Yap - Møt Mikronesias giganter

Antall dager

12

Reisen er levert av

DYKKEbazaar

Pris kr

« chat med oss
Turkode:

9274

Oversikt

Over vann finner du en kultur som er helt unik i verdenssammenheng. Under vann finner du dykking som er helt unik i verdenssammenheng. Over vann har de klart å ta vare på en gammel stammekultur, med langhus og ekte høvdinger og hvor steinpenger og skjell fortsatt har en økonomisk og kulturell verdi. Under vann er det mulig å oppleve mantarokker i hopetall. Kan kombineres med Guam og Palau.

Dag til dag reiseplan

Dag 1: Avreise fra Skandinavia² til Osaka med Turkish Airlines
Dag 2: Ankomst Osaka og overnatting
Dag 3: Fly Osaka via Guam til Yap
Dag 4-9: Dykking Yap (3 dykk daglig)
Dag 10: 1/2-dags landtur og Forbidden Island besøk
Dag 11: Avreise normalt etter midnatt via Guam til Osaka/Tokyo og til Europa
Dag 12: Ankomst Skandinavia²

Reiserute

Dykkere fra hele verden kommer til Yap for å dykke i det varme klare vannet rundt Yap. Dykking med Yaps store bestand av djevelrokker kan gjøres hele året. Disse havets milde giganter kommer inn i lagunen hver dag for å parres, spise og rengjøres av småfisk på såkalte "cleaning stations". Dette er et mekka for dykkere som har stort sett plass på første rad hver morgen. Men Yap er mer enn bare djevelrokker og de ytre revene og veggene er fulle av liv! Her finner du store stimer av rev fisk, skilpadder, haier og eagle rays. Yap er også et utrolig bra makro sted og nattdykk er nesten obligatorisk eller ihvertfall et skumringsdykk for å se den meget sjy og parringsglade mandarin fisken i aksjon.

Variasjonen av dykking i Yap gjør denne destinasjonen optimal for alle og kombinert med et  tropisk klima, en levende kultur og meget dyktige "dive masters" gjør dette til en uforglemmelig opplevelse.

Dag 1: Avreise fra Skandinavia²
Avreise fra Skandinavia via Istanbul til Osaka.

Dag 2: Ankomst Osaka
Du ankommer Osaka på kvelden og har en overnatting ved flyplassen før ferden går videre neste morgen. Vi har lagt inn èn ekstra dag er siden flyforbindelsen til Yap er kun 2 ganger i uken og vi kan ikke risikere at en forsinkelse ut av Europa skal ødelegge hele reisen. Overnatting Kansai Airport Washington Hotell eller lignende

Dag 3: Osaka til Yap
Avreise om morgenen via Guam til Yap (stopp er tillatt på Guam i begge retninger om ønskelig, spør oss om tilbud for stoppover pakker på Guam). Transfer til Yap Pacific Dive Resort og overnatting

Dag 4 - 9 : Yap dykking (F)
Vi har lagt inn 3 dykk hver dag under oppholdet på Yap (du kan etv legge inn skumringsdykk eller nattdykk mot et tillegg). Litt avhengig av hvor man planlegger dykkene men du er normalt sett ut hele dagen og er tilbake på ettermiddagen til hotellet. Noen av de beste dykkene er selvsagt mantadykkene som i Valley of the Rays, et dykk som gjøres ofte men aldri er det samme. Andre nevneverdige dykkesteder er følgende:

Yap Caverns - et nettverk av huler og grotter, tunneler som er gravd ut av havstrømmene på revet på den sørlige delen av Yap Proper. Revet her er utrolig fargerikt med både blør koraller og harde koraller. Dykket er stort sett gjennomført sammen med White & Grey Tip haier i stimer på opptil 20-30 individer og 50-80 enorme Parrothead Humpback fisker. Sikten på dette stedet er normalt på imponerende +30 meter og ligger kun mellom 3-18 meters dybde.
Vertigo - en av våre favoritter og definitivt ikke for de med høydeskrekk der du ligger på utsiden av revet og stirrer ned i avgrunnen som forsvinner over 150 meter under deg. Den grunnere delen av revkanten har store ansamlinger av fargerike bløtkoraller, men Vertigo er mest kjent som stedet med størst ansamling av revhai. Det er derfor ikke unormalt at du har 100+ haier rundt deg til enhver tid sammen med skilpadder, eagle rays og en og annen djevelrokke for å gjøre dykket perfekt.
Spanish Wall - Et rolig strømdykk langs en fantastisk flott vegg. Dykket er meget intressant med mye variasjon og er en fotografs ultimate opplevelse på Yap.

