Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Uruguay blir ofte oversett av turister på vei til Brasil og Argentina, men dette maleriske landet ble kåret til årets beste reisedestinasjon av Lonely Planet i 2016 og er en turistperle som fortjener minst like mye oppmerksomhet som sine naboland. Med sin magiske kysthovedstad Montevideo, dynamiske kystbyer, lange festivalsesong og UNESCO verdensarvsteder er Uruguay et førsteklasses feriested som du fortsatt kan besøke og beundre før alle andre oppdager det.
Landet, som er både fremadskridende, stabilt, trygt og kulturelt sofistikert, vil gi deg noen helt unike inntrykk og morsomme historier du kan ta med hjem: Forestill deg å bli stående i trafikken ved siden av både Gauchos sittende på hestene sine og kuer som vandrer rundt i veien eller å skravle med mate-drikkende Uruguayanere langs strandpromenaden i Montevideo.
Er du bare i Uruguay på en kort gjennomreise vil du finne rikelig med ting å oppdage i hovedstaden. Du kan også utforske maleriske Colonia, som er en fryd for øynene, og leter du etter byen med best natteliv burde du ta turen til Punta del Este. Ønsker du å fordype deg enda mer i hva dette landet har å tilby burde du speide etter vilt dyreliv ved Atlanterkysten, bade i varme kilder ved elven Uruguay, som landet er oppkalt etter, eller ri i noen av landets åpne landskaper, hvor åkere bretter seg ut som sjøer foran deg.  
Høydepunkter:
  • Montevideo – byens sympatiske hovedstad er en livlig sammenkomst av nesten halvparten av hele landets befolkning og har et helt unikt kulturelt tilbud. Det strekker seg 20 km fra øst til vest og byen har mange fjes –fra et mer industrielt havneområdet til den eksklusive forstaden Carrasco, som ligger rett ved stranden. I sentrum av byen finner du et forettningsdistrikt, kule art-deco bygninger og en kontrast av skinnende nye og eldre, litt mer shabby skyskrapere. Musikk, teater og kunst kommer til live i hvert eneste hjørne av Montevideo og du kan for eksempel dra til sjarmerende, elegante teater, koselige små tangobarer eller moderne stranddiskoteker.
  • Colonia del Sacramento – Kvartalet Barrio Histórico i denne sjarmerende byen er et UNESCO verdensarvsted, så her er det mye historie og arkitektur å få med seg. Du kan lett ende opp med å gå rundt i de brosteinsbelagte gatene i flere timer og beundre denne nydelige byen, og skulle du bli varm er det bare å ta en pause under et av de svære, frodige sykamortrærne. I sentrum kan du gå langs gaten Calle de los Suspiros, hvor du også vil se nydelige rosa Bougainvillea stikke fram blant de fargerike husene fra kolonitiden. Vi anbefaler også at du drar opp til fyrtårnet ved Plaza Mayor, hvor det er en nydelig utsikt over bukten Río de la Plata . Er du interessert i biler vil du også like Colonia – overalt i gatene står det parkert biler fra 50-tallet.
  • Punta Ballena – denne byen er aller mest kjent for bygningen Casapueblo, som du absolutt burde få med deg. Om du er en kunstelsker eller bare har en liten forkjærlighet for det eksentriske vil du elske Casapueblo, som pleide å være atelieret til den abstrakte kunstneren Carlos Paéz Vilaró. I dag er det et hotell, galleri, museum og en kaffé og når solen skinner på de kritthvite veggene blir du nesten blendet – både av solen som reflekteres og av hvor vakkert det ser ut. Bygningen kan vel best beskrives som en slags viltvoksende kaskade i hvit mur som strekker seg langs klippekanten av byen. Den har hele ni etasjer og er uten til det mest interessante menneskeskapte underverket i Uruguay. 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Uruguay (Montevideo)
Måleenheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: januar (23ºC) / Kaldeste måned: juli (11ºC) / Våteste måned: september (103.8 mm) - Alle verdier basert perioden 2005-2015.

