Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Brasil, med sin lange kystlinje og rike sjøliv, er en av verdens mest ettertraktede dykkedestinasjoner. Landet har et fantastisk utvalg av dykkeplasser, hver med sin egen unike skjønnhet og dyreliv. Hvis du er ute etter en annerledes detinasjon og opplevelser under vann, så er Brasil definitivt stedet for deg.

Her finner du alt fra kjente vrak og korallrev i en meget god tilstand og Brasil som dykkedestinasjon har variasjon og kvaliteten er på høyt nivå. Brasil har til tross for dette forholdsvis få registrerte dykkedestinasjoner og det er kun 33 listet rundt i hele Brasil hvorav 20 av disse er revdykk, 12 er strømdykk og 12 er veggdykk (og noen av disse igjen er ferskvannsdykk).

Men hvis du vil oppleve det ultimate dykkerparadiset i Brasil, så må du besøke Fernando de Noronha. Denne øygruppen, som ligger ca. 350 km utenfor kysten av Brasil, er kjent for å være en av de mest uberørte dykkeplassene i verden.

Med sitt krystallklare vann, rike undervannsliv og spektakulære tropiske landskap, er denne øygruppen en av de vakreste stedene i Brasil. Guia Quatro Rodas Praias, Brasils 'Beach Bible ", har gitt Fernando do Noronha utmerkelsen 5-stjerner til bare fire strender i hele landet - og tre av de er på Fernando do Noronha! Hav- og kystmiljøet er godt bevart, mye takket være Fernando de Noronha Marine National Park og andre bevaringsprosjekter med base på Fernando do Noronha. Fernando do Noronha var tidligere dominert av pakketurer for brasilianere, men har de siste årene også blitt registrert på radaren av spesielt dykkere utenfor Brasil. Vi har selv besøkt øygruppen en rekke anger og selv om prisene er langt høyere enn ellers i Brasil er det etter vår mening fortsatt verdt pengene.

Fernando do Noronha er utrolig vakkert og har en egen sjarm som er vanskelig å beskrive og øygruppen har da også i tillegg rykte som en av Brasils beste "eco" destinasjonen.

Hvilke dykkersteder er de beste i Brasil?
Brasil er kjent for sine fantastiske strender og er en av de mest populære feriedestinasjonene i verden. Men for eventyrere som søker spenning under vann, er Brasils dykkersteder noe som bør oppleves. Her er noen av de beste dykkerstedene i Brasil som du absolutt bør besøke:

 • Fernando de Noronha - Dette stedet er kjent for å ha noen av de mest utrolige korallrev og et mangfold av fargerike fisker som svømmer rundt. Her kan du også se hvaler og delfiner.
 • Abrolhos - Dette er et av de beste stedene å dykke i Brasil. Stedet er kjent for sine klare vann og et rikt undervannsliv. Her kan du se alt fra hai og skilpadder til sjeldne fisker.
 • Angra dos Reis - Dette stedet har også et rikt undervannsliv og er kjent for sine fossefall og vakre strender. Stedet har også mange grotter og huler som er åpne for dykking.
 • Ilha Grande - Dette er en øy som ligger i nærheten av Rio de Janeiro. Her finner du noen av de beste dykkestedene iBrasil, med klart vann og et mangfold av marine liv som inkluderer haier, skilpadder og korallrev.

Hvis du vil oppleve det ultimate dykkerparadiset i Brasil, så er Fernando de Noronha definitivt stedet å besøke.

Den beste tiden å dykke i Brasil avhenger av hvor du vil dykke. Etetr vår mening er nok Fernando do Noronha det stedet som vi vil anbefale å dykke når du først legger reisen til Brasil. 

