Vanuatu - Dive the forgotten islands

Antall dager

16

Reisen er levert av

DYKKEbazaar

Pris kr

« chat med oss
Turkode:

31201

Oversikt

Dykkere kommer fra hele verden til Vanuatu og øy nasjonens helt overlegne sikt under vann og dykkemuligheter på øverste verdensklasse. Så hvorfor akkurat Vanuatu? Her finner du stupbratte korallvegger, klipper, grotter og overheng pluss enorme huler og intrikate tunneler og overalt et utrolig rikt hav, noe som gjør dette til en visuell fest og ikke minst verdens største dykkbare vrak - passasjerskipet "SS President Coolidge"

Dag til dag reiseplan

Dag 1: Avreise fra Skandinavia² til Singapore med Singapore Airlines
Dag 2: Ankomst Singapore på ettermiddagen og videre til Brisbane
Dag 3: Ankomst Brisbane om morgenen og videre med Virgin Australia til Port Vila (Vanuatu)
Dag 4-7: Dykking Tranquility Island
Dag 8: Fly til Santo Island og Luganville (mulig med ettermiddagsdykk)
Dag 9-13: Dykking offshore eller shore diving på SS President Coolidge & Million Dollar Point
Dag 14: Ledig dag med utflukter (ikke inkludert)
Dag 15: Retur til Port Vila og videre med Virgin Australia / Singapore Airlines til Europa
Dag 16: Ankomst Europa og til Skandinavia²

Reiserute

Dykking på Vanuatu Dykkere kommer fra hele verden til Vanuatu og øy nasjonens helt overlegne sikt under vann og dykkemuligheter på øverste verdensklasse. Så hvorfor akkurat Vanuatu? Her finner du stupbratte korallvegger, klipper, grotter og overheng pluss enorme huler og intrikate tunneler og overalt et utrolig rikt hav, noe som gjør dette til en visuell fest.

Her er du omgitt av enorme vifter, myke koraller, svamper og tusenvis av nysgjerrige fisker. Men den virkelige trekkplasteret for dykking på Vanuatu er selvsagt passasjerskipet SS "President Coolidge " - den største vraket dykket i verden!


Dag 1: Avreise fra Skandinavia² til Singapore
Denne pakken og maratonreisen er basert på reise med Singapore Airlines ut fra Europa via et av selskapets mange gateways. Beste reiserute er ut via London på kvelden med forbindelse fra Skandinavia² (SAS). Flyreisen fra London til Brisbane via Singapore tar vel 23 timer!

Dag 2: Ankomst Singapore
Du ankommer Singapore på ettermiddagen/kveld og har et kort stopp før det er videre til Brisbane. Flyturen fra Singapore til Brisbane tar 8 timer og er nok en natt flyvning.

Dag 3: Ankomst Port Vila (Vanuatu) (M)
Ankomst Australia og Brisbane etter vel 27 timer på reisefot, men du er fortsatt ikke fremme ved reisens mål, Efate Island og Port Vila. Videre med Virgin Australia tar deg ut i Stillehavet og etter ca 3 timer får du øye på et av Stillehavets siste paradis nasjoner, Vanuatu. Du forstår raskt at du har kommet til et litt anderledes land - her smiler alle og alle kjenner liksom hverandre (deg inkludert). Her blir du møtt av vår lokale representant og etter en dramatisk kjøretur over fjellene på Efate med vakker utsikt over havet ankommer du stranden og siste lille båttur tar deg over til Tranquility Island. Tid for hengekøye og en kald øl kanskje og ikke minst on god natts søvn.
Overnatting Tranquility Island Beach Resort

Dag 4-7: Tranquility Island (F,L,M)'
Det finnes ingen veier, butikker! her er det bare deg, palmene og havet og en deilig hengekøye. Du våkner til et innbydende asurblått hav i alle mulige varianter av blått og du tror kanskje at det hele er surrealistisk og at det ikke finnes så mange nyanser av blått? Velkommen til Stillehavet.

Om Tranquillity Island
er et øko-resort, dykkesenter og støttekontakt for skilpadder! Dette herlige stedet ligger på nordsiden av Efate Island. Island, Er du ute etter et tropisk luksus resort har du bommet fullstendig! Dette er «back to basics» og med en gang du setter foten på stranden ser du fort at dette er et intimt og utrolig morsomt sted, for de som ikke trenger all nødvendig vestlig luksus. Hva du finner er et rolig og avslappet lite tropisk paradis i et med naturen. Kast skoene (eller heng de treet for «the lost soles» som mange andre før deg har gjort – her trenger du ikke sko.

