestauranter. En av de mest populære rettene er dim sum, som er små matretter som serveres i dampet bambus. Dette er en tradisjonell kinesisk spesialitet som du bør prøve når du er i Hong Kong.

Hong Kong er også kjent for sitt pulserende natteliv. Byen har et stort utvalg av barer, nattklubber og live musikkscener, og her finner du noe for enhver smak. En av de mest populære områdene for natteliv er Lan Kwai Fong, som er et livlig og trendy område med mange barer og klubber.
Alt i alt er Hong Kong en spennende og mangfoldig destinasjon som byr på en unik blanding av kulturer, mat, kunst og underholdning. Enten du er ute etter å utforske byens imponerende skyskrapere, oppleve lokal kultur og historie, eller bare slappe av i en av byens mange parker, vil Hong Kong garantert imponere og inspirere deg. Så hvorfor ikke legge turen hit neste gang du planlegger en reise? Med sitt brede utvalg av aktiviteter og opplevelser vil Hong Kong definitivt ikke skuffe!

Det er mange grunner til å reise til Hongkong. Her er noen av de:

  • Kulturell blanding: Hongkong er et kulturelt knutepunkt der øst møter vest. Byen har en unik blanding av kinesisk og vestlig kultur, noe som gjenspeiles i arkitekturen, maten og folket.
  • Spektakulær skyline: Hongkongs skyline er en av de mest imponerende i verden. Byen er kjent for sine høye skyskrapere og lysende neonskilt som skaper en fantastisk visuell opplevelse, spesielt om kvelden.
  • Shoppingparadis: Hongkong er en shoppingdestinasjon i verdensklasse. Du finner alt fra luksusbutikker til lokale markeder og elektronikkbutikker. Ta turen til Nathan Road, Ladies Market eller det ikoniske shoppingområdet Causeway Bay for å få med deg noen gode kjøp.
  • Matopplevelser: Hongkong er kjent for sitt varierte og deilige matutvalg. Prøv dim sum, wonton-nudler, havmat og gatekjøkkenretter. Byen har også flere Michelin-stjerne-restauranter som tilbyr gourmetopplevelser.
  • Tempelbesøk: Hongkong har mange vakre templer der du kan oppleve den tradisjonelle kinesiske religionen og kulturen. Besøk for eksempel Wong Tai Sin-tempelet eller Man Mo-tempelet for å få en smak av den åndelige siden av Hongkong.
  • Natur og friluftsliv: Til tross for å være en travel storby, tilbyr Hongkong også flotte muligheter for friluftsliv. Utforsk de vakre strendene, ta en tur i de frodige fjellene eller besøk den ikoniske Victoria Peak for å nyte fantastisk utsikt over byen og havnen.
  • Kulturelle arrangementer: Hongkong arrangerer også en rekke kulturelle arrangementer og festivaler gjennom året. Dette inkluderer den spektakulære Dragon Boat Festival, den fargerike Lantern Festival og den energiske Mid-Autumn Festival.

Hongkong er en dynamisk og spennende destinasjon som tilbyr noe for enhver smak. Enten du er interessert i shopping, mat, kultur eller naturopplevelser, vil Hongkong definitivt imøtekomme dine reisebehov.

Hvilke severdigheter er verdt å se i Hong Kong?
Hong Kong er en spennende og pulserende by som har mye å by på for enhver reisende. Her er noen av de mest populære severdighetene som er verdt å besøke:

 • Victoria Peak: Dette er det høyeste fjellet i Hong Kong, og det er kjent for sin fantastiske utsikt over byen. Ta taubanen opp til toppen, og nyt den spektakulære utsikten.
 • Disneyland: Hong Kong Disneyland er en av de mest besøkte attraksjonene i byen. Her kan du oppleve magien til Disney og ha det gøy med familien din.
 • Big Buddha: Denne imponerende statuen av Buddha ligger på Lantau Island og er en av de største i verden. Besøk templet og nyt den fantastiske utsikten fra toppen.
 • Hong Kong Museum of History: Lær mer om Hong Kongs historie og kultur på dette fascinerende museet. Det er perfekt for de som er interessert i lokalhistorie og kultur.
 • Tian Tan Buddha: En annen imponerende Buddha-statue som ligger på øya Lantau. Det er en flott opplevelse å besøke denne hellige og fredfulle plassen.
 • Hong Kong Observation Wheel: Dette er en av de største pariserhjulene i verden, og det gir en fantastisk utsikt over byen og havnen. Det er en flott måte å se byen på en annen måte.

