Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Tilsynelatende endeløse strender, gjestfrie mennesker, horder av elefanter, perfekte dykkeforutsetninger, tidløse ruiner, billige priser, morsomme togturer, verdenskjent te og velkrydret mat gjør Sri Lanka helt uimotståelig.

Utforsk det tropiske paradiset Sri Lanka, en juvel i det indiske hav! Med sin blendende skjønnhet, frodige landskap, historiske arv og gjestfrihet vil Sri Lanka trollbinde deg. Fra de gylne strendene til det bølgende fjellandskapet og de grønne teplantasjene, har landet noe for enhver smak. Utforsk UNESCOs verdensarvsteder som det gamle Sigiriya-fjellet og de gamle byene Anuradhapura og Polonnaruwa. Ta en safari i nasjonalparkene for å spotte ville elefanter, leoparder og eksotiske fuglearter. Opplev buddhistiske templer, fargerike festivaler og en rik kultur som dateres tilbake flere tusen år. Og ikke glem å smake på den deilige maten, med krydret curry, ferske sjømatretter og eksotiske fruktjuicer. Sri Lanka vil gi deg en opplevelse av eventyr, skjønnhet og oppdagelse som vil bli et minne for livet.

Tidligere var øya stedet som reisende hoppet over på besøkene sine til det sørlige Asia. I dag har dette endret seg fullstendig. Sri Lanka har utviklet seg i rekordfart og turister som reiser gjennom Asia lar seg forlokke av landets kultur og naturlige skjønnhet. Dette er stedet du ikke har vært på før men absolutt burde dra til. Få steder på kloden har så mange UNESCO-verdensarvsteder (hele åtte) som Sri Lanka.

Landet kan skryte på seg over 2000 år med kultur, som har blitt foreviget i form av en rekke templer og fascinerende monumenter. Uansett om du befinner deg i en hule eller på en fjelltopp vil du finne komplekse bygninger med nydelige detaljer. Tar du en safaritur i en av landets uberørte og hyggelige nasjonalparker vil du møte på leoparder, Vannbøfler, forskjellige fugler og en rekke andre spennende dyr. Skulle du høre noen høye dunkende lyder om natten, er det som regel ingenting å bekymre seg for: det er nok bare en elefant på vei til nærmeste vannhull

Hva kan du oppleve på en reise til Sri Lanka?
En reise til Sri Lanka gir deg muligheten til å oppleve en rekke fantastiske opplevelser og utforske landets mangfoldige attraksjoner. Her er noen av høydepunktene du kan oppleve på en reise til Sri Lanka:

Kulturelle skatter
Utforsk Sri Lankas rike kulturelle arv ved å besøke UNESCOs verdensarvsteder som Sigiriya Rock Fortress, Polonnaruwa, Dambulla Cave Temple og Kandy's Temple of the Tooth. Opplev den gamle byen Anuradhapura og utforsk de historiske ruinene som vitner om landets storslåtte fortid.

Vakre strender
Nyt de fantastiske strendene langs Sri Lankas kystlinje. Utforsk populære steder som Bentota, Mirissa, Unawatuna og Arugam Bay. Slapp av på den gyldne sanden, ta en forfriskende dukkert i det krystallklare vannet og nyt solnedgangene som maler himmelen i nyanser av oransje og rosa.

Nasjonalparker og dyreliv
Dra på safari i nasjonalparkene i Sri Lanka for å oppleve det fantastiske dyrelivet. Besøk Yala nasjonalpark for å se sjeldne leoparder, elefanter, bøfler og et mangfold av fugler. Udawalawe nasjonalpark er kjent for sine elefantherder, mens Minneriya nasjonalpark er et flott sted å se på elefanter i store flokker.

Teplantasjer og fjellandskap
Utforsk de frodige teplantasjene og det fantastiske fjellandskapet i Sri Lanka. Ta en togreise gjennom de grønne åsene i Ella og opplev spektakulære utsikter over teplantasjer og fosser. Besøk byen Nuwara Eliya, kjent som "Lille England", og nyt det kjølige klimaet og den pittoreske atmosfæren.

Kulturelle opplevelser
Delta i lokale festivaler og kulturelle begivenheter for å få et innblikk i Sri Lankas levende kultur. Ta del i en tradisjonell kandyansk dansopptreden, opplev en seremoni ved Temple of the Tooth i Kandy, eller delta i feiringen av det srilankiske nyttåret.

