Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Utforsk det mangfoldige Sør-Korea, fra pulserende storbyer til idylliske landskap. Opplev den rike kulturarven, spennende matkultur og moderne teknologi. La deg fascinere av majestetiske templer, pulserende natteliv og gjestfriheten til det koreanske folket. Sør-Korea vil overraske og begeistre deg på enhver tur.

Sør-Korea, et fantastisk reisemål som kombinerer en rik historie med moderne innovasjon, vil fascinere og inspirere deg på alle måter. Dette mangfoldige landet har noe for enhver smak, enten du er interessert i kultur, natur, mat eller teknologi.
Utforsk den pulserende hovedstaden Seoul, hvor skinnende skyskrapere står side om side med tradisjonelle palasser og travle markeder. Ta en spasertur gjennom de historiske gatene i Bukchon Hanok Village og nyt en fascinerende blanding av gammel og ny arkitektur. Opplev spenningen i Myeongdong, et paradis for shoppingentusiaster med sine trendy butikker og kosmetikkutsalg.
For å komme nærmere den rike historien, kan du besøke Gyeongbokgung-palasset, det største av de fem store palassene i Seoul, og oppleve den tradisjonelle vakre arkitekturen. Ta en tur til DMZ (den demilitariserte sonen) og utforsk historien og spenningene mellom Nord- og Sør-Korea.
Sør-Korea er også et land med imponerende natur. Utforsk de spektakulære fjellene i Seoraksan nasjonalpark og nyt panoramautsikten fra toppen av fjellene. Besøk de vakre øyene Jeju og Ulleungdo, kjent for sin naturlige skjønnhet og fredelige atmosfære.
Når det gjelder mat, er Sør-Korea kjent for sin varierte og smakfulle matkultur. Prøv de berømte rettene som bibimbap, en risblanding med forskjellige grønnsaker og kjøtt, eller den krydrede og fermenterte kålen kjent som kimchi. Ikke gå glipp av den unike opplevelsen av å grille ditt eget kjøtt på en tradisjonell koreansk BBQ-restaurant.
Sør-Korea er også et land som er i forkant av teknologisk innovasjon. Utforsk den futuristiske bydelen Gangnam og bli imponert av den høyteknologiske infrastrukturen og innovasjoner som har gjort Sør-Korea til en global leder innen teknologi.
Uansett hva som fanger din interesse, vil Sør-Korea overraske og begeistre deg med sin dynamiske blanding av gammelt og nytt, tradisjon og modernitet. Oppdag det eksepsjonelle Sør-Korea og skap minner for livet.
Asias tredje største land ønsker reisende velkommen med brede smil, åpne armer og tilbyr et blendende spekter av opplevelser, vakkert landskap og 5000 år med kultur og historie.
Vandre det fjellrike landskapet med alle sine naturlige severdigheter, nyt munkenes stillferdige sang fra de buddhistiske templenene og lytt til lyden av de moderne byene som aldri sover. Legg til et par gastronomiske utflukter og en litt uvanlig festival og du har en perfekt reise.

