Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Det å reise til Kina åpner døren til en verden av overveldende mangfold og fascinerende kultur. Utforsk de majestetiske kinesiske murene, opplev den blendende skjønnheten i den forbudte by, og la deg fortrylle av den gamle keiserlige hovedstaden Xi'an og terrakottakrigerne.

Fra de futuristiske skyline i Shanghai til de pittoreske fjellandskapene i Zhangjiajie, tilbyr Kina et spekter av opplevelser. Oppdag den kinesiske kulinære verden, nyt kampsportens kunstform i Kung Fu-opptredener, og opplev den gjestfriheten og varmen til det kinesiske folket. En reise til Kina vil være en uforglemmelig opplevelse som vil berike ditt perspektiv på historie, kultur og eventyr.

Kina, verdens mest folkerike land, er et reisemål som byr på en uendelig variasjon av opplevelser. Med sin rike historie, storslåtte natur, blendende kultur og pulserende storbyer, er Kina et land som fascinerer og forundrer besøkende fra hele verden.

Reisende til Kina kan utforske ikoniske landemerker som Den kinesiske mur, Den forbudte by og Terrakottakrigerne, og bli overveldet av deres monumentalitet og historiske betydning. Den mangfoldige kinesiske kultur, med sine tradisjoner, kunstformer og språk, er en kilde til kontinuerlig oppdagelse.
Naturen i Kina er like imponerende som den er variert. Fra de majestetiske fjellene i Himalaya og Karakoram til de bølgende rismarkene i Longji og den fantastiske Tiger Leaping Gorge, er naturen en visuell fest for øynene. Kinas naturlandskap inkluderer også de naturskjønne elvene Yangtze og Li, de frodige skogene i Zhangjiajie og de pittoreske innsjøene i Jiuzhaigou.

De moderne metropolene Shanghai og Hongkong representerer Kinas fremgang og innovasjon. Disse pulserende byene har spektakulære arkitektoniske landemerker, livlige gater, førsteklasses shopping og en dynamisk blanding av kulturer.

Matkulturen i Kina er kjent over hele verden, og en reise hit gir deg muligheten til å utforske autentiske retter fra forskjellige regioner. Fra de dampende dim sum-rettene i Guangdong-provinsen til de krydrede smakene fra Sichuan-kjøkkenet og den delikate Peking-anka, vil kinesisk mat glede smaksløkene og tilfredsstille enhver gane.

Kina er også kjent for sine tradisjoner innen kampsport, kinesisk medisin og kunstformer som kalligrafi og keramikk. Besøkende kan få innsikt i disse rike tradisjonene gjennom kulturelle opptredener, museer og workshops.

Uansett om du er interessert i historie, natur, kultur eller gastronomi, vil Kina som reisemål imøtekomme dine forventninger. Landets enorme størrelse og varierte regioner gir en overflod av opplevelser som vil berike din forståelse og gi deg minner for livet.

Høydepunkter
Kina er hjemmet til en rekke imponerende severdigheter som er vel verdt å utforske. Her er noen av de mest kjente og bemerkelsesverdige severdighetene du bør se når du besøker Kina:

