Få experthjälp och skräddarsy din resa nu!

Översikt

Alle som noen gang har spist sushi, lest manga eller nippet sake føler kanskje at de vet noe om dette verdenskjente øyriket. Fortsatt virker det nesten som om du har landet på en helt annen planet når du ankommer Japan. Forbered deg på å bli positivt desorientert mens du navigerer deg selv gjennom denne fascinerende verdenen hvor antikke guder, tradisjonelle skikker og imponerende håndverk mikses med nyskapende teknologi, futuristisk mote og populærkultur. 
Høyhastighetstog kjører deg fra den ene enden av landet til den andre med imponerende punktlighet og i forstaden til enhver storby kan du få øye på en bonde som jobber i risåkeren sin ved morgengry. Ved neste hjørne kan du finne deg selv stående ved siden av en videospillsjappe opplyst av neonlys i alle regnbuens farger, og en annen dag kan det hende du shopper i en butikk designet av en prisbelønnet arkitekt. Neste dag sitter du kanskje i et geotermisk badebasseng og nyter det nydelige landskapet fylt av kirsebærblomster eller snøflak, avhengig av hvilken tid på året det er.

I Japans storbyer vil du nok bli overveldet av mengden med mennesker i gatene. Det er i disse metropolene du kan få nyss om de nyeste trendene, den hippeste moten og duppedingsene alle kommer til å snakke om neste år. Derimot handler ikke alt i Japan om modernitet, og storbyer som Tokyo og Kyoto kan by på noen av de beste mulighetene for å oppleve tradisjonelle kunstverk eller skuespill som kabuki and nō. Du må heller ikke dra langt for å oppleve et majestetisk slott, antikt tempel eller en fargerik gatefestival. 
Høydepunkter
 • Kyoto – dette er en nærmest hellig by med et flertall templer, palasser, hager og bambusskoger. Her er tradisjonell kultur vevet inn i innbyggernes hverdagsliv og det ville nok tatt måneder å besøke hvert eneste spennende sted i byen. Vi syns at du i alle fall burde få med deg templene Kinkaku-ji, Kyyomiza-dera og Ginkaku-ji i tillegg til å se bambusskogen Arashiyama. Vi anbefaler sterkt å ta turen til Kyoto i april, for da blomstrer kirsebærblomstene for fullt og det arrangeres fester under byens nydelige kirsebærtrær (hanami). I sentrum av det hele er et massivt shidare-zakura kirsebærtre, et av byens fineste syn.
 • Tokyo – det er enkelt å bruke noen dager i Japans travle og livlige hovedstad på å bare spise fersk sjømat, vandre gjennom utallige museer, stirre opp på skyskrapere og fordype seg i en livstil av masseproduksjon og kultur. I nabolaget Harajuku kan du handler klær, oppleve hvordan japanske fashonistaer bruke gatene som catwalker, se på anime kolleksjoner eller bare nyte overfloden av farger. Blir du sulten burde du dra til Tsukiji markedet, hvor tonnevis med sjømat blir kjøpt og solgt hver dag. Hvis du syns folkemassene blir litt for voldsomme kan du alltids trekke deg tilbake til et av byens mange templer. 
 • Hakone – dette er en fredelig fjellandsby med varme kilder og Fuji-fjellet som bakteppe. Her kan du ta et tradisjonelt onsen bad i et offentlig badehus eller finne ro ved det hellige stedet Hakone, som er på enden av innsjøen Ashinoko, en imponerende kratersjø. De varme kildene er ekstra behagelige etter en lang tur i Fuji-Hakone-Izu nasjonalpark. En av våre favoritter er ruten fra Owakudani til Ashinokoinnsjøen, for da får du en helt utrolig utsikt til Fuji-fjellet
 • Dykking og tropiske strender på Okinawa
 • Okinawa har et subtropisk klima og i motsetning til andre gode dykkesteder i Japan som Ogasawara øyene, Amami øyene og Tokara øyene, er det regelmessige fly til/fra andre trust destinasjoner i Japan og i tillegg en rekke flyforbindelser til utlandet.
 • De fleste som kommer til Okinawa kommer for sol & strender o selv på vinteren når mange andre steder i Japan ligger på frysepunktet detter temperaturen sjelden under 15°C på Okinawa.
  For som de om er litt mer opplevelsessøkende finner du fortsatt øyer som svært sjelden besøkers, som f.eks. Iriomote som er dekket av tett regnskog. Andre attraksjoner på Okinawa er et av verdens største akvarier på den nordlige delen av Okinawa. I samme område har du også en av Okinawa mest innbydende strender, Emerald Beach.
  Okinawa arkipelet er regnet som et de beste dykkestedene i verden og du finner faktisk like manga arter koraller og fisk her om du ville gjøre på Australias mer kjente Great Barrier Reef. Det er registrert mer enn 400 ulike typer koraller, 5 arter kareter/skilpadder, djevelrokker, hvalhai, hammerhai og hundrevis av tropiske revfisker. Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Japan (Osaka)
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: august (29°C), Kaldeste måned: januar (5°C) / Våteste måned: juni (69.0mm)
Hvordan er været? Værmønsteret i Japan er relativt komplisert, for klimaet i dette øyriket er veldig forskjellig i nord og sør. Været her blir påvirket av monsuner mens vinterklimaet som regel blir påvirket av kalde strømninger fra nord-øst, mens om sommeren blir klimaet påvirket av våte og fuktige strømninger med tropiske opprinnelse. I nord er somrene korte og vintrene veldig lange. Snø er et vanlig syn her, mens i sør er været fuktigere, varmere og nesten tropisk. I innlandet er klimaet temperert. På slutten av sommeren er det ikke uvanlig å oppleve orkaner og kraftige regnskurer. Om høsten opplever du gjerne mildere temperaturer. Japan har i motsetning til flere andre asiatiske land ikke en distinkt tørke –og regnsesong. Generelt er de mest regnfylte områdene i landet Honshu, Shikoku, Kyushu og kii-halvøya. Det minste regnfylte stedet i landet er Hokkaido. Alle verdier basert på innhentet data i perioden 2005-2015. For en ful oversikt over Japans komplekse klimaforskjeller - klikk her 
Beste tid til å besøke landet? Den beste tiden å besøke Japan på er nok om våren, mellom april og juni. Mai er en spesielt fin måned å være i landet på, for da blomstrer landets kjente kirsebærtrær. I april kan det derimot fortsatt være relativt kaldt noen steder, som på øya Hokkaido. Det er også fint å dra til Japan om høsten, mellom midten av oktober og midten av november, for da er orkansesongen som regel over. 
Myntenhet: I Japan brukes det japanske yen (JPY) og 1 JPY= 100 sen og 1000 rin. De fleste postkontorene og dagligvarebutikkene har internasjonale minibanker. Etablerte fortetninger tar kredittkort, men det er alltid smart å ha med seg litt kontanter. 
Tips: Å gi tips er ikke vanlig i Japan (hvis du legger igjen penger vil kelneren sannsynligvis komme løpende etter deg for å gi det tilbake). Dyrere restauranter vil vanligvis legge til en serviceavgift på rundt 10%.  