Høydepunkter
Utforsk en verden av fascinerende severdigheter og høydepunkter i Sør-Korea, et land som kombinerer rik kultur, naturlig skjønnhet og teknologisk innovasjon. Fra gamle palasser og tradisjonelle templer til pulserende byer og imponerende fjellandskap, vil Sør-Korea ta deg med på en reise fylt med oppdagelser og unike opplevelser. Her er et knippe av hva vi mener du bør få med deg på et besøk til Sør-Korea:
 • Gyeongju: byen som refereres til som «museet uten vegger», fylt med templer, relikvier og massive gravkammer fra det gamle Silla-dynastiet. Gyeongju er Sør-Koreas første oppføring på UNESCOS verdensarvliste og huser totalt 122 templer og 64 pagoder. For å bevare den tradisjonelle karakteren av byen har regjeringen fastslått at alle bygninger i området skal beholde sin tradisjonelle koreanske struktur og siden skyskrapere ikke er tillatt føles det som du blir tatt med på en reise tilbake i tid når du besøker Gyeongju.
 • Namhae Darangyi Village: ligger i harmoni med havet, fjellet og kulturarven. Det er takket være de som kom før oss at Namhae Darangyi Village eksisterer. jordbruksmarkene med over 100 trinn opp en 45º skråning på Mt. Sulhul står som et bevis på deres utholdenhet og deres sterke arbeidsmoral. Ikke glem å smak på den lokale (og berømte) steinbit suppen når du er i området.
 • Boseong Green Tea Field: Daehan Dawon I Boseong regnes av mange som en av de vakreste stedene i Sør-Korea, Jeollanam-provinsen er en oase av naturligskjønnhet og ro. Dekket av bølgende åser og te hekker så langt lyet kan se, er gården en av de største produsentene av landets green tea produkter.
 • Gyeongbokgung-palasset, Seoul: Dette majestetiske palasset er et symbol på Sør-Koreas rike historie. Utforsk de vakre gårdsplassene, tradisjonelle bygninger og imponerende vakttombygninger.
 • Bukchon Hanok Village, Seoul: Ta en spasertur gjennom de tradisjonelle smugene i denne historiske landsbyen. Beundre de velbevarte hanok-husene og opplev den autentiske koreanske kulturen.
 • Jeju-øya: Denne naturskjønne øya er kjent for sin unike vulkanske topografi, vakre strender og spektakulære fossefall. Besøk UNESCOs verdensarvsteder som Hallasan-fjellet og Manjanggul-hulen.
 • Seoraksan nasjonalpark: Utforsk de majestetiske fjellene og frodige daler i denne nasjonalparken. Ta en tur til Ulsanbawi-klippene eller Biseondae-kløften for å nyte fantastisk natur.
 • DMZ (den demilitariserte sonen): Ta en guidet tur til den mest spennende grensen i verden, som skiller Nord-Korea og Sør-Korea. Utforsk tunneler, observasjonsposter og lær mer om historien og spenningene i området.
 • Busan: Utforsk Sør-Koreas nest største by og nyt vakre strender, som Haeundae Beach. Besøk også Gamcheon Culture Village, en fargerik og sjarmerende bydel kjent for sin kunstneriske atmosfære.
 • Hwaseong-festningen, Suwon: Utforsk denne UNESCO-listede festningen, som er en av de mest imponerende befestede strukturene i Sør-Korea. Gå langs murene og nyt den vakre arkitekturen.
 • Changdeokgung-palasset, Seoul: Dette er et annet storslått palass i Seoul som er kjent for sine vakre hager og tradisjonelle bygninger. Utforsk de hemmelige hagene og lær om den kongelige historien.
 • Everland, Yongin: Dette populære fornøyelsesparken byr på spenning og moro for hele familien. Nyt berg-og-dal-baner, dyreshow og en rekke attraksjoner.

Sør-Korea har enda mer å tilby, enten det er moderne shoppingområder, vakre templer, utmerket mat eller pulserende natteliv. Utforsk dette varierte og fascinerende landet.

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Sør-Korea (Seoul):
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: august (26ºC), Kaldeste måned: januar (-2ºC) & Våteste måned: juli (180,5mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 1985-2015.

Average temperature and rainfall in Seoul, South Korea

Hvordan er været?
Klimaet i Sør-Korea er delt inn i fire karakteristiske sesonger. Om sommeren er det monsoon sesong og om vinteren (november til mars) synker temperaturen i fjellområdene betraktelig og det kan bli opptil -15 ºC, vinteren er kald og hard. Høsten er utvilsomt den vakreste tiden å besøke landet, da vil du oppleve solskinn og flott natur. Våren er også en fin sesong men det er mange turister som besøker Sør-Korea i denne perioden.

