Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Indonesia er et kaleidoskop av et land som går 5000 kilometer langs ekvator. Med sine mange øyer består landet av mange forskjellige etniske, religiøse og flerspråklige grupper. Det er imidlertid ikke bare kulturen som er mangfoldig her. Her vil du oppdage hvite strender med palmesus, frodige skoger, eksotisk dyreliv og lyden av orangutanger i jungelen. 
På en reise til Indonesia vil du oppdage imponerende hinduistiske templer og fantastiske risterrasser. Dette er resultatet av mer enn 2000 års kulturell utveksling mellom India og Sørøst-Asia, og ikke minst Borobudur, det største buddhistiske tempelet i verden. Reiser du til de eventyrlige øyene Java og Lombok, kan du bestige stratovulkanen Gunung Rinjani og få med deg spektakulære soloppganger, gamle templer og gåturer til lokale landsbyer.
Når det kommer til vulkaner, kan nesten ingen land i verden måle seg med Indonesia. Plassert midt i ildringen i Stillehavet, har den sørøstasiatiske øygruppen flere aktive vulkaner enn noe annet sted på jorden. Resultatet er et frodig og fruktbart land som har utviklet en spennende, rik og mangfoldig natur og kultur.
Høydepunkter:
 • Bali – Denne ene øya er kanskje Indonesias mest kjente reisemål. Her kan du la deg bli trukket inn i kaoset i Kuta eller bli overveldet av de flotte byene Seminyak og Kerobokan. Sør i landet kan du surfe på ville strender eller bare slappe av på Nusa Lembongan. Du kan også besøke familievennlige Sanur eller nyte en overdådig ferie på Bukithalvøya. Landsbyen Ubud, som har den verdenskjente apeparken, er også verdt ett besøk. Husk bare å ikke ta med deg verdifulle ting når du går inn i parken – apene er notoriske og stjeler mer enn gjerne fra turister!
 • Maninjau innsjøen Vest-Sumatra – Denne innsjøen ligger litt utenfor de vanlige turiststiene, i en region hvor mange naturlige underverker fortsatt kan bli oppdaget. Innsjøen befinner seg i et vulkankrater som ligger 461 meter over havet. For å nå denne destinasjonen må du gjennom en strabasiøs tur, og veien hit er både svingete og bratt, men den fantastiske utsikten over den blå innsjøen og dalene rundt er absolutt verdt besøket. Innsjøen er en av de mest uberørte stedene i landet, langt borte fra kjaset og maset i de større byene.
 • De tusen øyene –Bare en 90 minutters hurtigbåttur fra strandpromenadene i Ancol i Jakarta ligger blant annet den vakre øya Pulau Macan, også kalt Tigerøya. Her ville du finne en fantastisk utsikt, krystallklart vann, hvit sand, flotte snorklingplasser i et godt bevart miljø, fersk sjømat som får magen til å rumle, og en avslappet atmosfære. Dette er også et feriested som også er bærekraftig.
 • Dykking - Indonesia er et ev verdens beste destinasjoner for dykking, og navn som Raja Ampath, Sulawesi og Komodo er alle dykkereisemål som er verdenskjente. Se mer om dykking på våre dedikerte dykkersider på dykkebazaar.no
 • Sulawesi - Hva du kan oppleve på Sulawesi er like forførende som formen av denne unike destinasjonen. Akkurat som denne tropiske øya med spredte lemmer ble dannet av den komplekse og noen ganger voldelige forbindelsen mellom tektoniske plater, er dens fascinerende sosiale vev et resultat av den komplekse og noen ganger voldelige forbindelsen mellom etniske grupper, religioner og økosystemer.
  Flankert av frådende vann og dykking i verdensklasse, er Sulawesis indre fjellrike dekket av tett jungel. Her overlever sjeldne arter som nattlige tarsiere ( liten primat art) og flamboyante hammerovnøner (Maleo Birds) – det samme gjør stolte kulturer, lenge isolert av ugjennomtrengelig topografi fra modernitetens angrep.
  Møt innbyggerne fra Toraja Highlands, med deres forseggjorte begravelsesseremonier og vakre arkitektur; Minahasanene i nord, som tilbyr krydrede retter laget av alt fra fisk til stuet skogrotte; og lavlandet og kysten Bugis, Indonesias mest (u)kjente sjøfolk.
  Det hele kombineres – landet og folket – for å gjøre Sulawesi til en av de mest overbevisende øyene i Indonesia. For deg som dykker er selvsagt Lembeh et kjent landemerke og av mange regnet som verdens beste sted for makro dykking.
 • Kalimantan - den vidstrakte indonesiske delen av Borneo – er et eventyr i alle betydninger av ordet. Avsidesliggende jungel, slyngende elver og indre fjell gir uendelige muligheter for episke fotturer i regnskogen, mens byene er lavmælte og lite besøkt av indonesisk standard. Du kan reise hit i flere uker uten å møte en annen utlending, og i det minste litt kunnskap om Bahasa Indonesia anbefales.
  Kalimantans naturressurser har gjort det til et hovedmål for utnyttelse av dets naturressurser, og dets en gang så rike dyreliv og rike tradisjonelle kulturer er truet. Beskyttede områder betyr at dette fortsatt er det beste stedet i verden for autentiske møter med en av de kanskje mest imponerende primatene i verden, orangutangen og dele den gjenværende jungelen med akrobatiske gibboner og snabelaper.
  Urbefolkningen, samlet kjent som Dayak, har lenge levd i samspill med dette rike landskapet, og langhusene deres kan bli funnet i nærheten av Kalimantans mange vannveier, og skaper en følelse av fellesskap uten sidestykke andre steder i landet.

