Raja Ampat, hvor alle fisker bor

Antall dager

14

Reisen er levert av

DYKKEbazaar

Pris kr

« chat med oss
Turkode:

8171

Oversikt

Ingen steder i verden har et større marint mangfold enn Raja Ampat, den vestlige og indonesiske delen av øyen som i sør heter Papua Ny-Guinea. Her kan du treffe på havets gigant, hvalhaien, og se verdens minste havhester. På ett og samme dykk. Vi tilbyr både liveaboard og landbasert dykking, individuelle reiser og gruppeturer

Dag til dag reiseplan

Dag 1: Avreise fra Skandinavia² via Europa til Jakarta
Dag 2: Ankomst Jakarta og videre til enten Makassar eller Manado. Overnatting i transit
Dag 3: Fly tidlig om morgenen til Sorong og båt transfer til Raja Ampat
Dag 4-11: Dykking i Raja Ampat regionen
Dag 12: Ledig dag men muligheter for noe dykking om morgenen
Dag 13: Transfer med båt til Sorong og videre vai enten Makassar eller Manado til Jakarta og Europa
Dag 14: Ankomst Europa og videre til Skandinavia²
Reiserute

Diving Raja Ampat, IndonesiaEnkelt sagt, Raja Ampat er «creme de la creme» for dykkere. Hvis du ikke liker dykkingen her kan du like godt selge utstyret ditt! Ifølge Conservation International Rapid Assessment Bulletin og siste vitenskapelige undersøkelser, er det marine livets mangfold i Vest Papua betydelig større enn hele koralltriangelet Indonesia, Filippinene og Papua Ny-Guinea. Det er rett og slett det ultimate for enhver dykker.

Over 1200 fiskearter! På et dykk alene ved Kofiau Island ble det registrerte hele 284 arter – en verdensrekord! Det som regnes som et vanvittig bra dykk er rundt 200 arter. Dette i tillegg til rundt 600 korallarter, 699 bløtdyr (nok en verdensrekord) variasjonen er rett og slett sinnssyk.

Begrepet "Frontier Diving" synes å ha blitt oppfunnet for Raja Ampat øyene. For å besøke disse farvannene er å føle at du er på kanten av jorden. Det eneste som du vil se er en rekke ubebodde øyer og du er plutselig så langt unna sivilisasjonen som det er mulig å komme. Mange steder i Asia vil du om natten stirre ut over havet og nattehimmelen er opplyst som en storby av fiskebåter! Her i Raja Ampath kan du kikke ut på horisonten og kanskje se en eller to fjerne flekker av lys.

Dag 1: Avreise fra Skandinavia² via Europa til Singapore
Avreise fra Skandinavia² via Europa til Jakarta.

Dag 2: Ankomst Jakarta og videre til Makassar eller Manado
Ankomst Jakarta og videre forbindelse til Makassar eller Manado (Sulawesi). Overnatting på 3*** hotell i enten Makassar eller Manado.

Dag 3: Fly Makassar / Manado til Sorong (Papua) (F,L,M)
Fly fra Makassar eller Manado til Sorong (Papua). Båt transfer (ca 3 timer) til Papua Paradise, Raja Ampath. Overnatting Papua Paradise.

Raja Ampath, eller fire konger, er del av en øygruppe bestående av over 1500 små øyer, cays og Shoals rundt de fire største øyene Misool, Salawati, Batanta og Waigeo. Det er en del av det nylig kalt Papua provinsen av Indonesia som ble tidligere kalt Irian Jaya. Raja Ampats perfekte skjønnhet, både over og under vann, er helt enestående. Stedets øde plassering og mangel på infrastruktur har hemmet veksten av turisme. Dette området har en svimlende overflod av arter skyldes delvis utrolig lav menneskelig befolkningstetthet. Under den tette jungelen er øyene hovedsakelig av kalkstein, ugjestmild og overveldende.

De få fastboende Papuans er hovedsakelig farmere og fiskere som har lært å utnytte de få ressurser som finnes til å møte sine grunnleggende behov. Nye arter oppdages omtrent på en daglig basis og selv etter 15 års drift finnes stadig nye uklassifiserte arter – bli med på et av verdens mest sannsynlig beste dykkeopplevelser – Må bare oppleves.

Dag 4 - 11: Raja Ampath (F,L,M)
10 dager med ubegrenset dykking under oppholdet. Overnatting Papua Paradise.