Ayurveda og velvære
Sri Lanka er kjent for sin Ayurvediske tradisjon, og du kan nyte avslappende Ayurveda-behandlinger og spa-opplevelser. Dette er en flott mulighet til å slappe av og fornye energien din i harmoni med naturen.

Fasinerende togreiser
Sri Lanka tilbyr flere spennende togreiser som gir deg muligheten til å oppleve landets fantastiske landskap på en unik måte. En av de mest populære rutene er Kandy til Ella: Denne togreisen regnes som en av verdens vakreste togturer. Den tar deg gjennom pittoreske teplantasjer, frodige åser, dype daler og spektakulære fosser.

En reise til Sri Lanka vil gi deg en opplevelse av mangfoldig kultur, fantastisk natur, spennende dyreliv og en gjestfrihet.

Høydepunkter
På en reise til Sri Lanka er det flere severdigheter du bør få med deg for å oppleve landets rike kultur, naturskjønnhet og historie. Her er noen av de mest populære severdighetene du bør besøke:

 • Sigiriya: dette majestetiske fortet er et av landets mange verdensarvsteder og det kan dateres helt tilbake til det 5. århundret. Atmosfæren du vil oppleve her er mer spirituell en militant, og komplekset har både blitt brukt som et kongelig palass og buddhistisk kloster. Her kan du finne noen av verdens eldste landskapshager og få også med deg speilveggen, en murvegg som ifølge legenden var så godt polert at kongen kunne se refleksjonen sin.
 • Uda Walawe nasjonalpark; når du kommer til Sri Lanka vil du se elefanter overalt hvor du går, uansett om du er i hovedstaden Colombo eller deltar i den magiske Esala Peraha paraden i Kandy. Uda Walawe nasjonalpark er det beste stedet for å se dem frittgående. Parken ble opprettet for å beskytte det enorme Uda Walawe vannreservoaret og det er også hjem til flere hundre elefanter som kan boltre seg på store gressarealer og krattskog. Dette er også et av landets beste steder for fugletitting.
 • Gamlebyene Anuradhapura og Polonnaruwa: Begge disse stedene er UNESCOs verdensarvsteder og er fulle av historiske ruiner og gamle bygninger. Utforsk de imponerende stupaene, gamle palasser og buddhistiske templer for å få et innblikk i Sri Lankas rike historie.
 • Temple of the Tooth, Kandy: Besøk Temple of the Tooth, som huser en av Buddhas tenner. Dette er en av de viktigste buddhistiske helligdommene i Sri Lanka og et viktig pilegrimsmål. Ta del i seremoniene og opplev den spirituelle atmosfæren.
 • Dambulla Cave Temple: Utforsk de imponerende huletemplene i Dambulla, som er dekket av vakre malerier og inneholder mange buddhistiske statuer. Dette er en av de best bevarte huletempelkompleksene i Sri Lanka.
 • Galle Fort: Besøk det historiske Galle Fort, som er en UNESCOs verdensarvsted. Utforsk de gamle gatene, de nederlandske kolonibygningene og nyt den vakre utsikten over havet fra festningsmurene.
 • Horton Plains nasjonalpark: Ta en tur til Horton Plains nasjonalpark for å oppleve den fantastiske naturen og det vakre landskapet. Gå på en tur til World's End, et punkt med spektakulær utsikt, og beundre de slående vannfallene og de endemiske plante- og dyreartene.
 • Kjente strender: Sri Lanka er kjent for sine vakre strender. Utforsk strender som Bentota, Mirissa, Unawatuna, Arugam Bay eller Tangalle for å slappe av på den gyldne sanden, ta en forfriskende dukkert i havet eller delta i vannsportsaktiviteter som surfing eller dykking.
 • Dette er bare noen av de mange severdighetene Sri Lanka har å by på. Utforsk også teplantasjer, nasjonalparker, fossefall og lokale landsbyer for å få et mer omfattende innblikk

 

 

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Colombo, Sri Lanka
Måle enheter= °C og mm/måned. Varmeste måned: mai (30°C), Kaldeste måned: januar (27°C) & Våteste måned: november (217.8mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015.

