Papua New Guinea og Walindi Dive Resort med Vidar Skålevik & Siv Pedersen (gruppereise)

Antall dager

13

Reisen er levert av

DYKKEbazaar

Pris kr

39 390

« chat med oss
Turkode:

40213

Oversikt

Kimbe Bay er blitt et trekkplaster og verdenskjent dykkedestinasjon takket være den enorme mengden av arter som er registrert i dette farvannet. Med mer enn 900 fiskearter, 400 ulike arter koraller og 10 ulike hval og delfin arter gjør dette til et utrolig mekka for dykkere. For å sette det litt i perspektiv! På et område på omtrent samme størrelse som California har forskere kommet frem til at Papua New Guinea har nærmere 5% av verdens totale registrerte arter (og det er bare under vann).

Dag til dag reiseplan

Dag 1 (29/9/19): Avreise fra Skandinavia² med Qatar Airways via Doha
Dag 2 (30/9/19): Ankomst Singapore og videre til Port Moresby med Air Niugini
Dag 3 (1/10/19): Ankomst Port Moresby og til Hoskins / Walindi Dive Resort
Dag 4-10 (2-8/10/19): 3 daglige dykk Bismarck havet
Dag 11 (9/10/19): Dykkefri dag Walindi Island Resort
Dag 12 (10/10/19): Avreise om morgenen fra Hoskins via Port Moresby & Singapore
Dag 13 (11/10/19): Ankomst Skandinavia²
     


Reiserute

Walindi, Papua New GuineaKimbe Bay er blitt et trekkplaster og verdenskjent dykkedestinasjon takket være den enorme mengden av arter som er registrert i dette farvannet. Med mer enn 900 fiskearter, 400 ulike arter koraller og 10 ulike hval og delfin arter gjør dette til et utrolig mekka for dykkere. For å sette det litt i perspektiv! På et område på omtrent samme størrelse som California har forskere kommet frem til at Papua New Guinea har nærmere 5% av verdens totale registrerte arter (og det er bare under vann). Over vann er området like spektakulært med tett regnskog, tårnende vulkaner og dramatiske undervannsfjell som stiger opp fra havdypet – alt dette gjør Kimbe Bay til noe helt utrolig spesielt.

Kimbe Bay ligger på nordkysten av New Britain, Papua New Guineas største øy i Bismarck arkipelet og er en del av de som ofte kalles korall trianglet, et globalt senter for maritimt artsvariasjon, et område som dekker nærmere 3,7 millioner km² 

Kimbe Bay er da også verdenskjent innen dykkermiljøet og her finner du da også et unikt undervannsliv med alt fra korallrev, mangrover, sjøgress, dype havområder og mektige undervannsfjell. Området her har hele 900 ulike fiskearter registret og over 76% av alle verdens korallarter finnes i Kimbe Bay. Og det mest positive er at det meste av dette området har hatt lite menneskelig innvirkning og er mer eller mindre uberørt og har med det blitt et viktig sted for forskere, og med en langsiktig visjon om viktigheten av å bevare dette verdifulle miljøet.

Papua Ny Guinea (PNG) er et land med utrolig spennende landskap og fantastiske skapninger både over og under vannets overflate. PNG er et mekka for alle eventyrlystne med tropisk regnskog, høye fjellkjeder og ikke minst spektakulær dykking som venter på å bli oppdaget. Kysten av PNG er åstedet for noe av den mest oppsiktsvekkende dykkingen i verden og det er ikke uten grunn at PNG også av mang er kalt "undervannsfotografers paradis» . En av mange attraksjoner med Papua Ny Guinea (PNG) er allsidigheten du finner! Her kan du dykke på barrière rev, korallvegger (drop offs), korallhager, med sjøgress, enestående vrak fra 2. verdenskrig, fantastisk makro dykking. Ta dette og en levende kultur på land i hevd  med gamle tradisjoner, vakre strender og en vanntemperatur på opptil 29ºC, så har du paradis, men Papua Ny Guinea (PNG) er dessverre ikke en billig destinasjon. 

