Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Galápagosøyene inspirer deg til å se annerledes på verden. For dyrene som regner disse verdenskjente øyene som sitt hjem er mennesker ikke noe annet enn en gruppe litt irriterende paparazzi. Dette er ikke et sted overfylt med hoteller og feriesteder, fordi Galápagosøyene slett ikke er ditt typiske tropiske paradis. Faktisk har de fleste øyene lite vegetasjon og du får mer inntrykk av at du har landet på månen enn et øyparadis i Sør-Amerika.  
Det er ikke rart at mange drømmer om å dra til Galápagosøyene: Takket være den naturlige mangelen på rovdyr lar de lekne sjøløvene og gigantiske skilpaddene deg komme overraskende nærme –og du får oppleve dyrelivet på en helt unik måte. Øygruppen består av rundt 19 øyer og et flertall holmer som er spredt rundt 600 mil utenfor Ecuadors kyst, og dette er stedet som inspirerte Charles Darwins verdenskjente evolusjonsteori. Denne isolerte gruppen av vulkanske øyer og dets skjøre økosystem har et nesten myteomspunnet rykte, men du trenger ikke å være en evolusjonsbiolog eller ornitolog for å observere, nyte synet av og oppleve et av de mest uberørte områdene på planeten. 
Høydepunkter
 • Los Túneles – dette stedet befinner seg på Isla Isabela. Her finner du enestående lavaformasjoner mellom mangrovene og det åpne hav, noe som har skapt fabelaktige snorklingmuligheter. Se opp for hvitfinnet hai, sjøløver, skilpadder, rokker og sjøhester.
 • Isla Seymour Norte er du interessert i fugler er dette absolutt stedet for deg, for her vil du finne en av de største fuglekoloniene på hele Galápagosøyene. Fuglene bruker øya som hekkeområde og de bor her året rundt.  Blåfotsuler og fregattfugler er et must-see, og selv om du ikke vet mye om fugler vil du helt sikkert bli fascinert av disse skapningene, for de har noen helt unike egenskaper: Blåfotsulen har oppsiktsvekkende lyseblå føtter og fregattfuglen har en knallrødhals som ligner en ballong!
 • Charles Darwin Forskningsstasjon – like nordøst for Puerto Ayora finner du denne ikoniske nasjonalparken, hvor mer enn 200 forskere og frivillige er involvert i forskning –og bevaringsarbeid. Et stort fokus som du nok vil lære mye om er konserveringsprogrammet for gigantskilpadder, og stasjonen har til og med et eget hus for skilpaddebabyer. I tillegg kan du se flere typer landfugler her, som for eksempel de verdenskjente Darwinfinkene. 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Galapagosøyene (Ecuador)
Måleenheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: april (25ºC), Kaldeste måned: oktober (23ºC) / Våteste måned: september (201.1mm) - Alle verdier basert perioden 2005-2015.
Hvordan er været?
Galápagosøyene har et tropisk klima, som til tider er noe tørt. Det er en relativt varm sesong mellom januar og mai med temperaturer på rundt 30 grader. Dette er også den mest regnfulle delen av året, men det er som regel bare uvær og regn om ettermiddagene. Det er en kald sesong mellom juli og november. I løpet Garúa, som denne sesongen også blir kalt, er det vanligvis tåkete og overskyet med dagtemperaturer på rundt 25 grader og nattetemperaturer på rundt 19 grader. Det er mest regn på høylandet. Været på Galapagosøyene varierer fra år til år og er vanskelig å forutse fordi havstrømmene i nærheten av øya ofte endrer retning. 
Beste tid å besøke landet
Den beste tiden å besøke Galápagosøyene på er mellom januar og mai, for da vil du stort sett oppleve varme og solrike dager. Været om kveldene er litt mer uforutsigbart, men klimaet er fortsatt bedre enn tåken og det tykke skydekket du kan oppleve i løpet av Garúa (juli til november). På en annen side, hvis du vil være helt sikker på å unngå regn og ikke har noe imot tåke, kan du reise i løpet av juli og august, for temperaturene er fortsatt behagelige da. 
Myntenhet:
På Galápagosøyene brukes det amerikanske dollar (USD) og 1 USD = 100 cents. Husk å ta med deg kontanter, for det er nesten ingen minibanker på øyene. Det er ikke flere enn en eller to minibanker på Isla Santa Cruz og en på Isla de San Cristóbal. 
Tips:
Det er veldig vanlig å tipse på Galápagosøyene. Vi anbefaler at du tipser slik om du er fornøyd med servicen:
 • Rengjøringspersonell ved hoteller: Her anbefaler vi at du gir rundt 1 USD per dag
 • Pikkoloer: Her burde du tipse rundt 1 USD per bag
 • Servitører på restaurant: På finere restauranter er en serviceavgift på rundt 10% og skatter på 12% som regel allerede lagt til på regningen din. Du burde alltid å sjekke hva som har blitt lagt til på regningen før du bestemmer deg hvor mye du skal gi i tips. På finere restauranter anbefaler vi 3-5% og på billigere restauranter kan du tipse mellom 5 og 10%. 
 • Guider: Er du fornøyd med turen din burde du tipse rundt 2-3 USD
 • Taxisjåfører: Det er ikke vanlig å gi tips til taxisjåfører men heller å runde opp prisen på turen. 

Interessante fakta: Galápagosøyene er kanskje best kjente for sine helt unike arter, men her er tre ting du kanskje ikke visste om øygruppen.                                                                                                                    

 1. Forskere har estimert at den eldste øya på Galápagos, Española, er rundt 3.5 millioner år gammel, mens den yngste øya, Fernandina, er bare 1 million år «ung»!
 2. Det offisielle navnet til Galápagosøyene er egentlig Archipelago de Colón, til ære for Kristoffer Columbus (etternavnet hans på spansk er nemlig Colón). Ordet Galápagos betyr egentlig sal på spansk og ble brukt av en biskop og mannskapet hans for å beskrive de gigantiske skilpaddene på øyene, men har siden forblitt.
 3. Mange tror det ikke bor mennesker på Galápagosøyene, men øygruppen har en befolkning på over 25,000. 
Festivaler
Selv om det ikke arrangeres noen store festivaler på Galápagosøyene, er det nok av spennende begivenheter her. De fleste besøkende kommer hit for å se de unike dyrene som bor på øyene og under har vi listet 3 av de viktigste månedene innen dyreliv på Galápagosøyene. 
 • Mai – i løpet av denne måneden begynner suppeskilpaddene å lage reder og legge egg. Fregattfuglen legger også egg og du har en ekstra stor sannsynlighet for å få øye på albatrosser og iguaner. 
 • Juli – tiden på året når du har størst sannsynlighet for å se hvaler på vestkysten av Isla Isabela.  Lavaøgler begynner parringsritualet sitt, som varer helt til november. 
 • September – høyden av kuldesesongen når pingviner, sjøløver og sjøfugler er spesielt aktive på strendene og godt synlige. 

 

 

Se vår destinasjons video fra Galapagos:
Copyright: Ayngelina Brogan

Se våre reiser til dette reisemålet