Average temperature and rainfall in Colombo, Sri Lanka

Hvordan er været?
Sri Lanka har et tropisk klima, og det bytter alltid på mellom monsun– og regnsesong. Til enhver tid vil forskjellige områder av landet være i hver sesong, så avhengig av tiden på året er det alltid godt vær i alle fall et sted i landet. Det eneste unntaket er perioden mellom oktober og den første halvdelen av november, når det er uvær og regnskurer over hele landet.

Været på Sri Lanka varierer avhengig av regionen og årstiden. Generelt sett kan Sri Lanka oppleve to hovedsesonger:

 • Nordøst-monsunen (november til mars): Denne sesongen preges av fuktig og kjølig vær, spesielt langs den nordøstlige kysten og i fjellområdene som Nuwara Eliya. Dette er en god tid å besøke områdene som Sigiriya, Trincomalee og Jaffna.
 • Sørvest-monsunen (mai til september): Denne sesongen bringer med seg kraftige regnskyll og høy luftfuktighet, spesielt på sørvestkysten og i fjellene. Populære reisemål som Colombo, Galle og Mirissa kan oppleve hyppige regnskyll i denne perioden.

Det er også perioder med overgang mellom de to monsunene, hvor været kan være ustabilt og uforutsigbart. Mellom disse monsunsesongene, vanligvis i april og oktober, er det vanligvis en tørrere periode med mer stabil vær.

Det er verdt å merke seg at Sri Lanka har en mangfoldig topografi, noe som betyr at været kan variere betydelig fra sted til sted. For eksempel er fjellområdene kjent for å ha kjøligere temperaturer og høyere nedbørsmengder enn kystområdene

Beste tid til å besøke landet?
Den beste tiden å reise til Sri Lanka avhenger av hvilke områder og aktiviteter du planlegger å utforske. Generelt sett er følgende perioder ansett som de beste for å besøke Sri Lanka:

 • Nordøst-kysten (Trincomalee, Nilaveli): Den beste tiden å besøke Nordøst-kysten er fra april til september når regionen opplever tørt og solrikt vær.
 • Sørøst-kysten (Arugam Bay): Den beste tiden å besøke Sørøst-kysten er fra april til september, spesielt for surfere da dette er høysesongen for surfing i området.
 • Vestkysten og sørvestkysten (Colombo, Galle, Bentota): Den beste tiden å besøke disse områdene er fra november til mars, når været er tørt og solrikt. Unngå perioden fra mai til september når sørvest-monsunen fører til kraftige regnskyll i området.
 • Hill Country (Nuwara Eliya, Ella): Den beste tiden å besøke Hill Country er fra april til september, når været er mildt og behagelig. Dette området kan være kjøligere enn kystområdene, spesielt om natten.

Husk at værforhold kan variere fra år til år, så det er alltid lurt å sjekke værmeldingen før du planlegger reisen din. I tillegg kan det være færre turister utenom høysesongen, noe som kan føre til lavere priser og mindre overfylte attraksjoner.

Myntenhet: I Sri Lanka brukes det Srilankisk rupi (LKR) og 1 LKR=100 cents.
Kontanter versus kort: Mens større hoteller, restauranter og butikker i byområdene vanligvis aksepterer kreditt- og debetkort, kan mindre butikker og lokale leverandører foretrekke kontanter. Det er derfor lurt å ha en viss mengde kontanter tilgjengelig for mindre kjøp og i avsidesliggende områder.
Pruting: Pruting er vanlig på markeder og mindre butikker på Sri Lanka. Det er akseptert å forhandle om prisen, spesielt når du handler på lokale markeder. Vær høflig og forhandle på en respektfull måte.

FreeCurrencyRates.com

Tips
På Sri Lanka er det vanlig å gi tips som en takk for god service. Her er noen generelle retningslinjer for tips på ulike tjenester:

 • Restauranter: På restauranter er det vanlig å gi et tips på omtrent 10% av totalregningen, spesielt hvis du har mottatt god service. Noen steder kan også legge til en serviceavgift på regningen, så det kan være lurt å dobbeltsjekke dette før du gir ekstra tips.
 • Hoteller: På hoteller kan du vurdere å gi et tips til portører som hjelper deg med bagasjen, vanligvis rundt 50-100 srilankiske rupier per bagasje. Hvis du har hushjelp som rengjør rommet ditt, kan du også vurdere å gi et lite tips, avhengig av servicen.
 • Guider og sjåfører: Hvis du bruker tjenestene til en guide eller en sjåfør på en guidet tur eller en privat transport, er det vanlig å gi et tips som en takk for deres service. Beløpet kan variere avhengig av lengden på turen, antall dager og kvaliteten på tjenestene. En god tommelfingerregel er å vurdere et tips på omtrent 500-1000 srilankiske rupier per dag.
 • Tjenesteytere: Hvis du bruker tjenester som massasje, spa eller lignende, kan det være vanlig å gi et tips til terapeuten. Dette kan variere, men omtrent 10% av kostnaden for tjenesten er et passende tips.

