Sulawesi - Lembeh, Bunaken & Bangka Island

Antall dager

16

Reisen er levert av

DYKKEbazaar

Pris kr

34 435

« chat med oss
Turkode:

16404

Oversikt

Hvis vi skulle sette sammen den ultimate dykkeopplevelser og pakke det inn i en destinasjon ville være vanskelig å ikke inkludere Sulawesi . Her får du kanskje verdens beste makro dykking i Lembeh Stredet, fantastisk veggdykking i Bunaken nasjonalpark, ekstremt fargerike farvann og koraller rundt Bangka og Gangga øyene i den nordøstre delen av Sulawesi . Dette er lett en av våre topp 10 dykkedestinasjoner i verden .

Dag til dag reiseplan

Dag 1: Avreise fra Skandinavia² via Europa til Singapore
Dag 2: Ankomst Singapore og videre til Manado
Dag 3-5: Dykking Lembeh Stredet
Dag 6: Transfer til Bunaken Nasjonalpark (mulig dykking på ettermiddagen)
Dag 7-9: Dykking Bunaken Nasjonalpark
Dag 10: Transfer til Bangka Island Resort
Dag 11-13: 3 dykkedager ut fra Banga Island Resort
Dag 14: Ledig dag til å slappe av på stranden
Dag 15: Transfer til Manado og avreise via Singapore til Europa
Dag 16: Ankomst Europa og videre til Skandinavia²

Reiserute

Diving IndonesiaOpplev et av verdens mest spennende dykkedestinasjoner. Manado og den nordlige delen av Sulawesi er et mekka for alle som er interessert i makro fotografering og denne regionen er regnet som et av den destinasjon i verden med størst mangfold av fisk og nakensnegler.

Manado er et av høydepunktene når det kommer til dykking i Indonesia og har et velfortjent godt rykte i resten av dykkeverdenen. Når du dykker i Bunaken National Marine Park, så vil du oppleve et av de største biologiske mangfoldene i verden, med en enestående variasjon av fisk og vegger i verdensklasse. Det varme, klare vannet har et forbausende stort antall av arter, det være seg koraller, svamper og fisk. 

Dag 1: Avreise fra Skandinavia² via Europa til Singapore
Denne pakken er basert på Singapore Airlines via en av deres mange gateways i Europa. Avreisen vil være om morgenen fra Skandinavia²

Dag 2: Ankomst Singapore og videre til Manado
Du ankommer Changi Airport i Singapore om morgenen og etter en kort pause er det videre med Silk Air til Sulawesi og Manado. Ved ankomst Manado blir du møtt av en representant for vår partner i regionen og transfer til Bastianos Lembeh Resort. Mulighet for et testdykk på husrevet om du føler for deg kan kanskje la seg gjøre avhengig av når dere ankommer Lembeh stredet. Overnatting Bastianos Lembeh Resort.

Dag 3-5: Dykking Lembeh Stredet
Få steder i verden kan måle seg med nettopp Lembeh og dette er enhver makro dykker sitt paradis. Her vil du kunne oppdage et arts mangfold som er uten sidestykke og for de som liker å ta undervannsbilder er dette et mekka av muligheter. Overnatting Bastianos Lembeh Resort.

Lembeh Island
Det er flere dykkesteder som hevder å være best og det er noen som kan måle seg, men det er vanskelig å tenke seg et bedre sted for jakt på spennende arter og muck-dykking, enn Lembeh. Du rekker bare å puste rolig et par ganger mellom hvert fantastiske møte med undersjøiske skapninger her. Hvis du er lei av natt-dykk, så kom til Lembeh – her er de helt utrolige. Vi vet ikke om noe bedre sted for å møte det marinelivet, nattestid. Ved å inkludere vrak og mer tradisjonelle rev, så er det over 30 dykkesteder å velge mellom her, alle i en radius på seks eller syv kilometer fra dykkeresorten. Det tar deg kun et par minutter i båt i disse rolige farvannene. Det er lett å forstå hvorfor dykking i Lembeh stredet har et rykte som er vanskelig å overgå. Her har du muligheten for enkel og lett tilgjengelig dykking, og møter med et spektakulært marint undervannsliv som du bare ikke får sett noe annet sted i verden. 
Dag 6: Transfer til Bunaken Nasjonalpark (mulig dykking på ettermiddagen)
Etter frokost er det tilbake til Manado flyplass hvor dere møter folkende fra Bastianos Bunaken Dive Resort som vil ta dere med til den andre siden av Manado halvøyen. Båt ut til Bunaken Island. Innsjekk og avhengig av ankomsttid om dere eventuelt rekker et ettermiddagsdykk. Overnatting Bastianos Bunaken Dive Resort


Dag 7-9: Dykking Bunaken Nasjonalpark
4 herlige dager til å utforske Bunaken nasjonalpark i skyggen av den mektige vulkanen Manado Tua. Overnatting Overnatting Bastianos Bunaken Dive Resort

Bunaken Nasjonalpark
Oppdag fargerike og uberørte korallrev hager omringet av krystall blått vann og pelagisk fisk langs de flotte vertikale veggene i Bunaken, en av verdens beste dykke destinasjoner. Bunaken Marine Park er en populær destinasjon for dykkere fra hele verden grunnet de unike korallrevene og dens mangfold av maritime dyrearter. Parken tilbyr noen av verdens flotteste dykkesteder og dykking i Bunaken vil være et nært møte med den undersjøiske verden. 

