Team Dive Planet Scandinavia - Sea of Cortez med La Paz & Loreto

Antall dager

13

Reisen er levert av

DYKKEbazaar

Pris kr

« chat med oss
Turkode:

42635

Oversikt

Bli med på en unik dykkereise til Mexico og Sea Of Cortez, et av kanskje verdens mest undervurderte dykkedestinasjoner. Kjent for sin artsvariasjon og fokus på havets giganter. I løpet av året kommer opptil 9 ulike hvalarter på besøk, store stimer med hammerhai, baitballs er ikke unormalt, lekne sjøløver, episk sikt, god mat, lekre strender og en aid-back og behagelig atmosfære gjør dette kanskje til vår beste gruppereise gjennom tidene.

Dag til dag reiseplan

Dag 1: Avreise fra Skandinavia² til La Paz, Mexico
Dag 2: Ankomst Mexico City og videre til La Paz
Dag 3-6: Dykking La Paz - inntil 3 dykk daglig (12 dykk totalt)
Dag 7: Transfer til Loreto
Dag 8-11: Dykking Loreto - inntil 3 dykk daglig (12 dykk totalt) 
Dag 12: Avreise fra Loreto via LA tilbake til Skandinavia²
Dag 13: Ankomst Skandinavia²

Denne reisen fortsetter videre til Ensenada og møte med GREAT WHITE liveaboard cruise til Guadalupe Island for de som ønsker litt mer adrenalin dykking

Reiserute

Sea of Cortez and La Paz, MexicoThe Sea Of Cortez (Cortezhavet) er et magisk sted mellom Baja California og «fastlandet» av Mexico. Vann i alle nyanser av blått sammen med det karrige og gylne ørken landskapet på land og dotter av små og mindre øyer danner et nesten perfekt postkort bilde av Mexico. 

Baja California halvøyen er hjem til en unik flora & fauna som har utviklet seg i nærmest isolasjon fra resten av verden så det er ikke noen stor overraskelse at Cortezhavet kan tilby noen unike dykkeopplevelser. Cabo San Lucas danner det ytterste punktet hvor Stillehavet møter Cortezhavet og er sentrum for turistnæringen for hele regionen og også utgangspunktet for de fleste dykkecruisene til både Socorro Islands og Cortezhavet.

På denne reisen tar vi for oss to av Cortezhavets beste dykkesteder, La Paz & Loreto på en klassisk roadtrip gjennom et landskap av tegneserie kaktuser, postkortaktige små tettsteder iblandet mye god mat, salsa og tequila. La Paz kan i tillegg vise seg frem med noen meget imponerende strender og hyggelig atmosfære.

Dag 1: Avreise fra Skandinavia² til La Paz, Mexico
Denne gruppereisen er basert på bruk av Lufthansa til Mexico City og videre til La Paz på Baja California. 

Dag 2: Ankomst Mexico City og videre til La Paz
Ankomst Mexico City på morgenen og flybytte for siste del av reisen over til Baja California og La Paz. Ved ankomst blir vi møtt av vårt lokale dykkesenter og en kort biltur ser oss innlosjert på vårt hotell vegg-i-vegg med The Cortez Club. Overnatting La Concha Hotel

Dag 3-6: Dykking La Paz (F)
La Paz dykking er synonymt med hval, sjøløver, delfiner og flyvende mobulas, fantastisk (eller dårlig) sikt avhengig av sesong, men en ting er sikkert dykking i La Paz vil alltid være et minne for livet. Og hvis ikke det var nok med fantastiske opplevelser under vann kan La Paz også friste med utrolig god mat, en fantastisk laid-back småby atmosfære med en deilig havnepromenade og en utrolig vakker strand, Balandra.

