Sea of Cortez and La Paz

Antall dager

13

Reisen er levert av

DYKKEbazaar

Pris kr

« chat med oss
Turkode:

42522

Oversikt

Sea of Cortez er kanskje ikke den destinasjonen de fleste forbinder med dykking. Men denne delen av Mexico har kanskje den mest varierte dykkingen du kan finne på den Amerikanske kontinentet. Med base i idylliske La Paz har du perfekt tilgang til noen av de beste og mest spennende dykkestedene i Cortez havet. Velger du rett sesong vil du kunne oppleve lekne sjøløver, flyvende mobula rokker og noen av de mer enn 60 residente hvalhaiene som er registrert i farvannet utenfor La Paz.

Dag til dag reiseplan

Dag 1: Avreise fra Skandinavia² til La Paz, Mexico
Dag 2: Ankomst Mexico City og videre til La Paz
Dag 3-11: Dykking Sea of Cortez, 2-tank daglig
Dag 12: Ledig dag i La Paz
Dag 13: Avreise fra La Paz til Skandinavia²
Dag 14: Ankomst Skandinavia²

Lufthansa logo

Reiserute

Sea of Cortez divingHvalene, sjøløvene, hvalhaien, intrikate skipsvrak, delfiner, skilpadder, manta rokker og bøttevis av hai venter på deg i farvannet utenfor La Paz. Ikke blant de mest kjente dykkestedene her hjemme kanskje, men du verden hvor La Paz og denne regionen innfrir. Om ikke det var nok med utrolige opplevelser under vann sjarmerer La Paz på land også men en utrolig trivelig «liten» by følelse, til tross for nærmere 400 000 innbyggere, strender som kan måle seg med de beste i verden (sjekk ut Balandra stranden – himmelsk). Legg til spennende mat og utrolig bra utvalg av spisesteder og du har den perfekte dykke destinasjonen. 

Kommer du hit i den optimale perioden kan du forvente vanntemperaturer på opp mot 30°C og sikt på opptil +30 meter. Men det er under vann at La Paz og Cortez havet viser hvorfor du skal legge reisen hit! Er du heldig kan du oppleve alt fra gigantiske hvaler, sjøløver og gigantiske fiskestimer og det er ikke uten grunn at Jacques Cousteau kalte dette området for verdens akvarium.

Dag 1: Avreise fra Skandinavia²
Denne pakken er basert på bruk av Lufthansa via Mexico City til La Paz. Avgang om kvelden fra Skandinavia²

Dag 2: Ankomst Mexico City og videre til La Paz
Ankomst Mexico City om morgenen og videre med innenriksfly til Baja California og La Paz. Innsjekk på dykkesenteret. Overnatting La Concha Hotel

Dag 3-11: Dykking Sea of Cortez,
Nå venter herlige dager med å utforske farvannet utenfor La Paz. Mye av dykkingen foregår i og rundt farvannet med Espirito Santo og Los Islotes (ca 45 minutters båttur ut fra La Paz), men det finnes over 40 registrerte dykkesteder som vi kan benytte under oppholdet.

Det som kanskje har gjort dette området mest kjent er ryktet om møter med hvalhai. Av en eller annen grunn strømmer denne arten til Cortez havet hver eneste sommer og høst og det er registrert over 60 ulike individer de siste årene i farvannet utenfor La Paz alene. Det er ikke tillatt å dykke med hvalhai (men ingen har fortalt hvalhaien dette selvsagt). En annen art som har satt La Paz på kartet over steder man «må» besøke er muligheten til å dykke med store stimer hammerhai, gjerne da utenfor El Bajo og Las Animas. I vintermånedene finner det sted et merkelig fenomen når 1000-vis av mobula rokker samler seg i Cortez havet og trener på å fly!

En annen attraksjon i La Paz er den residente kolonien av sjøløver. Som meget nysgjerrige skapninger kan det oppstå mange morsomme episoder og unike fotoopplevelser under vann. Av andre arter du kan oppleve under vann kan vi nevne enorme stimer av taggmakrell som danner store baller av fisk.

