Skreddersy din ferie nå!

Oversikt

Australia er et vakkert og vilt sted, hvis fargepalett av rød outback-sand og fargerike rev, rammer inn sofistikerte byer og følelsesfulle historier til Urinnvånere.

Australia er et utrolig vakkert sted, like rik på regnskog (fra langt nord i Queensland til langt sør på Tasmania), som det er på avsidesliggende steinformasjoner som Uluru, Kakadu og Kimberleys. Kystlinjen med side øyer og forlatte strender, er vill og vakker. Det som gir liv til disse fantastiske stedene er et dyreliv helt ulikt noe annet sted i verden. Et sted med kenguru og krokodiller, med wombats og wallabies, nebbdyr, dingoer og mye mer. Letingen etter disse og de mer enn 700 forskjellige fugleartene i Australia er nok til å vekke til live din indre David Attenborough, selv om du ikke viste at du hadde en.

De fleste australiere bort langs kysten og de fleste av disse bor i byer, hele 89 %. Dette betyr at byene er fulle av liv og røre. Sydney er den sofistikerte damen med strender og omgivelser i verdensklasse. Melbourne er full av kunst, smug og matopplevelser. Brisbane er en subtropisk by i utvikling. Adelaide er elegant og litt "pub-aktig". Perth oser vestkyst optimisme og Canberra tilbyr mange kulturelle skatter, mens den tropiske utkantbyen Darwin og den kjølige sandstensbyen Hobart, kunne ikke vært mer forskjellige.

Høydepunkter
Visste du at Australia faktisk har en del øyer i det Indiske Hav? Hva med å legge inn et besøk på Australias utposter Christmas Island og Cocos Keeling?
 • Outback, men de fleste besøker kun Ayr's Rock og evt Alice Springs. Etter vår mening er dette synd siden skal du oppleve det virkelige Outback så må du campe og ta noen røffe dager ute i naturen. Bil med loss på en av våre mange Outback reiser mellom Adelaide-Ayr's Rock-Alice Springs (og du kan også fortsette helt opp til Darwin)
 • Storbyene som Sydney, Melbourne, Adelaide & Perth bør ha noen dager i enhver reiseplan avhengig av hvor du skal reise selvsagt. Perth er start eller endepunkt på våre mange opplevelsesreiser langs vestkysten av Australia, et mer ukjent Australia for de fleste men er finner du da også noen av Australias beste nasjonalparker.
 • Kangaroo Island - selv etter  mange besøk i Australia har vi fortsatt tilgode å se kenguruer i ville omgivelser. Kangaroo Island derimot garanterer nesten at du vil kunne oppleve disse fascinerende dyrene og en rekke andre dyrearter.
 • Brisbane er utgangspunkt for både Byron Bay (surfeparadis) og Fraser Island. Byron Bay ligger kun ca 2,5 times kjøretur fra Brisbane sørover mens Fraser Island og Noosa Everglades ligger nord for Brisbane.
 • Whitsunday Islands er for mange selve inkarnasjonen av Australia, og det stemmer perfekt. Beste utgangspunkt for disse øyene er ut fra byen Aerlie Beach (Prosperine) og vi anbefaler her at man legger ut på en min 2 dagers seiltur (velg mellom en rekke båter)
 • Darwin i det ekstremt nordlige delen av Australia er litt morsomt, men det føles som en liten provinsby fra 70-tallet. Darwin derimot er utgangspunkt for å besøke 3 vakre nasjonalparker, og igjen anbefaler vi deg å ta den litt mer røffe varianten siden andre turer i området kun vil gi deg ekstremt turifiserte versjoner av parkene. Vår favoritt er Kakadu, Litchfield & Arnhem Land (hvis du vil oppleve ekte aboriginer besøk. 
 • Cairns & Cape Tribulaiton, alle backpackeres favoritt reisemål i Australia og utgangspunkt for reiser til Great Barrier Reef. Som en dykker som har hatt muligheten til å oppleve noen av verdens beste dykkesteder faller Great Barrier Reef igjennom pladask, et av de mest kjedeligste dykkene jeg noensinne har hatt var akkurat her. Men for all del, har du ikke opplevd et korallrev vil du sikkert være fornøyd, men ikke anbefalt for dykkere. Cape Tribulation og strendene nord for Cairns derimot er verdt reisen til denne delen av Australia. Få med deg de beste strendene i området som for oss er Palm Cove & Trinity BeachGjennomsnittstemperatur og nedbør for Sydney
Måleenheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: Januar (23ºC) / Kaldeste måned: Juli (13ºC) / Våteste måned: Juni (48,6 mm) - Alle verdier basert perioden 1985-2015