Average sea temperature at Fernando do Noronha, Brasil

Fernando do Noronha har i prinsippet 2 sesonger; Regntid mars-august og den tørre årstiden september-februar. Temperaturen er ganske stabil og ligger på gjennomsnitt (luft) 25-30ºC

Myntenhet & penger; Brasils valuta er Reais (BRL) = 100 centavos. Kortbruk er meget utbredt i Brasil og du finner minibanker overlat. Men internasjonalke kredittkort kan kun brukes i et fåtall av banker (vanligvis kun filialer av HSBC, Santander og Banco do Brasil)

FreeCurrencyRates.com

Tips: Brasil er meget enkelt siden du på alle restauranter og barer alltid vil ha 10% tips inkludert i regningen slik at det ikke er nødvendig å gi noe tips utover dette.

 • Restauranter:  10% tips er alltid inkludert i regningen og alle priser på menyen vil alltid ha alle skatter & avgifter inkludert. Det er selvsagt lov til å gi mer utover dette hvor du er fornøyd. Det er også vanlig å gi beskjed om at du IKKE ønsker å betale tips hvis service eller mat har ikke levd opp til forventningen (dette er fullstendig akseptert) og du kan også gi beskjed at du ikke ønsker å betale tips i det hele tatt, det er frivillig.
 • Taxi: Det er ikke vanlig å gi taxi sjøfarer tips og i de fleste steder vil alle reiser våre ihht hva taksameteret vider. Det er også vel verdt å sjekke om det finnes en über tjeneste på stedet du er siden dette vanligvis er billigere enn en vanlig taxi.
 • Hoteller: som mange andre steder i verden er det vanlig å gi tips hvis du har fått noen til å hjelpe deg med bagasjen. Vi anbefaler at du gir fra Rs2-5 (eller ca USD1) per kolli for denne hjelpen. Det er ikke vanlig å gi tips til de som gjør rent på rommet ditt, men hvis du ønsker å enda bedre service og du er på samme hotell over lengre tid kan det lønne seg å legge igjen noe (gjør da dette hver dag og det holder med USD2-3 eller tilsvarende i Rs, Legg pengene i en konvolutt og skriv gjerne hav det er for)
 • Guider: Igjen er det ikke forventet at man gir tips, men vanlig høflighet tilsier vel at man gir en liten påskjønnelse om det har blitt gjort en god jobb. Vanligvis beregner man at rundt 10% av turens kostnad som en god standard.
Interessante fakta
 1. Amasonas floden (hvorav 50% går gjennom Brasil) er verdens største elv basert på volum (det er beregnet at rundt 209.000 kubikkmeter med vann er dumpet i Atlanterhavet hvert sekund!, nok til å fylle Baikalsjøen som er verdens dypeste, og mer enn de neste 7 største elvene i verden kombinert – mye vann med andre ord!) Under regntiden kan elven bli over 48km bred på det bredeste.
 2. Brasil har over 4000 flyplasser (mer en noe annet land i verden, med unntak av USA med 13 500).
 3. Iflg en rapport fra 2007 finnes det minst 70 etniske befolkningsgrupper i Amasonas som ikke har kontakt med omverdenen.
 4. Brasils høyeste fjell er Pico da Neblina (tåkefjellet), 2994 moh, og ligger på grensen til Venezuela og ble faktisk ikke oppdaget før på 50-tallet og ble først besteget i 1965 (12 år etter at Mt Everest)
 5. Brasil er det landet i verden med størst artsmangfold. Mer enn 4 millioner arter er registrert i landet. En annen kuriositet er at Brasil er det landet i verden med flest arter av aper. 

Festivaler                                                                                                                                        Brasil er synonymt med party, karneval og fotball. Et besøk til Brasil uten noe av dette burde derfor ikke være tillatt. Festivaler i Brasil er en inngrodd del av folkesjelen og innbakt i den lokale kulturen. Alle har vel hørt om de store karnevalsfeiringene i Brasil og er selvsagt et enormt trekkplaster for en reise til Brasil, men vær forberedt på at stort sett ingenting fungerer under denne perioden, butikker vil stenge, og offentlig sektor forsvinner ut i gatene og festen er i gang (som i Salvador hvor byen mer eller mindre stenger i 10 dager til ende). Under karnevalet og Reveillon skyter priser i været og det kan være omtrent umulig å finne bosteder sentralt i alle byene hvor dette avholdes. Det anbefales at man bestiller overnatting langt tid i forveien. Siden transport vil være omtrent umulig, er det viktig å velge et bosted der du kan spasere til de fleste steder. Restauranter er håpløst med hensyn til plass, og du bør bestille bord om du har tenkt å spise på et bedre sted. I Rio de Janeiro finnes det undergrunnsbane slik at det er noe lettere å bevege seg fra bydel til bydel.

