Ticao & Donsol Island, nærkontakt med hvalhai

Antall dager

12

Reisen er levert av

DYKKEbazaar

Pris kr

« chat med oss
Turkode:

8172

Oversikt

Hva med å boltre deg i oppriktig filippinsk skjønnhet på en av øygruppene som ennå har forblitt urørt og uoppdaget?. Trekk deg tilbake til stillheten i naturen på en øy med krystallklart vann, hvite sandstrender og skyggen fra hundrevis av kokospalmer

Dag til dag reiseplan

Dag 1: Avreise fra Skandinavia² via Doha
Dag 2: Ankomst Manila, transfer til hotell
Dag 3: Fly Manila til Legaspi og transfer til Donsol & Ticao Island
Dag 4-9: Dykking Ticao Island
Dag 10: Transfer til Donsol, mulighet for å snorkle med hvalhai
Dag 11: Transfer til Legaspi og fly til Europa via Manila til Istanbul
Dag 12: Ankomst Doha og videre til Skandinavia²

Reiserute

Diving the PhilippinesDet er ikke lett å velge det ultimate dykkestedet på Filippinene! Med mer enn 700 øyer det ganske klart at det her finnes perler av steder og det er ikke lett å velge. En av våre favoritter har alltid vært Ticao og Donsol regionen på tuppen av Leyte provinsen og Luzon. Dette er ikke stedet for deg som krever tilgang til barer og restauranter, men er det perfekte stedet for deg som vil fokusere på bra dykking og hyggelig atmosfære. De fleste som kommer til denne regionen kommer for hvalhai opplevelsen, men for dykkere er dette bare et lite pluss og det store trekkplasteret her er dykkingen på legendariske Manta Bowl.

Dette er ikke et dykk for alle da det kan til tider være ekstremt sterk strøm! I tillegg er det lite mellom båten og bunnen på rundt 20 meter og det er også til tider sterk undervannsstrøm på dette dykket, men du verden for en opplevelse. I tillegg til muligheten til å se havets giganter hold øye med makro livet og de utroligste farger og nyanser av bløtkoraller, en fryd for enhver fotograf. Når forholdene er for røffe er ikke San Miguel islands noe dårlig alternativ med utrolig bra makro og veggdykk.

Dag 1: Avreise fra Skandinavia²
Avreise fra Skandinavia med Qatar Airways via Doha til Manila

Dag 2: Ankomst Manila
Du ankommer Manila på kvelden og vi har lagt inn en overnatting i Manila. Transfer til valgt hotell i Manila. Overnatting The H2O Hotel

Dag 3; Manila til Ticao Island (F,M)
Etter frokost er det avreise til flyplassen og en times flytur til Legaspi. Innflygingen til Legaspi er imponerende med vulkanen Mayon tårnende over rullebanen (sitt på venstre side av flyet for best utsyn til vulkanen). Ved ankomst Legaspi vil du bli møtt av vår lokale representant og en 90 minutters kjøretur gjennom vakkert landskap tar deg til fergeleiet i Donsol. Fra Donsol til Ticao Island er det ca 90 minutter med båt (husk å ta med deg nødvendig tilleggsprosent og snacks siden det ikke er mulig å få tak i dette på Ticao Island). Normal ankomst Ticao Island er på ettermiddagen ved 4-5 tiden. Inn registrering av dykkeutstyr etc og middag. Overnatting Ticao Island Resort.

Dag 4 til 9: Ticao Island - dykking
6 dager med intensiv dykking (normalt 3 dykk daglig). Ticao Island og Donsol er kjent for hvalhai (november til juni med optimale forhold i perioden februar til mars) og manta dykking og det er dette det fokuseres på.

Ticao Island Resort er omgitt av flere dykkesteder der du har valget mellom utmerket makro dykking eller å satse på møte med manta og diverse haityper, som f.eks Manta Bowl, en rengjøring og fôring stasjon av manta rokker. Manta Bowl Shoal er en undersjøisk atoll som dekker et 7-8 hektar flatt område. Det er fem (5) forskjellige dykkesteder her som spenner fra 14 til 29 meter, og alle tilbyr muligheten til å se disse enorme skapingene.  Dette området er Ticao Pass og Burias Pass - og er kjent for sitt meget plankton rik vann og konstante strøm. og det er ikke uvanlig at du også kan se Thresher Sharks, Hammerheads, og Tiger Sharks.
San Miguel islands ligger på den nordlige delen av hoved Ticao Island, det er ca 12 dykkesteder. Hvert dykk område har sin egen unike stil, men på et generelt notat dykkesteder her er kjent for det vakre koraller dekselet og makro dykking.

Dag 10: Båt tilbake til Donsol (Leyte Island)
Avreise etter frokost (avhengig av sesong) til Donsol og Elysia Beach Resort. Hvalhai ekspedisjon (snorkeling), evt dykking er mulig. Overnatting Elysia Beach Resort.

