Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Dykking på Galapagosøyene i Ecuador er en unik opplevelse som tar deg tett på noen av verdens mest fascinerende undervannsopplevelser. Fra djevelrokker til hai og en rekke andre arter, er denne øygruppen en drømmedestinasjon for enhver dykker.

Galapagosøyene en av verdens mest ettertraktede destinasjoner for dykking og snorkling. Øygruppen består av 19 øyer som ligger rundt 1 000 kilometer vest for Ecuadors fastland. Disse øyene er hjem til en unik fauna og flora som ikke finnes noe annet sted på jorden.
En av de mest populære dykkerstedene på Galapagosøyene er øya Wolf Island. Her kan du oppleve den spektakulære synet av djevelrokker, som er kjent for sin karakteristiske form og utrolige størrelse. Disse majestetiske skapningene kan ha en diameter på opptil seks meter, og er et imponerende syn å se på.

En annen unik øy som er lltid er med på en liveaboard ekspedisjon er Darwin Island, som er oppkalt etter den berømte vitenskapsmannen Charles Darwin. Her kan du dykke med galapagoshaien, en art som kun finnes på Galapagosøyene og som er kjent for sitt fargerike og imponerende utseende. Disse haiene kan vokse opp til hele seks meter i lengde og er en av de største haiartene som finnes.

Galapagosøyene er for dykkere på "the Bucket List" og er noe de færreste faktisk får oppleve. Dette er ikke en billig destinasjon og for mange er nok dette den episke reisen og kan vel sammenlignes med en safari på slettene i Afrika. Galapagos er synonymt med STOR fisk og hai i bøtter og spann. Galapagos er uten tvil et av de mest spennende dykkedestinasjonene i verden. Opplev å dykke med sjøløver og utforsk en av Galapagosøyenes mest fascinerende øyer som Darwin & Wolf hvor du får muligheten til å dykke med hammerhai, pingviner og undervanns iguanaer. Velkommen til et verdens desidert vakreste undervannseventyr.

I mars 2016 erklærte også Ecuadors myndigheter hele 24 000 km² rundt nettopp disse øyene som et beskyttet område og alt fiske er nå forbudt. Galapagos er anerkjent som ett av verdens "Seven Underwater Wonders of the World"

Uansett hvilken øy du velger å dykke på, vil du oppleve en helt unik verden under vannoverflaten. Fra fargerike fiskearter til fascinerende undervannslandskap, vil du aldri glemme opplevelsene du får med deg fra dykketuren på Galapagosøyene. Det er viktig å merke seg at dykking på Galapagosøyene er regulert for å beskytte det sårbare økosystemet og er underlagt strenge regler.

Galapagos har 2 sesonger (våt og tørr) og de sklir mye inn i hverandre, men kan beskriver som følger: April - november er den kalde perioden med 99% sjanse for å se hvalhai rundt Darwin & Wolf, men lavt skydekke gir ikke optimale forhold for fotografering. Desember - mai er den vare årstiden og når det er best å se rokker rundt Galapagos. Vannet er varmt og klarere, og det er mindre vind. Dette er også den tiden da sjøløvene er mest aktive, og galapagospingvinene er mer synlige.

Average sea temperatures in Puerto Ayora, Galapagos

Imidlertid kan du også dykke på Galapagosøyene året rundt, men værforholdene kan variere og det er også perioder med kaldt vann og dårlig sikt.

Myntenhet: I Ecuador brukes det amerikanske dollar (USD) og 1 USD= 100 centavos.
Dollarseddelen som brukes her ser akkurat ut som den du finner i USA, men landet har sine egne mynter. 

FreeCurrencyRates.com

Husk å alltid dobbeltsjekke regningen for å se om det allerede er inkludert en serviceavgift, spesielt på restauranter og hoteller.

Det er også lurt å ha med seg en kredittkort eller debetkort for større kjøp og for nødsituasjoner. De fleste større byer og turistområder har minibanker og banker hvor du kan ta ut kontanter.