Interessante fakta: Mange kjenner kanskje til japansk mat eller populærkultur, men her er tre fakta de fleste ikke vet. 
 • Kaffe er veldig populært i Japan, og landet importerer rundt 85% av Jamaicas årlige kaffeproduksjon. 
 • Japanere unngår nummeret fire (shi) fordi det høres ut som ordet for død. Mange høye bygninger er delt inn at slik at de ikke har en fjerde etasje, og teserviser blir solgt med fem i stedet for fire kopper.
 • I Japan regnes svarte katter som lykkebringere.
Festivaler: Japan er ikke mest kjent for sine festivaler, men det er mange spennende arrangementer å oppdage her. 
 • Awa Odori (august) – dette er den største tradisjonelle dansefestivalen i hele landet. I løpet av denne feiringen danser menn, kvinner og barn i Tokushimas gater iført bomullskimonoer og stråhatter. Mer enn en million mennesker samles i løpet av denne festivalen og det er et helt spektakulært syn. Her er det bare å slenge seg med på dansen!
 • Jidai Matsuri (oktober) – dette er en historisk gjenskapelseparade hvor rundt 2000 mennesker kler seg i autentiske kostymer fra Japans forskjellige tidsepoker. Du kan få med deg kostymer fra Meiji-restaurasjonen og Enryaku Heian, Fujiwara, Kamakura, Muromachi, Azuchi Momoyama –og Edoperiodene. 
 • Chichibu Yomaturi (desember) – denne festivalen feires tradisjonelt sett av shintoister og her har du muligheten til å få med deg både paradevogner og fyrverkeri. Paradevognene er et syn i seg selv som blant annet blir pyntet med lanterner, og fyrverkerishowet varer i over 2 timer. Det settes også opp en rekke matboder hvor du kan kjøpe mat og amazake (søt risvin).
Se vår utvalgte destinasjons video fra Japan:
Copyright: Visit Japan

Se våra resor till detta resmålet