Yap - Møt Mikronesias giganter

Antall dager

1

Reisen er levert av

DYKKEbazaar

Pris kr

« chat med oss
Turkode:

9274

Oversikt

Over vann finner du en kultur som er helt unik i verdenssammenheng. Under vann finner du dykking som er helt unik i verdenssammenheng. Over vann har de klart å ta vare på en gammel stammekultur, med langhus og ekte høvdinger og hvor steinpenger og skjell fortsatt har en økonomisk og kulturell verdi. Under vann er det mulig å oppleve mantarokker i hopetall. Kan kombineres med Guam og Palau.

Dag til dag reiseplan

Dag 1: Avreise fra Skandinavia² til Tokyo med Austrian Airlines
Dag 2: Ankomst Tokyo og fly videre til Guam og Yap
Dag 3: Ankomst Yap rett etter midnatt, transfer til hotel. Dykking etter frokost
Dag 4-8: Dykking Yap (3 dykk daglig)
Dag 9: 1/2-dags landtur, ledig dag på Yap
Dag 10: Avreise normalt etter midnatt via Guam til Tokyo og til Skandinavia²

Lufthansa & Austrian Airlines

Reiserute

Diving Yap, MicronesiaDykkere fra hele verden kommer til Yap for å dykke i det varme klare vannet rundt Yap. Dykking med Yaps store bestand av djevelrokker kan gjøres hele året. Disse havets milde giganter kommer inn i lagunen hver dag for å parres, spise og rengjøres av småfisk på såkalte "cleaning stations". Dette er et mekka for dykkere som har stort sett plass på første rad hver morgen. Men Yap er mer enn bare djevelrokker og de ytre revene og veggene er fulle av liv! Her finner du store stimer av rev fisk, skilpadder, haier og eagle rays. Yap er også et utrolig bra makro sted og nattdykk er nesten obligatorisk eller ihvertfall et skumringsdykk for å se den meget sjy og parringsglade mandarin fisken i aksjon.

Variasjonen av dykking i Yap gjør denne destinasjonen optimal for alle og kombinert med et  tropisk klima, en levende kultur og meget dyktige "dive masters" gjør dette til en uforglemmelig opplevelse.

Dag 1: Avreise fra Skandinavia²
Avreise fra Skandinavia til Tokyo eller Osaka med Austrian Airlines

Dag 2: Ankomst Tokyo og til Guam (F)
Du ankommer Tokyo på kvelden og videre via Guam til Yap (stopp er tillatt på Guam i begge retninger om ønskelig, spør oss om tilbud for stoppover pakker på Guam). Transfer til Manta Ray Bay Dive Resort og overnatting. Hvis du orker er det muligheter for å komme i vannet på ettermiddagen. 

Dag 4 - 8 : Yap dykking (F)
Vi har lagt inn 3 dykk hver dag under oppholdet på Yap (du kan etv legge inn skumringsdykk eller nattdykk mot et tillegg). Litt avhengig av hvor man planlegger dykkene men du er normalt sett ut hele dagen og er tilbake på ettermiddagen til hotellet. Noen av de beste dykkene er selvsagt mantadykkene som i Valley of the Rays, et dykk som gjøres ofte men aldri er det samme. Andre nevneverdige dykkesteder er følgende:

Yap Caverns - et nettverk av huler og grotter, tunneler som er gravd ut av havstrømmene på revet på den sørlige delen av Yap Proper. Revet her er utrolig fargerikt med både blør koraller og harde koraller. Dykket er stort sett gjennomført sammen med White & Grey Tip haier i stimer på opptil 20-30 individer og 50-80 enorme Parrothead Humpback fisker. Sikten på dette stedet er normalt på imponerende +30 meter og ligger kun mellom 3-18 meters dybde.
Vertigo - en av våre favoritter og definitivt ikke for de med høydeskrekk der du ligger på utsiden av revet og stirrer ned i avgrunnen som forsvinner over 150 meter under deg. Den grunnere delen av revkanten har store ansamlinger av fargerike bløtkoraller, men Vertigo er mest kjent som stedet med størst ansamling av revhai. Det er derfor ikke unormalt at du har 100+ haier rundt deg til enhver tid sammen med skilpadder, eagle rays og en og annen djevelrokke for å gjøre dykket perfekt.
Spanish Wall - Et rolig strømdykk langs en fantastisk flott vegg. Dykket er meget intressant med mye variasjon og er en fotografs ultimate opplevelse på Yap.

