Sao Tomè - dive the chocolate islands

Antall dager

12

Reisen er levert av

DYKKEbazaar

Pris kr

« chat med oss
Turkode:

35615

Oversikt

Sao Tomè er hjem til noen av verdens mest spektakulære dykking. Farvannet rundt Sao Tome er også hekkeplass for skilpadder og det stedet i verden med flest arter av morene ål. Legg til en rekke haiarter, hval og spekkhogger og du har vel nesten den ultimate dykke destinasjonen. Her finner du dramatiske veggdykk, overheng og store steinblokker. Området rundt Sao Tomè er også yngleplass for små fisk, noe som selvsagt tiltrekker seg større fisk og som igjen tiltrekker deg havets giganter!

Dag til dag reiseplan

Dag 1: Avreise fra Skandinavia² til Lisboa
Dag 2: Fly fra Lisboa til Sao Tomè
Dag 3: Transfer fra Sao Tome til Ilheu das Rolas. 2 dykk om ettermiddagen
Dag 4-10: # dykk daglig fra Ilheu das Rolas
Dag 11: Transfer tilbake til Sao Tome og fly tilbake til Lisboa
Dag 12: Ankomst Skandinavia²


Reiserute

Ilheu das RolasSao Tomè er for de fleste et ukjent kapittel når det gjelder dykking. Vi besøkte denne utposten i Guineabukten første gang i september 2016 og fant et utrolig vakkert sted men mer eller mindre uoppdaget for de fleste både over og under vann. Selv om dykkingen kanskje ikke er spektakulær sett i forhold til mange av våre andre destinasjoner var selve beliggenheten utrolig bra. Dykking langs en kyststripe som er som tatt rett ut av "Jurrasic Park" er imponerende og dykkingen er mer formasjoner under vann enn artsvariasjon. Varierende sikt kan være et problem men spesielt dykkene rundt Sete Pedras utenfor Ilheu das Rolas ble fort et av våre favoritt steder.

I farvannet rundt Ilheu das Rolas finner du «drop offs» på over 35 meter, overheng og store steinblokker og området rundt Sao Tomè er også yngleplass for små fisk, noe som selvsagt tiltrekker seg større fisk og som igjen tiltrekker deg havets giganter! Det er ikke uvanlig å befinne seg plutselig i en enorm stim av barrakudaer og annen jaktende fisker.

Farvannet rundt Sao Tome er også hekkeplass for skilpadder og det stedet i verden med flest arter av morene ål. Legg til en rekke haiarter, hval og spekkhogger og du har vel nesten den ultimate dykke destinasjonen
.

Dag 1: Avreise fra Skandinavia²
Denne pakken er basert på bruk av TAP Portugal via Lisboa & Accra (Ghana). Å komme seg til Sao Tomè er ikke det aller letteste og med liten konkurranse på strekningen betyr det forholdsvis høye flypriser. Man kan unngå overnatting i Lisboa men da må man velge opphold enten 7 netter eller 14 netter. Overnatting Lisboa

Dag 2: Fly Lisboa til Sao Tomè (F)
Avreise fra Lisboa om morgenen og ankomst Sao Tomè på ettermiddagen. Flytiden fra Lisboa er ca 8 timer med stopp i Accra (Ghana). Ved ankomst Sao Tomè er det transfer til vårt hotell. Overnatting Pestana Sao Tomè Hotel.

Dag 3: Transfer til Ilheu das Rolas (Full pensjoin)

Transfer fra Pestana Sao Tome til Ilheus das Rolas. Innsjekk og vi starer dykkingen på Ilheus das Rolas. Rolas er kjent for sine innbydende strender og ligger faktisk rett på Ekvator. Rolas er den 3. største øyen i arkipelaget som utgjør nasjonen Sao Tomè e Principe. Den beste stranden på Ilheis das Rolas er etter vår mening Paraia Cafè, kun 10 minutter fottur fra hotellet og et ypperlig sted å tilbringe tiden mellom dykkene.
Overnatting Pestana Ecuador Ilheu Das Rolas

Dag 4 - 10: Ilheus das Rolas (Full pensjon)
Overnatting Pestana Ecuador Ilheu Das Rolas med inntil 3 dykk daglig.

