Stillehavets bortgjemte dykkeparadis - New Caledonia (Grand Terre & Lifou Island)

Antall dager

14

Reisen er levert av

DYKKEbazaar

Pris kr

« chat med oss
Turkode:

34336

Oversikt

Vilt og uberørt Det er liten sjans for at du skal støte på andre dykkere under en reise til New Caledonia. New Caledonia har så langt unnsluppet turistmassene og her finner du ikke mindre enn 1 000 ulike fiskearter og 6 500 arter virvelløse dyrearter. Omkranset av et 1600 km langt korallrev, samt verdens største lagune, Stillehavets tredje største øy (Papua New Guinea og New Zealand er større), gjør at dette er en av verdens mest interessante reisemål.

Dag til dag reiseplan

Dag 1:
Avreise fra Skandinavia med KLM eller Finnair til Osaka/Tokyo 
Dag 2:
Ankomst Japan (Osaka eller Tokyo), videre med Aircalin til Noumea med anskomst sent samme kveld
Dag 3:
Noumea (2 dykk) om morgenen
Dag 4:
Noumea til Konè (2 dykk)
Dag 5:
Konè til Voh (2 dykk) og til Hienghène
Dag 6:
Hienghène  til Poidimie (2 dykk)
Dag 7:
Poidimie til Noumea (2 dykk)
Dag 8:
Fly til Lifou. resten av dagen ledig
Dag 9:
Lifou Island (2 dykk)
Dag 10:
Lifou Island (2 dykk)
Dag 11:
Lifou island (2 dykk)
Dag 12
Ledig på Lifou
Dag 13:
Fly Lifou til Noumea. Resten av dagen i Noumea
Dag 14:
Hele dagen i Noumea og avreise til flyplassen på kvelden for fly til Japan
Dag 15:
Ankomst Japan om morgenen og videre til Skandinavia med Finnair. Ankomst samme kveld.

Reiserute

Vilt og uberørt
Det er liten sjans for at du skal støte på andre dykkere under en reise til New Caledonia. New Caledonia har så langt unnsluppet turistmassene og her finner du ikke mindre enn 1 000 ulike fiskearter og 6 500 arter virvelløse dyrearter. Omkranset av et 1600 km langt korallrev, samt verdens største lagune, Stillehavets tredje største øy (Papua New Guinea og New Zealand er større), gjør at dette er en av verdens mest interessante reisemål. Korallrevet er alt fra et par km fra kysten, og I noen tilfeller hele 65 km, med en gjennomsnitts dybde på rundt 40 meter.

New Caledonia er av en eller annen merkelig grunn unngått å komme på dykkeres verdenskart over “Must See” steder. Og nettopp dette er en av grunnene til hvorfor du BØR vurdere nettopp denne fantastiske øygruppen nord for Australia.

New Caledonia er et såkalt «Fransk Oversjøisk Område», et sted mellom selvstendig l\nasjon og en provins av Frankrike. Øygruppen plassering har derimot gjort at landet har forbindelser til både Japan og Australia, og mange snakker faktisk engelsk.

Dag 1: Skandinavia til Japan
Denne turen er basert på bruk av Finnair via Helsinki til enten Osaka eller Japan (stoppover er mulig) og videre med Aircalin til New Caledonias hovedstad, Noumea.

Dag 2: Ankomst Japan og til Noumea
Ankomst Japan om morgenen og vider med Aircalin til Noumea. Ankomst er ca kl 22 samme dag. Transfer til vårt hotell i sentrum av Noumea. Reisetid Japan - Noumea 8,5 time). Overnatting Beaurivage Hotel

Dag 3: Noumea (F)
Etter frokost har vi våre første 2 dykk. Henting av leiebil i hotell lobbyen ved 14-tiden. Resten av dagen ledig i Noumea. Overnatting Beaurivage Hotel

Hovedøyen i New Caledonia byr på alt fra knølhval til vrak, korallvegger, strømdykk, delfiner, hai og spennende grotter.

Den største øyen byr på den mest varierte dykkingen inne i verdens største lagune. Beskyttet av det 1600 kilometer lange barriererevet, har korallskogene inne i den 24.000 kvadratkilometer lagunen fått vokse i fred og skapt en skog av farger og opplevelser. Fordi New Caledonia ligger langt unna det meste, er det få dykkere som besøker landet. Det betyr urørt natur og enorme mengder med fisk.

