St Helena | Dive Napoleons Rock

Antall dager

15

Reisen er levert av

DYKKEbazaar

Pris kr

« chat med oss
Turkode:

42464

Oversikt

St Helenas vulkanske historie har skapt en kystlinje som tilbyr mange varierte dykkesteder inkludert grotter, buer, undervannsfjell og revstruktur som støtter opp et enormt mangfold av arter, inkludert opptil 50 arter som er unike til St Helena. I tillegg til overfloden av arter du kan se på revet er St Helena også tilholdssted for en rekke arter med rovfisk som f.eks makrell (wahoo & dorado), tunfisk, chilenske djevelrokker som ofte er ganske nysgjerrige

Dag til dag reiseplan

Dag 1: Avreise fra Skandinavia² til Jo'Burg 
Dag 2: Ankomst Johannesburg og overnatting
Dag 3: Avreise til St Helena 
Dag 4-11: Dykking St Helena - 2 dykk per dag
Dag 12: Ledig dag på St Helena
Dag 13: Avreise fra St Helena tilbake til Cape Town
Dag 14: Avreise fra Cape Town tilbake til Skandinavia²
Dag 15: Ankomst Skandinavia²
Reiserute

St Helena, Atlantic OceanVi gjennomførte vår første reise til St Helena i februar 2020 og med mange høye forventninger og lite tilgjengelig informasjon visste vi ikke helt hva som ventet oss på denne utposten i det sørlige Atlanterhavet. 

St Helena er kanskje mest kjent som Napoleons siste hvilested og St Helena 
var lenge uten annen forbindelse med omverdenen enn den månedlige postbåten fra Cape Town. St Helena fungerer som en enorm magnet for alle de store havgående skapningene i verden og avhengig av hvilken periode du velger kan du oppdage alt fra ulike hvalarter på vandring, havgående manta rokker og hvalhai. Bli en av de første i verden som får muligheten til å oppleve dette fantastiske stedet.

St Helenas vulkanske historie har skapt en kystlinje som tilbyr mange varierte dykkesteder inkludert grotter, buer, undervannsfjell og revstruktur som støtter opp et enormt mangfold av arter, inkludert opptil 50 arter som er unike til St Helena. I tillegg til overfloden av arter du kan se på revet er St Helena også tilholdssted for en rekke arter med rovfisk som f.eks makrell (wahoo & dorado), tunfisk, chilenske djevelrokker som ofte er ganske nysgjerrige.

Det største trekkplasteret for å dykke på St Helena er øya i seg selv og den unike ensomme plasseringen i Atlanterhavet.  Men allerede på dag èn skjønte vi fort at dette ville bli noen unike 10 dager med eksepsjonell dykking, et fantastisk sted og gjestfriheten i dette samfunnet var enestående. St Helena ble fort en av våre aller største og mest fantastiske destinasjoner.

Dag 1: Avreise fra Skandinavia² til Jo'Burg
Det skal ikke være lett å komme til et av verdens mest avsidesliggende øyer og vi starter reisen fra Skandinavia² til Johannesburg i Sør Afrika. Denne pakken er basert på bruk av Qatar Airways fra Europa

Dag 2: Ankomst Johannesburg 
Ankomst Johannesburg om morgenen og vi får en full dag i byen og vi velger å bruke et hotell nær flyplassen grunnet tidlig avreise neste morgen til St Helena.

Dag 3: Avreise til St Helena (F)
Nå begynner eventyret og vi setter kursen ut i Atlanterhavet og St Helena. Ankomst på formiddagen etter ca 6 timer via Windhoek i Namibia. Ankomst St Helena og transfer til hovedstaden Jamestown. Tid for å løi kjent med dykkestedet og den lokale puben. Overnatting Williams Estate eller Mantis St Helena

Dag 4-11: Dykking St Helena
Det finnes 8 lett tilgjengelige vrak på lesiden av St Helena, fra «Wittre Leeuw» som sank i 1613 til det nyeste vraket «The Portzic» som sank i 2008. Vrakene er ikke bare historisk interessante, de er etterhvert blitt hjemsted og beskyttelse foir en rekke arter. Vrakene ligger mellom 10 – 35 meters dyp og er dermed lett tilgjengelige og passer for de fleste med min PADI advanced eller lignende (30m)

Et av de beste dykkene er vraket av «Papanui», et dampskip som gikk ned i 1911. Skipet tok fyr og gikk på grunn og ligger på kun 13m dybde. I de over 100 årene siden ulykken skjedde har vraket etterhvert tiltrukket seg en mengde av liv og er et fantastisk dykk. Et annet skip som er verdt å få med seg er «Dark Dale» som ble senket under 2. verdenskrig og du kan ofte treffe på hvalhai på dette dykket (men dette er et meget dypt dykk og vraket ligger på rundt 40m). St Helena er ikke kanskje det mest artsvarierte dykkestedet i verden men legger du turen hit i perioden des-mars er du nesten garantert å få se hvalhai enten på snorkleturer (du har ikke lov til p dykke med hvalhai, men det er det jo ingen som har fortalt hvalhaien). Februar måned er også tiden hvor zillioner av sommerfulgfisk klekkes og sikten i vannet blir redusert til et par meter grunnet antall fisk). 

Sikten er kanskje en av de andre grunnene hvorfor du bør få med deg St Helena. De fleste av våre dykk hadde sikt på +40 meter (med unnta, av skyer da med sommerfulgfisk), men det er formasjoner under vann som er det store trekkplasteret siden det ikke finnes koraller på St Helena. Grotter og overheng, undervannsfjell og utrolige stiner utgjør topografien under vann og danner en vakker ramme rundt det hele. Farvannet utenfor St Helena tiltrekker seg også store mengder av djevelrokker (manta), men ikke av de store havgående varianten. 