Det er viktig å merke seg at tipsing er frivillig og avhenger av din tilfredshet med tjenestene du har mottatt. Vurder alltid den lokale kulturen og økonomien når du bestemmer deg for hvor mye du vil gi i tips. Vær også oppmerksom på at noen steder kan legge til en serviceavgift på regningen, så det kan være lurt å sjekke dette før du gir ekstra tips.

Interessante fakta
Sri Lanka er et land fylt med fascinerende historie, variert natur og unike kulturelle skatter. La oss ta en titt på noen morsomme fakta som gjør Sri Lanka enda mer interessant:

 1. Verdens eldste tre plantet av mennesker er i Sri Lanka. Treet Sri Maha Bodhi i Anuradhapura ble plantet for over 2000 år siden.
 2. Det sies at Sri Lanka er det eneste landet på kloden hvor du kan se verdens største pattedyr på land, elefanten, og verdens største pattedyr til sjøs, blåhvalen, på samme dag.
 3. Sri Lankas største eksportvare er te. Det relativt lille landet er verdens 4. største eksportør av produktet, og det sies at tebladene du finner her er de reneste (minst forurenset med pesticider) i verden.
 4. Ceylon-teens hjem: Sri Lanka er kjent for sin berømte te, og det var her den kjente Ceylon-teen først ble dyrket på 1800-tallet. Landet er fortsatt en viktig produsent av te i dag, og besøkende kan utforske teplantasjer og smake på de forskjellige tevariantene.
 5. Verdens eldste menneskeskapte hage: Sigiriya-fjellet i Sri Lanka huser det bemerkelsesverdige Sigiriya-fortet, som også er kjent som "Løvefjellet". Dette stedet huser verdens eldste eksempel på landskapsarkitektur i form av et komplekst hagedesign fra det 5. århundre.
 6. Verdens høyeste gjenværende mur: Den gamle byen Galle har en imponerende bymur som er en del av Galle Fort. Denne muren, som stammer fra 1600-tallet, er anerkjent som verdens høyeste gjenværende mur bygget av europeiske kolonister.
 7. Den blå hvalens rike: Sri Lanka er et av de beste stedene i verden for å observere blåhvaler. Mirissa, på sørkysten, er et populært utgangspunkt for hvalsafari, og det er gode sjanser for å se disse majestetiske skapningene i deres naturlige habitat.
 8. Verdens høyeste tetthet av biologisk mangfold: Til tross for sin beskjedne størrelse har Sri Lanka en utrolig biologisk mangfoldighet. Landet har en av verdens høyeste tettheter av biologisk mangfold per kvadratkilometer.

Fra eldgamle historiske steder til fantastisk dyreliv og naturlig skjønnhet, har Sri Lanka en overflod av morsomme og unike fakta som gjør det til et spennende reisemål å utforske.

Festivaler
På Sri Lanka feires en rekke fargerike og livlige festivaler som speiler landets rike kultur og religiøse mangfold. Disse festivalene gir en unik mulighet til å oppleve den pulserende atmosfæren, tradisjonell musikk og dans, og delta i religiøse seremonier. Fra fargerike parader til eldgamle ritualer, er festivalene på Sri Lanka en ekstraordinær opplevelse for besøkende som ønsker å fordype seg i landets levende kulturarv og feiringstradisjoner.