Her er det ingen elektrisitet og ingen flatskjermer eller minibar, men det er alltid en kald øl og annet å oppdrive. Maten er meget kortreist og solceller sørger for lys 24 timer i døgnet og aggregater sørger for at du får ladet batterier. Ikke fortvil du har fortsatt WiFi og mobildekning i baren & restauranten!

Dykking med Tranquility Island
Moso island er så heldig å ha et utrolig rikt undervannsliv og lett tilgang til de fleste av de beste dive spots i området rundt Efate (det er omtrent 20 registrerte dive sites). Du kan gjøre 2-3 dykk om dagen under oppholdet med båt eller rett og slett ekle shore dives er også mulig.

Dag 8: Fly til Santo Island (F)
Du flyr fra Port Vila til Santo Island og Luganville om morgenen eller ettermiddagen. Ved ankomst Luganville blir du møtt av en representant for Deco Stop Dive Lodge for den korte turen inn til sentrum av Luganville. Under oppholdet bor du mpå meget lekre Deco Stop Dive Lodge med utsikt ut over innseilingen til Santo og det asurblå havet. Hotellet har lekkert basseng, meget god restaurant (selve Luganville er ikke all verden) men du har muligheter til å handle inn mat og drikke på et av byens mange supermarkeder. I Luganville finner du noen enkle barer og restauranter om du har lyst til å komme deg ut noe på kveldene. Overnatting Deco Stop Dive Lodge eller Coral Quay Dive Resort

Dag 9-13: Dykking Santo Island (F)
De neste dagene er fulle av spennende dykk og vi har satt sammen en kombinasjon av både dykk fra båt (revdykk og korallformasjoner samt da selvsagt nok dykk på President Coolidge og Million Dollar Point som er dykk fra land). Overnatting Deco Stop Dive Lodge eller Coral Quay Dive Resort

SS President Coolidge
Det aller største trekkplasteret for enhver dykker som kommer til Vanuatu er selvsagt vraket av passasjerskipet SS President Coolidge og Million Dollar Point. President Coolidge gikk på en vennligsinnet mine i 1942 og ble reddet av en heroisk akt av skipets kaptein som kjørte skipet på land og fikk alle soldater og passasjerer i land før skipet sank bakover og kapteinen gikk ned med sitt skip. President Coolidge er et imponerende vrak på 198m og er et av de lettest tilgjengelige vrakene i verden idag på denne størrelsen. Alle dykkene på Coolidge er fra land og de fleste dykkene vil være +33 meter og penetrering til den berømte Madonnaen er mulig (44m) - tech dykking er mulig.

Andre dykk på Santo
Det er mye annet på Santo også og listen er lang. En annen stor attraksjon er selvsagt Million Dollar Point som best kan beskrives som et "guttedykk" Etter 2. verdenskrigs slutt (Santo var en av amerikanernes hovedbaser i Stillehavet) og det var selvsagt utrolig mye krigsmateriell igjen og etter noen "billige" kjøretøyer etter krigen, så alt ble rett og slett kjørt på havet. Denne enorme skarhaugen er et mekka for vrakdykkere og her finner du lastekraner, bulldosere, jeeper og annet skrot. Andre vrak er restene etter USS Tucker (men ikke så mye igjen av dette skipet). I tillegg har du vraket av en lastebåt som ble senket i 1989 (MV Henry Bonneaud) og en mengde nydelig vegg og drift dives rundt de mange øyene utenfor Efate.
Et annet morsomt dykk er et av de mange "Blue Holes" på Santo, en noe anderledes dykking med spennende fotomuligheter av tre formasjoner under vann. 

Dag 14: Santo Island (F)
Overnatting Deco Stop Dive Lodge eller Coral Quay Dive Resort

Dag 15: Avreise fra Santo og Vanuatu
Avreise på formiddagen og starten på den lange reisen hjem til Europa. Første etappe er Port Vila og videre til Brisbane. Nattfly fra Brisbane til Singapore.

Dag 16: Singapore til Europa
Ankomst Singapore på morgenen og videre til Europa og Skandinavia² med ankomst samme kveld.