 • The Great Wall of China – er ikke bare en av de største severdighetene I verden men også den lengste og en ære fryktende prestasjon av gammel forsvarsarkitektur. Den svingete stien over de tøffe og bratte fjellene utgjør et ubeskrivelig flott landskap. Muren er mer enn 2,300 år gammel og 21,196.18 km lang! The Forbidden City (Beijing) – er hjertet av Kina! Bygget i 1420 under det tidlige Ming-dynastiet og er Kinas best bevarte keiserlige palass og er den største palass strukturen fra urtiden.
 • Den Forbudte By - er et enormt palasskompleks som en gang var hjemmet til kinesiske keisere. Utforsk de intrikate bygningene, de overdådige hagene og lær om det keiserlige livet.isjonell arkitektur, som er passende for hovedstaden til verdens største nasjon.
 • The Teracotta Army (Xi`an) – Ta turen til Xi'an og bli overveldet av den enorme hæren av terrakottakrigerne, en av verdens mest utrolige arkeologiske funn. Hæren ble bygget for Kinas første keiser så han hadde vakter i sitt liv etter døden. De detaljerte skulpturene i menneske størrelse representerer hæren som forente Kina i slutten av «Warring States Period» (476-211 f.Kr.). de ble støpt i deler, sparklet og malt. Det regnes som en av de største arkeologiske områdene i verden og er en av de største funnen far det 20. århundre.
 • Potalapalasset (Tibet) – dette fantastiske palasset har æren av å være det høyeste palasset fra urtiden, med sitt høyeste punkt på 3.750 meter over havet og 100 meter over byen Lhasa. Palasset ble bygget som sentrum av den Tibetanske regjeringen ved den femte Dalai Lama i 1645. Det 13-etasje høye palasset har 100 rom og dekker over 13 hektar. Steinmurene måler gjennomsnittlig 3 meter tykkelse! Potala Palace har stått i århundrer som et testament til det tibetanske folket og deres tro. Tusenvis av pilgrimer fra hele verden kommer hit hvert år for å hylle palasset og symbolet det står for.
 • Silkeruten – handelsruten startet for ca. 2.100 år siden for handel og reiser mellom Kinas Han-rike og Sentral-Asia og Europa, ruten revolusjonerte verden helt til den falt rundt år 1368. Handelsruten starter i “Yellow River Basin» hvor Kinas første sivilisasjon utviklet seg. Fra de gamle hovedstedene Xi`an og Luoyang gikk ruten gjennom den tørre Gansu Corridor så videre på en avsidesliggende vei vest i Kina før den gikk videre til Sentral-Asia og Europa.
 • Li elven (Guilin) – Li elven eller Li Jiang i Guangxi provinsen i Kina er kjent for å være en av verdens topp 10 Watery Wonder ifølge National Geographic. Elven renner fra Guilin til Yangshuo og byr på noe av det vakreste landskapet i verden. Langs den 86 kilometer lange vannveien vil du se vannbøfler beite, bønder i arbeid og tradisjonelle landsbyer.
 • Zhangjiajie National Forest Park - Besøk Zhangjiajie, kjent for sine unike fjellformasjoner som inspirerte filmen "Avatar". Utforsk Yuanjiajie-området og ta taubanen opp til Tianzi-fjellene for en spektakulær utsikt.Det gamle vannbyen Zhujiajiao: Ta en tur til den sjarmerende gamle vannbyen Zhujiajiao, som ligger nær Shanghai. Utforsk de vakre kanalene, broene og de gamle bygningene som er typiske for vannbyen.
 • Kung Fu-oppvisning i Shaolin-tempelet - Opplev den unike kampsporten Kung Fu ved å se på en oppvisning utført av munkene i Shaolin-tempelet i Henan-provinsen. Dette historiske tempelet er også en viktig del av kinesisk kulturarv.Den karstiske landsbyen Yangshuo: Utforsk den sjarmerende landsbyen Yangshuo, omgitt av imponerende karstfjell og frodig vegetasjon. Ta en sykkeltur gjennom rismarkene, gå på elvecruise på Li-elven og nyt det avslappende landskapet.

Disse severdighetene representerer bare en brøkdel av hva Kina har å tilby. Landet er fylt med kulturelle og naturlige skatter som vil ta pusten fra deg og gi deg uforglemmelige opplevelser.

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Beijing, Kina
Måleenheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: juli (27ºC) / Kaldeste måned: januar (-3ºC) / Våteste måned: juli (90,3 mm) - Alle verdier basert perioden 1985-2015

Average temperature and rainfall in Beijing, China

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Shanghai, Kina
Måleenheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: juli (29ºC) / Kaldeste måned: januar (5ºC) / Våteste måned: juni (93,9 mm) - Alle verdier basert perioden 1985-2015