Hele året er det mye fargerik revfisk som parrot fish, groupers, red snappers, hummer, sting rays og reef sharks. Skilpaddene beiter her året rundt, og inn fra det åpne havet kommer tunfisk og annen rovfisk for å spise. Mykkorallene trives godt og fargelegger de fleste dykkestedene, det samme gjør korallviftene.

Hovedøyen Grand Terre har det meste: Grotter, enorme korallrev og områder som får ofte besøk av store fisker, som igjen gir store opplevelser. Avhengig av når på året du kommer, er det mulig møte på knølhval, stimer med barrakuda, delfiner, hammerhai, stor tunfisk og mantarokker. Hele året treffer du revhai, leopardhai og enorme mengder med vanlig revfisk.

Som ellers rundt New Caledonia er det varmt i vannet og god sikt. Dykkestedene varierer fra veldig enkel dykking til litt mer utfordrende dykking i grottene.

Dag 4: Noumea til Konè (275km - ca 3 timer) (F)
Etter frokost er det 2 nye dykk i Noumea før man setter kursen for Konè.
Overnatting Koniambo Hotel

Dag 5: Konè til Voh (35km - 25 min) og til Hienghène (152 km - ca 2 timer) (F)
Buffet frokost på hotellet og avreise til Voh. 2 dykk i Voh og videre til Hienghène.
Overnatting Kouloue Village

Dag 6: Hienghène til Poindimie (72km - 1 time) (F)
Buffet frokost på hotellet og etterfulgt av 2 dykk i Hienghène. Videre til Poindimiè.
Overnatting Tieti Poindimiè Hotel

Dag 7: Poindimiè til Noumea (345km - ca 5 timer) (F)
Buffet frokost på hotellet i Poindimiè og 2 dykk før det er å ta fatt på veien tilbake til Noumea. Leiebil hentes på hotellet ved 18.tiden.
Overnatting Beaurivage Hotel

Dag 8: Fly til Lifou Island (F)
Transfer til flyplassen i Noumea etter frokost og fly til en av Loyalty Islands, Lifou. Her blir du møtt ved ankomst og tatt med til ditt hotell. Leiebil blir levert på hotellet. Resten av dagen til egen rådighet. Overnatting Oasis de Kiamu eller
Drehu Village (mot et tillegg).

Dag 9,10 & 11. Lifou Island (F)
Dykking (2 daglige dykk, med mulighet for nattdykk) under oppholdet på Lifou.
Dykkesenteret på Lifou ligger ca 50 km fra vårt hotell (55 min) fra Oasis de Kiamu og 35 km (40 min) fra Drehu Village.

Den midterste av de tre store øst for hovedøya Grand Terre, byr på de største og minste opplevelsene. Pygmesjøhestene trives i skogen av korallvifter, hammerhai og manta kommer ofte på besøk.

Også Lifou ligger inni verdens største lagune, som er beskyttet av et 1600 kilometer langt barriererev. På innsiden av barriererevet ligger 24.000 kvadratkilometer med fargerike dykkedestinasjoner spredt rundt små øyer. Fordi New Caledonia ligger langt unna det meste, er det få dykkere som besøker landet. Det betyr urørt natur og enorme mengder med fisk.

Hele året er det mye fargerik revfisk som parrot fish, groupers, red snappers, hummer, sting rays og reef sharks. Skilpaddene beiter her året rundt, og inn fra det åpne havet kommer tunfisk og annen rovfisk for å spise. Mykkorallene trives godt og fargelegger de fleste dykkestedene, det samme gjør korallviftene.

Øya Lifou får ofte besøk av store fisker, som igjen gir store opplevelser. Stimer med barrakuda, delfiner, hammerhai, stor tunfisk og mantarokker, trives rundt øya. Det samme gjør napoleonfisk, revhaier og den fargerike leopardhaien.

Mens pygmesjøhesten nesten er umulig å finne andre steder i verden, trives den på de store korallviftene som det er mange av rundt Lifou. Øya lokker også med andre makrofavoritter, som leaf fish, scorpion fish og forskjellige typer reker.

Som ellers rundt New Caledonia er det varmt i vannet og god sikt. Dykkestedene varierer fra veldig enkel dykking til litt mer utfordrende dykking i grottene.

