Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Området rundt elvene Eufrat og Tigris anses som sivilisasjonens vugge. Ut fra denne kulturrevolusjonen står det igjen spektakulære byggverk som pyramidene i Giza, den fortapte byen Petra, religionshistoriske Jerusalem, de praktfulle romerske ruinene i Efesus og Jerash. Oppdag Midtøstens særegne kunst og kultur og få et uforlignelig innsyn i denne fascinerende og ofte misforståtte verdensdelen. Ri på kamel over vakre ørkenlandskaper, snorkle over Rødehavets korallrev, cruise nedover Nilen og opplev beduinenes utrolige gjestfrihet.

Denne delen av verden er for mange i stor grad et ubeskrevet blad - kanskje med unntak av en charter-reise til Egypt og Rødehavet eller en shoppingtur til Dubai. Vi i REISEbazaar føler derimot en spesiell nærhet til Midtøsten. Vårt firmanavn og reisekonsept er bygget opp rundt nettopp essensen i den arabiske bazaar/souk – et spennende sted hvor du finner det aller meste og får trang til å utforske. Alle som har hatt gleden av å fortape seg i Istanbuls Kapali Carsi (Grand Bazaar) eller kjenne de mange luktene i en eller annen souk i Midtøsten, vil alltid huske stemningen, på godt eller vondt.

Få steder i verden kan skilte med så stor gjestfrihet og så mange historiske minnesmerker og severdigheter som nettopp Midtøsten. Vi har derfor gleden av å kunne tilby det som kanskje er Skandinavias største turprogram til nettopp denne regionen. Velg mellom blant annet ørkensafarier til øde oaser i Sahara, forlatte korsfarerborger i Libanon, monumentale byggverk som Petra i Jordan, eller seilturer inn i solnedgangen på en tradisjonell dhow i Den arabiske gulf. Opplev Formel 1 løp i Dubai og Abu Dhabi, eller utforsk de
mange hellige stedene i Iran. Husk også at Dubai, Doha og Abu Dhabi er glimrende steder å stoppe en natt eller to på vei til/fra India eller Sørøst-Asia. Foruten rundreiser kan vi også tilby skreddersydde turopplegg til de fleste av Midtøstens reisemål.

Som en generell regel er den beste tiden å besøke Midtøsten april og mai eller oktober og november, men dette kan variere avhengig av hvor du skal og hva du vil gjøre. Temperaturene i disse tidene er generelt varme i stedet for eksepsjonelt varme, selv om turistmengdene kan være store ved visse severdigheter.

Vennligst se landsbeskrivelsene da den beste tiden og værforhold varierer fra område til område.

Det finnes mange forskjellige myntenheter i den Midtøsten.

Vennligst se landsbeskrivelsene da myntenheten og tipskotyme varierer fra område til område.

Hvis du er klar for god mat, musikk, eller bare på jakt etter begivenheter, så finnes det et mangfold av kultur-, mat-, kunst- og musikkfestivalene i Midtøsten.

Noen av de mest kjente festivalene i Midtøsten

  • Vintersolverv i Petra, jordan, desember
  • Abu Simbel solfestival, Abu Simbel, Egypt, februar & oktober
  • Dubai Shoppingfestival, Dubai, desember til januar
  • Sandbox Musikkfestival, El Gouna, Egypt, mai
  • Abu Dhabi Festival, Saadiyat, Abu Dhabi, oktober

Vennligst se landsbeskrivelsene for flere festivaler og høytider i Midtøsten.

Se våre reiser til dette reisemålet