Parken ble etablert i 1991 og er en av de første i Indonesias voksende system av marine parker. Parken dekker et samlet areal på 89,065 hektar og 97% er dekket med glitrende, klart, varmt tropisk vann. De resterende 3% av parken er jordisk, inkludert de fem øyene Bunaken, Manado Tua, Mantehage, Nain og Silden. Selv om hver av disse øyene har en spesiell karakter er det vann økosystemet som tiltrekker seg de fleste naturforskerne. Vannet i Bunaken National Marine Park er ekstremt dypt (1566 m i Manado Bay), klar, (opptil 35-40 meter synlighet), forfriskende i temperatur (27-29 c) og huser noen av de høyeste nivåene av biologisk mangfold i verden. Velg en gruppe av interesse – koraller, fisk, pigghuder eller svamper – og antall familier, slekt eller arter er bundet til å være utrolig høy. For eksempel, 7 av de 8 artene av store muslinger som oppstår i verden, forekommer i Bunaken.

Bangka Island
Den store attraksjonen med Bangka Island er det store maritime mangfoldet. Bangka Island ligger i det man gjerne kaller hjertet av Celebes og Molukka havet. Med mer enn 25 registrerte dive sites er Bangka Island episenteret i det som kalles "Coral Triangle" og trekkplasteret er selvsagt de imponerende veggdykkene, undervannsfjell (pinnacles), grotter og daler og tunneler. Noe av det du kan forvente å se her er store mengder nakensnegler, bløtkoraller, korallvifter, svamper og trekoraller. De store undervannsfjellene patruljeres av revhai, tunfisk og makrell så holdt kamera klart. Om ikke dette skulle være nok er dt også muligheter for å se pygmé sjøhester og tiger reker! 

Dag 10: Transfer til Bangka Island Resort
Etter frokost er det nok en gang tilbake til Manado flyplassen hvor du denne ganger møter dykkerne fra Murex Banga Island som er vårt siste stopp på denne komplette dykkepakken til Sulawesi. Bangka Island ligger på tuppen av Sulawesi og mens de andre 2 stedene du har besøk har fokus på makro (Lembeh) og veggdykk (Bunaken) er Bangka bløtkorallenes og de fargerike revenes destinasjon. Se frem til herlige dykk og etterlengtende hvite sandstrender på lekre (men enkle) Murex Bangka Island.
Overnatting Murex Bangka Island

Dag 11-13: Dykking Banga Island Resort
Tre hele dykkedager i dette fantastiske området nord på Sulawesi. Bangka Island er et av disse sjeldne dykke destinasjonene som faktisk også har en flott og hvit sandstrand som vil trekke deg til seg hver eneste ettermiddag. Kort vei til alle dive sites gjør at dette er et perfekt sted å avslutte denne utrolige og innholdsrike dykkereisen til Sulawesi. Overnatting Murex Bangka Island
Murex Bangka er en dykkers paradis. Når du kommer til den hvite stranden, så føles det som du har kommet inn i en del av Robinson Crusoe. Skult under skyggefulle trær og på hvit sand ligger resorten, rett ved stranden og vår private, krystallklare turkise lagune. Murex resortene er familievennlige og ungene vil kose seg med å løpe rundt mens de samler skjell fra stranden. Bangka er en vakker og frodig øy, og et av Indonesias mest kjente dykkeområder. Husrevet rett utenfor resorten er utrolig; snorkling og dykking her er obligatorisk! Vår bortgjemte strand er det perfekte sted for å slappe av, late seg i hengekøyene og bare se på bølgene. På Murex Bangka gjør vi alt vi kan for å skape en behagelig og avslappet atmosfære.
Dag 14: Bangka Island
Ledig dag på stranden. Overnatting Murex Bangka Island

Dag 15: Avreise fra Manado til Europa
Ferden er over for denne gang og det er transfer tilbake til Manado flyplass for siste gang på formiddagen. Avreise fra Manado er ved 15-tiden normalt og til Singapore hvor det er noen timer å vente før natt flyvningen til Europa har avreise.