Average temperature and rainfall in Shanghai, China
Hvordan er været?
Kina er et stort land med forskjellige klimasoner, og været varierer derfor betydelig avhengig av region og sesong. Generelt kan vi si at Kina har et temperert klima, men med variasjoner fra subtropisk i sør til subarktisk i nord. Her er en oversikt over noen av de vanlige værforholdene i forskjellige regioner:
 • Nord-Kina (inkludert Beijing): Har kalde vintre med gjennomsnittstemperaturer under frysepunktet og varme somre med temperaturer som kan overstige 30 grader Celsius. Våren og høsten er generelt milde og behagelige.
 • Sør-Kina (inkludert Shanghai): Har fuktige somre med høye temperaturer og høy luftfuktighet. Vintrene er milde med sporadiske perioder med lavere temperaturer. Våren og høsten er også behagelige.
 • Vest-Kina (f.eks. Tibet og Xinjiang): Har et kaldt og tørt klima med lange, kalde vintre og korte, varme somre. Høyfjellsområdene kan være kaldere og oppleve snøfall året rundt.
 • Sørvest-Kina (f.eks. Yunnan-provinsen): Har et mildt og behagelig klima året rundt, med milde vintre og varme somre. Regntiden varierer, men vanligvis oppstår det kraftigere regn i sommermånedene.

Det er viktig å merke seg at Kina er et stort land, og det kan være variasjoner innenfor hver region. Det anbefales å sjekke værmeldingen for det spesifikke området og tiden du planlegger å besøke, da været kan være uforutsigbart.

Beste tiden å besøke Kina?
Den beste tiden å besøke Kina avhenger av hvilke områder du ønsker å utforske og hvilke aktiviteter du planlegger å gjøre. Her er noen generelle retningslinjer for de forskjellige årstidene i Kina:
 • Vår (april til juni): Våren er en flott tid å besøke de fleste deler av Kina. Temperaturene er behagelige, spesielt i nordlige og sørlige regioner, og landskapet er ofte vakkert med blomstrende kirsebærtrær og blomsterprakt. Våren er også ideell for å besøke populære turistmål som Beijing, Shanghai, Xi'an og Guilin.
 • Sommer (juli til september): Sommeren kan være varm og fuktig i de fleste deler av Kina, spesielt i sørlige og sentrale regioner. Det er imidlertid en flott tid å besøke Kinas høyere fjellområder, som Tibet og Xinjiang, hvor temperaturene er mer behagelige. Unngå å reise til Kina under den kinesiske nasjonale ferieuka (vanligvis første uke i oktober), da det kan være store folkemengder og høyere priser.
 • Høst (oktober til november): Høsten er en av de beste tidene å besøke Kina. Temperaturene er milde og behagelige, og landskapet er ofte spektakulært med fargerike høstfarger. Det er en flott tid å besøke Den kinesiske mur, Terrakottakrigerne og andre historiske steder.
 • Vinter (desember til februar): Vinteren kan være kald i store deler av Kina, spesielt i nordlige og fjellområder. Imidlertid er vinteren en flott tid å besøke Sør-Kina og byer som Hongkong og Macau, hvor temperaturene er mildere. Vinteren er også ideell for å besøke Harbin Ice and Snow Festival, en spektakulær begivenhet med is- og snøskulpturer.

Vær oppmerksom på at Kina er et stort land med forskjellige klimasoner, så det kan være variasjoner innenfor hver region. Sørg for å sjekke værmeldinger og spesifikke regionale forhold før du planlegger reisen.

Myntenhet: i Kina bruker de Kinesiske Yuan (Renminbi) (CNY), betaling med kontakter er en vanlig metode i Kina selv om kredittkortbruk stiger. Store butikker og restauranter og kjøpesenter tar kredittkort men det er lurt å ha kontakter i tillegg. 
FreeCurrencyRates.com
Tips:
 • Taxi – ikke nødvendig og kan anses som fornærmende for noen.
 • Hoteller – det er forventet å tipse på dyre og vestlige hoteller, noen få dollar per natt til rengjøringspersonalet. Du burde undersøke om du betaler et servicegebyr da tips er inkludert i dette. På standard/vanlige hoteller er ikke tips nødvendig.
 • Restauranter – på dyre og vestlige hoteller er det forventet å tipse mellom 10-15% av den totale regningen. Du burde undersøke om du betaler et servicegebyr da tips er inkludert i dette. På standard/vanlige restauranter er ikke tips nødvendig. Mange restauranter i Hong Kong legger på 10% servicegebyr (ofte ikke opplyst i menyen), dette går direkte til restauranten så om du ønsker å gi din servitør tips må du gi dette direkte til han/henne.
 • Guider – for guider og sjåfører er ofte tips hovedinntekt, man burde guiden 7-10 dollar (USD) og har man en sjåfør for en heldag er det normalt å tips 5-7 dollar (USD). Er man på en privat tur burde disse summene dobles.