Dykking i La Paz
La Paz området har mer enn 850 marine arter registrert og her kommer alt fra massive knølhvaler til små sjøhester, La Paz har definitivt noe for alle. Det er heller ikke uvanlig å se stimer av hammerhai (selv om det ikke er på langt når så mange som den gang tidlig på 80-tallet), spermhval,flyvende mobularokker, skater og skilpadder, murener og et mylder av korallfisker i alle størrelser og farger. 
 • Los Islotes – består av 2 små øyer (eller klipper) hvor en er en naturlig bue. Los Islotes er også tilholdsstedet til en koloni på mer enn 400 sjøløver (helårlig). Ungene er selvsagt meget nysgjerrige og lekne og vil oppsøke dykkere. Dybden er på 8-10 meter og i buen er det normalt sett utrolig mye fisk og utrolig fargerikt med vakre korallvegger.
 • El Bajo – er et undervannsfjell som kommer opp til ca 15-25 meter under overflaten. Dette er en av de beste stedene i verden for å se stimer av hammerhai og kan være alt fra 5-6 stykker til flere hundre svømmende (av en eller annen grunn) med klokken rundt undervannsfjellet. I tillegg til dette er El Bajo også en magnet for mye annet liv og du kan også se store stimer av jacks, tunfisk etc. Ser du litt etter i sprekkene kan du også få øye på den meget imponerende grønn murene (det er faktisk en stor koloni på over 50 individer i en av sprekkene). Av og til kan det også dukke opp en gigantisk havgående mantarokke på dette dykket.
 • Punta Lobos - også kjent som «la lobertita» var tidligere tilholdssted til rundt 150 California brune sjøløver for rundt 2000-tallet, men de finnes ikke lengre på dette dykkestedet (mest sannsynlig grunnet vinden fra nord som konstant slår mot dette stedet under vinterhalvåret). Dette er uansett et fantastisk dykkested med en vegg som gradvis synker ned til rundt 13m før den treffer en vegg av store steiner og forsvinner raskt med til rundt 26m. Dette er vanligvis et behagelig drift dive og du kan vanligvis se blekksprut, store fargerike sjøhester (svarte og brune er de mest vanlige), men også hvite og oransje har blitt observert. Om våren og tidlig på sommeren er det vanlig å se mobulas på dette dykkestedet.
 • Isla Ballena - er en liten øy på vestsiden av Isla Espiritu Santo og har en rekke små grotter med luftlommer. Mellom øyene er det en sandbanke med en stor «hage» av ål og stikker opp av sanden. Stimer av rokker patruljerer også ofte området på leting etter mat i sanden og det er ofte vanlig å se delfiner på dykk rundt Isla Ballena
Dag 7: Transfer til Loreto (F)
Avreise etter frokost fra La Paz. Distansen mellom La Paz og Loreto er på 360 km og tar ca 4 timer. Ved ankomst Loreto boir det innsjekk og registrering på vårt neste dykkesenter. Overnatting Hotel Mision Loreto

Dag 8-11: Dykking Loreto (F)
Loreto er faktisk an av de eldste bosetningene på Baja California. Loreto tar deg dypt tilbake til Mexicos legender og kolonihistoriske prakt, om du vandrer gjennom de trange svingete gatene. Bakteppet fylles av Sierra La Giganta fjellkjeden, en av høyeste og mest spektakulære på Baja California og ut mot havet skimtes de storslagne øyene Coronado, Del Carmen, Danzante, Monserrat og Santa Catalina. Det som kanskje slår seg ved første øyekast er kontrasten mellom den dype blåfargen av Cortezhavet mot den rike grønnfargen i innlandet. Her finnes du en rekke små bukter og striper av sand og det er nok av aktiviteter foruten dykking du kan forsøke. Hele bukten utenfor Loreto ble erklært en nasjonalpark i 1996 og dekker 2065 km² av Cortezhavet og strekker seg fra Isla Coronado i nord til Isla Catalina i sør og ble nylig søsterpark med Channel Islands National Park i California
Overnatting under oppholdet i Loreto: Hotel Mision Loreto