Andre «must see» reisemål i Indonesia vil være f.eks. følgende øyer                            Komodoøyene: for å oppdage de voldelige komodoøglene i deres eneste habitat (det skal innføres strenge besøksregler fro disse øyene og det er mulig at de blir stengt for turister, men det vil fortsatt være mulig å komme på nært hold på en av naboøyene. Beste måte for å oppdage dette området er på et minicruise med lokale båter (3 dager 7 2 netter er anbefalt)
Papua: er destinasjonen for deg som vil oppleve dramatisk natur og etnisk urbefolkning som fortsatt holder på sin 1000-år gamle tradisjoner i høylandet på Papua. Papua er også en av verdens beste dykkerdestinasjoner med steder som Raja Ampath og Misool som de største trekkplastrene.
Java: Allsidige Java er en av verdens mest folkerike øyer og er sterkt muslimsk. Her finner du enorme tempelkomplekser som Borodhbudur, mektige vulkaner, innbydende strener og kongelige byer og vakker natur og et rikt kulturinnhold.

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Indonesia (Denpassar, Bali)
Måleenheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: november (28ºC), Kaldeste måned: august (26ºC) / Våteste måned: januar (140.9mm) - Alle verdier basert perioden 2005-2015.
Average min and max temperatures in Denpasar, Indonesia
Hvordan er været? I Indonesia vil du stort sett oppleve temperaturer mellom 21˚C and 33˚C på havnivå, og det er alltid kaldere temperaturer i fjellene. I teorien kan man dele månedene inn i en regnsesong og en tørkesesong, selv om det ofte er vanskelig å se forskjellen. Generelt er landets våteste måneder mellom november og april (du vil oppleve aller mest regn i løpet av januar og februar), og de tørreste månedene er mellom mai og oktober. I det nordlige Sumatra, derimot, er dette værmønsteret reversert. Landet har en høy luftfuktighet som kan bli hele 75%. Med landets topografi og mange regioner vil det være store forskjeller og for en mer detaljert beskrivelse av værforhold - klikk her
Beste tid til å besøke landet? Det er best å besøke Indonesia i løpet av tørkesesongen (mellom mai og oktober), men det er veldig avhengig av hva du har tenkt å gjøre i landet. Hvis du har tenkt deg opp på noen av landets mange vulkaner er det best om du drar i løpet av tørkesesongen, fordi noen vulkaner blir stengt for klatrere og turgåere i løpet av regnsesongen. Hvis du har lyst til å surfe, burde du undersøke værmønstrene på det spesifikke stedet eller stranden du har tenkt deg til. Hvis du skal på badeferie fraråder vi deg sterkt å dra i løpet av regnsesongen, for da er strendene som oftest veldig forsøplet.
Myntenhet: I Indonesia brukes det Rupiah (Rp) og 1 Rp = 100 sen. Du kan bruke kredittkort på de fleste hotellene og restaurantene i landet i tillegg til i de største byene. Skal du reise til mindre landsbyer eller provinser burde du derimot alltid ha med deg kontanter.

FreeCurrencyRates.com
Tips: Det er ikke forventet at du tipser et visst prosentbeløp, men hvis du er tilfreds med betjeningen og det ikke allerede er blitt lagt til en serviceavgift, kan du legge igjen 5000 Rp, 10% eller mer (dette blir for eksempel forventet i Bali). De fleste hotell og restauranter vil legge til 21% på regningen for skatt og service (også kjent som ‘plus plus’).  Du kan også gi enhver person du føler er ekstra serviceinnstilt (som taxisjåfører eller dørvoktere) mellom 5000 og 10,000 Rp.
Interessante fakta:
Det mange kanskje ikke vet er at Indonesia har en rekke verdensrekorder.
 • Verdens største blomst, Rafflesia Arnoldii, kan veie så mye som 7 kg og gror bare på øya Sumatra i Indonesia. Blomsterbladene kan bli en halv meter lange og 2.5 cm tykke.
 •  Verdens største vulkanske innsjø, Toba, befinner seg også på øya Sumatra,.
 • Verdens største pakke med hurtignudler ble laget i Bali i 2005. Den hadde dimensjonene 340 cm x 235.5 cm x 47 cm og veide 665 kg.
Festivaler: Indonesia er utrolig variert land hvor det arrangeres mange forskjellige festivaler. Her er noen av våre favoritter.
 • Asmat festivalen (januar): Denne UNESCO-annerkjente festivalen arrangeres for å bevare kulturen til Asmatstammen, som bor i den indonesiske provinsen Papua. I løpet av festivalen kan du få et helt unikt innsyn i stammens kultur og i tillegg lære mer om historien deres. Hvis du besøker denne fantastiske begivenheten vil du også kunne beundre tradisjonelle danser og delta i auksjoneringer av tradisjonelt håndverk.
 • Bau Nyale festivalen (februar/mars): Festivalen holdes i Lombok hvert år og folk fra hele landet strømmer til denne øya for å se den første nyale-fisken som blir fanget. Fisken blir fanget og stekt i bananblader med en gang, så her har du en god mulighet til å få smakt på helt fersk sjømat!
 • Dragefestivalen i Bali (juli): Drar du til denne fargerike festivalen vil du se hundrevis av tradisjonelle drager i alle slags moderne design og former som stiger opp mot den nydelige blå himmelen over byen Padang. Festivalen er åpen for alle, og du vil se både voksne, barn og til og med internasjonale dragerflygere.

Se våre reiser til dette reisemålet