 • Nawam Maha Perahera (februar): dette er landets mest fargerike festival, og den blir holdt hvert år i Colombo. Her vil du se hundrevis av elefanter pyntet med nydelige stoffer gå rundt i hovedstadens gater, og byen blir ikke bare tatt over av elefanter, men også mengder med dansere, trommespillere, musikere, akrobater og flammekastere. Er du så heldig at du er i Sri Lanka i løpet av denne festivalen må du ikke gå glipp av denne fabelaktige feiringen!
 • Aluth Avurudda, Srilankisk nyttår (april): nyttår i Sri Lanka blir feiret med en rekke ritualer som har som mål å bringe glede og rikdom til landet og dets befolkning. Med en gang ritualene har blitt fullført starter feiringen for fullt og gatene over hele landet blir stengt, så folk i alle andre kan starte å spille eller danse til musikk og spise festmåltider.
 • Deepavali Festival (november): denne festivalen er også kjent som lysfestivalen og symboliserer seieren av det gode over det onde. Lokalbefolkningen tar oljebad, har på seg nye klær og gir hverandre gaver. Festivalens kanskje mest kjente egenskap er at det på nattestid fyres opp oljelamper i mørket, i tillegg til at det brukes kinaputter.
 • Sinhala and Tamil New Year (Sinhala og tamilsk nyttår): er en av de viktigste festivalene på Sri Lanka og feires i april. Det markerer overgangen til det nye året i henholdsvis den singalesiske og tamilske kalenderen. Festivalen inkluderer tradisjonelle spill, ritualer og feiring av kulturarv.
 • Vesak (Buddhas fødsel, opplysning og død): er en høytid som feirer livet og læren til Buddha. Festivalen finner sted i mai og inkluderer religiøse seremonier, dekorerte lyktene som lyser opp byene, og almissegivning til de trengende.
 • Esala Perahera: er en av de mest spektakulære festivalene i Kandy, holdt i juli eller august. Festivalen inkluderer en imponerende prosesjon av elefanter, trommeslagere, dansere og fargerike kostymer gjennom byens gater. Det er også en anledning til å se Det hellige tannens relikvie, som er en viktig religiøs skatt.
 • Kandy Perahera: er en årlig festival som finner sted i Kandy, spesielt rundt Esala-måneden (juli eller august). Festivalen inkluderer imponerende prosesjoner med elefanter, tradisjonell musikk, dans, fyrverkeri og folkedrakter, og er en viktig del av Sri Lankas kulturarv.
 • Navam Perahera: er en stor buddhistisk festival som finner sted i Colombo i februar under fullmånen. Festivalen inkluderer en fargerik prosesjon av elefanter, musikere, dansere og buddhistiske munker. Det er en anledning til å oppleve Sri Lankas religiøse praksis og kulturelle arv.
 • Diwali: Selv om det er en hinduistisk festival, blir Diwali feiret av hinduer over hele Sri Lanka. Festivalen markerer seieren over mørket og lysets triumf. Det er en tid for familiefeiringer, dekorasjon av hjem og offentlige områder med lys, fyrverkeri og utveksling av gaver.

Disse festivalene gir en flott mulighet til å oppleve Sri Lankas rike kultur, religiøse tradisjoner og gjestfrihet på sitt beste. Besøkende kan bli dratt inn i den livlige atmosfæren og få et glimt av Sri Lankas unike kulturelle arv.

 

Hvilke er de beste nasjonalparkene på Sri Lanka?
Sri Lanka er hjemsted for flere imponerende nasjonalparker som byr på unike naturopplevelser og muligheten til å se en rekke dyrearter i deres naturlige habitat. Her er noen av de beste nasjonalparkene du bør besøke på Sri Lanka:

 • Yala nasjonalpark: er den mest kjente og besøkte nasjonalparken i Sri Lanka. Den er kjent for sitt varierte dyreliv, inkludert elefanter, leoparder, bjørner, krokodiller og et bredt utvalg av fuglearter. Det er også hjemmet til den høyeste konsentrasjonen av leoparder i verden.
 • Udawalawe nasjonalpark: er spesielt kjent for sine elefantherder. Parken tilbyr en flott mulighet til å se elefanter på nært hold i deres naturlige habitat. I tillegg finner du også andre dyrearter som villsvin, hjort, krokodiller og et rikt fugleliv.
 • Wilpattu nasjonalpark: er den største nasjonalparken i Sri Lanka og er kjent for sine imponerende villmarksområder og sjeldne dyrearter. Her kan du spotte leoparder, elefanter, villsvin, krokodiller, hjort og et mangfold av fugler.
 • Minneriya nasjonalpark: er kjent for sitt store antall elefanter som samles rundt Minneriya-reservoaret under den årlige "Elephant Gathering". Dette er en imponerende syn å oppleve, og du vil også kunne se mange andre dyrearter som hjort, bøfler og et variert fugleliv.
 • Gal Oya nasjonalpark: er unik for sin mulighet til å dra på båtsafari på Senanayake Samudra-reservoaret. Her kan du se elefanter, krokodiller, hjort og et mangfold av fugler mens du nyter båtturen.
  Hver nasjonalpark har sin egen særegenhet og tilbyr fantastiske naturopplevelser. Uansett hvilken nasjonalpark du velger å besøke, vil du bli belønnet med spektakulære dyreopplevelser og vakker natur på Sri Lanka.

