Team DIVEPlanet Scandinavia Caribbean Tour 2021 (St Kitts, Dominica & Saba)

Antall dager

23

Reisen er levert av

DYKKEbazaar

Pris kr

« chat med oss
Turkode:

45373

Oversikt

Bli med Team DIVEPlanet Scandiavia på no en episk dykkereise! Denne gangen setter vi kursen tilbake til de Karibiske øyene og selv om vi kjenner Saba eget godt er St Kitts & Dominica nye bekjentskaper for oss og vi ser frem til å utforske disse kanskje litt ukjente dykkedestinasjonene nærmere.Dette blir en blanding av vrak, makro, vegger og overheng med mye artsvariasjon og spennende opplevelser under vann sammen med vakker natur på land.

Dag til dag reiseplan

Dag 1 (26/3/21): Avreise fra Skandinavia²- St Maarten, fly til St Kitts
Dag 2-4 (27, 28 & 29/3/21: 3 dykk daglig St Kitts
Dag 5 (30/3/21): Ledig dag til sightseeing St Kitts

Dag 6 (31/3/21): Fly fra St Kitts til Dominica
Dag 7-9 (1, 2 & 3/4/21): 3 dykk daglig sørlige Dominica
Dag 10 (4/4/21): Ledig dag til sightseeing og transfer til nordlige del av Dominica
Dag 11-13 (5, 6 & 7/4/21) 3 daglige dykk nordlige Dominica
Dag 14 (8/4/21) Fly til Saba
Dag 15-20 (9-14/4/21): Totalt 11 dykk på Saba (kan utvides)
Dag 21 (15/4/21): Ledig dag på Saba
Dag 22 (16/4/21): Fly tilbake til Paris via St Maarten
Dag 23 (17/4/21): Ankomst Skandinavia²


Reiserute

Diving SabaVi gjør det igjen og har satt sammen en episk reise til det noe kanskje de mer ukjente dykkedestinasjoner i Karibia. Bli med oss til St Kitts, Dominica og legendariske Saba og få muligheten til å dykke de beste destinasjonene i Karibia

Velg mellom å delta på hele reisen eller velg  ut de øyene du har lyst på eller velg antall dykk for å kunne best tilpasse hva DU ønsker å oppleve. Både Dominica og St Kitts & Nevis har mye mer å tilby enn bare opplevelser under vann, mens Saba faktisk har det høyeste fjellet i det Nederlandske kongedømmet!
St Kitts & Nevis er nesten den perfekte pakkeløsning! Denne to-øy-nasjonen kombinerer strender med vakre fjell, aktiviteter for å engasjere kroppen og rik på historie for å engasjere deg. Den lokale kulturen er lun, vennlig og iblandet rytmen fra pulserende soca musikk.’ og enestående oppdagelser venter under havoverflaten.
Dominica
er ofte kalt “naturens øy», og Dominica fremstår også som en mer autentisk Karibisk, et sted hvor tiden har stått litt stille, men Dominicas sjarm ligger ikke bare på overflaten og dykkingen her føles ofte som om den har blitt beskyttet til fremtidige generasjoner
.
Saba stuper like bratt under vann som den stiger opp av havet. Fra grunne korallforekomster til ekstremt dype vegger, Saba kan tilby dykking som passer til alle nivåer. Tidligere vulkanske utbrudd har skapt spektakulære formasjoner og strukturer og strømmen av lava under vann og varme kilder er de mest iøynefallende bevis for Sabas vulkanske opprinnelse. Revene er fulle av stimer med tropiske fisker og et levende rev, undervannsfjell og vegger!


Dag 1 (26/3/21): Avreise fra Skandinavia² - St Maarten, fly til St Kitts
Avreise fra Oslo om morgenen med Air France via Paris til St Kitts. Etter ankomst St Kitts må vi muligens hente ut bagasje og deretter sjekke inn på nytt for fly videre til St Kitts. ved ankomst St Kitts blir vi møtt av dykkersenteret og tatt med til vårt planlagte hotell på St Kitts (det er ikke det som er satt opp under hoteller, dette er bare benyttet inntil korrekt hotell blir oppdatert). Benyttet hotell på St Kitts: Bird Rock Beach Hotel

Dag 2-4 (27, 28 & 29/3/21: Basseterre, St Kitts
Vi har lagt opp til 3 dykk per dag (totalt 9 dykk under oppholdet, men dette kan justeres av den enkelte deltager etter ønske).