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Hong Kong:
Måleenheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: juli (30ºC) / Kaldeste måned: januar (17ºC) / Våteste måned: juli (129,1 mm) - Alle verdier basert perioden 1985-2015

Average temperatures and rainfall in Hong Kong

Hvordan er været? Hong Kong har et subtropisk klima, og er kjent for å være uforutsigbart. Klimaet påvirkes også av monsunen. Sommersesongen i Hong Kong er regnsesongen. Da er det er varmt med regelmessig, kraftig nedbør. Fra mai til september er gjennomsnittstemperaturen 30 grader på dagtid og rundt 20 grader på natten. Det er mye nedbør som når sitt høydepunkt i august med 281 mm. Til tross for regnet er dette den mest solrike sesongen med syv soltimer per dag og korte regnbyger.

Vinteren i Hong Kong endrer seg ganske dramatisk fra måned til måned. I desember er været hovedsakelig solfylt, men nærmere februar blir været kaldere og overskyet. Av og til i februar kommer det en kald front fra nord med sterk og kald vind. Gjennomsnittstemperaturen på vinteren er 13-18 grader.  

Beste tiden å reise på ferie til Hong Kong: Den beste tiden å besøke Hong Kong er mellom oktober og desember. Denne perioden tilbyr komfortable temperaturer og rimelige overnatting. Etter nyttårsaften øker turismen betydelig til tross for den lave temperaturen, og dette fører til høye hotellpriser og store folkemengder. En annen fin periode å besøke Hong Kong er den korte våren fra april til mai. Sommeren er fremdeles en populær tid for turister, men det kan være ukomfortabelt varmt og luftfuktigheten er høy.

Myntenhet: i Hong Kong brukes det Hong Kong Dollar (HKD). Betaling med kontakter er en vanlig metode i Hong Kong selv om kredittkortbruken er økende. Store butikker og restauranter og kjøpesenter tar kredittkort, men det er lurt å ha kontakter i tillegg.

FreeCurrencyRates.com

 Tips:

 • Taxi – ikke nødvendig og kan anses som fornærmende for noen.
 • Hoteller – det er forventet å tipse på dyre og vestlige hoteller, noen få dollar per natt til rengjøringspersonalet. Du burde undersøke om du betaler ett servicegebyr da tips er inkludert i dette. På standard/vanlige hoteller er ikke tips nødvendig.
 • Restauranter – på dyre og vestlige hoteller er det forventet å tipse mellom 10-15% av den totale regningen. Du burde undersøke om du betaler et servicegebyr da tips er inkludert i dette. På standard/vanlige restauranter er ikke tips nødvendig. Mange restauranter i Hong Kong legger på 10% servicegebyr (ofte ikke opplyst i menyen). Dette går direkte til restauranten, og dersom du ønsker å gi din servitør tips må du gi dette direkte til han/henne.
 • Guider – for guider og sjåfører er ofte tips hovedinntekten. Derfor burde man gi guiden 7-10 dollar (USD), og har man en sjåfør for en hel dag er det normalt å tipse 5-7 dollar (USD). Er man på en privat tur burde disse summene dobles.

Interessante fakta:
Hong Kong er en pulserende metropol som er kjent verden over for sin ikoniske skyline, rik kultur og unike shoppingopplevelser. Hvis du planlegger en tur til denne spennende byen, er det noen interessante fakta du bør vite.

Først og fremst er Hong Kong en av verdens tettest befolkede byer. Med en befolkning på over 7 millioner mennesker på bare 1 104 kvadratkilometer, er det en by som aldri sover. Det er også en av verdens mest internasjonale byer, med en befolkning som inkluderer mennesker fra hele verden.

