Få experthjälp och skräddarsy din resa nu!

Översikt

Oman er den eldste av gulfstatene og regnes som den vakreste. Landet er fylt av kontraster, alt fra ørken og sanddyner til frodige daler og en naturskjønn og uberørt kystlinje. Her finner man gammel arabisk historie side om side med moderne infrastruktur.
Den beste måten å virkelig oppleve landets skjønnhet på er å ta en jeep safari, overnatte i en camp i ørkenen, ri på kamel og avslutte med noen dager ved kysten.
Men man må ikke glemme å sette av tid til å se Muscat, hovedstaden med sine fort, palasser og gamle byen med sin festningsmur.

Det er umulig å ikke bli forført av Omans kompleksitet, alt fra de spektakulære fjellene til kilometer med ørken og noen av de vakreste og mest bortgjemte strendene på den arabiske halvøy. Stemningen i Muscat og Oman er mere «laid back» sammenlignet med byene i de andre gulfstatene.

Høydepunkter
 • Al Marneef Cave – Den perfekte utflukten for alle naturelskere er til Al Marneed Blowholes, disse hullene i bakken også kjent som havgrotter hvor sjøvann spruter opp i høye fontener. Her mellom den hvite stranden, fjellene, den dype hulen og de sjarmerende fontene kan man sitte på benker og nyte den fantastiske utsikten.  
  Muscat Grand Mosque & Mutrah Souq - Grand Mosque er høydepunktet i Muscat. Den ble ferdig i 2001, her finner man håndvevde tepper og kandelaber. Taket i hoved bønnerommet er et "must see". Mutrah Souq er også vel verdt et besøk og det er en opplevelse å se hvordan handel foregår her, variasjonen i butikker er stor, alt fra kunst til tekstiler og smykker.
 • Sultan Qaboos Moskeen – En av de mest berømte ligger i Salalah. Den ligger i sentrum og er et arkitektonisk mirakel med sine 2 store kupler og 2 høye minareter som alle er hvite og pyntet med gylne former. Moskeen er dekorert med vakre lanterner, veggene er gravert i unike mønster og gulvene er dekket av grønne tepper.
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Oman (Muscat)
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: mai (34ºC), Kaldeste måned: januar (22ºC) / Våteste måned: januar (30.0mm) - Alle verdier basert perioden 2005-2015.

Hvordan er været i Oman? Det er sol og varmt året rundt med temperaturer på over 30 grader på dagtid. I desember-februar ligger temperaturen på rundt 25-30 grader. Luftfuktigheten er spesiell høy om sommeren.
Best tid å besøke landet? er november-februar hvor det ikke er for varmt.
Myntenhet: I Oman brukes det Omanske Rial. Utenlands valuta kan veksles i banker, på vekslingskontorer på hoteller og flyplassen. Kredit kort kan brukes i større butikker og hoteller, og i økende grad i soukene. De fleste bankene har minibank.

Tips: Det har ikke vært vanlig å gi tips men det begynner å bli mer vanlig. 
 • Hoteller – Det er vanlig å gi 10% på dyrere hoteller.  
 • Restauranter – det er vanlig på dyrere restauranter å gi 10% ellers kan man runde opp til nærmeste til neste rial.
 • Taxi – I taxier kan man runde opp til nærmeste rial eller legge igjen veksle pengene.
Interessante fakta:
 • Oman er den eldste uavhengige stat i den Arabiske verden.
 • Landet er kjent for sitt edle oppdrett av araber hester.
 • Det blir ikke solgt CocaCola produkter i landet bare Pepsi produkter.
 • Man må ha lisens for å få kjøpe alkohol, på samme måte som «driver license».
 • Helgen i Oman er torsdag og fredag.
Festivaler:
 • Muscat Festival (januar/februar) – dette er en av de største festivalene i Oman. Her kan man oppleve Omans historie og kultur gjennom forskjellige kunst former og aktiviteter. Festivalen varer en hel måned og er en stor feiring. Festivalen er magisk og viser kultur, tradisjoner & skikker opp gjennom historien.
 • Salalah Tourism Festival (juli/august) – Festivalen finner sted i byen Salalah og i «Khareef» som monsun perioden i Oman er kalt. Byen blir forvandlet til en frodig oase takket være monsun regnet. Festivalen er livlig og fargerik med internasjonale artister og kulturelle show. Her finner man salgsboder, restauranter, teatre, Circus, musikk og fyrverkeri og blir større og større for hvert år.
 • Sultan Camel Race Cup (19-22 march) – Løpet er en populær turistattraksjon og ble først laget for å promovere kamelløp, en av de eldste Arabiske sportene. I løpet av de få dagene festivalen varer er det kamelløp på spesial bygde baner, kamelene kommer fra spesielle oppdrettere og er trenet til løp. Kong Sultan Qaboos Bin Said er en stor fan av festivalen. 

Se vår destinasjons video fra Oman:
Copyright - Oman Tourism

Se våra resor till detta resmålet