Saba - Dive the Unspoilt Queen

Antall dager

11

Reisen er levert av

DYKKEbazaar

Pris kr

« chat med oss
Turkode:

33703

Oversikt

Saba stuper like bratt under vann som den stiger opp av havet. Fra grunne korallforekomster til ekstremt dype vegger, Saba kan tilby dykking som passer til alle nivåer. Tidligere vulkanske utbrudd har skapt spektakulære formasjoner og strukturer og strømmen av lava under vann og varme kilder er de mest iøynefallende bevis for Sabas vulkanske opprinnelse. Revene er fulle av stimer med tropiske fisker og et levende rev, pinnacles og vegger!

Dag til dag reiseplan

Dag 1: Avreise fra Skandinvia² til via Paris til St Maarten / Saba
Dag 2-8: Dykking på Saba - 3 dykk
Dag 9: Ledig dag på Saba
Dag 10: Fly tilbake til Europa via St Maarten
Dag 11: Ankomst Paris og videre til Skandinavia 

Reiserute

Diving in SabaPå grunn av Sabas klipper og fjell er det omtrent ikke mulig med dykk fra land og dykking skjer derfor alltid fra båt. Fraværet av idylliske strender har også gjort sitt for at Saba ikke har de tradisjonelle turistflommen som naboøyen og Saba er fortsatt lite berørt av turisme.

Du skal lete lenge for å finne Saba på et atlas. Denne lille nasjonen som er en del av de Nederlandske Antiller er en grønn dott i det Karibiske hav. Og det er grønt, i alle nyanser der den strekker seg mer enn 800 meter over havet. Her finner du hverken cruisebåter, masseturisme eller flotte strender, I stedet finner du et dykkeparadis som gir gjestfrihet en helt ny mening. Sabas hele 1900 innbyggere som venter på at du skal besøke øyen som også kalles «The Unspoilt Queen», en tittel som er vel fortjent.

Dag 1: Avreise fra Skandinavia til Saba
Dette tilbudet er basert Air France fra Skandinavia via Paris og kan da benyttes fra alle Air France destinasjoner i Skandinavia (noen destinasjoner kan ha et tillegg i pris). Avreisen er da om morgenen fra Skandinavia og ankomst St Maarten samme ettermiddag og videre forbindelse til Saba med regionale småfly (husk begrensninger på vekt kan forekomme på disse flyene). Ved ankomst Saba blir du møtt av en representant for vår partner og tatt med til vårt hotell under oppholdet. (det er mulig å velge et bredt utvalg av ulike små hoteller for oppholdet om man ønsker et annet bosted enn det som er benyttet i pakken - for en full lise ta kontakt med ditt reisebyrå).

Dag 2 til 8: Dykking på Saba (F)
Ikke lang fra land ligger Sabas berømte undervanns fjell med navn som «Third Encounter, Twilight Zone og Outer Limits». «Mt Michel» og «Shark Shoal» kommer opp fra dypet og stopper på 85 fot fra overflaten. Det er vanlig å treffe på de vanlige revhaiene rundt Saba men det er også observert hammerhai, bull shark og den mer sjeldne tigerhaien. Saba har over 30 registrerte og kartlagte dykk, mindre enn 20 minutter fra land.

Dykkestedene på Atlanterhavssiden av Saba er mer væravhengig og har ikke så mye bløte koraller som på den karibiske siden. Grunnen til dette er at denne siden er mer dominert av lava formasjoner og har derfor mer harde koraller, noe som gir od næring til nakensnegler, frogfish. En annen fordel er at det er stort sett aldri er strøm på denne siden av Saba Men Saba er ikke bare vakre rev, store dyp og endeløse abyss i det blå! Saba har faktisk også meget god makrodykking. Her finner du ofte Frogfish, åler, sjøhester og andre mindre skapninger. Vi gjør normalt disse dykkene som et evt 3.dykk på ettermiddagen.

Dag 9: Dykkefri dag - Saba (F)
En siste dykkefri dag til landlige aktiviteter eller bare slappe av med en velfortjent øl eller cuba libre. For den energiske kan man forsøke å bestige Sabas høyeste punkt, Mt Scenery.

Dag 10: Saba avreise (F)
Det er dessverre tid for å vende nesen hjem og returen er den samme som utreisen via St Maarten og videre til Europa.

Dag 11: Ankomst Skandinavia²
Du ankommer Paris og videre forbindelse til Skandinavia²


Viktig Informasjon

Pakken inkluderer:

 • Fly Skandinavia-Saba-Skandinavia med KLM eller Air France
 • Alle flyskatter
 • 10 netter / 8 dykke dager The Cottage Club, Windwardside
  Romtype: Standard
  Måltider: Frokost
 • Totalt 20 dykk inkludert vekter, luft & belte
 • Alle transfers på Saba til/fra dykking/hotell

Ikke inkludert:
 • Tips
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Annen nyttig reiseinformasjon:
Pris:
er basert på per person i delt twin/dobbelt rom i lavsesong. Alle reiser med REISEbazaar er med rutefly og pris vil avhenge av ledig kapasitet på ønsket reisedato samt sesong for hotellene benyttet i pakken og kan derfor variere. Alle tilbud gis uforpliktende på forespørsel. Stopover på reisevei er mulig, og pakken kan selvsagt også kombineres med andre destinasjoner i regionen.
Skandinavia
²: Priser gjelder fra alle Air France destinasjoner i Skandinavia (sjekk med ditt reisebyrå)
Når er det best å reise til denne destinasjonen: Dykking på Saba kan gjøres hele året og det er liten forskjell på både vann og lufttemperatur
Vanntemperatur: Normalt på mellom 26-28ºC
Hva kan du se på denne destinasjonen: Faktisk utrolig bra og variert dykking, men fokus på koraller, veggdykk og undervannsfjell, makro, vanlige revehai, skilpadder
Sikt: Varierer fra ca 20m til det uendelige, selv om vind, bølger og regn vil redusere sikten noe.
For å se oversikt over Dive Sites på Saba - klikk her


Se vår dykkevideo fra Saba:

Priser / Datoer

Vi vil komme tilbake til deg med et tilbud på den forespurte reisen/pakken I løpet av 48 timer. Alle tilbud er uforpliktende og er vanligvis gyldige i 7 dager. Vi gjør oppmerksom på at reserverte tjenester kan bli kansellert innenfor disse 7 dagene og at pris kan endres inntil en endelig bestilling er mottatt.

Vennligst angi antall reisende

Kontaktperson / Hovedreisene

 
 

 
 
 
 
 
Passdetaljer
 
 
 
 
Dykking detaljer
 
 
 
 
Nødkontaktdetaljer
 
 

Generell informasjon


Go To Top