 1. Hong Kong er et autonomt territorium og er offisielt kjent som «Hong Kong Special Administrative Region of the People’s Republic of China».
 2. Hong Kong er en av få byer i verden som har en dobbeltdekker trikk. Disse ikoniske trikkene har vært en del av bybildet i over 100 år, og er en billig og enkel måte å se byen på.
 3. Når det kommer til mat, er Hong Kong kjentfor sin varierte og deilige matkultur. Fra street food til gourmetrestauranter, vil matelskere finne noe de kan nyte. Dim sum, en type kinesisk mat, er en spesielt populær rett i Hong Kong og bør prøves mens du er der. Hongkong er kjent for sin kulinariske scene og har flest Michelin-stjerne-restauranter i verden per kvadratkilometer. Du kan nyte alt fra autentisk kantonesisk mat til internasjonale gourmetopplevelser.
 4. Skyskraperhovedstaden: Hongkong har en av de tetteste samlingene av skyskrapere i verden. Byen er hjemsted for over 1 500 skyskrapere, inkludert ikoniske strukturer som International Commerce Centre og Bank of China Tower. Hong Kong er Faktisk en av de mest vertikale byene i verden og har flere bygninger som er over 100 meter høye enn New York City.
 5. Verdens travleste havn: Hongkongs havn er en av de travleste i verden, med et stort antall skip og fraktbevegelser. Havnen er også kjent for sin imponerende Victoria Harbour-utsikt, spesielt om kvelden når byens skyline lyser opp.
 6. Dubletter og tripler: På grunn av den begrensede plassen i byen har Hongkong mange høyhus som består av "dubletter" og "tripler". Dette refererer til boligenheter som er bygget ved å kombinere eller dele opp eksisterende leiligheter for å maksimere plassen.
 7. Feng shui-tradisjon: Feng shui, den gamle kinesiske praksisen med å skape harmoni og balanse i omgivelsene, er tett knyttet til Hongkongs arkitektur. Mange bygninger er designet med hensyn til feng shui-prinsippene for å tiltrekke seg positiv energi.
 8. Enebolig for ville aper: Hongkong er et av få urbane områder i verden hvor ville aper trives. Tai Mo Shan og Kam Shan Country Parks er hjemsted for flere apearter, inkludert den berømte Rhesus-makakapen.

Disse faktaene gir bare en smakebit av den unike kulturen og fascinerende karakteren til Hongkong. Byen har mye å tilby for besøkende, enten det er arkitektur, mat, kultur eller naturskjønne omgivelser som interesserer deg.

Festivaler:
Hongkong er vert for en rekke fargerike festivaler gjennom året. Her er noen av de mest kjente festivalene:

 • Hong Kong Chinese New Year (Februar) – dette er Hong Kongs største og mest fargerike festival! Denne gamle og tradisjonelle festivalen har en Hong Kong vri og kan ikke sammenlignes med Chinese New Year festival holdt noe annet sted i verden. Gled deg til parader, internasjonale og lokale utøvere, et fantastisk fyrverkeri over havnen, nydelige lanterner som flyter over byen og tradisjonell mat.
 • Cheung Chau Bun Festival (Mai) – en del av de Taoistiske festivalene i Hong Kong er Cheung Chau Bun og holder til på øya Cheung Chau. Hvert år lager den lokalbefolkningen papir mache figurer av guder, de lager kostymer, baker boller og bygger et fantastisk bambustårn og gjør seg klare for parader, musikkinnslag og den spennende «Bun Scrambling Competition».
 • Hong Kong Great November Feast (November) – Hong Kong har et velfortjent rykte for å være et kulinarisk eventyr, med rik tradisjon for kinesisk matlaging, stor lidenskap for internasjonal mat og sin lokale street food. Du kan oppleve det beste av alt mat under Hong Kong November Feast, en måned som tilbyr det beste av kulinariske opplevelser.
 • Lantern Festival - Denne festivalen markerer slutten på det kinesiske nyttåret. Mennesker samles for å beundre vakre lanterner som er formet som dyr, blomster og andre fantasifulle figurer. Det er også forestillinger, spill og aktiviteter for hele familien.
 • Mid-Autumn Festival - Midtveis gjennom høstsesongen feirer Hongkong Mid-Autumn Festival. Festivalen er kjent for sine vakre lykter, månekaker og barneleker som lysskyting med lanterner. Det er også vanlig å se på månen og spise månekaker sammen med familie og venner.
 • Hong Kong Arts Festival - Dette er en av de største kunstfestivalene i Asia, som finner sted hvert år i mars. Festivalen inkluderer en rekke kulturelle arrangementer, inkludert musikkforestillinger, danseshow, teaterstykker og kunstutstillinger.
 • Hong Kong International Film Festival - Filmelskere bør ikke gå glipp av denne festivalen som finner sted i mars. Festivalen viser et bredt utvalg av internasjonale filmer, inkludert premierer, retrospektiver og temaprogrammer.
 • Dragon Boat Festival - Denne festivalen, som finner sted i juni, feirer den berømte kinesiske poeten Qu Yuan. Det er båtrace med dekorerte dragebåter, hvor lagene konkurrerer om å padle raskest i havet, elver eller innsjøer.

Dette er bare noen få av festivalene som feires i Hongkong. Byen er kjent for å være vertskap for en rekke andre festivaler og arrangementer gjennom året, som reflekterer byens kultur, tradisjoner og mangfold.