Bilder

Viktig Informasjon

Pakken inkluderer:
 • Fly Skandinavia² - Port Vila - Skandinavia² med Singapore Airlines
 • Fly Port Vila - Luganville - Port Vila med Air Vanuatu
 • 30 kilo innsjekket bagasje (Singapore Airlines)
 • Ankomst & avreise transfer Port Vila (Efata Island)
 • 5 netter Tranquility Island Resort, Efate Island
  Romtype: Beach Lodge
  Måltider: Full pensjon
 • Dykkepakke Tranquility island inkluderer; vekter, bly, alle dykk er båtdykk, island cruising med Tranquility Islands egen båt, bruk av ikke motorisert vannaktiviteter, totalt 10 dykk
 • 7 netter Deco Stop Dive Lodge eller Coral Quays, Santo Island
  Romtype: Standard rom med ac
  Måltider: Continental frokost
 • Ankomst & avreise transfer Santo Island
 • Dykkepakke Santo Island med Coral Quays Divers inkluderer tilsammen 10 shore dives & 10 båtdykk, vekter og bly.
 • Visum til Australia
 • DAN Europe dykkeforsikring (gjelder kun for pakker inkludert fly til/fra destinasjonen via DYKKEbazaar/DIVEPlanet eller medlemmer an Norges Dykkeforbund)

Ikke inkludert:
 • Tips
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Personlig dykkeutstyr (priser på forespørsel)

Annen nytting reiseinformasjon:
Pris: er basert på per person i delt twin/dobbelt rom i lavsesong. Alle reiser med DYKKEbazaar er med rutefly og pris vil avhenge av ledig kapasitet på ønsket reisedato samt sesong for hotellene benyttet i pakken og kan derfor variere. Alle tilbud gis uforpliktende på forespørsel. Stopover på reisevei er mulig (Singapore, Brisbane og evt andre byer i Australia), og pakken kan selvsagt også kombineres med andre destinasjoner i regionen.
Skandinavia² menes avreise fra Bergen, Stavanger, Oslo, København, Gøteborg & Stockholm. Tilslutning fra andre byer i Skandinavia med SAS er mulig (spør ditt reisebyrå om pris).
Sikt er kjent for å ha ekstremt god sikt i vannet og vi har opplevd utrolige +50m på enkelte dykk på f.eks President Coolidge, men det normale er +20m.
Vanntemperatur: Normalt 24-29²C
Sertifisering for denne pakken: Siden pakken er basert på dykk på President Coolidge er min kravet egent at man har Deep Diver sertifisering eller lignende. Selv dette er egentlig ikke nok siden f.eks Madonna figuren på President Coolidge ligger på 44m. NITROX dykking er mulig for andre dykk enn President Coolidge som f.eks Million Dollar Point eller andre dykk utenfor Santo.
Hvor dypt må jeg gå for å se President Coolidge vraket: Baugen på skipet ligger på 20m og akterskipet på 60m. Dykk på forskroget og baugen kan gjennomføres innenfor 30m, men standarddybde for dykk på Coolidge starter på +/-33m.  Man kan også dykke med dobbelttanker. Penetrering av vraket er selvsagt mulig i forskjellige nivåer alt etter sertifisering og helt ned til nedre maskinrom. All dykking på President Coolidge er regnet som dekompresjons dykk. - Les mer om dykking på President Coolidge - klikk her
Tech dykking: vi kan også lage en kombinasjon med tech dykking for President Coolidge
Nærmeste dekompressosjonskammer: Port Vila, Efata Island
Beste tid for denne destinasjonen: er muligens april//mai til okt (den "tørre" årstiden) med temperaturer mellom 18-28ºC i luften, men den verste årstiden er generelt jan-mar /syklon sesongen)

Se vår dykkevideo fra denne destinasjonen:
Copyright - The Departures Channel

Priser / Datoer

Vi vil komme tilbake til deg med et tilbud på den forespurte reisen/pakken I løpet av 48 timer. Alle tilbud er uforpliktende og er vanligvis gyldige i 7 dager. Vi gjør oppmerksom på at reserverte tjenester kan bli kansellert innenfor disse 7 dagene og at pris kan endres inntil en endelig bestilling er mottatt.

Vennligst angi antall reisende

Kontaktperson / Hovedreisene

 
 

 
 
 
 
 
Passdetaljer
 
 
 
 
Dykking detaljer
 
 
 
 
Nødkontaktdetaljer
 
 

Generell informasjon


Go To Top