Få experthjälp och skräddarsy din resa nu!

Översikt

Engelsk talende, lik kultur, velorganisert…er ikke en reise til Nord-Amerika litt, vel tamt og kjedelig? Nei mener vi

Hvis du leter etter et episk reisemål så har du valgt riktig. Området som dekker USA og Canada er et sted for mystiske reiser, imponerende landskap, og utenfor de store dominerende byene finner du rå villmark.

US National Parks har ansvaret for over 400 beskyttede områder, inkludert Yellowstone (den eldste parken i Nord-Amerika) og Alaskas Wrangell St-Elias (den største nasjonalparken, som faktisk er større enn Sveits). Og nord for den 49. breddegraden finner du uendelig ødemark, hjem til bjørner, elg – hvor det meste kun er tilgjengelig via sjøfly.

Med så enorme områder bør din første utfordring bli tid og hvordan skal du komme deg rundt? Fly innenlands i USA & Canada bør ikke koste all verden og de fleste flyselskap som er i en allianse (One World, Skyteam eller Star Alliance) vil kunne gi deg mange mulig stopovers på reiseruten hvis du planlegger reisen godt nok. Dette fordi de fleste billetter er basert på mileage systemet.
Men for å kunne oppleve det virkelige og ekte Nord-Amerika er det klart at landeveien lokker (evt med tog). REISEbazaar tilbyr togreiser med Amtrak og Canadian Rail samt meget gode leiebilpriser og bobiler – spør oss om et tilbud.

Noen av de beste reisene er langs kysten som f.eks fergeturen gjennom Alaskas “Inside Passage”, et historisk cruise fra gullalderen I Klondyke og muligheten til å se hval på veien.
Når du har fått transporten på plass er det på tide og plukke ut høydepunktene for reisen. Du vil trenge måneder hvis du skal ha med deg alt på kontinentet. Så legg fokus på deler som f.eks. fra kyst til kyst, Route 66, Californias Pacific Highway eller vestkysten av Canada. Andre områder som kan friste er Great Lakes, New England, Florida & the Keys.

Hvis tiden tillater det, forsøk å treffe noen av urinnvånerne i Nord-Amerika også. I den sørlige delen av USA holdes fortsatt gamle tradisjoner i live (forsøk New Mexico). I Canada er det en sterk bevegelse av «First Nations» og her tilbys alt fra «home-stays» til Inuit ledede villmarks cruise. En opplevelse som vil sitte lenge som et minne fra reisen.
Så hva venter du på? Ta kontakt med oss i dag for å finne din drømmereise til Nord-Amerika

Se våra resor till detta resmålet