Dag 16: Ankomst Europa og videre til Skandinavia²
Ankomst en av Singapore Airlines sine mange gateways i Europa og videre forbindelse til Skandinavia²


Viktig Informasjon

Pakken inkluderer:

 • Fly Skandinavia² - Manado - Skandinavia² med Singapore Airlines & SAS
  (Desverre er det ikke lenger mulig med gjennomgående flybilletter til Mandao og basgasje må sjekkes inn på nytt i København)
 • Alle flyskatter (ikke avreiseskatt fra Manado ca EUR10)
 • 30 kilo innsjekket bagasje
 • Transfer Manado flyplass / Bastianos Lembeh Resort / Bastianos Bunaken Dive Resort / Murex Bangka Island / Manado flyplass
 • 4 netter Bastianos Lembeh Resort, Lembeh Strait
  Romtype: Superior rom med ac
  Måltider: Full pensjon
 • Dykkepakke Bastianos Lembeh Resort inkluderer totalt 8 dykk, Nitrox, vekter & belte
 • 4 netter Bastianos Bunaken Dive Resort, Bunaken Island
  Romtype: Superior rom med ac
  Måltider: Full pensjon
 • Dykkepakke Bastianos Bunaken Dive Resort inkluderer totalt 11 dykk, Nitrox, vekter & belte
 • 5 netter Bastianos Bangka Dive Resort, Nord Sulawesi
  Romtype: Deluxe Cottage
  Måltider: Full pensjon
 • Dykkepakke Murex Bangka inkluderer totalt 12 dykk med luft/NITROX, belte og bly 
 • DAN Europe dykkeforsikring (gjelder kun for pakker inkludert fly til/fra destinasjonen via DYKKEbazaar/DIVEPlanet eller medlemmer an Norges Dykkeforbund)

Ikke inkludert
 • Tips
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Avreiseskatt fra Manado flyplass (ca 60 kr)

Annen nyttig reiseinformasjon
:
Pris:
er basert på per person i delt twin/dobbelt rom i lavsesong. Alle reiser med DYKKEbazaar er med rutefly og pris vil avhenge av ledig kapasitet på ønsket reisedato samt sesong for hotellene benyttet i pakken og kan derfor variere. Alle tilbud gis uforpliktende på forespørsel. Stopover på reisevei er mulig, og pakken kan selvsagt også kombineres med andre destinasjoner i regionen.
Skandinavia² menes Gøteborg, Stockholm, Oslo, København, Bergen & Stavanger. Avreise fra andre byer i Skandinavia med tilslutning med SAS er mulig (spør oss om tilbud)
Beste tiden for denne destinasjonen: Du kan dykke året rundt i Lembeh men forholdene vil variere. Vanntemperaturen når sitt høyeste i perioden okt-mars (28-29ºC) og når sitt laveste i juli-aug (25-26ºC) og dette er den beste tiden for å se Lembeh stredets mange merkelige skapninger.' Okt-des har normalt sett den beste sikten, mens jan-feb har den dårligste sikten. Under regntiden jan-feb noen av de nordligste dykkestedene blir umulige å dykke, det samme skjer i perioden jun-sep hvor sterk vind kan føre til vanskeligheter å nå enkelte dykkesteder nord på Sulawesi. Bunaken ligger skjermet under vulkanen Manado Tua og kan også dykkes hele året (se Lembeh) for dykkeforhold).

DYKKING LEMBEH STREDET
Hva kan du se her?
 makro dykking, fotografer vil nok like Lembeh mer enn de som ikke har med kamera, men morsomt å se (kanskje eneste sted i verden hvor du får med forstørrelsesglass på dykket)
Ikke bra hvis du liker: store dyr og fisker, veggdykking, drift dives og vrak*
Dybde: de fleste dykkene er på 5-30m
Sikt: Normalt mellom 10-25m
Strømforhold: Ingen til mild
Overflateforhold: Stort sett rolig
Antall dykkesteder: 55
Sertifisering: anbefalt NITROX og Advanced siden en del av dykkene er dype

DYKKING BUNAKEN NASJONALPARK
Hva kan du se her? makro, veggdykk, vidvinkel fotografering, strømdykk, koraller
Dybde: de fleste dykkene er på 5-40m
Sikt: Normalt mellom 20-35m
Strømforhold: mild til sterk
Overflateforhold: Stort sett rolig
Antall dykkesteder: 50
Sertifisering: anbefalt NITROX og Advanced siden en del dykk kan være dype

DYKKING BANGKA ISLAND
Hva kan du se her? meget bra makro og maritimt mangfold generelt
Dybde: de fleste dykkene er på 5-40m
Sikt: Normalt mellom 10-35m
Strømforhold: kan enkelte ganger være forholdsvis sterke strømmer på en del av dykkene
Overflateforhold: siden det ligger mer åpent kan overflateforholdene av og til være litt røffe
Antall dykkesteder: ca 25
Sertifisering: anbefalt NITROX og Advanced siden en del dykk kan være dype

Se vår destinasjons video fra denne destinasjonen:
Copyrigth Bastianos Dive Resorts

Priser / Datoer

Vi vil komme tilbake til deg med et tilbud på den forespurte reisen/pakken I løpet av 48 timer. Alle tilbud er uforpliktende og er vanligvis gyldige i 7 dager. Vi gjør oppmerksom på at reserverte tjenester kan bli kansellert innenfor disse 7 dagene og at pris kan endres inntil en endelig bestilling er mottatt.

Vennligst angi antall reisende

Kontaktperson / Hovedreisene

 
 

 
 
 
 
 
Passdetaljer
 
 
 
 
Dykking detaljer
 
 
 
 
Nødkontaktdetaljer
 
 

Generell informasjon


Go To Top