Oppdag Tobagos undervannsverden

Antall dager

12

Reisen er levert av

DYKKEbazaar

Pris kr

« chat med oss
Turkode:

35222

Oversikt

Tobago kan tilby dykking i verdensklasse, men det er kun de siste årene at selv erfarne dykkere har fått øynene opp for denne unike destinasjonen. Takket være Tobagos beliggenhet mellom det Karibiske havet og det mektige Atlanterhavet gjør at man får det beste av 2 verdener!

Dag til dag reiseplan

Dag 1:  Avreise fra Skandinavia² til Gatwick. Overnatting Gatwick Airport
Dag 2: Fly Gatwick til Tobago med ankomst samme ettermiddag
Dag 3-9: Dykking Tobago
Dag 10: Dykkefri dag Tobago
Dag 11: Avreise fra Tobago tilbake til London
Dag 12: Ankomst London og videre forbindelse til Skandinavia²

Reiserute

Diving TobagoTobago kan tilby bra dykking til å være i Karibia, men det er kun de siste årene at selv erfarne dykkere har fått øynene opp for denne unike destinasjonen. Takket være Tobagos beliggenhet mellom det Karibiske havet og det mektige Atlanterhavet gjør at man får det beste av 2 verdener!

Mye av Tobagos rike undervannsliv skyldes det næringsrike vannet fra Orinoco floden i Sør Amerika. Dette samen med sterke havstrømmer har skapt perfekt grunnlag for enorme sjø-vifter og svamper (Tobago skal etter sigene også ha den største hjernekorallen i verden»!), men Tobago har tilsammen nærmere 300 ulike korallarter registret.

Dag 1: Avreise fra Skandinavia²
Denne pakken er basert på reise med British Airways eller Virgin Australia til Tobago. Ved ankomst London Heathrow er det transfer til ditt hotel ved Gatwick flyplass (transfer tar ca 1 time). Det er også mulig å overnatte mer sentralt i ondon om du ønsker dette. Overnatting i London basert på 4**** hotell med frokost.

Dag 2: Fly London til Tobago
Avreise om morgenen direkte fra London med enten Virgin Atlantic eller British Airways til Tobago /(flytid +/- 10 timer, Virgin går via St Lucia og British Airways via Antigua). Ankomst samme dag og transfer til vårt hotell. Overnatting Chic Tobago

Dag 3 - 9: Tobago (F)
8 dager med forhåpentligvis herlig dykking på noen av Tobagos over 50 ulike dykkedestinasjoner. Vår samarbeidspartner på Tobago er en av de ledende aktørene på Tobago og du er garantert servicer på et høyt nivå på alle dykk. Overnatting Chic Tobago
Mange av dykkene på Tobago vil være "drift dives", men selv om du ikke er vant med dette, ikke la deg skremme. Vår favoritt er "drift dive" ved "Flying Reef" hor du suser forbi enorme kolonier av "plate coral" eller "soft wall" på Bermuda Chub, mens du holder øynene åpne for en og annen Nurse Shark eller Sting Ray på bunnen. Strømmen i dette området kan til tider være ganske sterk og kun for erfarne dykkere.

Litt lenger nord på den karibiske siden ligger vraket av MV Maverick (33m dyp) og venter på å bli utforsket. Båten het opprinnelig "The Scarlet Ibis" og var egentlig en passasjer ferge som trafikkerte mellom Trinidad & Tobago. Båten ble senket i april 1997 for å forme et nytt og attraktivt dykkested. I dag er det fiskene som råder over det tidligere bildekket og er nå hjem til et hopetall av fisk. På nordsiden av Tobago hvor det mektige Atlanterhavet tar over er det av og til også blitt observert hammerhai (selv om det hører til sjeldenhetene) rundt øyene The Sisters. London Bridge er et annet kjent dykkested rundt St Giles Islands - og du forstår fort hvorfor det har fått dette navnet! Ved Speyside finnes en rekke spennende "drift dives" spesielt rundt øyene Little Tobago og Goat Island.

Dag 10: Tobago (F)
Ledig dag på Tobago til å slappe av før avreise neste dag. Kanskje tid til å utforske noen av de mange ypperlige strendene eller en kald øl på en av de mange lokale strandbarene, valgene er mange. Overnatting Chic Tobago

Dag 11: Avreise Tobago (F)
Avreise på ettermiddagen med enten Virgin Atlantic eller British Airways tilbake til London.

