Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Mange turister hopper enten over eller skynder seg gjennom dette tropiske paradiset på reisen sin gjennom Mellom-Amerika fordi landet er kjent som verdens kriminelle hovedstad. Greier du derimot og se forbi landets kriminelle rykte, vil du oppdage storslåtte mayaruiner, en eventyrlig pirathistorie, endeløse dykkemuligheter og urørte strender med glitrende turkist vann.
Honduras er et land som bare venter på å bli oppdaget og utforsker du landet til fots blir du nesten litt bortskjemt av alle jungel, fjell –og kyststiene du kan velge mellom. Landet kan også by på majestetiske landskap og tallrike nasjonalparker. Naturelskere vil bli fortryllet av landets endeløse muligheter når det kommer til å oppleve plante –og dyreliv, og uansett om du bestemmer deg for dra på utkikk etter ville leoparder, bade i krystallklart hav eller dykke inn i den tette regnskogen, vil nok Honduras både overraske og forføre deg på samme tid.
Høydepunkter
 • Tegucigalpa: Denne fascinerende hovedstaden er delt i to av en elv og omringet av to fjell, hvorav den meste kjente heter El Picacho. Byen er nærmest omringet av skogkledde daler og åser og er et livlig og dynamisk sted. Selv om Tegus, som de lokale kaller byen, også kan være litt trafikkert og masete, har den atmosfæren til en oppegående by og du kan finne mange gode museer og restauranter her. Utforsker du de mer hippe områdene, vil du oppdage byens unge og urbane scene hvor unge artister, musikere, DJs og designere begynner å etablere seg. 
 • Copán: Denne sjarmerende byen pleide å være den sørligste delen av det mektige og utstrakte mayariket, og er kjent for sin unike arkitektur og mange bevarte statuer fra denne tiden. Copán ruinene er noen av Honduras mest populære turistattraksjoner og det vil ta deg flere dager å se hele stedet, så vi anbefaler ikke at du skviser dette inn til en dagstur. Tunnelene under ruinene er veldig spennende og nærmest spøkelsesaklige og du burde absolutt utforske disse også.
 • Jungelens dyreliv: Jungelen som omringer Copán og regnskogen ved Pico Dama er et nydelige pusterom hvor fugler og andre ville dyr lever fritt, og hvis du drar på jungel trekking vil du få muligheten til å se det enorme mangfoldet av ville dyr. Noen av de mange dyrene du kan få øye på er tukaner, arapapegøyer, brøleraper, beltedyr, flaggermus og jaguarer.
 • Dykking i det karibiske hav: Honduras er kjent sted for å lære å dykke, og det krystallklare vannet kan by på idylliske dykkedestinasjoner hvor du vil finne deg selv omringet av spektakulære, regnbue-fargede tropiske fisker. Øyen Útila, som befinner seg nord for fastlandet, er vårt favorittsted for dykking. Det området som er bebodd på øya er en liten landsby med samme navn, og siden øya bare har noen få små veier, er mye av dyrelivet på kysten rundt øya bare tilgjengelig fra havet. Bestemmer du deg for å dykke her vil du finne et nydelig korallrev og hvis du er heldig for du øye på en hvalhai.
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Honduras (San Pedro Sula)
Måleenheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: mai (29ºC) / Kaldeste måned: januar (25ºC) / Våteste måned: november (60.4 mm) - Alle verdier basert perioden 2005-2015.
Hvordan er været?
Det tropiske klimaet i Honduras deler året inn i to sesonger: den tørre sommersesongen (fra november til april) og den våte ‘vinteren’ (fra mai til oktober), hvor temperaturene er høye og du vil oppleve høy luftfuktighet. Klimaet i Honduras er som i mange andre tropiske steder avhengig av høyden på de forskjellige områdene. I høydene sentralt i landet er været nesten alltid varmt på dagtid og kaldt om kvelden. De varme kystområdene ved Stillehavet og Karibien byr på avkjølende briser og regnskurer, mens byer som befinner seg i lavlandet, som San Pedro Sula, blir glohete om sommeren. I store deler av landet regner det vanligvis bare i noen timer på ettermiddagen i løpet av regnsesongen, men ved La Mosquitia og i kystområdene i nord regner det så å si året rundt.