 • Våren (mars-mai) er vanligvis mild og behagelig, med blomstringen av kirsebærtrær som skaper et fantastisk landskap. Temperaturene stiger gradvis, og det er en flott tid å utforske parker og hager.
 • Sommeren (juni-august) kan være varm og fuktig, spesielt i lavlandet og de sentrale regionene. Temperaturene kan stige til over 30°C, spesielt i juli og august. Det er også regntid i denne perioden, så det kan være hyppige regnbyger.
 • Høsten (september-november) er en av de beste tidene å besøke Sør-Korea, med mildt vær og vakre fargerike løvtrær. Temperaturene er behagelige, spesielt i september og oktober, og det er en flott tid for fotturer og utendørsaktiviteter.
 • Vinteren (desember-februar) kan være kald, spesielt i nordlige regioner som Seoul. Temperaturene kan falle under frysepunktet, og det er vanlig med snøfall. Dette er også en flott tid å nyte vintersportaktiviteter i fjellområdene.

Det er viktig å merke seg at været kan variere fra region til region, så det kan være lurt å sjekke værmeldingen for spesifikke steder du planlegger å besøke.

Beste tiden å besøke Sør-Korea
Våren (mars-mai): Dette er en populær tid å besøke Sør-Korea på grunn av de vakre kirsebærblomstringene som skjer i april (men dette er også den kanskje travleste tiden i Sør-Korea med mye turister og prisene går gjerne opp i denne perioden).

Uansett når du velger å besøke Sør-Korea, vil landets unike kultur, rik historie og varierte severdigheter sørge for en minneverdig opplevelse.

Myntenhet & valuta: Sør-Korea bruker Sørkoreanske won (KRW) = 100 jeon
Kredittkort: Kredittkort aksepteres vanligvis i de fleste større butikker, hoteller og restauranter i byområdene. Visa og Mastercard er de mest utbredte kortene, mens American Express og Discover kan ha begrenset aksept.
Betaling via mobil: Sør-Korea er kjent for sin høye bruk av mobilbetalingstjenester som Samsung Pay og KakaoPay. Du kan bruke disse tjenestene til å betale for varer og tjenester på mange steder, inkludert butikker, restauranter og offentlig transport.
Kontanter: Koreanere foretrekker kontanter men store forretninger godtar bankkort. Ønsker du å ta ut kontanter i en minibank må du være obs på at minibanker ofte stenger likt som bankene og instruksjonene er som oftest på koreansk. De fleste offentlige minibanker (disse finner du i dagligvarebutikker og undergrunnsstasjoner) er åpne hele døgnet. Amerikanske dollar godtas på et begrenset antall større fortetninger og hoteller.

FreeCurrencyRates.com

Tips
I Sør-Korea er det ikke vanlig å gi tips for tjenester på samme måte som i noen vestlige land. I stedet forventes det at prisen som er oppgitt, inkluderer servicenivået.

 • Restauranter: Det er vanlig at serviceavgiften er inkludert i regningen. Noen steder kan også legge til en ekstra avgift kalt "service charge". Dette betyr at du ikke trenger å legge til ekstra tips på regningen. Hvis du likevel ønsker å vise takknemlighet for en god serviceopplevelse, kan du runde opp beløpet eller legge igjen noen småmynter som en symbolsk gest.
 • Hoteller: På hoteller er det vanlig at alle gebyrer vanligvis også inkludert i prisen. Hvis du mottar eksepsjonell service og ønsker å vise takknemlighet, kan du gi et lite beløp til rengjøringspersonalet ved utsjekking.
 • Transporttjenester: For transporttjenester som drosjer, er det vanlig å runde opp beløpet til nærmeste tier eller femti, men det er ikke forventet å gi et stort tips.