Dag 1 (29/9/19): Avreise fra Skandinavia² via Doha til Singapore
Reisen er basert på utreise fra Skandinavia²  med Qatar Airways via Doha til Singapore

Dag 2 (30/9/19): Ankomst Singapore og videre med Air Niugini til Port Moresby
Ankomst til Singapore på ettermiddagen og videre forbindelse samme kveld til Port Moresby med Air Niugini.

Dag 3 (1/10/19): Ankomst Port Moresby og videre til Hoskins
Ankomst Port Moresby kl 08:00. Overnatting Walindi Plantation Resort

Dag 4-10 (2-8/10/19: Walindi (Full pensjon)
Under oppholdet på Walindi har vi lagt opp til 3 båtdykk daglig (totalt 21 dykk) samt muligheten til å dykke ubegrenset ut fra dykkesenteret. Nå er dessverre ikke dykkingen ut fra bryggekanten noe særlig på Walindi siden bunnen stort sett er mudder, men en og annen makro skapning dukker alltids opp. Hovedsaken for vårt valg av Walindi er derimot mangfoldet ute i Kimbe Bay.

Dagene på Walindi foregår slik;
07:00 - 08:00: Frokost
08:30 - 13:00: Avreise for fra dive shop for våre 3 dykk
13:00 - 14:00: Lunsj
16:00: Retur tilbake til dive shop
19:00 - 20:00: Middag

Revene i Kimbe Bay er alle i verdensklasse, men hvis vi skal peke ut et eksepsjonelt dykkested så er det South Emma’s. Her er det vanvittig mye variasjon og her finner du alt fra enorme tønne svamper, mengder av bløtkoraller og enorme korallvifter. For å gjøre et hele komplett har du også vakre tunneler du kan svømme igjennom. På den øvre delen av revet finner du en rekke ulike arter med hard-koraller og store fiskestimer.

Av alle de mange undervannsfjellene du finner i Kimbe Bay, må vi nevne Bradford Shoals som en attraksjon av de sjeldne. Dette dykkestedet ligger helt i utkanten av bukten og med havbunnen på nærmere 1500m dyp stiger dette fjellet opp fra havdypet og til kun 20 meter under overflaten. Dette er blitt et tilholdssted for utallige revfisker, men stedet fungerer også som en magnet for større rovfisk som barrakuda, tunfisk, en rekke arter med hai, inkludert en og annen hammerhai legger også inn et besøk fra dypet.

Men som mange andre steder i Papua New Guinea, så var det også kamper her under 2. verdenskrig og Kimbes mest berømte vrak er det nesten intakte flyvraket av en japansk Mitsubishi Zero på kun 17m dyp. Vraket sitter på sandbunn og er lett dekket av noe korallvekster og bløtkoraller og er et yndet fotomotiv.

Dag 11 (9/10/19): Walindi & Hoskins (Full pensjon)
En ledig dag på Walindi Plantation Resort. Men for deg som har lyst til å se noe mer av historien og severdigheter i området rundt Walindi er det nok å velge mellom. Overnatting Walindi Plantation Resort.
Vi kan anbefale f.eks følgende utflukter:
 • Flyvrak fra 2. verdenskrig gir gode foto objektiv - Talasea flystripen ble opprinnelig bygd av Australia før 2. verdenskrig men ble i perioden 1942-44 benyttet av den japanske invasjonsstyrken i begrenset omfang. De allierte erobret flystripen i mars 1944 og det er her du i dag finner restene etter 2 fly som ble etterlatt etter krigen. Flytypen som du kan se her blant tett vegetasjon er en amerikansk B-25 Mitchell bombefly samt et australsk rekognoseringsfly av typen PV-1 Ventura.
 • Bade i varme kilder – siden mye av Papua New Guinea er vulkansk er det ingen overraskelse at det også rundt Walindi finnes muligheter for et deilig varmt bad (kanskje ikke det du treger med 34°C), men dette er allikevel en deilig utflukt. Dette stedet ligger ca 50 minutters kjøretur fra Walindi gjennom områdets mange planstasjoner og er egentlig en elv, med små naturlige basseng i elven og små fossefall.
 • Fugletitting – for de som er interessert i natur og utsilt kan dette være en tur for dere. Området rundt Walindi har over 50 registrerte fuglearter registrert, hvorav neste 50% kun finnes i denne regionen.