Makro dykking er også bra i La Paz og inkluderer en rekke nakensnegler, kjevefisker, slimfisker og en rekke arter av reker og krabber.

Dag 12: La Paz
Ledig dag i La Paz og vi anbefaler at du besøker den utrolige stranden Balandra rett nord for La Paz og kanskje legger inn en lunsj på stranden i Tecolote

Dag 13: Avreise fra La Paz til Skandinavia²
Avreise om morgenen via Mexico City til Skandinavia²

Dag 14: Ankomst Skandinavia²
Ankomst Skandinavia² på ettermiddagenViktig Informasjon

Pakken inkluderer:

 • Fly Skandinavia² - La Paz - Fly Skandinavia med Lufthansa
 • 2 kolli innsjekket bagasje på Lufthansa (og på Mexico City - La Paz om du sjekker inn gjennomgående)
 • Alle flyskatter
 • 10 netter Hotel La Concha, La Paz
  Romtype: King sea view room 
  Måltider: American breakfast
 • Dykkepakken inkluderer: 9 dykke dager med 2-tanker (18 dykk totalt), lunsj og drikke vann på båten, park avgifter, vekter og belte
 • Ankomst og avreise transfer La Paz
 • DAN Europe dykkeforsikring

Ikke inkludert:
 • Tips
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Annen nyttig reiseinformasjon:
Pris: er basert på per person i delt twin/dobbelt rom i lavsesong. Alle reiser med DYKKEbazaar er med rutefly og pris vil avhenge av ledig kapasitet på ønsket reisedato samt sesong for hotellene benyttet i pakken og kan derfor variere. Alle tilbud gis uforpliktende på forespørsel. Stopover på reisevei er mulig, og pakken kan selvsagt også kombineres med andre destinasjoner i regionen.
Skandinavia² menes alle steder hvor Lufthansa opererer (det er mulig med tillegg fra andre byer med SAS tilslutning)
Transport: Vårt hotell ligger ca 5km fra sentrum av La Paz og en taxi koster MXP100 hjver vei og ûber ligger på rundt MXP40 per vei
Dykkingen: Tillegg for Nitrox er USD15 per dykk g siden mange av dykkene er forholdsvis grunne er det egentlig ingen hensikt å bruke Nitrox på de fleste dykk
Beste tid for destinasjonen: Normalt sett er den beste tiden å dykke denne regionen mellom juli - ut november. Dette gir best sikt og god vanntemperatur. November er kanskje den beste måneden siden det er indre besøkende enn i den øvrige perioden men fortsatt bra forhold.
Vanntemperatur: varierer veldig mellom sesongene med varmest vann i perioden juli - oktober hvor det er behagelige +/- 29ºC. I perioden etter jul faller temperaturen ned mot 21ºC
Destinasjonen er kjent for? hammerihai, hvalhai, sjøløver, manta, rovfisk, store fiskestimer, noe makro, undervannsfjell og ulike hvalarter inkludert spekkhoggere., flyvende mobula rokker
Ikke fullt så god for: koraller og veggdykk
Sikt: i perioden juli - november er sikten meget bra med opptil +25m. Utenfor denne perioden kan alge oppvekst begrense sikten ned mot 5-10 meter som f.eks i mai måned og med et grønnfarget hav er ikke dette den optimale perioden.
Strømforhold: lite eller ingen

Se vår destinasjons video fra La Paz:
Copyright - The Cortez Club

Priser / Datoer

Vi vil komme tilbake til deg med et tilbud på den forespurte reisen/pakken I løpet av 48 timer. Alle tilbud er uforpliktende og er vanligvis gyldige i 7 dager. Vi gjør oppmerksom på at reserverte tjenester kan bli kansellert innenfor disse 7 dagene og at pris kan endres inntil en endelig bestilling er mottatt.

Vennligst angi antall reisende

Kontaktperson / Hovedreisene

 
 

 
 
 
 
 
Passdetaljer
 
 
 
 
Dykking detaljer
 
 
 
 
Nødkontaktdetaljer
 
 

Generell informasjon


Go To Top