Dag 12: Båt tilbake til Sorong (F)
Ledig dag for nøytralisering av nitrogeninnhold i kroppen og muligheter til f.eks utflukter eller nyte stranden. Overnatting Papua Paradise.

Dag 13: Fly Sorong til Makassar / Manado
Båt tilbake til Sorong på morgenen og videre med fly tilbake til Makassar eller Manado og videre til Europa via Singapore

Dag 14: Ankomst Skandinavia²
Ankomst Skandinavia² 

Viktig Informasjon

Pakken inkluderer:

 • Fly Skandinavia² - Sorong - Skandinavia² m/Singapore Airlines + lokale selskap
 • Alle flyskatter (ikke lokale skatter i Indonesia)
 • 1 natt 3*** hotell i enten Manado eller Makassar
  Romtype: Standard
  Frokost: Ja mulig avhenger av når avreise fra Manado eller Makassar vil være
 • Transfer fra Sorong flyplass/Papua Paradise/Sorong flyplass
 • 10 netter Papua Paradise, Pulau Pef Raja Ampath
  Romtype: Superior overwater bungalow
  Måltider:Alle måltider under oppholdet (frokost,lunsj & middag)
 • Ubegrenset dykking under oppholdet innenfor en 10km omkrets fra Papua Paradise, vekter, belte & luft  eller Nitrox, snacks etc.
 • DAN Europe dykkeforsikring (gjelder kun for pakker inkludert fly til/fra destinasjonen via DYKKEbazaar/DIVEPlanet eller medlemmer an Norges Dykkeforbund)

Ikke inkludert;
 • Tips
 • Utgifter av en personlig karakter
 • Utflukter ikke nevnt i programmet
 • Leie personlig dykkerutstyr
 • Raja Ampat park avgift ca kr 330
 • Reise og avbestillingsforsikring
 • Avreiseskatt fra Indonesia ca kr 60

Annen reiseinformasjon;
Pris: er basert på per person i delt twin/dobbelt rom i lavsesong. Alle reiser med DYKKEbazaar er med rutefly og pris vil avhenge av ledig kapasitet på ønsket reisedato samt sesong for hotellene benyttet i pakken og kan derfor variere. Alle tilbud gis uforpliktende på forespørsel. Stopover på reisevei er mulig (f.eks Jakarta, Singapore, Makassar eler Manado), og pakken kan selvsagt også kombineres med andre destinasjoner i regionen.
Skandinavia² menes alle Qatar Airways destinasjoner i Sverige, Danmark & Norge (muligheter med tilslutning med SAS)
Beste tid for denne destinasjonen: Dykking i Raja Ampat regionen og Vest Papua er stort sett bra hele året. Betegnelsen «høy sesong» har liten eller ingen betydning for denne delen av verden siden dette er et enormt område. Perioden mai-september er en lett regntid og perioden midten av juli til september kan ha noe vind som gir noe bølger, men aldri nok til at det ødelegger for dykkingen.
Raja Ampat er kjent for: verdens mest varierte revsystem med over 1500 fiskearter registrert i Raja Ampat alene hvorav 35 kun finnes i Raja Ampat. 75% av alle registrerte koraller finnes i Raja Ampat, 13 arter sjøpattedyr og 5 av verdens mest truede skilpadde arter for å nevne noe. Dette er et mekka for undervannsfotografering.
Dykkedybde: de fleste dykk er 5 til 40 meter
Sikt: 10 - 30m (det er rett og slett for mye fisk i vannet enkelte ganger til å få god sikt!)
Strømforhold: Kan til tider være ganske kraftig
Vann temperatur: 27 - 30°C
Sertifisering: min PADI advanced eller tilsvarende, NITROX
Antall registrerte dykkesteder: Ukjent med >200
Anbefalt lenge på oppholdet: 10 - 16 dager


Se vår dykkevideo fra Raja Ampat:

Priser / Datoer

Vi vil komme tilbake til deg med et tilbud på den forespurte reisen/pakken I løpet av 48 timer. Alle tilbud er uforpliktende og er vanligvis gyldige i 7 dager. Vi gjør oppmerksom på at reserverte tjenester kan bli kansellert innenfor disse 7 dagene og at pris kan endres inntil en endelig bestilling er mottatt.

Vennligst angi antall reisende

Kontaktperson / Hovedreisene

 
 

 
 
 
 
 
Passdetaljer
 
 
 
 
Dykking detaljer
 
 
 
 
Nødkontaktdetaljer
 
 

Generell informasjon


Go To Top