Dag 5 (30/3/21): Ledig dag til sightseeing St Kitts
Avgassing og tid til å utforske mer av denne historisk og vakre karibiske øygruppen.

Dag 6 (31/3/21): Fly fra St Kitts til Dominica
Transfer fra Bird Rock Beach Hotel til St Kitts flyplass og etter flybytte i St Maarten lander vi på nordsiden av Dominica og henter ut våre leiebiler og tar oss på egenhånd til Soufriere på sørsiden av Dominica og våre 2 alternative bosteder under oppholdet i denne delen av Dominica. Resten av dagen ledig og kanskje hvis tiden tillater det, et besøk til dykkersenteret for innsjekk av oss selv og utstyr.
Bosteder:
Jungle Bay Dominica eller det mer enkle Soufrieres Guesthouse
Dag 7-9 (1, 2 & 3/4/21): 3 dykk daglig sørlige Dominica

Dag 7-9 (1, 2 & 3/4/21): Soufrieres, Dominica
Dominica er av mange regnet som en av de 10 beste dykkedestinasjonene i verden og Dominica har ekstremt mye å tilby dykkere og passer til alle erfaringsnivåer. Det er rolige grunner å utforske, hvor nysgjerrige sjøhester klamrer seg til korallgrener, mens dypere vann tiltrekker seg ikke mindre enn 20 ulike hvalarter hvor den største attraksjonen må være de store ansamlingene av spermhval som holder seg nær Dominica i perioden mellom nov-mar.
Soufriere Scott’s Head Marine Reserve – Dominicas beste dykkested!
Dominica er ofte nevnt som et av de beste dykkestedene i Karibia. Vulkanske fjellformasjoner, undervannsfjell og vegger fullstendig dekket av koraller og svamper er alle ingredienser som skaper et dramatisk inntrykk under vann.
Det finnes 3 områder som er definert som marin nasjonalparker for beskyttelse av havområdene rundt Dominica, hver av disse parkene består av ulike revtyper og topografi på havbunnen. Langs hele det østlige Karibia ligger de fleste dykkesteder på den karibiske siden av øyene og kjennetegnes ofte med slake sider som gradvis synker ned i dypet. PÅ den sørlige delen av Dominica derimot finner du noe komplett annerledes.
Soufriere Scott’s Head Marine Reserve ved Soufriere Bay har kanskje noe av de meste dramatiske revene av alle og selv om Dominica i si helhet er vulkansk med krater, aktive vulkaner og varme kilder (også under vann) og få med deg 2 av de beste dykkene, Scott’s Head Drop Off & Soufriere Pinnacles
 • Scotts Head Drop Off - Dette er det sydligste av dykkestedene i marin nasjonalparken og det som da ligger nærmest Atlanterhavet. Dette betyr da gjerne at det kan forekomme sterke strømmer, men da også større muligheter for å se større rovfisk. Veggen går ned til ca 30m og er dekket av svamper med noen hardkoraller i ytterkantene. Du vil vanligvis kunne oppdage hummer, skilpadder, sjøhester, murener, skorpionfisk og stimer av gulstripe gryn og en og annen sargassoulke
Dag 10 (4/4/21): Til Portsmouth
Ledig dag til sightseeing og transfer til den nordlige delen av Dominica.
Overnatting: Hotel The Champs

Dag 11-13 (5, 6 & 7/4/21) Portsmouth, Dominica
Hvis du ser på Dominias ville natur på land, kan du lett forestille deg at landskapet under vann er tilsvarende dramatisk og Dominicas mange kjente dykkesteder er da også enten undervannsfjell (Pinnacles) eller utrolige veggdykk (kanskje det mest kjente er La Sorciere, også kjent som L’Abym). Andre signaturdykk er langs vulkanryggen av Crater’s Edge hor du ofte vil se store stimer av barrakuda og tunfisk på jakt etter neste måltid. Siden Dominica er av vulkansk opprinnelse vil du også oppdage en rekke varme kilder både på land og under vann, noe som tiltrekker seg en del merkelige arter og som gjør at det også er et bra utvalg av makro muligheter