Generelt sett er det viktig å respektere den lokale kulturen og følge de etablerte praksisene. Selv om tipping ikke er vanlig i Sør-Korea, vil det bli satt pris på hvis du viser takknemlighet for god service på en hensiktsmessig måte.

Interessante fakta
Sør-Korea avslører ikke bare en rik kultur og en fascinerende historie, men også mange morsomme og unike fakta som gir et innblikk i landets særegenheter. Fra k-pop-fenomenet til kjærligheten for kosmetikk og fantastisk gatemat, er Sør-Korea et land som virkelig har noe for enhver smak. La oss ta en titt på noen av de morsomme faktaene som gjør Sør-Korea til et bemerkelsesverdig reisemål.

 1. Mikrochips for Apples IPhone er laget av det Sør koreanske selskapet Samsung.
 2. Sørkoreaner elsker shopping og landet har noen av verdens største kjøpesentre. Butikkene holder oppe til kl. 04.00 om morgenen mens de fleste restauranter, barer og kafeer stenger kl. 23.00.
 3. Sør-Koreas høyeste fjell er på øya Jeju (som også er landets største øy) og er 1950 meter høyt.
 4. I 1999 ble det laget en lov som sier at all online shopping og bankvirksomhets må gjøres gjennom internett Explorer. Denne loven eksisterer den dag i dag.
 5. K-pop-fenomenet: Sør-Korea er hjemmet til den globale k-pop-bølgen. Den populære musikksjangeren og de fengende koreograferte musikkvideoene har ført til en massiv internasjonal fandom og har gjort k-pop til et verdensomspennende fenomen.
 6. PC Bang-kulturen: Sør-Korea er kjent for sin store kjærlighet til dataspill. PC Bang er internettkafeer der folk kan spille dataspill i timevis. Dette har blitt en viktig del av ungdomskulturen, og det er over 20 000 PC Bangs spredt rundt i landet.
 7. Street food-paradis: Sør-Korea er et matelskende land, og det er spesielt kjent for sitt fantastiske utvalg av gatemat. Fra de deilige koreanske pannekakene (jeon) til de sprø kyllingbitene (dakgangjeong), er det utallige retter å prøve og nyte på gatene.
 8. Skjønnhet og kosmetikk: Sør-Korea er et av verdens største markeder for skjønnhetsprodukter. Landet har en blomstrende kosmetisk industri, og koreanske skjønnhetsprodukter som sheet masks, BB-creams og essenser har fått stor popularitet globalt.

Disse morsomme faktaene er bare noen av grunnene til at Sør-Korea er en destinasjon som skiller seg ut. Du vil fort oppdage at Sør-Koreas kultur, mat, underholdning og teknologi vil definitivt gi deg en unik og minneverdig opplevelse.

Festivaler
Sør-Korea er et land som er kjent for sine fargerike og livlige festivaler som feires året rundt. Disse festivalene er en flott måte å oppleve landets kultur, tradisjoner og folkeliv på. Enten det er den spektakulære lysshowet under Lantern Festival, den spennende musikken og dansen under Boryeong Mud Festival eller den vakre blomsterprakten under Jinhae Cherry Blossom Festival, har Sør-Korea noe for enhver smak.

 • Jinju Lantern Festival (oktober) – fargerike og opplyste lanterner i ulike former, størrelser og nyanser stråler langs Nam-elven og lager et flott fargespill på vannoverflaten. På elvebredden er det også over ti tusen røde lanterner som bærer personlige ønsker fra lokalbefolkningen. Festivalens historie dateres tilbake til 1592, da lanternene ble brukt for å hindre japanske styrker i å krysse Namgang-elven. Under den japanske invasjonen. Festivalen har også lanterner til minne om Jinjuseong Fortrss Battle veteranene.
 • Jinhae Cherry Blossom Festival (april) – våren ønskes velkommen med kjølig luft og tepper av de vakre pastellblomstene som sprer seg over hele landet. En av de mest populære vårfestivalene er Jinhae Cherry Blossom Festival, de mest populære stedene å besøke under festivalen er Yeojwacheon (Romance Bridge) og Gyeonghwa Station. Det vil også være kulturelle- og militær forstillinger samt utallige boder med lokal street food.
 • Busan Fireworks Festival (oktober): flere millioner mennesker besøker Busan fyrverkerifestival hvert år, og det er litt av et syn! Et fargespekket lysshow eksploderer over himmelen ved Gawangalli Beach og er laget av utdannede pyroteknikere. Før fyrverkeriet starter burde man ta turne til det kulturelle gateshowet med mimer, magi og bobler!