Dag 12: Ankomst Skandinavia²
Ankomst London Gatwick om morgenen og transfer til London Heathrow og videre flyforbindelse tilbake til Skandinavia²

Viktig Informasjon

Pakken inkluderer:

 • Fly Skandinavia² - Tobago - Skandinavia² med British Airways eller Virgin Atlantic
 • Alle flyskatter
 • Privat transfer Heathrow / Gatwick / Heathrow
 • 1 natt Crown Plaza Gatwick eller lignende
  Romtype: Standard
  Måltider: Ingen
 • Privat ankomst & avreise transfer Tobago
 • 9 netter Nabucco's Resort Speyside Inn, Tobago
  Romtype: Standard
  Måltider: Frokost
 • Totalt 20 dykk inkludert vekter, luft og belte
 • Privat avreise transfer Tobago
 • DAN Europe dykkeforsikring (gjelder kun for pakker inkludert fly til/fra destinasjonen via DYKKEbazaar/DIVEPlanet eller medlemmer an Norges Dykkeforbund)


Ikke inkludert:

 • Tips
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Nitrox 32 or 36, per tank
 • Personlig dykkeutstyr (spør oss om evt priser)

Annen nyttig reiseinformasjon:
Pris:er basert på per person i delt twin/dobbelt rom i lavsesong. Alle reiser med DYKKEbazaar er med rutefly og pris vil avhenge av ledig kapasitet på ønsket reisedato samt sesong for hotellene benyttet i pakken og kan derfor variere. Alle tilbud gis uforpliktende på forespørsel. Stopover på reisevei er mulig, og pakken kan selvsagt også kombineres med andre destinasjoner i regionen.
Skandinavia² - menes Norwegian direkte fra København og Oslo til Gatwick. Avreise fra andre byer er selvsagt mulig (spør oss pris)
Innsjekket baggasje: Du må selv ta med innsjekket bagasje mellom Heathrow 6 Gatwick.
Sikt: Sikt: I regntiden (juli-sept) nær Orinoco floden normalt er oversvømmet blir det vanligvis turkise vannet rundt Tobagos Atlanterhavskyst mer gulgrønt og sikter droppes ned til +/- 10m (ned fra normalt 15-24m). Den Karibiske siden er mindre påvirket av dette fenomenet. Men selv i denne perioden er det normalt sett at man har et skille i vannet med den øvre delen (ned til 5m) med varmt brakkvann og sikt ned i 1m, mens det under dette i klarere kaldt sjøvann kan finne plutselig sikte opp til 20m. Fordelen i denne perioden er at det er mer fisk tiltrukket av det næringsrike vannet. På den Karibiske siden kan man til tider oppleve sikt opp mot 27-30m
Vanntemperatur:
27-30ºC normalt hele året
Beste tiden for denne destinasjonen: Tobago ligger utenfor den vanligste ruten for orkaner som treffer de karibiske øyene hvert år. Dykking er derfor mulig hele året men sikten kan være en del redusert i regntiden som normalt er mellom juli til desember.
Hva kan du se? Tobago har over 50 registrerte dykkesteder og er delt inn i 3 hoveddeler: Karibiske kystlinje, Sørkysten og Speyside. Det  finnes over 400 registrerte fiske –og pussige småkryp i farvannet rundt  Tobago i tillegg til mantarokker, tiger -og oksehai samt skilpadder
Se oversikt over dykkesteder på Tobago - klikk her


Se vår destinasjonsvideo fra Tobago:

Priser / Datoer

Vi vil komme tilbake til deg med et tilbud på den forespurte reisen/pakken I løpet av 48 timer. Alle tilbud er uforpliktende og er vanligvis gyldige i 7 dager. Vi gjør oppmerksom på at reserverte tjenester kan bli kansellert innenfor disse 7 dagene og at pris kan endres inntil en endelig bestilling er mottatt.

Vennligst angi antall reisende

Kontaktperson / Hovedreisene

 
 

 
 
 
 
 
Passdetaljer
 
 
 
 
Dykking detaljer
 
 
 
 
Nødkontaktdetaljer
 
 

Generell informasjon


Go To Top