Dag 12 (10/10/19): Avreise fra Hoskins
Avreise om morgenen fra Hoskins via Port Moresby til Singapore med Air Niugini og videre herfra med Qatar Airways via Doha

Dag 16 (11/11/14): Ankomst Skandinavia²
Ankomst Skandinavia² på formiddagen

NB vi gjør oppmerksom på at datoer kan endres siden reisen ligger over 360 dager frem i tid. Datoer vil bli satt i slutten av oktober / midten av november så snart det er mulig å reservere plasser.

Viktig Informasjon

Pakken inkluderer:

 • Fly Oslo – Port Moresby – Hoskins – Oslo med Qatar Airways& Air Niugini
 • Alle flyskatter
 • 9 netter Walindi Plantation Resort, Hoskins 1-10/10/19
  Romtype: Bungalows
  Måltider: Full pensjon
 • Dykkepakke inkluderer: 21 båtdykk, NITROX, vekter, lokal DM
 • Transfer Hoskins flyplass / Walindi / Hoskins flyplass
 • Norsk instruktør og reiseleder på turen: Vidar Skålevik & Siv Pedersen
 • Fotokurs - hvordan ta bedre video og bidler under vann
 • Medlemskap i Dive Team Scandinavia

Ikke inkludert:
 • Tips
 • Reise- og avbestillingsforsikring (kan bestilles)
 • Personlig dykkerutstyr
 • Visum til Papua New Guinea (fåes ved ankomst PGK200, ca kr 550)

Annen nyttig reiseinformasjon
Pris: er per person i dobbeltrom (spør oss om evt single tillegg)
Skandinavia² menes fra alle Qatar Airways gateways i Skandinavia (tilslutning med SAS fra andre byer er mulig, spør oss om pris)
Beste tiden å dykke New Britain regionen: Kimbe Bay kan stort sett dykkes hele året. Perioden sept-nov og mai-jun har normalt sett de roligste overflateperiodene og gir da også best sikt. Perioden jul-aug kan til tider ha litt mer vind, noe som gir litt mer urolige havforhold, og sikten blir da også gjerne dårligere.
Hvordan er været: Kimbe Bay har et tropisk klima med lite variasjon gjennom året og luft temperaturen ligge mellom 24°C om natten til 34°C om dagen hele året. Monsun regnet faller normalt mellom des – apr. 
Sikt: Avhengig av årstiden med mellom 20-40m er vanlig, med unntak av dykkesteder i nærheten av mangrover.

Destinasjonen er kjent for: artsvariasjon, undervannsfjell, makro, undervannsfoto, store fiskestimer, bait-balls, hai, manta, hval, vrak fra 2.verdenskrig, et mekka for fotografer.
Ikke så bra for: Har vel egentlig ikke noen mangler, men kanskje ikke noe særlig med strømdykk (Drift dives)
Vanntemperatur: 28-31ºC
Dykkeforhold: Lite strøm og gode overflateforhold stort sett hele året

Se vår destinasjons video for denne reisen:

Priser / Datoer

Vi vil komme tilbake til deg med et tilbud på den forespurte reisen/pakken I løpet av 48 timer. Alle tilbud er uforpliktende og er vanligvis gyldige i 7 dager. Vi gjør oppmerksom på at reserverte tjenester kan bli kansellert innenfor disse 7 dagene og at pris kan endres inntil en endelig bestilling er mottatt.

Vennligst angi antall reisende

Kontaktperson / Hovedreisene

 
 

 
 
 
 
 
Passdetaljer
 
 
 
 
Dykking detaljer
 
 
 
 
Nødkontaktdetaljer
 
 

Generell informasjon


Go To Top