Jeju Fire Festival (februar/mars): Som en del av en 3 dagers festival i månedsskifte februar/mars setter man fyr på en bakke i byen Jeju (Saebyeol Oreum), dette gjør man som et ønske om god helse og god avling for året som kommer. Festivalen symboliserer den gamle tradisjonen hvor de brant gammelt gress for å kvitte seg med skadedyr før den nye plantesesongen. Festivalen består ikke kun av brenning av gresset, det vil også være folkespill, fakkel marsj, forestillinger, et spektakulært fyrverkeri og selvfølgelig landskapet og naturen som omgir Jeju Island.

 

Matkultur i Sør-Korea
Sør-Koreas matkultur er en kulinarisk opplevelse som tar deg med på en reise gjennom smaker, teksturer og farger. Landet er kjent for sin varierte mat, som inkluderer alt fra deilige grillet kjøttretter og smakfulle supper til fermenterte retter og fargerike banchan (sideretter). Med en lidenskap for ferske råvarer og balansen mellom smaker som søtt, surt, salt og sterkt, byr Sør-Korea på et gastronomisk eventyr for enhver gane. Utforskningen av landets gatemat, restauranter og matmarkeder vil definitivt gi deg en smaksopplevelse du sent vil glemme.
 • Kimchi: er en fermentert kålrett som er en hjørnestein i det koreanske kjøkkenet. Det finnes ulike varianter av kimchi, men den vanligste er laget av kinakål, chili, hvitløk og andre krydder. Den spises som en sidedish til nesten alle måltider i Sør-Korea.
 • Bulgogi: er en populær koreansk rett som består av tynne skiver av marinert biff som grilles eller stekes. Kjøttet er marinert i en blanding av soyasaus, sesamolje, hvitløk, ingefær og sukker, og serveres ofte med ris og sideretter.
 • Bibimbap: er en risblandingsskål som består av kokt ris toppet med forskjellige grønnsaker, kjøtt, egg og en krydret saus kalt gochujang. Ingrediensene blir blandet sammen før de spises, og retten gir en harmonisk kombinasjon av smaker og teksturer.
 • Japchae: er en populær nudelrett laget av glassnudler, grønnsaker, kjøtt og soyasaus. Den er kjent for sin fyldige smak og er ofte til stede på festlige anledninger og spesielle begivenheter.
 • Samgyeopsal: er en populær grillet svinekjøttrett. Tykke skiver av svinekjøtt grilles og serveres sammen med salatblader, ssamjang (en krydret saus) og forskjellige tilbehør. Det er en sosial og delbar rett som ofte nytes sammen med venner og familie.
 • Tteokbokki: Tteokbokki er en krydret risnudelrett som er populær som gatekjøkkenmat. Den består av myke risnudler, gochujang-saus, grønnsaker og ofte fiskedumplings. Den har en pikant smak og er en favoritt blant både lokalbefolkningen og besøkende.

Dette er bare noen av de mange deilige og populære matrettene i Sør-Korea. Landet tilbyr et bredt utvalg av smaker, fra krydret til mildt, og fra kjøttbasert til vegetarisk. Utforskningen av Sør-Koreas matkultur vil definitivt være en kulinarisk reise du sent vil glemme.

 

Se våre reiser til dette reisemålet