Med stimer av ørneskater og grotter på Saipan

Antall dager

14

Reisen er levert av

DYKKEbazaar

Pris kr

« chat med oss
Turkode:

42548

Oversikt

Saipan og Tinian i Nord-Marianene er kanskje ikke de steder som er mest kjent i Skandinavia for dykking, men disse 2 øyene er sterkt undervurdert og for de av oss som har vært så heldige av å teste ut vannet her er nok alle enige i at dette er en av verdens topp dykkedestinasjoner, og hadde fortjent en større plass på dykkekartet. Vanvittig sikt på over 40m er vanlig på de fleste dykk, grotter, store stimer med ørneskater er bare noe av det som gjør denne destinasjonen så fantastisk.

Dag til dag reiseplan

Dag 1: Avreise fra Skandinavia² til Seoul
Dag 2: Ankomst Seoul og videre til Saipan
Dag 3: Ankomst Saipan tidlig om morgenen. Transfer til ditt hotell
Dag 4-11: Dykking på Saipan, 2 dykk daglig
Dag 12: Ledig dag på Saipan
Dag 13: Avreise fra Saipan på ettermiddagen til Seoul
Dag 14: Ankomst Skandinavia²

Reiserute

Diving Tinian Island, Northern Mariana IslandsSaipan & Tinian i Nord-Marianene er nok for de fleste i Skandinavia en meget ukjent destinasjon og vil nok i de fleste tilfeller være et ubeskrevet blad.

Øyene ligger i Mikronesia utenfor kysten av Japan og rett nord for den amerikanske øyen Guam. Øygruppen ble verdenskjent 6.august 1945 da det amerikanske B29 bombeflyet "Enola Gay" tok av fra rullebanen på Tinian med kurs for Hiroshima. Dette ble etterfulgt av bombetoktet mot Nagasaki 9. august 1945, dette markerte kort tid etter slutten på den 2. verdenskrig i Stillehavet og Asia.

Øygruppen består av en rekke øyer (14) men de 3 mest kjente er da Saipan (den største), Tinian (og lille Rota. Alle øyene kan tilby grottedykking i verdensklassen og Rota med sitt signaturdykk "Rota Hole" og Saipans "Grotto", av mange regnet som det beste grottedykket i verden. Øyene er kjent for meget god sikt (+/- 40m er ikke uvanlig) og sitter da også på kanten av verdens dypeste hav, Marianegropen. Stor fisk & store stimer er det som kjennetegner denne dykker destinasjonen.

Dag 1: Avreise fra Skandinavia² til Seoul
Denne pakken er basert på utreise via Istanbul og Seoul med Turkish Airlines, andre alternativer kan skreddersys etter ønske.

Dag 2: Ankomst Seoul og videre til Saipan
Du ankommer Sør-Koreas hovedstad Seoul på ettermiddagen og siden reisen er med 2 separate billetter er det mulig du må ta ut bagasje i Seoul for deretter å sjekke inn på nytt for den siste delen av reisen til Saipan.

Dag 3: Ankomst Saipan (F)
Du ankommer Saipan midt om natten og blir møtt av en representant fra hotellet og tatt direkte til hotellet (kjøretid ca 30 minutter). Innsjekk og en velfortjent seng venter. Denne dagen er for å sove ut og sjekke inn på dykkesenteret senere på dagen.

Dag 4-11: Dykking på Saipan (F)
Etter frokost blir du hentet på hotellet og kjørt til dykkesenteret for å starte på opplevelsene under vann. Vi har inkludert totalt 16 dykk under oppholdet basert på snitt om 2-3 dykk om dagen under oppholdet. Det er lagt inn 4 dykk på Tinian, 8 dykk på det ytre revet og 4 dykk på det indre revet. Det vil være et lite tillegg for evt dykk på The Grotto.