Hvilke strender skal du velge?
Med så mange idylliske strener å velge mellom er vakget ikke alltid klike lett. Her er noen av våre anbefalte strender for en vellykket strandferie på Sri Lanka:

 • Unawatuna: Ligger sør for Galle, Unawatuna er en populær stranddestinasjon kjent for sitt krystallklare vann og hvite sandstrender. Det er et flott sted for bading, snorkling og dykking.
 • Mirissa: Mirissa er kjent for sin naturskjønne skjønnhet og avslappede atmosfære. Den har en vakker bukt med gylden sand og er et flott sted for soling, bading og hvalsafari.
 • Arugam Bay: Arugam Bay, på Sri Lankas østkyst, er et paradis for surfere. Den har gode surfeforhold og tiltrekker seg surfere fra hele verden. I tillegg til surfing kan du nyte solnedganger og avslappet strandliv.
 • Tangalle: Tangalle er kjent for sin naturlige skjønnhet og uberørte strender. Med sitt klare vann og mykt sand er det et flott sted for avslapning og ro.
 • Nilaveli: Nilaveli er en vakker strand som ligger i nærheten av byen Trincomalee. Den har hvit sand og turkisblått vann, og er kjent for sin naturlige skjønnhet og muligheter for snorkling og dykking.

Disse strendene på Sri Lanka har hver sin sjarm og tilbyr varierte opplevelser for besøkende. Enten du er ute etter vannsport, soling, avslapning eller naturskjønne omgivelser, vil du finne en strand som passer dine ferieønsker.

Sri Lankas spennende matkultur
Sri Lanka har en spennende matkultur som er kjent for sin rike smak, krydret aroma og varierte retter. Her er noen viktige trekk ved matkulturen i Sri Lanka.

 • Rice and Curry: Rice and Curry er en tradisjonell og viktig matrett på Sri Lanka. Den består av en porsjon dampet hvit eller rød ris servert med en variasjon av curryretter. Curryene kan være basert på kjøtt som kylling, lam eller sjømat, eller vegetariske alternativer som dhal curry og brinjal moju (aubergine-stuing).
 • Kottu Roti: Kottu Roti er en populær gatematrett på Sri Lanka. Den er laget av finhakket roti (flatbrød), grønnsaker, kjøtt eller sjømat, og krydder. Retten tilberedes ved å hakke ingrediensene sammen på en varm grillplate, og den serveres vanligvis med en krydret currysaus.
 • Hoppers: Hoppers, eller appam, er en favorittfrokost på Sri Lanka. Disse tynne og hullete pannekakene er laget av en gjæret ris- og kokosmelkdeig. De kan være søte eller salte og serveres gjerne med sambol (krydret saus) eller curry.
 • String Hoppers: String Hoppers er en annen populær frokostrett på Sri Lanka. Det er en form for nudler laget av risdeig som er presset gjennom en presse for å lage fine tråder. De serveres vanligvis med kokosmelk og sambol.
 • Lamprai: Lamprai er en festmåltidrett av nederlandske opprinnelse som er blitt en del av det srilankiske kjøkkenet. Den består av duftende ris tilberedt med krydder, samt en rekke curryretter, stekt kjøtt, syltetøy, papadam og hardkokte egg. Alt er pakket inn i bananblader og bakt i ovnen.
 • Seafood Curries: Sri Lanka er kjent for sitt ferske sjømat, og sjømatcurryer er svært populære. Fisk, reker, krabber og blekksprut tilberedes med en blanding av krydder, kokosmelk og andre smakfulle ingredienser.

Dette er bare noen av de mange smakfulle matrettene du kan oppleve på Sri Lanka. Landets matkultur er variert og spennende, og tilbyr et bredt utvalg av retter som vil glede enhver matelsker.

Se våre reiser til dette reisemålet