 

Matkultur
Hong Kong er kjent for sitt varierte matutvalg, og det er en opplevelse i seg selv å prøve forskjellige retter. Hva er noen av de beste stedene å spise i Hong Kong? Her er noen av de beste stedene å spise i byen.

 • Tim Ho Wan: Dette er kjent som verdens billigste Michelin-stjerne restaurant, og den er kjent for sin dim sum.
 • Din Tai Fung: En annen populær dim sum restaurant som er kjent for sitt utmerkede utvalg av dampede dumplings.
 • The Chairman: En gourmetrestaurant som fokuserer på kinesisk mat med lokale ingredienser og autentiske smaker.
 • Yardbird: En trendy restaurant som serverer moderne japansk mat med en twist.
 • Little Bao: En annen trendy restaurant som serverer kinesisk-inspirerte bao-burgere og andre unike retter.

Er det noen spesielle retter du anbefaler å prøve i Hong Kong?
Ja, det er definitivt noen spesielle retter jeg vil anbefale å prøve i Hong Kong. Først og fremst bør du smake på dim sum, små dampede eller friterte retter som ofte serveres til frokost eller lunsj. En annen spesialitet er wontonsuppe, som er en deilig suppe med dumplings fylt med svinekjøtt eller reker. En annen populær rett er char siu, som er grillet og søt marinert svinekjøtt.

Du bør også prøve egg tarts, en søt pai fylt med en kremet eggeblanding. For de mer eventyrlystne kan du også prøve haichao, som er en type bløtdyr som serveres rå eller kokt. Eller hva med stekt fiskeskinn, som er en sprø og deilig snack?

Hong Kong er også kjent for sin street food, så vær sikker på å prøve noen av de lokale småretter som selges fra gatekjøkken. Utforsk de mange nabolagene i byen og prøv forskjellige retter fra de lokale leverandørene.
Uansett hva du velger å prøve i Hong Kong, vil du uten tvil oppdage enverden av smaker og matopplevelser som vil tilfredsstille dine smaksløker og etterlate (forhåpentligvis) et poisitivt inntrykk.

Shopping & annet
Hong Kong er kjent for sitt shoppingtilbud, og det er mange områder i byen som er verdt å utforske for å finne gode tilbud og unike varer. Her er noen av de beste områdene å gå shopping i Hong Kong:

 • Causeway Bay: Dette er et av de mest populære shoppingområdene i byen, med alt fra high-end designerbutikker til lokale salgsboder.
 • Tsim Sha Tsui: Dette området har noen av de største kjøpesentrene i byen, samt et stort utvalg av butikker som selger alt fra elektronikk til klær og smykker.
 • Central: Dette er et annet populært shoppingområde som er kjent for sine luksuriøse butikker og stilige boutiquebutikker.
 • Mongkok: Dette er et livlig område som er kjent for sine nattmarkeder og salgsboder som selger alt fra klær og sko til mat og suvenirer.
 • Stanley Market: Dette er en utendørs markedsplass som ligger i en sjarmerende fiskerlandsby. Det er et flott sted å finne unike suvenirer og håndverk.

Uansett hva du er interessert i, har Hong Kong noe å tilby. Byen er en pulserende metropol med en unik blanding av øst og vest, som gjør den til et spennende og mangfoldig reisemål. Fra moderne skyskrapere til historiske templer og tradisjonelle markeder, er det ingen mangel på opplevelser å ha i Hong Kong.

For de som er interessert i kunst og kultur, har Hong Kong mange museer og gallerier å besøke. Hong Kong Museum of Art og Tai Kwun er to populære steder å utforske. Tai Kwun er et nyåpnet kulturkompleks som inkluderer kunstgallerier, restauranter og butikker. Det er også hjemmet til det nye Museum of Hong Kong.

Til slutt, hvis du trenger litt avslapning etter all shopping og sightseeing, kan du besøke en av byens mange parker. Hong Kong Park og Victoria Park er to flotte alternativer. Hong Kong Park har en rekke hager, inkludert en bambushage og en orkidehage. Victoria Park har en stor innsjø og er en populær destinasjon for joggeturer og pikniker.

Alt i alt er Hong Kong et spennende og mangfoldig reisemål som har noe å tilby alle. Med sitt varierte utvalg av mat, shopping, kunst og kultur, og avslappende parker, vil du ikke bli skuffet over din tur til denne pulserende metropolen.

Se våre reiser til dette reisemålet