Dag 9: Yap (F)
Det er dessverre slutt på dykkingen på Yap for denne gang men siden Yap kanskje er den mest tradisjonelle| av alle øyene i Mikronesia er intet besøk fullendt før du har tatt en titt i den lokale banken! Yap er som du sikkert vet også kjent for sine enorme penger av sten hvis verdi ikke har med størrelsen å gjøre, men med historien bak stenen. Yap var også åstedet for kraftige kamper under 2. verdenskrig og etterlatenskaper fra denne tiden er også å finne på land. Dagen avsluttes med et besøk til "The Forbidden island".
Runung (som den egentlig heter) var stengt for utenforstående siden det 17. århundre i et forsøk på å bevare sin kultur og levesett. De siste årene har man derimot tillatt en liten gruppe turister og utenforstående til å besøke dette fascinerende stedet og er en perfekt avslutning på din reise til Mikronesia

Dag 10: Yap avreise (F)
Avreise til flyplassen er rett etter midnatt og tilbake til Guam og Osaka eller Tokyo og videre forbindelse med Austrian AIrlines tilbake til Skandinavia²

 

Viktig Informasjon

Pakken inkluderer:
 • Fly Skandinavia² - Yap - Skandinavia² med Austrian Airlines & United Micronesia
 • Alle flyskatter
 • 8 netter Manta Ray Bay Dive Resort, Yap
  Romtype: Seaview rom
  Måltider: Frokost
 • Ankomst & avreise transfer
 • Vekter, belter og tanker (luft eller nitrox) (totalt 18 dykk)
 • 10% lokal overnattings skatt
 • 1/2-dags landtur på Yap
 • DAN Europe dykkeforsikring (gjelder kun for pakker inkludert fly til/fra destinasjonen via DYKKEbazaar/DIVEPlanet eller medlemmer an Norges Dykkeforbund)

Pakken inkluderer ikke:
 • Leie av dykkeutstyr
 • Tips
 • Reise –og avbestillingsforsikring
 • Avreise avgift fra Yap, per dd US$20 per person (må betales kontant)

Annen reiseinformasjon
Pris: er basert på per person i delt twin/dobbelt rom i lavsesong. Alle reiser med DYKKEbazaar er med rutefly og pris vil avhenge av ledig kapasitet på ønsket reisedato samt sesong for hotellene benyttet i pakken og kan derfor variere. Alle tilbud gis uforpliktende på forespørsel. Stopover på reisevei er mulig, og pakken kan selvsagt også kombineres med andre destinasjoner i regionen. 
Klima: er tropisk (varmt og fuktig) og gjennomsnittstemperaturen hele året er ca 27°C med et skille på 6° mellom dag/natt.
Vanntemperaturen: holder seg stabilt på rundt 28°C. Årlig regnfall er 3090mm og det faller normalt sett mindre regn i perioden nov-mai. Tyfoner forekommer svært sjelden på Yap (legendene påstår at det er fordi Yap har en meget sterk magisk tro)
Destinasjonen er kjent for: en av de største ansamlingene av djevelrokker (manta) i verden, makrodykking, drop offs & veggdykk, flere typer revhai og vanlige stimer med tropisk fisk.
Beste tid for dykking på Yap: Djevelrokkenes paringstid er mellom  des-april mens mai-sept er perioden med rolig hav, noe som git tilgang til flere dykkesteder på utsiden av revet.'
Sikt: kan variere men normalt sett er sikten f.eks i Valley of the Rays på +/- 30m og til det helt ekstreme ved Vertigo på over 60m!!
Annet: Kombiner gjerne denne pakken med f.eks Palau eller noen dager på Guam eller Rota & Saipan- priser på forespørsel.
Se dykkekart for denne destinasjonen - klikk her

Se vår destinasjons video fra Yap:
Copyright - Dirk Jung


Priser / Datoer

Vi vil komme tilbake til deg med et tilbud på den forespurte reisen/pakken I løpet av 48 timer. Alle tilbud er uforpliktende og er vanligvis gyldige i 7 dager. Vi gjør oppmerksom på at reserverte tjenester kan bli kansellert innenfor disse 7 dagene og at pris kan endres inntil en endelig bestilling er mottatt.

Vennligst angi antall reisende

Kontaktperson / Hovedreisene

 
 

 
 
 
 
 
Passdetaljer
 
 
 
 
Dykking detaljer
 
 
 
 
Nødkontaktdetaljer
 
 

Generell informasjon


Go To Top