St Helena - Dive Napoleons Rock - Ekspedisjonsreise

Antall dager

15

Reisen er levert av

DYKKEbazaar

Pris kr

« chat med oss
Turkode:

42397

Oversikt

St Helenas vulkanske historie har skapt en kystlinje som tilbyr mange varierte dykkesteder inkludert grotter, buer, undervannsfjell og revstruktur som støtter opp et enormt mangfold av arter, inkludert opptil 50 arter som er unike til St Helena. I tillegg til overfloden av arter du kan se på revet er St Helena også tilholdssted for en rekke arter med rovfisk som f.eks makrell (wahoo & dorado), tunfisk, chilenske djevelrokker som ofte er ganske nysgjerrige

Dag til dag reiseplan

Dag 1 (13/2/20): Avreise fra Skandinavia² til Jo'Burg 
Dag 2 (14/2/20): Ankomst Johannesburg og overnatting
Dag 3 (15/2/20): Avreise til St Helena 
Dag 4-11 (16-23/2/20): Dykking St Helena, 2-3 dykk per dag
Dag 12 (24/2/20): Ledig dag på St Helena
Dag 13 (25/9/19) Avreise fra St Helena til Cape Town
Dag 14 (26/2/19): Avreise fra Johannesburg tilbake til Skandinavia²
Dag 15 (27/2/20) Ankomst Skandinavia²
Reiserute

St Helena, Atlantic OceanSt Helenas vulkanske historie har skapt en kystlinje som tilbyr mange varierte dykkesteder inkludert grotter, buer, undervannsfjell og revstruktur som støtter opp et enormt mangfold av arter, inkludert opptil 50 arter som er unike til St Helena. I tillegg til overfloden av arter du kan se på revet er St Helena også tilholdssted for en rekke arter med rovfisk som f.eks makrell (wahoo & dorado), tunfisk, chilenske djevelrokker som ofte er ganske nysgjerrige.

Det største trekkplasteret for å dykke på St Helena er øya i seg selv og den unike ensomme plasseringen i Atlanterhavet. 

Dag 1 (13/2/20): Avreise fra Skandinavia² til Jo'Burg
Det skal ikke være lett å komme til et av verdens mest avsidesliggende øyer og vi starter reisen fra Skandinavia² til Johannesburg i Sør Afrika. Denne pakken er basert på bruk av Qatar Airways eller Turkish Airlines fra Europa

Dag 2 (14/2/20): Ankomst Johannesburg 
Ankomst Johannesburg om morgenen og vi får en full dag i byen og vi velger å bruke et hotell nær flyplassen grunnet tidlig avreise neste morgen til St Helena.

Dag 3 (15/2/20): Avreise til St Helena (F)
Nå begynner eventyret og vi setter kursen ut i Atlanterhavet og St Helena. Ankomst på formiddagen etter ca 6 timer via Windhoek i Namibia. Ankomst St Helena og transfer til hovedstaden Jamestown. Tid for å løi kjent med dykkestedet og den lokale puben. Overnatting Jamestown

Dag 4-11 (16/2-23/2/20): Dykking St Helena
Det finnes 8 lett tilgjengelige vrak på lesiden av St Helena, fra «Wittre Leeuw» som sank i 1613 til det nyeste vraket «The Portzic» som sank i 2008. Vrakene er ikke bare historisk interessante, de er etterhvert blitt hjemsted og beskyttelse foir en rekke arter. Vrakene ligger mellom 10 – 35 meters dyp og er dermed lett tilgjengelige og passer for de fleste med min PADI advanced eller lignende (30m)
Et av de beste dykkene er vraket av «Papnui», et dampskip som gikk ned i 1911. Skipet tok fyr og gikk på grunn og ligger på kun 13m dybde. I de over 100 årene siden ulykken skjedde har vraket etterhvert tiltrukket seg en mengde av liv og er et fantastisk dykk. Et annet skip som er verdt å få med seg er «Dark Dale» som ble senket under 2. verdenskrig og du kan ofte treffe på hvalhai på dette dykket.
Det er ikke for ingenting at St Helena ofte blir kalt Atlanterhavets Galapagos! Etter 14 millioner i isolasjon kan St Helena skryte av 500 endemiske arter og en kystlinje som regelmessig blir besøkt av både hval og delfiner. St Helena er en destinasjon for den aktive og det finnes en rekke turstier som vil ta deg opp vulkanske åser, historiske festninger og gravsteder, enorme hvaler og gin-klart vann og selvsagt spektakulær dykking. Overnatting Jamestown