Det er ikke for ingenting at St Helena ofte blir kalt Atlanterhavets Galapagos! Etter 14 millioner i isolasjon kan St Helena skryte av 500 endemiske arter og en kystlinje som regelmessig blir besøkt av både hval og delfiner. St Helena er en destinasjon for den aktive og det finnes en rekke turstier som vil ta deg opp vulkanske åser, historiske festninger og gravsteder, enorme hvaler og gin-klart vann og selvsagt spektakulær dykking. 
Overnatting Williams Estate eller Mantis St Helena 

Dag 12: Ledig dag på St Helena
Nå har pakket ned dykkerutstyret og kanskje har du tid til å oppleve noen av de mange kulturelle attraksjonene rundt å St Helena og kanskje få med deg Naøpoleons grav og en av de manbge festningene som har voktet over St Helenas skjebne i mange hundre år. Overnatting Williams Estate eller Mantis St Helena

Dag 13: Avreise fra St Helena til Cape Town
Avreise på ettermiddagen tilbake til Cape Town. Ankomst ved 21-tiden og dessverre er det ingen forbindelse til Europa og vi må overnatte i Cape Town

Dag 14: Avreise fra Cape Town
Avreise tilbake til Europa med Qatar Airways (forlengelse av oppholdet er mulig)

Dag 15: Ankomst Skandinavia²
Ankomst din destinasjon i Skandinavia
²

Viktig Informasjon

Pakken inkluderer:

 • Fly Skandinavia² - Johannesburg - Skandinavia² med Qatar Airways
 • Fly Johannesburg - St Helena - Johannesburg med SA Airlink
 • Alle flyskatter
 • 30 kilo innsjekket baggasje på Qatar Airways og gratis dykkebag på South African Airlink
 • 1 natt Sunward Park Guesthouse eller lignende, Jo'Burg
  Romtype: Standard twin/dobbel
  Måltider: Frokost
 • Ankomst og avreise transfer på St Helena
 • 10 netter Williams Apartments eller lignende, Jamestown (St Helena) 15-25/2/20
  Romtype: Basert på 2-soveroms leiligheter
  Måltider: Self-catering
 • Totalt 16 båtdykk er inkludert med vekter, bly og DM
 • Ankomst og avreise transfer i Cape Town
 • 1 natt Innscape On Castle eller lignende, Cape Town
  Romtype: Standard twin/dobbel
  Måltider: Frokost
 • 10 dager med leiebil under oppholdet
 • DAN Europe dykkeforsikring (gjelder kun for pakker inkludert fly til/fra destinasjonen via DYKKEbazaar/DIVEPlanet eller medlemmer an Norges Dykkeforbund)

Ikke inkludert
:

 • Tips
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Personlig dykkeutstyr (kan leies lokalt)
 • Oppgradering til Mantis St Helena Hotel fra kr 8 030 for 10 netter
  Romtype: Contemporary
  Måltider: Frokost
  Prisen inkliuderer også 2 dager med leiebil under oppholdet

Annen viktig informasjon
:

Pris - er basert på per person i delt twin/dobbelt rom i lavsesong. Alle reiser med DYKKEbazaar er med rutefly og pris vil avhenge av ledig kapasitet på ønsket reisedato samt sesong for hotellene benyttet i pakken og kan derfor variere. Alle tilbud gis uforpliktende på forespørsel. Stopover på reisevei er mulig, og pakken kan selvsagt også kombineres med andre destinasjoner i regionen.
Skandinavia² menes avreise fra alle Qatar Airways gateways i Skandinavia (pris fra øvrige destinasjoner med tilslutning med SAS på forespørsel)
Hva er destinasjonen kjent for: Du kan forvente å se sjeldne og bisarre arter, stimer av manta rokker, hvalhai er også vanlig, det er registrert 10 fiskearter som er unike til St Helena, store stimer av fisk, makro, veggdykk, vrak, overheng, tunneler og undervannsfjell, vrak helt tilbake til 1600-tallet og frem til idag.
Ikke så god for: haidykking, makro, koraller
Strømforhold: det kan forekomme noe svak strøm på enkelte dykk
Antall dykkesteder: +/- 30 hvorav mesteparten er på lesiden av St Helena
Vanntemperatur: for februar er temperaturen rundt 24-25°C, men kan på det kaldeste dette ned til rundt 19°C
Når er det best å dykke her: Desember til juni, hvalhai (jan-apr)
Sikt:  best i perioden desember – juni med sikt opptil 30-35m (sikten ødelegges faktisk av at dette er klekke perioden for zillioner av sommerfuglfisk

Se vår destinasjons video fra St Helena
Copyright - Sub-Tropic Adventures


Priser / Datoer

Vi vil komme tilbake til deg med et tilbud på den forespurte reisen/pakken I løpet av 48 timer. Alle tilbud er uforpliktende og er vanligvis gyldige i 7 dager. Vi gjør oppmerksom på at reserverte tjenester kan bli kansellert innenfor disse 7 dagene og at pris kan endres inntil en endelig bestilling er mottatt.

Vennligst angi antall reisende

Kontaktperson / Hovedreisene

 
 

 
 
 
 
 
Passdetaljer
 
 
 
 
Dykking detaljer
 
 
 
 
Nødkontaktdetaljer
 
 

Generell informasjon


Go To Top