Dominicas majestetiske og ville natur på land er like spektakulært under vann. I nord finner du rundt 20 registrerte dykkesteder som du kan utforske inkludert grotter, tuneller, vulkanske ventiler, korallformasjoner og mye mer. Artsvariasjonen er imponerende og inkluderer bl.a noen sjeldne arter, sjøhester, flygeknurr (flying gunards) og batfish! Dykking på denne delen av Dominica er for mange en herlig blanding av bra dykking og følelsen av oppdagelser rundt hver eneste revkant og preges av et levende rev, noe som bekreftes av de mange fargerike svampene som du finner i dette området.
Overnatting: Hotel The Champs
Her er et utvalg av de mest kjente dykkestedene på denne delen av Dominica;
 • Volcano Site: dette unike området har vulkanske gasser som stiger opp fra havbunnen gjennom sand og koraller. Varm sand i ulike farger, flerfarget fra svovelavleiringer omgir de store svampene og hjernekorallene som blomstrer på disse stedene. Et fascinerende dykk.
 • Toucari Caves: er kanskje det vakreste dykket i Dominica, om ikke Karibia. Utrolig sunt rev, en vakker hule, korallbuer å svømme under, bobler stiger opp fra revbunnen og fisk overalt ... 
 • One Finger Rock: sand, svamper og koraller blandet sammen på et fantastisk flatt platå på 40 fot. Platået faller deretter raskt med til til 120 fot, hvor det er sand og store korallflekker, som er fulle av tusenvis av fisk, inkludert noen veldig store snapper fisk.
 • Cannon Site: det lokale vrakdykket, Nadine L ble med vilje senket i 2003 og er på 55 fot. Vraket har etter hvert blitt tilholdssted til piggrokker, elektriske skater, skalarer (angelfish) og dekoratorkrabber samt en lang rekke andre skapninger.
Dag 14 (8/4/21): Marigot, Dominica
Ledig dag til å utforske østkysten og den nordlige delen av Dominica. Denne kvelden bor vi i nærheten av flyplassen Melville Hall i tettstedet Marigot.
Overnatting: Pagua Bay House

Dag 15 (9/4/21) Fly til Saba
Avlevering av leiebiler på flyplassen Melville Hall og vi forlater Dominica og bytter til ny og spennende dykkedestinasjon, Saba i de Nederlandske Atoller.

Reisen til Saba kan våre nervepirrende nok! Saba slår deg rett i ansiktet ved første øyekast enten du ankommer med hurtigbåten fra St Maarten eller den hårreisende landingen om du ankommer med fly. Fra flyplassen eller havnen er det rett opp fjellsiden langs veien mange mente ikke var mulig å bygge og det at den faktisk ble bygget på 30-tallet uten bruk av noen form for tunge maskiner gjorde at det for sin tid var regnet som et ingeniør mirakel (og bygget kun av lokale arbeidere) og reisen hit er nesten som et av høydepunktene ved å legge reisen til nettopp Saba. Ved ankomst blir vi møtt av våre partner gjennom nå mange år og tar fatt på oppstigningen til Windwarside og våre bosteder under oppholdet på Saba. Ankomst dagen er til egen rådighet og vi sjekker inn på dykkersenteret og kan bruke resten av dagen til å slappe av og utforske den lille landsbyen Windwardside.

Saba har ingen cruiseskip anløp, ingen  strender og er best beskrevet i oversikten over hav du IKKE vil se og oppleve på Saba; ingen kriminalitet, ingen høybygg, ingen trafikk eller trafikklys, ingen irriterende insekter, ingen fastfood restauranter, ingen casinoer og lite mennesker (det bor kun rundt 2000 fastboende på Saba). Men det du får i stedet er små intime pastellfargede hoteller og gjestehus i små landsbyer sammen med lokalbefolkningen.
Overnatting: Hummingbird Villa eller Juliana's Hotel

Dag 16-20 (10-14/4/21): Saba
Dykking, dykking og dykking er vel den store grunnen til å besøke Saba. Dette er en annerledes Karibisk opplevelse og er for deg som ønsker en stille og rolig ferie, en øy med en følelse av en svunnen tid, før sosiale medier og Internett styrte verden, dette er slik det en gang var! Saba har selv erklært seg som «The Unspoilt Queen» og dette refererer seg til Sabas uberørte natur og fantastiske korallrev.

