Oppdag Azorenes fantastiske undervannsverden

Antall dager

10

Reisen er levert av

DYKKEbazaar

Pris kr

« chat med oss
Turkode:

33335

Oversikt

Forestill deg et sted hvor hvalhai svømmer i krystallklart vann under deg, titalls mantaer blander seg i dansen, mens nysgjerrige blåhaier og makoer utforsker området! Velkommen til Azorene, en øygruppe over 1300 kilometer utenfor kysten av Lisboa i Nord Atlanteren. Azorene er av mange rangert som et av verdens beste dykkersteder, men allikevel forholdsvis ukjent. Bli med oss og bli kjent med denne unike destinasjonen og dens vanvittige undervannsverden.

Dag til dag reiseplan

Dag 1: Avreise fra Skandinavia² med TAP Portugal via Lisboa og Ponta Delgada til Pico Island
Dag 2-8: Dykking Pico Island (2 daglige dykk)
Dag 9: Dykkefri dag med evt egne aktiviteter
Dag 10: Avreise fra Pico via Horta til Skandinavia
²

Reiserute

Forestill deg et sted hvor hvalhaier svømmer gjennom krystallklart vann under deg, dusinvis av djevelrokker danser over og nysgjerrig blå haier og andre store fisker utforsker vannet med deg. Velkommen til dykking på Azorene, en avsidesliggende øygruppe bestående av ni øyer det nordlige Atlanterhavet bare noen få timer fra fastlands-Europa og Nord-Amerika. Jevnlig kåret som en topp destinasjon av reiseguider vil du her kunne ha et nesten uoppdaget paradis for deg selv med et stort utvalg av dykkesteder med stor variasjon.

Varmet av de næringsrike strømmene fra den sub-tropiske Golfstrømmen, gir den unike geografien det perfekte hjem for et stort utvalg av mindre fisk samt flere større arter. Det finnes fem ulike typer havskilpadder, over 24 forskjellige arter av hval og ca 600 typer fisk, flere arter av hai og grasiøse mantaer og månefisker (mola).

Dag 1: Avreise fra Skandinavia² til Pico Island
Reisen er med TAP Portugal og en grytidlig start fra Skandinavia via Lisboa og Ponta Delgada har oss fremme å¨denne utposten i Atlanterhavet på ettermiddagen samme dag. Ved ankomst blir du møtt av en representant for vår lokale partner og tatt med til vårt hotell under oppholdet. Overnatting Hotel Caravelas.

Dag 2-8: Dykking fra Pico Island (F)

Vi har inkludert 14 dykk i denne reisen til Azorene og Pico Island og avhengig av ferdigheter og lokal logistikk er det lagt opp til bl.a 3 dykk med hai samt 1 utflukt og mulighet til å dykke Princess Alice Bank (se under).  Overnatting Hotel Caravelas.
Princess Alice Bank
45 nautiske mil syd-vest for Pico ligger Princess Alice Bank. Dette er en pinnacle som kommer opp fra 1500m dybde og opp til 32m under overflaten. Dette er et teknisk vanskelig og dypt dykk med til tider sterk strøm og dykket gjøres stort sett på line under hele dykket. Her kan du oppleve store stimer av djevelrokker, barracuda, tunfisk og også sverdfisk.
Haidykking
Azorene har blitt kjent som et av de beste stedene i verden for å dykke med hai. De mest vanligste haiene som du kan se rundt Pico er Blåhai og Mako. Sesongen for dette er fra begynnelsen av juli til midten av oktober.
Dag 9: Pico Island (F)
Siste dag på Pico (forlengelse er mulig) og en dykkefri dag for å forberede deg på hjemreisen. Men for at du skal ha noe å gjøre har vi lagt inn en hval og/eller delfin utflukt denne dagen (sesong avhengig). Overnatting Hotel Caravelas.

Dag 10: Avreise Pico Island til Skandinavia² (F)
Etter frokost er det transfer ned til fergeleiet og en 30 minutters båttur over til Horta. Her møtes du av våre representanter og tatt med til flyplassen og avreise med TAP Portugal via Lisboa til Skandinavia (ankomst rundt midnatt, avhenger av reisedag).

Viktig Informasjon

Pakken inkluderer:

 • Fly Skandinavia² - Pico Island // Horta - Skandinavia²
 • Alle flyskatter
 • 30 kilo innsjekket bagasje
 • Ankomst transfer Pico Island
 • 9 netter Hotel Caravelas, Pico Island
  Romtype: Double eller twin standard
  Måltider: Frokost
 • 13 dykk inkludert vekter, belte og luft (inkludert 3 Shark Dive Expeditions dykk, 2 dykk ved Princess Island)
 • Ferge Pico Island - Horta og transfer til flyplass
Ikke inkludert:
 • Tips
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Personlig dykkeutstyr
Annen reiseinformasjon
Pris: er basert på per person i delt twin/dobbelt rom i lavsesong. Alle reiser med REISEbazaar er med rutefly og pris vil avhenge av ledig kapasitet på ønsket reisedato samt sesong for hotellene benyttet i pakken og kan derfor variere. Alle tilbud gis uforpliktende på forespørsel. Stopover på reisevei er mulig, og pakken kan selvsagt også kombineres med andre destinasjoner i regionen.
Skandinavia² er alle gateways for fløyselskapet TAP Portugal i Skandinavia. Tilslutningsfly med SAS er mulig fra andre byer (spør ditt reisebyrå om pris)
Vanntemperatur: Fra 16ºC (vinter) til 25ºC (sommer)
Sikt: Fra 15-30m+
Beste tiden for destinasjonen: juni til september men perioden august til september/oktober har best sikt (ofte over 30m). Dykking på vårparten er ikke anbefalt med mye plankton i vannet og sikt kun på 10-15m
Haidykking & Princess Alice Bank: Azorene er kjent for sine store ansamlinger av mako og blåhai. Sesongen for dette er fra begynnelsen av juli til midten av oktober. Min krav er: PADI Advanced (eller lignende) + 50 loggførte dykk. Vanntemperaturen på denne årstiden er 21-25ºC og sikten varierer mellom 20-30m+
Nyttige hjemmesider: Visit Azores

Se vår dykkevideo fra Azorene

Priser / Datoer

Vi vil komme tilbake til deg med et tilbud på den forespurte reisen/pakken I løpet av 48 timer. Alle tilbud er uforpliktende og er vanligvis gyldige i 7 dager. Vi gjør oppmerksom på at reserverte tjenester kan bli kansellert innenfor disse 7 dagene og at pris kan endres inntil en endelig bestilling er mottatt.

Vennligst angi antall reisende

Kontaktperson / Hovedreisene

 
 

 
 
 
 
 
Passdetaljer
 
 
 
 
Dykking detaljer
 
 
 
 
Nødkontaktdetaljer
 
 

Generell informasjon


Go To Top