Dag 10: Yap (F)
Det er dessverre slutt på dykkingen på Yap for denne gang men siden Yap kanskje er den mest tradisjonelle| av alle øyene i Mikronesia er intet besøk fullendt før du har tatt en titt i den lokale banken! Yap er som du sikkert vet også kjent for sine enorme penger av sten hvis verdi ikke har med størrelsen å gjøre, men med historien bak stenen. Yap var også åstedet for kraftige kamper under 2. verdenskrig og etterlatenskaper fra denne tiden er også å finne på land. Dagen avsluttes med et besøk til "The Forbidden island".
Runung (som den egentlig heter) var stengt for utenforstående siden det 17. århundre i et forsøk på å bevare sin kultur og levesett. De siste årene har man derimot tillatt en liten gruppe turister og utenforstående til å besøke dette fascinerende stedet og er en perfekt avslutning på din reise til Mikronesia.

Dag 11: Yap
Avreise til flyplassen er rett etter midnatt og tilbake til Guam og Osaka eller Tokyo og videre forbindelse med Turkish Airlines via Istanbul til Europa.

Dag 12: Ankomst Skandinavia²
Du ankommer Skandinavia² på formiddagen fra Istanbul.

 

Viktig Informasjon

Pakken inkluderer:

 • Fly Skandinavia² - Yap - Skandinavia² med Turkish Airlines & United Micronesia
 • Alle flyskatter
 • 8 netter Yap Pacific Dive Resort, Yap
  Romtype: Patio rom
  Måltider: Frokost
  Ankomst & avreise transfer
  Vekter, belter og tanker (luft eller nitrox) (totalt 18 dykk)
 • 10% lokal overnattings skatt
  1/2-dags landtur på Yap & 1/2-dags utflukt til Forbidden Island
 • Alle transfers

Pakken inkluderer ikke:

 • Leie av dykkeutstyr
 • Tips
 • Reise –og avbestillingsforsikring

Annen reiseinformasjon
Pris: er basert på per person i delt twin/dobbelt rom i lavsesong. Alle reiser med DYKKEbazaar er med rutefly og pris vil avhenge av ledig kapasitet på ønsket reisedato samt sesong for hotellene benyttet i pakken og kan derfor variere. Alle tilbud gis uforpliktende på forespørsel. Stopover på reisevei er mulig, og pakken kan selvsagt også kombineres med andre destinasjoner i regionen.
Klima: er tropisk (varmt og fuktig) og gjennomsnittstemperaturen hele året er ca 27°C med et skille på 6° mellom dag/natt.
Vanntemperaturen: holder seg stabilt på rundt 28°C. Årlig regnfall er 3090mm og det faller normalt sett mindre regn i perioden nov-mai. Tyfoner forekommer svært sjelden på Yap (legendene påstår at det er fordi Yap har en meget sterk magisk tro)
Destinasjonen er kjent for: en av de største ansamlingene av djevelrokker (manta) i verden, makrodykking, drop offs & veggdykk, flere typer revhai og vanlige stimer med tropisk fisk.
Beste tid for dykking på Yap: Djevelrokkenes paringstid er mellom  des-april mens mai-sept er perioden med rolig hav, noe som git tilgang til flere dykkesteder på utsiden av revet.'
Sikt: kan variere men normalt sett er sikten f.eks i Valley of the Rays på +/- 30m og til det helt ekstreme ved Vertigo på over 60m!!
Annet: Kombiner gjerne denne pakken med f.eks Palau eller noen dager på Guam eller Rota & Saipan- priser på forespørsel.
Se dive map for denne destinasjonen - klikk her

Se vår dykkevideo fra Yap:

Priser / Datoer

Vi vil komme tilbake til deg med et tilbud på den forespurte reisen/pakken I løpet av 48 timer. Alle tilbud er uforpliktende og er vanligvis gyldige i 7 dager. Vi gjør oppmerksom på at reserverte tjenester kan bli kansellert innenfor disse 7 dagene og at pris kan endres inntil en endelig bestilling er mottatt.

Vennligst angi antall reisende

Kontaktperson / Hovedreisene

 
 

 
 
 
 
 
Passdetaljer
 
 
 
 
Dykking detaljer
 
 
 
 
Nødkontaktdetaljer
 
 

Generell informasjon


Go To Top