Dykking under oppholdet på Saba; Vi har lagt inn totalt 11 dykk under oppholdet, men det er selvsagt fullt mulig å legge til flere ettermiddagsdykk eller nattdykk under oppholdet på Saba. Husk at vi bor over 300 moh så det er ikke anbefalt med noen større fysiske utskeielser på dykkedager, spesielt hvis man tar 3 dykk daglig. Dykkingen på Saba er nok noe av det beste vi har sett i Karibia og er meget variert med koraller, daler, undervannsfjell og vegger samt meget bra makro.
Overnatting: Hummingbird Villa eller Juliana's Hotel

Dag 21 (15/4/21): Ledig dag på Saba
Ledig dag til å utforske Saba og vanligvis får vi en av øyas lokale taxier til å ta oss med til utkikkspunkt og til Sabas eneste strand (kun tilgjengelig på enkelte tider av året)

Dag 22 (16/4/21): Fly tilbake til Paris via St Maarten
Vi forlater Saba på formiddag / tidlig ettermiddag og flyr tilbake til St Maarten for siste gang  og fortsetter deretter til Paris med Air France.

Dag 23 (17/4/21): Ankomst Skandinavia²
Ankomst Paris om morgenen og videre med Air France til Skandinavia²

REISEN ER SLUTT FOR DENNE GANG
Vi sees kanskje på vår neste reise som går til Baja California i oktober 2021 - spør oss om detaljer


Viktig Informasjon

Pakken inkluderer:

 • Fly Skandinavia²- St Maarten - Skandinavia² med Air France
 • Fly St Maarten - St Eustatius - Dominica - Saba - St Maarten med WinAir og regionale selskap
 • 1 kolli innsjekket bagasje på alle flyvninger (oppgradering til 2 kolli på Air France på forespørsel). Normalt gis det kompensasjon på 1 ekstra bag for dykkerutstyr på WinAir, men vi har opplevd at dette ikke alltid stemmer (men husk det kan forekomme vekt begrensninger på avganger og det er ikke alltid at bagasje ankommer sammen med deg!)
 • Ankomst & avreise transfer St Kitts
 • 5 netter Bird Rock Beach Hotel, Basseterre (St Kitts) 26-31/3/21
  Romtype: Standard
  Måltider: Ingen
 • Dykkepakke St Kitts; totalt 9 dykk, vekter, belte (all dykking er fra båt), luft
 • 9 dager leiebil under oppholdet på Dominica basert på 1 x 8-seter mini van + 1 x 4x4 pick up for 4 personer
 • 4 netter Jungle Bay Dominica, Soufriere (sørlige del av Dominica) 31/3-4/4/21
  Romtype: Villa rom
  Måltider: Frokost
 • Dykkepakke Soufriere inkluderer 9 dykk totalt, vekter & belte, luft & nasjonalpark avgift for 3 dager
 • 4 netter Hotel The Champ, Portsmouth (nordlige del av Dominica) 4-8/4/21
  Romtype: Garden rom
  Måltider: Frokost
 • Dykkepakke Portsmouth inkluderer totalt 9 dykk, vekter, luft, belte og nasjonalpark avgift for 3 dager
 • 1 natt Pagua Bay House, Marigot (Dominica) 8-9/4/21
  Romtype: Standard
  Måltider: Frokost
 • Ankomst & avreise transfer Saba
 • 7 netter Hummingbird Private Villa or Juliana's Hotel, Windwardside (Saba) 9-16/4/21
  Måltider: Ingen
  Hovedhus: 2 soverom + 2 bad
  Leilighet: 1 x Queensize seng med kitchenette
  Guest House: 1 Queensize seng
  NB! Øvrige gjester utover dette vil bli losjert på utvalgte steder rundt landsbyen Windwardside etterhvert som vi mottar reservasjoner (første mann eller kvinne til mølla prinsippet gjelder!)
 • Dykkepakke Saba inkluderer totalt 11 dykk, vekter & belte, transport, luft
 • DAN Europe dykkeforsikring

Ikke inkludert:
 • Tips
 • Nitrox og evt leie av dykkerutstyr (spør oss om priser)
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Nasjonalparkavgifter ikke nevnt under inkludert

Annen nyttig reiseinformasjon:
Skandinavia² menes avreise fra alle Air France gateways i Skandinavia (evt med KLM)
Pris: er basert på per person i delt twin/dobbelt rom i lavsesong. Alle reiser med DYKKEbazaar er med rutefly og pris vil avhenge av ledig kapasitet på ønsket reisedato samt sesong for hotellene benyttet i pakken og kan derfor variere. Alle tilbud gis uforpliktende på forespørsel. Stopover på reisevei er mulig, og pakken kan selvsagt også kombineres med andre destinasjoner i regionen.
Reisen kan deles opp etter ønske med ulike seksjoner og antall dykk kan også justeres etter ønske. Pris for singlerom på forespørsel.
Siden pris avhenger av mange ulike faktorer har vi basert prisen i dette tilbudet på rom typer, antall dykk og standard innhold. Oppgradering til høyere rom kategorier er selvsagt mulig og variasjoner av antall dager på de ulike stedene kan også justeres etter ønske.
Reisen kan også deles opp om man ønsker dette og man trenger heller ikke være med på hele reisen.
(Basert på dagens valutakurs: USD = 9,73 | EUR = 10,98 | 05jul20)