Dykking i Loreto
Loreto Marine Nasjonal Park er hjem til over 800 arter med fisk i tillegg til virvelløse dyr, Humboldt blekksprut, sjøløver, delfininer skater & skilpadder, hval, hammerhai og hvalhai. Du finner også fargerike vifter og sort korall. Undervannsklippene Los Candelleros, er en trio av undervannsfjell ved Isla Danzante og stuper ned til en steinete grunn på rundt 70m.
Det meste av dykkingen er gjort rundt de 5 ubebodde øyene på den andre siden av Loreto bukten (Carmen, Coronado og Danzete) er de som oftest besøkes, mens Monserrate og Santa Catalina er noe lengre sør og brukes kun når du har grupper eller har nok dykkere. Avhengig av vind og sjø tar det normalt kun 20-45 minutter å nå de 3 nærmeste øyene fra Loreto.
Alle øyene er av vulkansk opprinnelse og har for det meste en steinete kystlinje og massive steinformasjoner under vann, finger rev av stein, hard-koraller og fantastiske veggdykk muligheter. De fleste av dykkestedene er forholdsvis grunne dykk, men det er en den spektakulære veggdykk med store vifter og undervannsfjell som kommer opp til rundt 15 meter.

Noen av de mest populære dykkestedene inkluderer:
 • Isla Carmen: er over 29 km lang og hadde en gang i tiden en saltgruve operasjon på baksiden. Nå er dette en spøkelsesby, et 120 fot vrak av en fiskebåt sitter i Bahia Salina på kun 12 meters dyp og har etter hvert tiltrukket seg mye liv og stimer av fisk. Det er et flott fotomotiv både under vann og på land og vi forsøker alltid å besøke dette stedet under et opphold i Loreto. Et annet dykkested rundt Isla Carmen er Punta Lobos på nordsiden av Isla Carmen. Siden Isla Carmen er såpass stor finnes det en rekke ulike dykkesteder og det er lett å få beskyttelse fra vind og røff sjø om dette skulle være tilfelle. 
 • Isla Danzante er langt mindre og ligger sør for Isla Carmen. "Faro Norte" (som navnet tilser ligger på nordsiden) og terrenget under vann er en serie av «trappe» lignende vegger som til slutt flater ut på rundt 30m. De dype dalene og sprekkene er fulle av både harde og bløte koraller og gir utrolig flotte farger og mange gode fotoøyeblikk. De mange sprekkene fungere også som perfekte gjemmesteder for blekksprut og murener.
  "Piedra Submarino" kan se ut som en u-båt fra distanse og ligger på syspissen av Isla Danzante. Dykkestedet er en stor stein bestående av korte vegger med en del sprekker inn i formasjonen. Deler av dette området faller av ganske brått og overhengene er perfekte tilholdssteder for nakensnegler, sjøstjerner og «staghorn» krabber, som ser ut som biter av koraller som spaserer rundt!
  "Los Candelleros" er et fantastisk område for dykkere og består av enorme fingeraktige klipper som kommer opp fra dypet Ca 3km sørvest for Pto Escondido. Dette er veggdykk på sitt ypperste med omtrent vertikale fasader som stuper ned mot 60m og med dype sprekker og massevis av gjemmesteder for fisker i alle størrelser, her vet du aldri hva som kan dukke opp.
 • Isla Coronado: har noen fantastiske formasjoner. Gigantiske vulkanske steiner dekker det meste av øya, mange av de har blitt majestetiske tårn lignende strukturer.
  «Las Tijeritas» har en liten vegg som går ned til rundt 23m og består av store steinblokker, noen ser ut som enorme søyler tilsynelatende sementert sammen og danner en enorm vegg 12 meters høyde. Det myldrer vanligvis av fisk i dette området og lekne sjøløver vil vanligvis forsøke å få din oppmerksomhet. Ta en titt i sprekkene og du vil også se en de virvelløse arter på dette dykket.
  "La Lobera” er et meget bra veggdykk ned til rundt 31m. Flotte vifter og sort korall dekker store deler av denne veggen. Du vil også se en del små og mindre grotter på dette dykket og store groupers, murener og rød snaper liker å holde seg i dette området.
  “Piedra Blanca” er et utmerket dykkested. Strømforholdene kan ofte være vanskelige på dette dykket og er best gjort som et «drift dive». Massive steinformasjoner ser ut som dominobrikker. På rundt 18m starter en bratt vegg som forsvinner ned i dypet. Denne veggen har en rekke dype sprekker og overheng. Fargerike bløtkoraller sammen med klumper av sort koraller finner du på litt dypere vann. Overalt vil du se kamskjell og en rekke nakensnegler og andre virvelløse dyr. Dette er et fantastisk dykk for undervannsfotografer. Det er også vanlig å se stimer av tunfisk på dette dykket
Dag 12: Avreise fra Loreto (F)
For de som ikke skal videre til Ensenada og delta på Nautilus GREAT WHITE DIVING er det derivere slutt og det blir transfer til flyplassen i Loreto og start på retur reisen via Los Angeles

