Få eksperthjelp, og skreddersy din ferrie nã!

Manta dykking

Det å dykke eller snorkle med en manta (ørneskate) er en uforglemmelig opplevelse og er noe alle dykke burde oppleve i hvert fall èn gang i sitt liv.

Dette er ikke bare en fisk, dette er symbolet på noe majestetisk, eleganse og frihet. Det som gjør et slikt møte til noe særegent, er følelsen av samhørighet mellom dykker og denne grasiøse giganten.

De største av mantaene kan ha et vingespenn på inntil 7 meter, og veie opptil nærmere 1600 kilo (visste du forresten at mantaene har den største hjernen i forhold til kroppsmasse av alle fisker?). Hva er så forskjellen mellom en havgående manta (ørneskate) og den vanlige mantaen du kan oppleve på korallrevene? Selvsagt størrelsen (4-4,5 meter), men også fargen på undersiden er forskjellig. Ørneskatene lever i tropiske og subtropiske havområder i hele verden og foretrekker åpne hav nær overflaten og trekker vanligvis kun dypere når de ønsker å bli kvitt parasitter på såkalte rensestasjoner (cleaning stations). De fleste mantaer streifer havet i ensom majestet men kan også observeres i store grupper under parringstiden eller når det er store forekomster av plankton i vannet.

Bermuda Islands Discovery
Hamilton, Bermuda

Bermuda Islands Discovery

Filter

Resultater: Som viser 1- av   
Resultater: 0  

Resultater: Som viser 1- av   
Resultater: 0  

Ingen resultater fundet.