PRISER FOR HELE PAKKEN 26 mar-17 april 2021:
Estimert pris i delt dobbeltrom: fra kr 62 990
Pris hvis man benytter Soufrieres Guesthouse (Soufrieres): fra kr 60 435
PRISER FOR KUN SABA 09-17 april 2021:
Estimert pris i delt dobbeltrom: fra kr 24 525
Dykking på St Kitts & Nevis
Beste tid for destinasjonen: St Kitts & Nevis er den helårsdestinasjon. Regntiden er normalt mellom mai-oktober og perioden mellom juni-november er også orkan sesong med august & november med høyest mulighet for stormer.
Vanntemperatur: Noe kjøligere i vintermånedene med 24ºC og stiger til 29ºC i sommermånedene.
Destinasjonen er kjent for? Vrak, artsvariasjon, caves, korallrev, brukbare strender
Ikke fullt så god for? makro
Sikt: er selvsagt vær avhengig, men ligger normalt på mellom 18-24m
Strømforhold: med unntak av enkelte dykkesteder er det normalt meget enkle dykk og lite strøm.

Dykking på Saba

Beste tid for destinasjonen: Dykking på Saba kan gjøres hele året og det er liten forskjell på både vann og lufttemperatur
Vanntemperatur: Normalt på mellom 26-28ºC hele året
Destinasjonen er kjent for? Faktisk utrolig bra og variert dykking, men fokus på koraller, veggdykk og undervannsfjell, makro, vanlige revehai, skilpadder
Ikke fullt så god for: vrak og stor fisk/hai og strender / bademuligheter
Sikt: Varierer fra ca 20m til det uendelige, selv om vind, bølger og regn vil redusere sikten noe
Strømforhold: liten eller ingen strøm

Dykking på Dominica
Beste tid for destinasjonen: Dykkingen er bra hele året men som ellers i denne regionen er det vanligvis best å holde seg vekk i orkan sesongen mellom juli-sept. Dominica er vertskap for store ansamlinger av spermhval i perioden nov-mar hvert eneste år (men det er ikke alltid like lett å få oppleve disse under vann dessverre)
Destinasjonen er kjent for? Over 20 ulike hvalarter finnes i farvannet rundt Dominica, delfiner, Flamingo-tungesnegler, morene ål, vanlige revhai arter, Sargassoulke, Flygeknurr (flying gunard), Creole wrass, sjøhester, ulike revfisk, korallslanger, skilpadder (4 arter) og skater, undervannsfjell (Pinnacles), og dramatiske veggdykk. Få med deg en eller annen fottur til noen av Dominicas mange bildeskjønne fossefall under oppholdet.
Vanntemperatur: Stort sett det samme gjennom hele året mellom 25-28°C
Sikt: Bra hele året og med normalt mellom 15-30m, men med så mye vegetasjon kan det etter regnfall gjøre sikten noe mer begrenset på dykk nærmere land ihvertfall
Strømforhold: Stort sett lite, men kan forekomme på dykk rundt undervannsfjellene (Pinnacles)

Se en av våre destinasjonsvideoer fra Saba;
Copyrigth Vidar Skålevik & Siv Pedersen | www.wedive.no

Priser / Datoer

Vi vil komme tilbake til deg med et tilbud på den forespurte reisen/pakken I løpet av 48 timer. Alle tilbud er uforpliktende og er vanligvis gyldige i 7 dager. Vi gjør oppmerksom på at reserverte tjenester kan bli kansellert innenfor disse 7 dagene og at pris kan endres inntil en endelig bestilling er mottatt.

Vennligst angi antall reisende

Kontaktperson / Hovedreisene

 
 

 
 
 
 
 
Passdetaljer
 
 
 
 
Dykking detaljer
 
 
 
 
Nødkontaktdetaljer
 
 

Generell informasjon


Go To Top