Få experthjälp och skräddarsy din resa nu!

Översikt

Vakre strender, fantastisk mat, idylliske øyer, dynamiske byer og nasjonalparker, utallige dyr og regnskoger hva det du finner i Malyasia.
Det er ikke rart at Malaysias slagord er «Malaysia, Truly Asia» for dette landet er en miks av asiatiske kulturer.  Hver etisk gruppe har sin egen språklige og kulturelle praksis som du kan oppleve og lære om under en av de mange festivalene og kulinariske opplevelsene. 

I Malaysias hovedstad, Kula Lumpur finner du de skinnende Petronas tårnene vegg i vegg med lokal shopping og grønne parker.  På UNESCO World Heritage finner du Melaka og George Town, Penang med sine unike særpreg når det kommer til kultur og arkitekt som har utviklet seg over et halvt årtusen gjennom handel og kultur fra Sør-Øst Asia. Litt lenger øst finner vi Kuching og Kota Kinabalu som tilbyr både moderne kultur og Tribal liv på Borneo. 

Høydepunkter
 • Cameron Highlands – ligger I nærheten av byen Ipoh i den vestlige delen av Malayahalvøya. Cameron Highlands ligger høyt i forhold til mange andre steder i Malaysia og derfor er det ofte kaldere der. Området tilbyr fantastisk natur og er perfekt for de som er glad i spaserturer og nydelige foto muligheter. 
 • Borneo – har en av verdens mest dyrerike regnskoger og utrolige landskap (både over og under vann) og en rik kultur og historie. Borneo mangler ikke minneverdigeopplevelser, her kan du se orangutanger og neseaper som svinger seg gjennom jungelen, Irrawaddy-delfiner i det glitrende vannet og pygmeelefanter, treleopard og saltvannskrokodiller. 
 • Penang – er en vakker øy i den nordvestlige delen av Malayahalvøya. Mens Langkawi er kjent for strender og uberørt jungel er Penang mer kjent for den autentiske asiatiske atmosfæren og den fantastiske maten. Spør du en lokal om hva man burde oppleve i Penang vil de som oftest svare at det maten de fleste kommer for! 
 • Kuala Lumpur – Shopping, mat, historiske grotter, sjarmerende distrikter og en flott skyline, dette er Kuala Lumpur. KL er en by du burde oppleve til fots, nyt lokale retter, kalde drinker og fantastiske shopping muligheter fra China Town, Little India til Merdeka Square. 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Kuala Lumpur
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: mai (29ºC) / Kaldeste måned: desember (28ºC) / Våteste måned: november (219,9 mm) - Alle verdier basert perioden 2005-2015

Beste tiden å besøke Malaysia: Temperaturene er gjennomgående høye hele året, kystområdene i Øst-Malysia har på sitt laveste en temperatur på 23 garder og høyeste 32 garder. Temperaturene i høylandet varierer veldig og det er viktig at man sjekker klima og vær prognoser for de spesifikke områdene man skal besøke. For en full oversikt klikk her. om det er strandferie man ønsker kan man reise til Malaysia hele året. Den våte sesongen på vestsiden av halvøya (april-okt) bringer tordenvær om ettermiddagen, disse er ofte korte og gjør at luftfuktigheten reduseres. 
Øst kysten har imidlertid en tyngre våt sesong og burde unngås under regntiden (nov-feb). i løpet av disse månene stenger mange av strand hotellene. For en full oversikt klikk her. 
Myntenhet: i Malaysia brukes det Malaysian Ringgit (MYR), bruk av bankkort er utbredt i Malaysia og man finner minibanker overalt i byene. Skal man ut av byen som til Cameron Highlands etc. må man ha med seg kontanter. 

Tips:
 • Taxi – ikke nødvendig men anses som høflig. 
 • Hoteller – er ikke forventet men om bagasjen blir levert på rommet er det høflig å gi 2 Ringgit per bag. 
 • Restauranter – de fleste restauranter vil inkludere 10% servise gebyr i regningen om dette ikke er tilfellet er 10-15% av totalen normalt å gi i tips. 
 • Guider – for guider og sjåfører er ofte tips hovedinntekt, man burde guiden 7-10 dollar (USD) og har man en sjåfør for en hel dag er det normalt å tips 5-7 dollar (USD). Er man på en privat tur burde disse summene dobles. 
Interessante fakta:
 • Borneo er verdens tredje største øy, etter Grønland og New Guinea. 
 • Petronas Towers i Kuala Lumpur var verdens høyeste tårn fra 1998-2004 og er fortsatt sett på som verdens høyeste tvillingtårn. 
 • Malaysia huser en av verdens største bestander av King Cobras (Ophiophagus Hannah)
Festivaler:
 • Sarawak Gawai Festival (juni) – denne festivalen varer en hel måned og er feiret av den innfødte Daykas folket i Sarawak, Malaysias største stat. Daykas folket kler seg i tradisjonelle drakter og holder seremonier og dans. Det beste sted å være under feiringen er I et tradisjonelt Dayak hjem hvor over 40 familier bor under samme tak! 
 • National Day (august) – en av de mest slående festivalene i Malaysia er Hari Merdeka – uavhengighetsdagen fra Storbritannia i 1957. Er du i Kuala Lumpur på denne tiden må du ikke gå glipp av det spektakulære fyrverkeriet på kvelden, paraden på Merdeka Square om morgenen og alle de fantastiske konsertene som spilles gjennom hele dagen. Parader, show, og utstillinger finner du over hele Malaysia denne dagen men feiringen i Kuala Lumpur ingenting slår feiringen i Kuala Lumpur. 
 • Wesak Day (April) – er en buddhistisk feiring av Buddhas fødselsdag, oppvåkning og død som i følge theravadabuddhismen skal ha skjedd på samme dato. Hvert år i Malaysia samles tusenvis av følere fra forskjellige steder i landet seg i Buddhas ånd. 
 • Hari Raya Aidil Fitri (Eid) (juni) -   Eid markerer slutten av Ramadan og er en av de mest lystige festivalene i landet. Muslimer som arbeider i større byer reiser hjem for å delta i festlighetene og for å være med på de spesielle bønnene holdt i moskeer over hele landet.  Festivalen blir feiret med god mat og bønn om tilgivelse fra venner og familie. Under Eid åpner Malays hjemmene sine og sprer gjestfrihet og byr på tradisjonelle delikatesser og desserter. 
Se vår destinasjonsvideo fra Malaysia:
Copyright: Malaysia Truly Asia

Se våra resor till detta resmålet