Beste tid til å besøke Honduras
Den beste tiden å besøke landet på er veldig avhengig av hvor du vil dra. I mars og april er det generelt varmt og tørt i hele landet og spesielt høye temperaturer i innlandet. Hvis du vil se hvalhaier anbefaler vi at du drar mellom juni og september. Mellom oktober og februar er det regnsesong i de nordlige kystområdenene og tørt i innlandet. Vi anbefaler derimot ikke å dra til Honduras mellom oktober og november, for da er det orkansesong.
Myntenhet: I Honduras brukes det Lempira (HNL) og 1 HNL=100 cents. Den Amerikanske dollaren (USD) blir også akseptert på øyene Roatan, Útila og Guanaja, og du kan til og med bruke denne myntenheten i Copán. Andre steder i landet er du avhengig av Lempira, og det er best om du bruker denne lokale valutaen så ofte som mulig, for da kan du enklere få avslag i butikker, restauranter og hoteller. 

Tips:
Honduras er egentlig et vakkert land men dessverre har den siste tids kriminalitet lagt en liten demper på antall besøkende til landet. Men det å tipse er forsatt en del av hverdagen for deg som turist og her er noen retningslinjer som kanskje kan hjelpe. 
 • Taxi - det er ikke vanlig å tips taxi sjåfører men det er kanskje like greit å runde opp til nærmeste hele beløp uansett. 
 • Hoteller: Hvis du får hjelp til bagasjen er det vanlig å tipse US$1 per kolli og til de som rydder på rommet ditt er det vanlig å gi det samme beløpet per natt. 
 • Restauranter & barer - på bedre steder vil det normalt være allerede lagt til 10% på regningen (propina). På billigere steder er det ikke forventet at du gir tips,  men det er alltid hyggelig å legge igjen noe.
 • Guider - blir du med på en organisert utflukt eller reise er det vanlig å gi US$2-3 for korte utflukter og kanskje US$5-10 for en heldags utflukt (og halvparten til evt sjåfør). Tar du bilde av lokalbefolkningen er det lurt å ha noen småpenger tilgjengelig (normalt sett 50c - US$1) for et bilde.
Interessante fakta
Det er mye interessant å lære om Honduras' historie og natur, som for eksempel at:
 1. Kristoffer Columbus ankom landet i 1502 og navnga det Honduras, som betyr dybder, på grunn av de dype vannene rett utenfor kysten.
 2. Øygruppen Islas de la Bahía, som er rett utenfor Honduras, har det neststørste korallrevet i verden.
 3. Mayaruinene i Copán regnes som noen av de best bevarte og viktigste ruinene i verden og har vært en hovedkildene til det vi vet om mayaene i dag.
Festivaler
I Honduras vil du finne en rekke festivaler som gir deg muligheten til å bli bedre kjent med landets kultur.
 • Americas dag (april) – denne festivalen startet i det 19. århundret og alle tettstedene i Honduras feirer denne festivalen. Feiringen er også viktig for landets skoler og universiteter, som arrangerer opptog, skuespill og musikalske opptredener i lokalsamfunnene sine. Vi syns du burde prøve å få med deg paradene hvor det kjøres store, fargerike paradevogner, spilles musikk og heises flagg. Deltagerne har også på seg imponerende tradisjonelle antrekk det er verdt å få med seg.
 • San Isidro festivalen (mai) – dette er landets største festival og du finner den i landsbyen La Ceibe. Om du drar til denne festivalen vil du oppleve mange kulturelle aktiviteter, mennesker i tradisjonelle antrekk, gateselgere som selger alt fra sko til ost, live latinamerikansk musikk og dansing. Noen av festivalens høydepunkter er de fargerike paradevognene som viser frem Honduras livlige kultur og du burde også få med deg Gran Carnaval de La Amistad som er festivalens siste feiring. Plasserer du deg i hovedgaten Avenue San Isidro vil du ha  god utsikt til paraden når den krysser landsbyen.
 • Feria Juniana (juni) – Festivalen blir holdt i San Pedro Saula og gir deg muligheten til å smake på tradisjonell Honduransk mat og drikke. Du kan også få med deg diverse karneval og fyrverkeri som feirer byens skytshelgen. Denne begivenheten byr på flere fargerike og spennende parader fra start til slutt, men den mest spennende er den siste paraden, som finner sted ved allén Avenida Circunvalacion. Om du bestemmer deg for å bli med på denne begivenheten kan du også glede deg til et stort utvalg av restauranter og utesteder som er åpne både før og etter feiringene.
Se vår destinasjons video fra Honduras

Se våre reiser til dette reisemålet