Dag 12: Lifou til Noumea (F)
Fly tilbake til Noumea på kvelden / ettermiddagen. Vi anbefaler ikke at man planlegger å reise tilbake med en direkte internasjonal forbindelse samme dag siden forsinkelser grunnet værforhold kan medføre kansellerte avganger fra de ytre øyene. Transfer tilbake til ditt hotell i Noumea. Overnatting Beaurivage Hotel

Dag 13: Avreise fra Noumea (F)
Hele dagen i Noumea og avreise fra Noumea ved midnatt med Aircalin til Japan og videre til Europa med Finnair.

Dag 14: Ankomst Skandinavia
Ankomst Japan om morgenen og videre forbindelse med Finnair via Helsinki til Skandinavia. Ankomst samme kveld.Viktig Informasjon

Pakken inkluderer:
- Fly Skandinavia - Noumea - Skandinavia m/Finnair & Aircalin
- Alle flyskatter
- 30 kilo bagasje på alle strekninger
- Alle lokale transfers i programmet
- All overnatting på 3*** hoteller
- Frokost alle dager
- Totalt 16 dykk med luft, vekter og belte, DM
- Leiebil i 5 dager

Ikke inkludert:
- Tips
- Reise- og avbestillingsforsikring
- Personlig dykke utstyr

Annen nyttig informasjon:
Pris:
er basert på lavsesong per person. Siden alle reiser med DYKKEbazaar er med rutefly vil priser også avhenge av hva som er av ledige seter. Husk alltid å booke plasser lang tid i forveien for å unngå unødvendig høye priser. Alle reiser kan skreddersys etter ønske. Ta kontakt med oss på dive@dykkebazaar.no for et uforpliktende tilbud.
Dykkeforhold: De aller fleste dykkestedene tilbyr enkel dykking ned mot 15 meters dyp. Når vi har sommer i Norge, har New Caledonia sin kjøligste periode og temperaturen i vannet kan bli ned mot 21 grader. I våre vintermåneder er vanntemperaturen opp mot 30 grader i verdens største lagune.
Vanskelighetsgrad: På de fleste korallrevene, stilles det ikke spesielle krav til erfaring eller spesialsertifisering. Det betyr muligheter for flotte opplevelser uavhengig av sertifiseringnivå. Noen av grottene, vrakene og strømdykkingen kan være krevende og forutsetter minimum Advanced.
Når bør du dra: New Caledonia har noe å by på året rundt. I perioden februar til mars, kryper skilpaddene på land for å legge egg. Området «Ilot Maitre», ikke langt fra den største byen Noumea har ekstra mange skilpadder.
Fra april til juni kommer Dagsit sharks til Boulari Pass for å pare seg, og spesielt hunnhaiene er nysgjerrige på dykkere. Også mantarokkene er oftere å se i denne perioden.
Fra juni til september begynner havtemperaturen å ta seg opp, og jo nærmere september vi kommer, jo mer småfisk er det mulig klekkes ut, som igjen gjør at det blir mer jaktende rovfiskene. Den lokale sommeren gjør ta det blir mer vind på land. Fra oktober til slutten av november invaderes området Dumbéa, nord for hovedbyen Noumea, av lokale rocklings, og strømdykk i undersjøiske daler byr på heftige opplevelser for erfarne dykkere.
Sikt: På en god dag kan man ha opptil +50m
Forlengelse: Hva med et besøk til de øvrige øyene i Loyalty Island Gruppen? Ouvea atollen er etter vår mening den vakreste Stillehavsøyen vi har sett så langt. For noe anderledes kan du også prøve Iles des Pines hvor palmer er byttet ut med grantrær - må oppleves.

Se vår destinasjons video for denne reisen:
Discover LifouThe Underwater WorldDiscover New Caledonie


Priser / Datoer

Vi vil komme tilbake til deg med et tilbud på den forespurte reisen/pakken I løpet av 48 timer. Alle tilbud er uforpliktende og er vanligvis gyldige i 7 dager. Vi gjør oppmerksom på at reserverte tjenester kan bli kansellert innenfor disse 7 dagene og at pris kan endres inntil en endelig bestilling er mottatt.

Vennligst angi antall reisende

Kontaktperson / Hovedreisene

 
 

 
 
 
 
 
Passdetaljer
 
 
 
 
Dykking detaljer
 
 
 
 
Nødkontaktdetaljer
 
 

Generell informasjon


Go To Top