Interessante fakta

 1. Pandaens hjemland: Kina er kjent for å være hjemmet til den elskede pandaen. Det er omtrent 80% av verdens ville pandaer som lever i Sichuan-provinsen i Kina.
 2. Det største antallet UNESCOs verdensarvsteder: Kina har flest UNESCOs verdensarvsteder i verden. Med over 50 steder, inkludert Den kinesiske mur, Den forbudte by og Terrakottakrigerne, er Kina en skattekiste av historie og kultur.
 3. Nummeret fire: I kinesisk kultur anses tallet fire som ulykkesbringende, da det uttales likt som ordet for "død". Derfor hopper mange kinesiske bygninger over fjerde etasje, og noen hoteller og sykehus utelater også romnummeret 4.
 4. Vårrolleens opprinnelse: Den populære matretten vårrull har sin opprinnelse i Kina. Den ble først laget for over 1 800 år siden og ble senere spredt til andre deler av Asia.
 5. Verdens største befolkning: Kina er verdens mest folkerike land, med en befolkning på over 1,4 milliarder mennesker. Dette fører til et rikt mangfold av kulturer, tradisjoner og språk.
 6. Det lengste kanalenettverket: Kina har det lengste kanalenettverket i verden. Det er over 2 900 elver og innsjøer, og mer enn 1 800 elver er knyttet til Kinas store kanalsystem.
 7. Kinesisk nyttår: Kinesisk nyttår, også kjent som vårfestivalen, er den viktigste og mest feirede høytiden i Kina. Feiringen varer i 15 dager og er en tid for familiegjenforening, fyrverkeri, drageparader og utveksling av røde lykter og hongbao (røde konvolutter med penger).
 8. Verdens største høstfest: Midthøstfestivalen, også kjent som månefestivalen, er en viktig kinesisk tradisjon. Den feires på den 15. dagen i den åttende måneden i den kinesiske kalenderen og markeres med månemåltider, lykter og tradisjonelle månekaker.
 9. Kinesisk te: Kina er kjent for sin lange historie med teproduksjon. Landet er hjemmet til mange forskjellige typer te, inkludert grønn te, svart te, oolong-te og pu'er-te.
 10. Kinesisk kampsport: Kina er opphavslandet til en rekke kampsportformer, som kung fu, tai chi og wushu. Disse disiplinene er ikke bare fysiske aktiviteter, men også en del av den kinesiske kulturarven og filosofien.

Dette er bare noen få eksempler på de mange fascinerende faktaene om Kina. Landet har en rik historie, kultur

Festivaler:
Kina er en verden full av overraskelser og fantastiske kontraster. Fra det pulserende livet i storbyene til de rolige landskapene i de fjerne regionene, har Kina en myriade av opplevelser å tilby reiselystne mennesker. En av de beste måtene å oppleve Kinas rike kultur er gjennom festivalene som holdes i hele landet. Her er noen av de mest kjente festivalene i Kina.

 • Kinesisk nyttår (også kjent som vårfestivalen): Dette er den viktigste og mest feirede festivalen i Kina. Den markerer starten på det kinesiske måneåret og faller vanligvis mellom slutten av januar og begynnelsen av februar. Feiringen varer i 15 dager, og folk feirer med familiegjenforening, fyrverkeri, drageparader, tradisjonelle løvedanser, røde lykter og utveksling av hongbao (røde konvolutter med penger).
 • Midthøstfestivalen (også kjent som månefestivalen): Denne festivalen feires på den 15. dagen i den åttende måneden i den kinesiske kalenderen, vanligvis i september eller oktober. Festivalen er knyttet til månens fullmåne og er en tid for familiegjenforening, månebetraktning, lykter, tradisjonelle månekaker (kalt månekaker eller "mooncakes") og ulike aktiviteter som drageflyging og lykteparader. 
 • Qingming-festivalen (også kjent som gravblomsterdagen): Denne festivalen faller vanligvis i begynnelsen av april og markerer starten på våren. Folk bruker denne tiden til å besøke gravene til forfedrene, rydde gravsteder og tilby mat og blomster. Festivalen blir også ofte feiret med pikniker og utendørsaktiviteter.
 • Duanwu-festivalen (også kjent som dragebåtfestivalen): Denne festivalen finner sted den femte dagen i den femte måneden i den kinesiske kalenderen, vanligvis i juni. Den er kjent for sine fargerike dragebåtregattaer, hvor lag av roere konkurrerer i båter formet som drager. Festivalen er også forbundet med å spise zongzi, klebrige rispakker fylt med ulike ingredienser og pakket i bambusblader.
 • Lanternefestivalen: Denne festivalen holdes den 15. dagen i den første måneden i den kinesiske kalenderen, vanligvis i februar eller mars. Det er en feiring av lykter og lys, hvor folk går ut om kvelden for å beundre fargerike lanterner, delta i lanterneopptog og løse lanterner i luften. Festivalen er kjent for sine imponerende lanterneutstillinger og fantastiske lysshow.

