Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Har du noen gang drømt om å utforske de fantastiske undervannsverdenene i det klareste turkise vannet mens du nyter solskinnet og den tropiske varmen? Da trenger du ikke å lete lenger enn Maldivene. Dette øyriket i Det indiske hav er et paradis for dykkere, med noen av verdens mest imponerende dykkersteder og et utrolig mangfold av marine liv. Enten du er på jakt etter en dykkerferie på land eller en liveaboard-opplevelse, vil Maldivene ikke skuffe.

Maldivene har over 1,192 øyer og over 200 av disse er bebodde, med noen av de mest imponerende dykkerstedene i verden, inkludert North Male Atoll, South Male Atoll, Ari Atoll og Baa Atoll.

Hver av disse dykkerstedene har sin unike karakter og tilbyr dykkere en opplevelse som er uovertruffen. Uavhengig av om du vil utforske skjulte grotter, svømme blant fargerike koraller eller se på majestetiske hvalhaier, vil Maldivene innfri selv for den mest kresne dykker.

En liveaboard dykkeopplevelse i Maldivene er en av de beste måtene å utforske øyriket på. Med en liveaboard vil du kunne dykke på flere av de beste dykkerstedene på øyriket, og oppleve mer enn hva du ville gjort på en landbasert dykkerferie. Du vil også ha muligheten til å besøke avsidesliggende øyer, og se Maldivene fra et helt annet perspektiv. For å få den ultimate dykkeopplevelsen i Maldivene, bør du planlegge en liveaboard dykkerferie for å virkelig utforske øyrikets fantastiske undervannsverden.

Hvorfor er Maldivene et ideelt reisemål for dykking?
Maldivene er uten tvil et av de beste stedene i verden for dykking. Dette paradisiske øyriket er kjent for sine turkise vann, fantastiske korallrev, og et utrolig mangfold av marine liv.
For det første har Maldivene noen av de klareste og mest fargerike vannene i verden. Dette skyldes det lave næringsinnholdet i vannet, som gir perfekte forhold for korallvekst og gir dykkere muligheten til å oppleve enestående undervannslandskap.

Det er også en enorm variasjon i dykkestedene tilgjengelig i Maldivene. Fra dype kanaler til grunne laguner, fra skråninger til veggdykk – det er noe for alle dykkeferdigheter og erfaringer. I tillegg er området kjent for sine høye tettheter av fisk, inkludert haier, rokker og skilpadder.

Maldivene er også kjent for sine "drift" dykk, hvor dykkerne kan la seg drive av de sterke strømmene og observere en mengde av det marine livet på en enkel måte.

Men det er ikke bare de fantastiske dykkemulighetene som gjør Maldivene til et ideelt reisemål for dykking. Øyriket har også en avslappende atmosfære som gjør at dykkere kan nyte den vakre naturen både over og under vann, samtidig som de tar seg tid til å slappe av på de hvite sandstrendene. Maldivene er virkelig et sted hvor du kan kombinere en dykkerferie med avslapning og rekreasjon

Beste tid for regionen: Tradisjonelt sies det at den beste tiden er mellom nov-mai men du kan dykke på Maldivene stort sett hele året. Nordvestlig monsun (slutten av desember til mai) gir normalt blå himmel og lite vind (noe som betyr roligere hav) og sikten på den østlige siden av atollene er da normalt 20-30m og på den vestlige siden 15-20m). De østlige atollene har dermed best sikt i denne perioden, mens desember til mars generelt har den beste sikten for hele regionen. I denne perioden samler store stimer revhai seg ved inngangen til lagunene på den østlige siden, mens djevelrokkene trekker til de vestlige kanalene siden det er her det vil være mye plankton.

Average sea temperatures in Male, the Maldives

Sørvestlige monsun (juni til november) gir da det samme værbildet men motsatt, men med det unntaket av at det vil være mer skydekke og vinden er sterkere og med bølger på 1-2m, spesielt under regntiden juni/juli hvor det normalt sett regner 3-4 timer hver dag.

 

Myntenhet: På Maldivene brukes det Maldiviske Rufiyaa (MVR) og 1 MVR = 100 Laari. Du kan også bruke amerikanske dollar (USD) her, og de fleste feriestedene, hotellene, butikkene og restaurantene i Malé, samt på noen utvalgte øyer aksepterer kreditt –og debetkort.

FreeCurrencyRates.com

Tips: Det forventes ikke alltid at du gir tips på Maldivene, men i visse situasjoner burde du legge igjen noe. Vi anbefaler at du gir tips slik:

  • Taxisjåfører: Kjører du taxi må du ikke nødvendigvis gi tips, men hvis taxisjåføren er ekstra hyggelig eller hjelper deg med bagasjen din burde du gi noen få dollar.
  • Rengjøringspersonell: Vi anbefaler at du gir rundt 10-20 USD per uke.
  • Pikkoloer: Du burde gi pikkoloene på hotellet mellom 1 og 5 USD per bag om de hjelper deg med disse.
  • Restauranter: Bor du på et feriested har du vanligvis den samme kelneren under hele oppholdet, og da burde du gi mellom 10 og 20 USD per uke. Du burde tipse på samme måte når du drar på bar.
  • Mannskap på båt: Bruker du båt som transportmiddel mellom øyene burde du tipse besetningen mellom 5 og 10 USD.
  • Liveaboard dykkecruise: Det er normalt å gi +/- 10% av cruiets kostnad i tips (men dette varierer fra selskap til selskap så sjekk med oss hva som er valing på den båten du har reservert)
  • Spa ansatte: Du burde gi mellom 5 og 10 USD per behandling.

Interessante fakta: De fleste assosierer kanskje Maldivene med kritthvite strender, turkist vann og palmetrær men her er 3 fakta du kanskje ikke visst om Asias minste land.

  • Maldivene er det laveste og flateste landet i verden med mer enn 1190 lavtliggende korall øyer samlet i 26 ulike atoller hvorav 200 er bebodd og 80 øyer er satt til side for turistutvikling
  • Maldivene er et Muslimsk land og øygruppen har offisielt helg fredag og lørdag, istedenfor på lørdag og søndag, som i mange andre land.
  • På Maldivene finner du ikke mange eldre lokale mennesker; nesten halvparten av befolkningen er 15 år eller yngre.

Destinasjonen er kjent for? Djevelrokker, ulike haiarter inkludert hammerhai og hvalhai er noe som denne destinasjonen er kjent for, undervannsfoto, "value for money", nybegynnere.
Ikke fullt så god for: vrak
Sikt: Best sikt kan forventes i perioden desember-april og sikten er normalt mellom 20-30m på østsiden av atollene og 15-20m på vestlig side av atollene
Strømforhold: Dykking på Maldivene kan innebære tildels kraftige strømforhold på enkelte dykk.

Se våre reiser til dette reisemålet