Dag 11: Transfer til Legaspi og fly til Europa
Avreise tilbake til Legaspi etter frokost. Avreise fra Legaspi til Manila normalt rundt 1-2 tiden på ettermiddagen. I Manila blir det igjen bytte av terminal og videre med Qatar Airways via Doha

Dag 12: Ankomst Skandinavia²
Ankomst Istanbul om morgenen og videre til Skandinavia²

Viktig Informasjon

Pakken inkluderer;

 • Fly Skandinavia² – Legaspi – Skandinavia² med Qatar Airways & Cebu Pacific
 • 30 kilo bagasje inkludert
 • Alle flyskatter (ikke avreiseskatter på Filippinene)
 • Ankomst & avreise transfer Manila flyplass / The H2O Hotel / Manila flyplass
 • 1 natt Belmont Hotel (eller lignende), Manila
  Romtype: Double superior
  Måltider: Frokost
 • Transfer Legaspi flyplass/Ticao Island/Donsol/Legaspi flyplass
 • 7 netter Ticao Island Resort, Ticao Island
  Romtype: Beach front bungalow
  Måltider: Full pensjon
 • Vekter, bly + 3 båtdykk daglig (totalt 18 dykk)
 • 1 natt Elysia Beach Resort, Donsol
  Romtype: Deluxe rom
  Måltider: Frokost
 • 1 hvalhai utflukt under oppholdet
 • DAN Europe dykkeforsikring (gjelder kun for pakker inkludert fly til/fra destinasjonen via DYKKEbazaar/DIVEPlanet eller medlemmer an Norges Dykkeforbund)

Pakken inkluderer ikke;
 • Tips
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • BCD, maske og svømmeføtter & Annet personlig dykkeutstyr
 • Avreiseskatter på Filippinene

Annen reiseinformasjon;
Pris: er basert på per person i delt twin/dobbelt rom i lavsesong. Alle reiser med REISEbazaar er med rutefly og pris vil avhenge av ledig kapasitet på ønsket reisedato samt sesong for hotellene benyttet i pakken og kan derfor variere. Alle tilbud gis uforpliktende på forespørsel. Stopover på reisevei er mulig, og pakken kan selvsagt også kombineres med andre destinasjoner i regionen.
Skandinavia² menes avreise fra alle Turkish Airlines gateways (tilslutning med SAS fra andre byer er mulig mot tillegg)
Best reiseperiode for destinasjonen: Denne regionen har 3 hovedperioder med forskjellige fordeler og ulemper! Nov-jan: har du størst mulighet for å svømme med hvalhai (dykking ikke tillatt), men forholdene er ikke optimale og dette er også den perioden med mest nedbør og Ticao Island er utsatt for sterk vind og høye bølger. Feb-jun: er nok den beste tiden for denne regionen og det er forsatt mulighet for å se hvalhai. Jul-okt: er den beste dykkeperioden (om du ikke er fokusert på å få svømme med hvalhai). Dykkeforholdene er optimale og du vil kunne se manta, revehai, whitetip haier og annen stor fisk. Dette i tillegg til fantastisk makro dykking.
Andre forhold: I perioden november til februar er Ticao Island Resort plaget av sterk pålandsvind og blir fort et oppsamlingpunkt for en mengde søppel og de ansatte har en umulig oppgave med å holde stranden fri for dette og dessverre kan det til tider være ganske trist.
Vanntemperatur: 25-27ºC
Hva kan du regne med å se?
hvalhai (men ikke dykking), manta, revehai (Thresher Shark), makro, fargerike bløtkoraller
Sikt:
Normalt sett meget god og når vi har dykket her har det ligget på +/- 25 meter.
Dykkeforhold: Avhenger av dykkested men vær forberedt på røff og krevende dykking på Manta Bowl (og pass på dybden siden det til tider er understrømmer). Dykking rundt San Miguel Islands er enkel og rolig siden man alltid har en beskyttelse rundt øynene.
Strøm: Vi har kun opplevd sterk strøm ved dykking på Manta Bowl.


Se vår destinasjons video for denne pakken:

Priser / Datoer

Vi vil komme tilbake til deg med et tilbud på den forespurte reisen/pakken I løpet av 48 timer. Alle tilbud er uforpliktende og er vanligvis gyldige i 7 dager. Vi gjør oppmerksom på at reserverte tjenester kan bli kansellert innenfor disse 7 dagene og at pris kan endres inntil en endelig bestilling er mottatt.

Vennligst angi antall reisende

Kontaktperson / Hovedreisene

 
 

 
 
 
 
 
Passdetaljer
 
 
 
 
Dykking detaljer
 
 
 
 
Nødkontaktdetaljer
 
 

Generell informasjon


Go To Top