Hvordan er været?
Uruguay har et temperert klima, som gjør at vintersesongen (fra juni til september) er mild med gjennomsnittstemperaturer på rundt 10 til 16 grader. Du kan også oppleve mye vind og ustabilt vær i løpet av vinteren, særlig i den sørlige delen av landet. Selv om du ikke vil oppleve snø, blåser det en kald vind, kalt Pampero, over hele landet og denne kan føre til nattefrost mellom mai og september. Sommersesongen (fra desember til mars) er behagelig med temperaturer mellom 21 og 28 grader, og kraftig tordenvær kan forekomme, spesielt nord i landet. Om du påvirkes av luftfuktighet, er det nyttig å vite at strandstedene langs kysten har en høyere luftfuktighet enn områdene lenger inn i landet. Du vil oppleve litt regn uansett hvilken tid på året du drar til Uruguay, og siden landet er i den sørlige hemisfæren, har det selvfølgelig motsatte årstider enn i Europa og Nord-Amerika. 
Beste tiden å besøke Uruguay
Hvis du trives i varmen er det definitivt best om du drar til Uruguay i løpet av sommeren, og vi anbefaler generelt å dra mellom desember og februar. Du kan også reise til landet i løpet av lavsesongen, som er om våren og høsten. Klimaet er stort sett behagelig da også og prisene er billigere og turistattraksjonene nesten tomme. Den eneste tiden på året vi ikke anbefaler deg å dra til Uruguay er om vinteren, for da er det lange perioder med mye uvær og lite sol.
Myntenhet: I Uruguay brukes det Uruguayanske pesos (UYU). 1 UYU = 100 centesimos. Veldig få taxisjåfører eller butikkeiere har større lapper enn 200 UYU på seg, så husk alltid å ha med deg mindre sedler. Vi anbefaler deg å bruke Uruguayske pesos i løpet av hele turen din, men som i mange andre Søramerikanske land kan du også bruke amerikanske dollar (USD) noen steder i landet. Større supermarkeder vil for eksempel ta imot amerikanske dollar og gi deg Uruguayanske pesos tilbake.
Tips: Uruguay er et paradis for de av oss som liker sandstrender og trekker tusenvis av besøkende (særlig fra Argentina) hvert eneste år. Tips er derfor ganske vanlig i Uruguay og her er noen retningslinjer.
hoteller hvis noen hjelper deg med bagasje er det vanlig å gi UYU20 pr veske/koffert. På restauranter og barer er det vanlig å gi 10% av regningen i tips.
Nyttige linker: Uruguays turistkontor
Interessante fakta: Uruguay er ikke langt på nær så kjent som sine naboer, men det er et attraktivt land man kan lære utrolig mye interessant om.
  1. Uruguay er det nest minste landet i Sør-Amerika etter Republikken Surinam.
  2. Landet har verdens lengste nasjonalsang, som varer i over fem minutter.
  3. Drar du til Uruguay vil du garantert se mange kuer: Det bor hele 12 millioner kuer i landet men bare 3 millioner mennesker.
Festivaler: Mange tror at Brasil er Sør-Amerikas festivalhovedstad, men vi syns Uruguay burde være minst like kjent for sitt rike og mangfoldige tilbud av festivaler.
  • La Fiesta Patria Gaucha (mars) – denne festivalen finner sted i Tacuarembo, som er en by nord i landet. Blant deltagerne vil du nok få øye på Uruguayanere fra nært og fjernt i tillegg til flere Gauchos, Uruguays cowboyer. Du kan oppleve både dans, konserter hvor det spilles folklore musikk, tallrike konkurranser, diktframføringer og parader. Hele begivenheten er veldig fargerik og så å si alle deltagerne har på seg fargerike, tradisjonelle drakter. Festivalen er den største i hele Sør-Amerika og den er så gøy å være med på at Uruguayanere venter på og gleder seg til denne feiringen hele året.
  • Lemanja Festival (februar) – dette er også en viktig festival i Uruguay og du kan oppleve den i to forskjellige byer, Punta Del Este og Montevideo. Festivalen blir holdt til ære for sjøgudinnen Lemanja og tilhengerne hennes deltar for å vise sin ærbødighet og motta velsignelser. Tradisjoneltsett tar deltagerne med seg offergaver som blomster, lys og vannmeloner for å presentere dem til denne sjøgudinnen. Noen lager til og med skulpturer og små båter designet for å frakte lys, frukt, penger og skulpturer av sjøgudinnen. Du vil nok observere at deltagerne på denne festivalen for det meste har på seg lyseblå og hvite klær, men det vil også være mange tilskuere som rett og slett er nysgjerrige.
  • Tangofestivalen (juni) – dette er en helt unik festival fordi denne verdenskjente danse –og musikkformen faktisk stammer fra Uruguay. Feiringen finner også sted i byen Tacuarembo, som er fødestedet til Carlos Gardel. Om du er interessert i tango vet du kanskje at han blir regnet som den beste tango-sangeren noensinne. I løpet av festivalen arrangeres det fester med mye dansing, og når du først er i byen kan du også besøke museet om Gardels liv.


Se vår destinasjons video fra Uruguay

Se våre reiser til dette reisemålet