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Perth
Måleenheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: Februar (25ºC) | Kaldeste måned: Juli (13ºC) | Våteste måned: Juli (93,1 mm) - Alle verdier basert perioden 1985-2015

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Cairns
Måleenheter=
 ºC og mm/måned. Varmeste måned: Januar (28ºC) | Kaldeste måned: Juli (22ºC) | Våteste måned: Februar (171,8 mm) - Alle verdier basert perioden 1985-2015

Beste tiden å reise til denne destinasjonen: Siden Australia er så enormt vil det være store klimaforskjeller avhengig av hvor man planlegger å reise. Men mye sol skal du garantert få i hvert fall, siden Australia har ca 3000 timer med solskinn årlig. Generelt er den nordlige delen av landet varmt og tropisk, mens den sørlige delen er mer semi-tropisk og temperert. Det meste av nedbør kommer derfor også langs kysten av Australia.  På sørkysten av Australia kan faktisk temperaturene synke til under 0ºC på vinteren og som navnet tilsier, Snowy Mountain har faktisk snø på vinteren (juni-aug) – sommer er da derfor (des-feb). Vintermånedene er også den tørre årstiden i tropene, mens sommermånedene er de våte. Så alt i alt kan man faktisk reise til Australia hele året men de aller beste månedene er september & oktober. Husk hvor du skal reise og sjekk våre klimasider for mer informasjon – klikk her

 