Dag 12 (24/2/20): Ledig dag på St Helena
Nå har pakket ned dykkerutstyret og kanskje har du tid til å oppleve noen av de mange kulturelle attraksjonene rundt å St Helena og kanskje få med deg Naøpoleons grav og en av de manbge festningene som har voktet over St Helenas skjebne i mange hundre år. Overnatting Jamestown

Dag 13 (25/2/20): Avreise fra St Helena tilbake til Cape Town
Avreise på ettermiddagen tilbake til Cape Town. Ankomst ved 21-tiden og dessverre er det ingen forbindelse til Europa og det blir mu8lgheter til et godt måltid og litt utmerket vin og siste natt med dine dive buddies. Overnatting Cape Town (forlengelse av oppholdet i Sør Afrika er mulig)

Dag 14 (26/2/20): Avreise fra Cape Town (F)
Avreise på ettermiddagen tilbake til Europa med enten Turkish Airlines eller Qatar Airways

Dag 15 (27/2/20):Ankomst Skandinavia²
Ankomst din destinasjon i Skandinavia
²

Viktig Informasjon

Pakken inkluderer:

 • Fly Skandinavia² - Johannesburg - Skandinavia² med Qatar Airways eller Turkish Airlines
 • Fly Johannesburg - St Helena - Johannesburg med SA Airlink
 • Alle flyskatter
 • 30 kilo bagasje inkludert + innsjekket dykkeutstyr på SA Airlink
 • Ankomst og avreise transfer i Johannesburg
 • Ankomst og avreise transfer på St Helena
 • Ankomst og avreise transfer Cape Town
 • 10 netter self-catering overnatting på St Helena
 • Totalt 20 båtdykk er inkludert med vekter, bly og DM
 • DAN Europe dykkeforsikring (gjelder kun for pakker inkludert fly til/fra destinasjonen via DYKKEbazaar/DIVEPlanet eller medlemmer an Norges Dykkeforbund)

Ikke inkludert
:

 • Tips
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Personlig dykkeutstyr (kan leies lokalt)

Annen viktig informasjon
:

Pris - er basert på per person i delt twin/dobbelt rom i lavsesong. Alle reiser med DYKKEbazaar er med rutefly og pris vil avhenge av ledig kapasitet på ønsket reisedato samt sesong for hotellene benyttet i pakken og kan derfor variere. Alle tilbud gis uforpliktende på forespørsel. Stopover på reisevei er mulig, og pakken kan selvsagt også kombineres med andre destinasjoner i regionen.
Skandinavia² menes avreise fra alle Qatar Airways & Turkish Airlines gateways in Skandinavia (pris fra øvrige destinasjoner med tilslutning med SAS på forespørsel)
Hva er destinasjonen kjent for: Du kan forvente å se sjeldne og bisarre arter, stimer av manta rokker, hvalhai er også vanlig, det er registert 10 fiskearter som er unike til St Helena, store stimer av fisk, makro, veggdykk, vrak
Vanntemperatur: 19 - 25°C (des-jun mnd) 
Når er det best å dykke her: Desember til juni, hvalhai (jan-apr)
Sikt:  best I perioden desember – juni med sikt opptil 30-35m

Se vår destinasjons video fra St Helena
Copyright - Sub-Tropic Adventures


Priser / Datoer

Vi vil komme tilbake til deg med et tilbud på den forespurte reisen/pakken I løpet av 48 timer. Alle tilbud er uforpliktende og er vanligvis gyldige i 7 dager. Vi gjør oppmerksom på at reserverte tjenester kan bli kansellert innenfor disse 7 dagene og at pris kan endres inntil en endelig bestilling er mottatt.

Vennligst angi antall reisende

Kontaktperson / Hovedreisene

 
 

 
 
 
 
 
Passdetaljer
 
 
 
 
Dykking detaljer
 
 
 
 
Nødkontaktdetaljer
 
 

Generell informasjon


Go To Top