Noen av Saipan & Tinians beste dykkesteder er bl.a:
The Grotto – er ranger som et av verdens beste grottedykk! Dette naturlige synkehullet er forbundet med havet via 2 tunneler under vann. Dykkestedet tilbyr uutslettelige variasjoner av blått og er et av signaturdykkene på Saipan. Stedet dykkes best tidlig om morgenen før horden av asiatiske turister ankommer stedet. Det er en lang vei opp igjen med fullt dykkerutstyr.
Eagle Ray City – er et av de mest unike dykkestedene på Saipan og en storslagen opplevelse. Av en eller annen grunn samles det ofte over 40 av disse elegante dyrene seg rundt en steinformasjon so stiger opp av sanden på rundt 10 meters dyp og det er vakkert å sitte i et krystallklart vann med så mange av disse majestetiske dyrene i stim over deg.
Dimple Westen Saipan – dette er et undervannsfjell på vestsiden av Saipan og det første du ser når du dykker ned er gjerne store stimer av rød snapper i det fjerne og når du nærmer deg vil du fort oppdage hundrevis av andre arter. Ørneskater, åler og et mylder av fiskearter vil fort dele dykket med deg. Dybden på dykket er mellom 12-40 meter.
Banzai Cliff – et nydelig vekkdykk på nordsiden av Saipan. Stedet er meget værutsatt og Kan kun dykkes når forholdene er perfekte, men er det mulig å klare å få det til er det absolutt verdt ventetiden. Her kan du ofte få øye på større rovfisk og hai, rokker og delfiner. I tillegg er det meget flotte anemoner og vakre korallformasjoner. Vær obs på sterk strøm og vanskelige forhold på dette dykket.
Wing Beach – ligger på den nordvestlige siden av Saipan og er et fantastisk dykk som du kan gjøre enten fra land eller fra båt. Sikten er ikke alltid like bra her (spesielt ut fra stranden), men er et deilig og lett dykk og landskapet under vann er meget spennende med dype sprekker og vegger og er et yndet sted for nattdykk.

Tinian har 2 meget spennende dykk og de kan godt dykkes flere ganger;
The Grotto – med samme navn som Saipans signaturdykk er det vanskelig å leve opp til forventningene, men dette er et dykk som er like fantastisk som sin navnebror på Saipan og er uten tvil Tianians mest kjente dykkested. Med 3 ulike innganger inn I grotten er den vanligste ruten fra et hull på toppen som leder veien inn til et fantastisk rom på innsiden. Med sikt på normal 40m+, fantastiske lysforhold or det lett på bli nesten satt i koma! Vakre korallformasjoner, krabber, hummer og utrolige formasjoner gjør dette til et vanvittig og storslagent dykk.
Fleming – et meget godt veggdykk med utrolige korallformasjoner og overfylt av småfisk og mindre skapninger. Veggen faller ned mot over 60m og med den utrolige sikten du gjerne har på Tinian føles det nesten som om du flyr

Dag 12: Ledig dag på Saipan (F)
Ledig dag til å slappe av på kanskje Managaha Island, Saipans ikoniske strandøy.

Dag 13: Avreise fra Saipan på ettermiddagen til Seoul (F)
Du har formiddagen på Saipan og avreise til Seoul på ettermiddagen. Returen er med 2 separate billetter og du må hente ut bagasje i Seoul og sjekke inn på nytt med Turkish Airlines for avgangen til Istanbul

Dag 14: Ankomst Skandinavia²
Flybytte i Istanbul og siste strekning tilbake til utgangspunktet i Skandinavia²

Viktig Informasjon

Pakken inkluderer:

 • Fly Skandinavia² - Saipan - Skandinavia med Turkish Airlines og andre
 • Alle flyskatter
 • 30 kilo innsjekket bagasje på Turkish Airlines, 1 kolli bagasje på Seoul-Saipan.-Seoul, kan oppgraderes til 2 kolli/30 kilo etter behov mot et tillegg
 • Ankomst og avreise transfer på Saipan
 • 10 netter Fiesta Saipan Resort, Saipan
  Romtype: Ocean View
  Måltider: Full frokost
 • Dykkepakke inkluderer totalt 16 dykk med luft, vekter og belte
 • DAN Dykkeforsikring

Ikke inkludert
:
 • Tips
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Nitrox (pris på forespørsel)

Annen nyttig reiseinformasjon
:
Pris: er basert på per person i delt twin/dobbelt rom i lavsesong. Alle reiser med DYKKEbazaar er med rutefly og pris vil avhenge av ledig kapasitet på ønsket reisedato samt sesong for hotellene benyttet i pakken og kan derfor variere. Alle tilbud gis uforpliktende på forespørsel. Stopover på reisevei er mulig, og pakken kan selvsagt også kombineres med andre destinasjoner i regionen.
Skandinavia² menes alle byer i Skandinavia betjent av Turkish Airlines (mulig med avreise fra andre byer mot tillegg, spør oss om pris)
For mer informasjon se våre dykkesider om Saipan & Tinian - klikk her

Se vår destinasjons video fra Saipan;

Copyrigth - Diver RANI

Priser / Datoer

Vi vil komme tilbake til deg med et tilbud på den forespurte reisen/pakken I løpet av 48 timer. Alle tilbud er uforpliktende og er vanligvis gyldige i 7 dager. Vi gjør oppmerksom på at reserverte tjenester kan bli kansellert innenfor disse 7 dagene og at pris kan endres inntil en endelig bestilling er mottatt.

Vennligst angi antall reisende

Kontaktperson / Hovedreisene

 
 

 
 
 
 
 
Passdetaljer
 
 
 
 
Dykking detaljer
 
 
 
 
Nødkontaktdetaljer
 
 

Generell informasjon


Go To Top