Myntenhet: Australsk dollars (AUD) = 100 cents

Tips: Det å gi tips i Australia er en relativt ny «oppfinnelse» og er overhodet ikke obligatorisk. Alle I Australia mottar en minimumslønn og det som er vanlig er at man runder opp f.eks. en regning på en restaurant hvis service har vært god til kanskje nærmeste AUD5-10.
 • Restaurant: Alle restauranter I Australia er pålagt av myndighetene til å inkludere alle avgifter og tips (service charge) på regningen slik at det ikke skal være nødvendig å gi joe ekstra tips.
 • Taxi: Det er ikke nødvendig å gi tips etter en tur med taxi og side de fleste større byer har über vil vi heller anbefale at man benytter denne tjenesten enn vanlig taxi. For transport til/fra flyplass er det i de fleste tilfelle billigere å forhåndsbestille en limousine service enn vanlig taxi.
 • Hoteller: Det er ikke vanlig å gi tips til concierge på et hotell, men hvis du føler at du har fått eksepsjonell god hjelp skader det selvsagt ikke å gi dette.
 • Guider: Hvis du er med på en kort fottur eller en dagstur er det vanlig å gi 10-20% av turens kostnad som tips (men er du på en i utgangspunktet kostbar tur holder det med 5%). Er du på en lengre tur over flere dager er det vanlig å gi 10-15AUD per dag til guide og 5-10AUD til sjåføren (er du med en større gruppe holder det med å gi halvparten av dette som tips).
Interessante fakta:
Australia er en av de merkeligste og mest unike destinasjonene i verden. Landet har alt fra bisarre lover og regler som fortsatt eksisterer til merkelige dyrearter, Australia er definitivt enestående. Du har sikkert hørt noen av disse tidligere, men vi tror at noen av de fortsatt vil la deg trekke på smilebåndet! Her er noen av våre favoritter:
 • Merkelige og farlige dyr – Mange har hørt om alle farlige dyr som lever I Australia og som kun venter på deg for å ta livet av en turist. Selv om Australia har 10 av verdens mest dødelige slanger var siste dødsfall som skyltes slangebitt var på Tasmania i 1977!  Men det finnes mye annet som kan ta livet av deg i Australia! Alt fra hai, edderkopper og til og et skjell! Men som om ikke dette var nok fant man også opp et fantasidyr for å lure og skremme besøkende, nemlig en bjørn som etter sigende lurte i trærne og hoppet ned på intetanende turister (den såkalte «drop bear»), men den fantes ikke i det hele tatt.
 • Verdens lengste veistrekning – Highway 1 er på rundt  14 485km
 • Verdens eldste kultur – Australias Aborginals kultur er jordens eldste og det er estimert at kontinentets originale bosetning startet for et sted mellom 40 – 60 000 år siden
 • Mange sauer – Det er rundt 150 millioner sauer i Australia, men kun rundt 20 millioner mennesker! Det betyr at det er i snitt 8 sauer pr innbygger.
 • Store forhold – The Great Victoria Desert, er kun ÈN av Australias øde landområder og er større en Storbritannia. Du kan lett få plass til et land inne i Australia og ikke engang legge merke til det. En av de største kvegfarmene i Australia er faktisk større enn staten Israel!
 • Nasjonal symboler – På det Australske flagget finner du både symboler for kenguru og emu, noe som representerer at landet har en visjon om fremdrift, og siden begge disse dyrene faktisk ikke kan gå bakover, syntes man at dette var et godt symbol.
Festivaler:
Australias innbyggere er kjent for å leve livet og leve i øyeblikket og heldigvis finnes det mange helligdager og kulturfestivaler. Alt er nesten en unnskyldning til å være sosial, fra enkle impromptu BBQ sammenkomster en lørdag sammen med venner til organiserte sportslige konkurranser eller kulturelle og historiske feiringer. Det er aldri langt mellom en god unnskyldning for å komme sammen og feire. Under vil du finne noen av festivaler og viktige datoer som du kanskje kan få med deg på neste besøk til Australia.
 • Australia Day – dette er feiringen av den første ilandstigningen som fant sted 16. januar 1788. Sett kursen for nærmeste strand eller park for en innholdsrik dag med grilling, feiring og fyrverkeri. Dagen feires stort sett ikke av Australias urbefolkning. Men de fleste som bor i Australia anser denne dagen som kanskje årets viktigste feiring. Siden den første ilandstigningen skjedde i Sydney er området rundt Operahuset og havnen i Sydney stedet hvor du finner de mest ekstravagante feiringene og skal du ha orkesterplass her bør du reservere plass tidlig.
 • AFL Grand Final Day – Australiere elsker sport og ikke noe annet enn Australsk fotball trekker større publikum og årets høydepunkt er da finalen som spilles i Melbourne den 3. lørdagen i september. Om du ikke er så interessert i å se kampen på stadion er det fortsatt vel verdt å være i byen denne dagen med stor partyfaktor.
 • Melbourne Cup – Spring Racing Carnival – Også kjent som «race that stop a nation” har gjort dette hesteløpet til et av de store begivenhetene i løpet av året. Løpet finner sted den første tirsdagen i november på Flemington Racecourse i Melbourne. Mote spiller en stor og viktig rolle og flere karneval avholdes utenfor hovedattraksjonen så nok en dag å besøke Melbourne.
 • Nyttårsaften i Sydney– er en STOR dag i Australia og Sydney er stedt du skal være om du vil oppleve en av de største og mest ekstravagante fyrverkeri forestillingene i verden (men skal du ha god utsikt koster det EKSTREMT mye). Den beste plasseringen for å se dette er på en båt i havnen i Sydney og en privat båttur koster fra AUD700 inkludert mat & fri bar og varer i ca 6 timer med 2 ulike forestillinger, men er vel verdt prisen.


Se vår video fra denne Australia
|
Tourism Australia | There's Still Nothing Like Australia
Copyrigth Tourism Australia

Se våre reiser til dette reisemålet