Tips: Det er vanlig å tipse i Ecuador og her er våre anbefalinger. 
 • Restauranter: Dyrere restauranter legger vanligvis til en serviceavgift på 10% på regningen. Hvis du er veldig fornøyd med servicen kan du gi 5% ekstra direkte til kelneren. 
 • Hoteller: Du kan gi 1-2 USD per bag til pikkoloene og rengjøringspersonalet på hotellet. 
 • Guider: Er du veldig fornøyd med turen din burde du gi guiden rundt 5 USD per person per dag, og ca. halvparten av det du tipser guiden til sjåføren. Hvis du tar en privat tur burde du gi rundt 10 USD per dag. 
 • Taxier: Det er ikke vanlig å tipse taxisjåfører, men det blir alltid verdsatt. 
 • Liveaboard cruises: Det vanlige er (men avhengig av hvilket selskap du reiser med) er 10-15% av cruisets kostnad.

Interessante fakta:
Selv om Ecuador er et lite land, er det veldig mangfoldig. Her er 3 fakta som overrasket oss:

 1. Toppen av stratovulkanen Chimborazo i hovedstaden Quito er det stedet i verden som er lengst unna jordens indre. Dette høres kanskje litt merkelig ut siden Mount Everest egentlig er verdens høyeste fjell men jorden strutter utover ved ekvatoren, som teknisk sett gjør Chimborazo verdens høyeste fjell (om man ikke regner meter over havet).
 2. Ecuador er verdens største eksportør av bananer.
 3. Ecuador er det eneste landet i verden som er oppkalt etter sin geografiske plassering. Landets offisielle navn, Republica del Ecuador, betyr oversatt Republikken av ekvator.
 4. Galapagosøyene, som tilhører Ecuador, er kjent for sin unike dyreliv og har inspirert Charles Darwin til å utvikle sin teori om evolusjon.
 5. Ecuador har to offisielle språk: spansk og kichwa, som er en av de største urbefolkningsspråkene i Sør-Amerika.
 6. Ecuadors hovedstad Quito er den høyeste hovedstaden i verden, beliggende på en høyde av 2,850 meter.
 7. Ecuador er også kjent for sin gode sjokolade, som dyrkes i landets regnskoger og er anerkjent for sin høye kvalitet og unike smak.

Festivaler:
Ecuador er kjent for sine fargerike og livlige festivaler som feires året rundt. Disse festivalene gir deg en mulighet til å oppleve landets rike kultur og tradisjoner på nært hold. Her er noen av de mest populære festivalene i Ecuador:

 • Carnival of Guaranda: Dette er en av de mest kjente festivalene i Ecuador, og feires hvert år i februar. Festivalen er en feiring av musikk, dans, farger og karnevalsparader. Guaranda går i full festmodus i to uker, og du vil oppleve en levende og energisk atmosfære i byen.
 • Inti Raymi: Denne festivalen feires hvert år 24. juni for å feire solens vendepunkt. Festivalen opprinnelig fra Inkaene, og feires nå i flere byer rundt om i Ecuador. Du vil få en sjanse til å oppleve tradisjonelle danser, musikk og seremonier.
 • Day of the Dead: Dette er en høytid som feires 2. november for å hedre de døde. Festivalen er en blanding av kristne og indianske tradisjoner, og inkluderer ofte besøk til gravsteder, matlaging av spesielleretter og å lage ofrendas (offer) til de avdøde. Denne dagen feires i hele landet, og du kan oppleve lokale tradisjoner og skikker.
 • La Mama Negra: Dette er en festival som feires i byen Latacunga hvert år i november. Festivalen er en blanding av kristne og pre-spanske tradisjoner, og inkluderer fargerike kostymer og parader. Høydepunktet av festivalen er når en mann kledd i kvinneklær bærer et bilde av Jomfru Maria gjennom byen.
 • La Diablada: Denne festivalen feires i byen Píllaro hvert år i januar og er en feiring av kampen mellom det gode og det onde. Festivalen inkluderer dansere kledd som djevler og engler, og representerer kampen mellom Lucifer og erkeengelen Mikael. Du vil oppleve en spektakulær og livlig atmosfære under denne festivalen.

Destinasjonen er kjent for? undervannsfoto, hammerhai, pingviner, sjøløver, enorme stimer av fisk & marine iguana.
Ikke fullt så god for: nybegynner, vrak og de som liker tropisk vann.
Sikt: 5-25m
Strømforhold: medium til sterk strøm.

Se våre reiser til dette reisemålet