Get expert help to tailor your journey now!

Bløtkoraller

I denne kategorien av dykkeopplevelser er det destinasjoner som spesielt har fokus og et mangfold av bløttkoraller, som f.eks Fiji, som av mange er regnet som den ypperste destinasjonen innen denne kategorien.

Hvert enkelt koralldyr, polyppen, begynner sitt liv som en liten celleklump som blir støtt ut fra den voksne korallen og revet med av havstrømmene inntil den kommer til et passende sted hvor den kan slå seg ned for godt. På grunn av denne korallartens struktur blir den sjelden mer enn en meter høy, og den liker seg best i laguner og rolige havområder.

Men har du noen gang tenkt på koraller som bløte, sarte blomster? Disse korallene vokser opptil 100 millimeter i året. Bløtkorallene begynner også sitt liv som svømmende larver, men de skiller sjelden ut massivt kalsiumkarbonat for å danne skjelett. Det finnes mange forskjellige bløtkorallarter, som på grunn av stor variasjon i form og farge er blitt omtalt som blomsterlignende dyr. Trykket er ikke stort, og vannet er ikke varmt, men kombinert med effekten fra vannet omkring korallen er trykket stort nok til å holde kroppen og dens grener oppe. Disse korallene tar inn sjøvann og gir på den måten kroppen dens form, omtrent som når en varmluftsballong dannes ved at et ballonghylster fylles med varmluft. Trekorallen blir bare holdt oppe av små, nållignende kalkspatpigger (som ligner på mandler skåret i skiver) og av væsketrykket i det kjøttfulle kroppsvevet

Filter

Resultater: Showing 1- of   
Resultater: 0  

Resultater: Showing 1- of   
Resultater: 0  

No results found