 • Karnevalsfeiringene: er for mange synonymt med Rio de Janeiro, men det feires også i en rekke andre byer i Brasil og alle feires på ulike måter. Karnevalet i Rio de Janeiro er både en konkurranse og en gatefest og de store paradene (konkurransene) finner sted på Sambodromo, en stadion hvor de ulike skolene konkurrerer om å bli den beste skolen via en rekke kriterier. Utenom Sambodromen er det parader både i sentrum av Rio de Janeiro og på strendene Copacabana og Ipanema. For deg som er interessert i et mer folkelig karnevalsfeiring er Salvador (faktisk større enn feiringen i Rio) stedet du skal være. I Salvador er feiringen konsentrert rundt musikk og paradene er med store lastebiler med band av store (og mindre) kjente artister (trip electricos) og trekker millioner av mennesker ut i gatene. Det finnes 2 ulike ruter for paradene og mens musikken og bilene kjører fra sentrum og ut til strendene finner du den historiske bydelen Pelourinho opptog og parader i de trange gatene med mer tradisjonell musikk og med fokus rundt trommer (Salvador er også hjembyen til verdenskjente gruppen Olodum). Salvador er etter vår mening det mest spennende karnevalet i Brasil. Begge disse festivalene finner sted rundt samme tid og det er mulig å få med seg begge festivaler. Andre viktige karnevals byer som feirer i februar måned er Olinda & Recife
 • Boi Bumba (Sao Luis) - er en lokal festival og finner sted i juni hvert år og er en interessant lokal landsbygd inspirert festival med fulle gater og opptredener.
 • Fotballkamper - i Brasil er en opplevelse i lidenskap og stolthet-. Få med deg en kamp på ærverdige Maracana om mulig, men stort sett hvilken som helst toppkamp vil dra om ikke mange så veldig høylydte tilgjengelige. Det finnes mange organiserte turer fra en ulike selskap som kan hjelpe deg med billetter og transport.
 • Nyttårsfeiringen i Rio de Janeiro (Reveillon): det spares ikke på noe under feiringen inn i de nye året og er et av de steder i verden man BØR oppleve feiringen inn i et nytt år. Det er beregnet at mer enn 3 millioner mennesker oppholder seg på Copacabana stranden rundt midnatt og feiringen er regnet som verdens største party. Du ville kanskje tro at med så mange mennesker samlet på et sted, kombinert med mye alkohol ville skape problemer! Men utrolig nok går feiringen roolig for seg og i ordnede forhold. I tiden opp til 31. desember vil du se at alle restauranter langs stranden tilbyr ulike pakker, men det beste er å investere i en strandstol og sett deg ned på stranden og du vil fort få mange venner og tilgang til mat & drikke finnes overalt, en perfekt måte (og billig) for å se det mest påkostede fyrverkeriet i verden ved inngangen til det nye året.

Destinasjonen er kjent for: Fernando har et godt og variert sjøliv med bl.a hai, tunfisk, Atlanterhavets største ansamling av delfiner, skilpadder gir store opplevelser på de fleste dykkene.
Fernando do Noronha er et beskyttet område og hele 75% av landområdet er beskyttet nasjonalpark. I tillegg tillates kun 1 000 besøkende til enhver tid i på øygruppen.
Sikt: Fernando do Noronha dykking er meget spektakulær og det er ikke uvanlig med sikt på +40meter

Se våre reiser til dette reisemålet