Disse festivalene er viktige kulturelle begivenheter i Kina og gir besøkende en mulighet til å oppleve landets rike tradisjoner og festlige atmosfære

 

Matkultur
Kina er et land fullt av overraskelser og fantastiske kontraster, og matkulturen er intet unntak. Landet har en lang historie og en rik kulturarv, som gjenspeiles i den varierte maten. Hvert område har sine egne spesialiteter, som varierer fra søte og salte smaker til sterke og krydrede retter.

Under en reise til Kina er det mange spennende retter og matopplevelser du bør prøve. Her er noen av de m est kjente og populære kinesiske rettene:

 • Pekingand: Dette er en av Kinas mest kjente retter. Sprøstekt andekjøtt serveres med tynne pannekaker, vårløk, agurk og hoisinsaus. Det er en smakfull og unik opplevelse.
 • Dim sum: Prøv en rekke små dampede eller friterte retter som dumplings, baozi (dampede brød), har gow (reke dumplings), siu mai (svinekjøtt- og rekedumplings) og mange flere. Dim sum er en viktig del av kinesisk matkultur og er spesielt populært til lunsj eller brunsj.
 • Hotpot: Hotpot er en sosial og interaktiv matopplevelse. Du koker en rekke ingredienser, som kjøtt, sjømat, grønnsaker og nudler, i en smaksrik buljong rett ved bordet. Det er en morsom og deilig måte å dele mat med venner og familie.
 • Gong Bao Kylling (Kung Pao Chicken): Dette er en klassisk kinesisk rett som består av saftig kylling, peanøtter, grønnsaker og chili. Den har en balansert smak av søtt, surt og krydret.
 • Ma Po Tofu: Dette er en tradisjonell Sichuan-retter som består av krydret tofusaus med hakket svinekjøtt og Sichuan-pepper. Den har en sterk smak og er populær blant de som elsker krydret mat.
 • Xiaolongbao: Disse er dampede suppefylte dumplings med tynn deig og forskjellige fyllinger, vanligvis svinekjøtt og geléaktig kraft. De er kjent for sin unike smak og måten de spises på ved å suge ut kraften før man spiser dumplingen.
 • Mapo Doufu: En klassisk Sichuan-retter laget med myk tofu, hakket svinekjøtt, chili og bønnesaus. Den har en smakfull og krydret saus som passer godt sammen med risen.
 • Sichuan Hotpot: Dette er en kjent rett fra Sichuan-provinsen. Den består av en krydret buljong som brukes til å koke en rekke ingredienser som kjøtt, sjømat, grønnsaker og nudler. Det er en intens og krydret matopplevelse.
 • Peking Duck Pancake: En variant av Pekingandretten der andeskiver serveres i pannekaker med hoisinsaus, vårløk og agurk. Denne retten er en klassiker i Beijing.
 • Kinesisk te: Kina er kjent for sitt brede utvalg av te, og du bør prøve ulike typer som grønn te, oolong-te, pu-erh-te og jasminte.

Maten i Kina er variert, smakfull og reflekterer landets rike kulturelle arv. Enten du prøver kjente retter eller utforsker lokale spesialiteter, vil du oppdage en spennende verden av kinesisk matkultur.

Se våre reiser til dette reisemålet