Dag 13: Ankomst Skandinavia²
Ankomst Europa om morgenen og videre til Skandinavia²

Viktig Informasjon

Pakken inkluderer:

 • Fly Skandinavia² - La Paz // Loreto - Skandinavia² med Lufthansa
 • Alle flyskatter
 • 2 kolli innsjekket bagasje Skandinavia² - La Paz // Los Angeles - Skandinavia²
 • Ankomst transfer La Paz
 • 5 netter Hotel La Concha, La Paz 29/10-3/11/21
  Romtype: Superior
  Måltider: Frokost
 • Dykkepakke La Paz med The Cortez Club: Inntil 3 dykk daglig med lunsj, vekter, belte og DM
 • Transfer La Paz → Loreto
 • 5 netter Hotel Mision Loreto, Loreto 3-8/11/21
  Romtype: Superior
  Måltider: Frokost
 • Dykkepakke Loreto: Inntil 3 dykk daglig med lunsj, vekter, belte og DM
 • Avreise transfer Loreto
 • DAN Europe dykkeforsikring

Ikke inkludert:
 • Tips
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Annen nyttig reiseinformasjon;

Pris: er basert på per person i delt twin/dobbelt rom i lavsesong. Alle reiser med DYKKEbazaar er med rutefly og pris vil avhenge av ledig kapasitet på ønsket reisedato samt sesong for hotellene benyttet i pakken og kan derfor variere. Alle tilbud gis uforpliktende på forespørsel. Stopover på reisevei er mulig, og pakken kan selvsagt også kombineres med andre destinasjoner i regionen.
Skandinavia² menes avreise fra Oslo, København & Stockholm
Beste tid for denne destinasjonen: Loreto er en helårs destinasjon men mange mener at den beste dykkingen er i perioden februar og ut april. Dette er tiden for å muligens observere knølhval og til og med blåhval har blitt sett i denne perioden, Oktober er en annen tid som vi anbefaler siden den verste heten fra sommeren er over, men vannet er fortsatt varmt og med fantastisk sikt. Vi anbefaler ikke denne destinasjon i perioden desember-mai, grunnet dårlig sikt forhold.
Vanntemperatur; om vinteren synker temperaturen ned til et sted mellom 18-21°C og ofte litt røff sjø. Om sommeren er overflatetemperaturen ofte mellom 29-33°, men det kan fortsatt være kjølig under termoklin at en 3mm heldrakt kan være et godt valg. 
Destinasjonen er kjent for: delfiner, hval, sjøløver, hummer, skilpadder, hai, stimer av stingrays, mahi mahi, tunfisk, skalarer (angelfish), kulefisker (pufferfish)
Ikke så bra for: egentlig ikke noe negativt
Sikt: i vintermånedene er det generelt dårlig sikt og ofte aldri mer enn grunnet oppblomstring av plankton. Sommerperioden har sikt opp mot 18m
Strømforhold: stort sett beskyttet og kun noe strøm på enkelte dykkesteder 

Se vår destinasjonsvideo for denne reisen:

Priser / Datoer

Vi vil komme tilbake til deg med et tilbud på den forespurte reisen/pakken I løpet av 48 timer. Alle tilbud er uforpliktende og er vanligvis gyldige i 7 dager. Vi gjør oppmerksom på at reserverte tjenester kan bli kansellert innenfor disse 7 dagene og at pris kan endres inntil en endelig bestilling er mottatt.

Vennligst angi antall reisende

Kontaktperson / Hovedreisene

 
 

 
 
 
 
 
Passdetaljer
 
 
 
 
Dykking detaljer
 
 
 
 
Nødkontaktdetaljer
 
 

Generell informasjon


Go To Top