Dag 11: Ilheus das Rolas (Full pensjon)

Dykkefri dag. Overnatting Pestana Ecuador Ilheu Das Rolas

Dag 12: Avreise fra Sao Tomè til Lisboa (F)
Transfer tilbake til Sao Tomè og avreise på kvelden med TAP Portugal.

Dag 13: Ankomst Lisboa og til Skandinavia²
Ankomst til Lisboa om morgenen og videre forbindelse til Skandinavia²

Viktig Informasjon

Prisen inkluderer:

 • Fly Skandinavia² - Sao Tomè - Skandinavia² m/TAP Portugal
 • Alle flyskatter
 • Ankomst & avreise transfer Sao Tomè
 • Ankomst & avreise transfer i Lisboa
 • 1 natt 4**** hotell med frokost i Lisboa
 • 9 netter Pestana Ecuador, Ilheu das Rolas
  Romtype: Standard rom
 • Måltider: Full pensjon
 • Dykkepakken inkluderer totalt 16 dykk, vekter, bly & luft


Ikke inkludert:

 • Tips
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Leie av personlig dykkeutstyr

Nyttig reiseinformasjon:
Pris: er basert på per person i delt twin/dobbelt rom i lavsesong. Alle reiser med DYKKEbazaar er med rutefly og pris vil avhenge av ledig kapasitet på ønsket reisedato samt sesong for hotellene benyttet i pakken og kan derfor variere. Alle tilbud gis uforpliktende på forespørsel. Stopover på reisevei er mulig, og pakken kan selvsagt også kombineres med andre destinasjoner i regionen.
Skandinavia² menes alle byer hvor TAP Portugal har flyvninger (tilslutning fra andre byer i Skandinavia er mulig med SAS, spør ditt reisebyrå om pris)
Beste tiden å dykke denne destinasjonen: For Ilheus das Rolas er den beste tiden å dykke under regntiden Feb-Jun (ikke normalt) men dette er den tiden av året hvor det faktisk er roligere hav og sikten er bedre. I perioden jul-sept kan det være en del urolig havforhold men flere soldøgn og et tørrere klima. Den eneste perioden hvor dykking ikke er anbefalt er mellom mars-midten av mai hor mange av elvene er fulle og renner ut i havet. Men i prinsippet er dette en destinasjon som kan dykkes hele året da m,ed unntak mai-august.
Hva kan du regne med å se?
For det første er de fleste større fiske- og haiartene særegne for farvannet rundt Sao Tomè e Principe. Grunnet havstrømmene rundt Ilheus das Rolas er dette et meget rikt havområde. Her finnes også muligheter for grottedykking, tunneler og overheng og med generelt hvit sandbunn. Området rundt Sao Tomè har også en del skipsvrak. I perioden juli-oktober er det store muligheter for å se knølhval, spekkhogger og delfiner. I perioden des-jan er tiden hvor skilpadder kommer tilbake for å legge egg på strendene på Ilheus das Rolas.
Sikt: Juni, juli & aug har min sikt 10m og maks 20m. Resten av året er det ikke uvanlig med +40m sikt
Vanntemperatur: 26-28º (nov-mai) / 24-25º (jun-okt)
Strømforhold: Omtrent ingen strøm på noen av dykkeområdene rundt Sao Tomè

Se vår destinasjons video fra Sao Tomè

Priser / Datoer

Vi vil komme tilbake til deg med et tilbud på den forespurte reisen/pakken I løpet av 48 timer. Alle tilbud er uforpliktende og er vanligvis gyldige i 7 dager. Vi gjør oppmerksom på at reserverte tjenester kan bli kansellert innenfor disse 7 dagene og at pris kan endres inntil en endelig bestilling er mottatt.

Vennligst angi antall reisende

Kontaktperson / Hovedreisene

 
 

 
 
 
 
 
Passdetaljer
 
 
 
 
Dykking detaljer
 
 
 
 
Nødkontaktdetaljer
 
 

Generell informasjon


Go To Top